Dabar populiaru
Publikuota: 2019 balandžio 20d. 18:00

Pasigamins kiekvienas: grikių „crème brûlée“ pagal Liutaurą Čepracką

Liutauras Čeprackas ir desertas „crème brûlée“
Ryčio Šeškaičio, Vida Press nuotr. / Liutauras Čeprackas ir desertas „crème brûlée“

Kreminis skanėstas su traškia karamelės plutele ant viršaus – toks yra tobulasis desertas „crème brûlée“. Daugelis yra jo ragavę, tačiau gana retai kas ryžtasi pasigaminti „crème brûlée“ namuose. Iš tiesų didelio vargo ruošiant šį desertą nėra, tereikia tik šiek tiek tikslumo ir atidumo. Velykų proga išbandykite kiek įdomesnį šio deserto variantą, su švelniu grikių poskoniu ir aromatu!

Gero šefo patiekalas nebūtinai bus itin įmantrus, reikalaujantis ypatingų ingredientų ir/ar meistrystės, tačiau jis tikrai nustebins – nauju skoniu, netikėtu deriniu, įdomiais akcentais. Kaip tik tokie yra receptai, kuriais su 15min skaitytojais dalijasi vienas žymiausių virtuvės šefų, Lietuvos gastronomijos forumo iniciatorius Liutauras Čeprackas.

Užkandžiai, pusryčių patiekalai, saldumynai – per porą artimiausių mėnesių tikrai praplėsite savo valgiaraštį patiekalais, paruoštais pagal šefo receptus, ir valgysite skaniai!

Ingredientai:

  • 350 g grietinėlės (36 proc. riebumo);
  • 50 g grikių;
  • 1 g druskos;
  • 110 g kiaušinių trynių;
  • 80 g cukraus (ir dar šiek tiek karamelei).

Gaminimas:

1. Grikius paskrudiname keptuvėje.

2. Grietinėlę užverdame nedideliame puode ir sudedame kepintus grikius. Uždengiame puodą ir paliekame pastovėti 30 min.

3. Nukošiame grietinėlę (grikių mums nebereikės) ir vėl ją užverdame.

4. Dubenyje išsukame trynius su cukrumi ir druska. Pilame karštą grietinėlę, gerai išmaišome.

5. Gautą masę atvėsiname. Supilame į keramikines formeles, tinkamas kepti orkaitėje.

6. Orkaitę įkaitiname iki 120C laipsnių temperatūros.

7. Kepame desertą vandens vonelėje (jums tereikia pripilti į plokščią skardą vandens ir sudėti į ją indelius) apie 50–60 min.

8. Atvėsiname, o tada apibarstome cukrumi, karamelizuojame ir pateikiame. Jei neturite specialaus prietaiso karamelizuoti, darykite tą orkaitėje, įjungę grilio režimą, tačiau atidžiai stebėkite.

Vida Press nuotr./„Crème brûlée“
Vida Press nuotr./„Crème brûlée“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Praktiški patarimai

Ekspertai pataria
Gerumu dalintis gera

Liaudies alus

Gera savijauta – tavo pasirinkimas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką