Dabar populiaru
Publikuota: 2019 gegužės 19d. 14:00

Pasigamins kiekvienas: avižine koše įdaryti obuoliai, su karamele ir lazdyno riešutais pagal Liutaurą Čepracką

Liutauras Čeprackas ir kepti įdaryti obuoliai
Vida Press, Ryčio Šeškaičio nuotr. / Liutauras Čeprackas ir kepti įdaryti obuoliai

Obuolių šiais laikais galime nusipirkti visus metus, tad ir rimtieji patiekalai ar desertai su jais ant stalo puikuojasi kada tik panorime. Išbandykite nekasdienį desertą iš obuolių – įdarykite juos avižų koše, paskaninkite karamele bei lazdyno riešutais ir patys nustebsite, kaip tobulai viskas dera.

Gero šefo patiekalas nebūtinai bus itin įmantrus, reikalaujantis ypatingų ingredientų ir/ar meistrystės, tačiau jis tikrai nustebins – nauju skoniu, netikėtu deriniu, įdomiais akcentais. Kaip tik tokie yra receptai, kuriais su 15min skaitytojais dalijasi vienas žymiausių virtuvės šefų, Lietuvos gastronomijos forumo iniciatorius Liutauras Čeprackas

Ingredientai:

  • 4 obuoliai;
  • 100 g greitai paruošiami avižinių dribsniai;
  • 400 g vandens;
  • 120 g grietinėlės;
  • 60 g rudojo cukraus;
  • 3 g cinamono;
  • 3 g druskos;
  • 60 g lazdyno riešutų.

karamelei:

  • 100 g cukraus;
  • 50 g sviesto.

Gaminimas:

Nupjauname obuolių viršų. Pašaliname obuolių centrą.

Pašalintą obuolių centrą be sėklų, susmulkiname.

Į obuolius suberiame cinamoną.

Į vandenį beriame avižų dribsnius ir druską. Verdame 2 min.

Sudedame susmulkintus obuolius, beriame cukrų, pilame grietinėlę.

Verdame dar 2-3 min.

Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių.

Cukrų beriame į keptuvę, kaitiname iki tamsios karamelės spalvos.

Į karamelizuotą cukrų dedame sviestą, išmaišome.

Obuolius įdarome avižine koše, ant viršaus dedame riešutus, pilame karamelę.

Kepame apie 20-25 min.

Atvėsiname ir patiekiame šiltą.

Vida Press nuotr./Kepti įdaryti obuoliai
Vida Press nuotr./Kepti įdaryti obuoliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Ekspertai pataria

Video

00:30
02:16
01:00

Visi į lauką!

Liaudies alus

Gera savijauta – tavo pasirinkimas

Namų šefas

Konkursas
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką