Dabar populiaru
Publikuota: 2018 balandžio 11d. 08:00

Pasiilgote naujų skonių ir lengvumo? Išbandykite veganiškus ir vegetariškus patiekalus: 15 receptų

Bolivinės balandos košė su daržovėmis ir granato sėklomis
Vida Press nuotr. / Bolivinės balandos košė su daržovėmis ir granato sėklomis

Pavasarį nemažai žmonių išbando įvairias dietas ir naujus mitybos planus. Jei jūsų valgiaraštis įvairus, gerai jaučiatės, drastiškai ką nors keisti ir save riboti vargu ar verta, tačiau įtraukti į racioną daugiau daržovių, grūdinių kultūrų tikrai įdomu ir naudinga. Tam pasiryžusiems siūlome veganiškų ir vegetariškų patiekalų rinkinį.

Receptas: Vegetariški indiški blyneliai
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 34
Kaip gaminti

1. Išvirkite ir sutrinkite bulves. Į gautą masę sudėkite smulkintą svogūną, aitriąją papriką, imbierą, petražoles, žaliuosius žirnelius, kuminus, miltus, džiūvėsėlius ir įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite ir kepkite blynelius įkaitintoje keptuvėje.

2. Kai gražiai paruduos iš abiejų pusių, sudėkite juos ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

3. Prie šiltų vegetariškų blynelių puikiai tinka natūralus jogurtas.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Bulvės: 4.00 vnt.
Šaldyti žirneliai: 180.00 g (1 st.)
Paprikos: 1.00 vnt. (aitrioji)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (malto)
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (maltų)
Petražolės: 60.00 g (sauja)
Miltai: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (nubrauktas arbat. š.)
Aliejus: 8.00 valg. š. (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vegetariškas įdarytas baklažanas
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
4.3 / 21
Kaip gaminti
  1. Perpjaukite pusiau baklažanus ir dėkite perpjautomis pusėmis žemyn į keptuvę. Apkepkite abi puses po 2 min. ir, apibarsčius pipirais ir druska, įtrinkite sutraiškyto česnako.
  2. Išskaptuokite baklažanus nesuplėšydami baklažano odelės.
  3. Keptuvėje apkepkite sukapotus svogūnus, petražoles ir raudonėlį. Įdėkite į masę išskaptuotą baklažanų vidurį, įpilkite išsunktas citrinų ir apelsinų sultis ir leiskite pasitroškinti 2 min. Sudėkite supjaustytas kubeliais likusias daržoves ir leiskite minutę pasitroškinti ant silpnos ugnies.
  4. Paruoštą įdarą sudėkite į baklažanų laivelius ir dėkite į 180 laipsnių Celsijaus orkaitę kepti 15 min.
  5. Patiekite su apelsino griežinėliu.

Recepto autorė Viktorija Ramašauskaitė

Ingredientai
Baklažanai: 2.00 vnt. (dideli)
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Agurkai: 1.00 vnt. (0.5 ilgavaisio)
Svogūnai: 1.00 vnt. (0.5)
Paprikos: 1.00 vnt. (0.5 žaliosios)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (0.5)
Apelsinai: 1.00 vnt. (0.5)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Petražolės: 2.00 valg. š. (2 - 3)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (0.5)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vegetariškas lęšių mėsainis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Kaip gaminti

1. Oranžinius lęšius užmerkite 3–4 valandoms. Jei rinksitės žalius lęšius – galite užmerkti juos iš vakaro. Išmirkusius praskalaukite ir išvirkite.

2. Atvėsusius lęšius, džiūvėsius, smulkintą svogūną ir česnako skilteles, alyvuogių aliejų, vandenį supilkite į elektrinį smulkintuvą ir išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite karį, pagal skonį druskos bei pipirų ir dar kartą išmaišykite.

3. Drėgna ranka formuokite nedidelius maltinukus ir dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

4. Avokadą nulupkite, padalykite į kelias dalis, mėlynąjį svogūną supjaustykite ir suberkite į elektrinį trintuvą. Įpilkite žaliųjų citrinų sulčių, įberkite pagal skonį druskos, maltų juodųjų pipirų ir sutrinkite.

5. Duonelę per vidurį įpjaukite, užtepkite avokado minkštimo, dėkite vieną ar du (priklausomai nuo dydžio) lęšių maltinukus, ant viršaus uždėkite saujelę smulkintų Pekino kopūstų ir... skanaus!

Ingredientai
Duona: 1.00 vnt. (kepaliukas čiabatos ar kitos mėgstamos)
Lęšiai: 1.00 st.
Džiūvėsiai: 1.00 st. (maltų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Karis: 1.00 arbat. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Vanduo: 100.00 ml (virinto)
Avokadai: 1.00 vnt.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Citrinos sultys: 1.00 valg. š.
Kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis Pekino)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vegetariškas „Piemenėlių pyragas“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 4
Kaip gaminti

1. Išvirkite visą kalafioro galvą dideliame puode vandens su trupučiu druskos. Kalafioras turi būti minkštas, tačiau nepradėjęs byrėti. Kai išvirs, išimkite ir dėkite į lėkštę, kad atvėstų ir apdžiūtų.

2. Kai kalafioras atvės, suskaidykite jį žiedynais, dėkite juos į dubenį, įpilkite 3 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus ir sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Įberkite šiek tiek druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, kad masė nebūtų prėska.

3. Svogūną nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais, morką taip pat nuskuskite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Nuplaukite saliero stiebą, smidrus ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

4. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus ir supilkite susmulkintas daržoves, maišydami pakepinkite, kol daržovės kiek suminkštės – apie 10–12 min. Supilkite nusunktus lęšius, čiobrelius, paprikos miltelius, didelį žiupsnį druskos. Išmaišykite.

5. Į didelį keraminį ar stiklinį kepimo indą (arba mažus indelius) dėkite pakepintas daržoves ir tolygiai paskleiskite ant dugno. Ant daržovių paskleiskite kalafiorų masę, kiek palyginkite paviršių. Jei norite, paviršių galite pabarstyti trupučiu tarkuoto mėgstamo sūrio.

6. Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 min, paskutines kelias minutes galite įjungti grilio kepimo režimą, kad paviršius kiek paskrustų. Valgykite dar šiltą.

Pastaba: jei „Piemenėlių pyragas“ su kalafiorų mase jums neatrodo itin patraukli idėja, galite kepti ir su bulvių koše. Jei ją ruošdami nenaudosite nei pieno, nei sviesto, vis tiek galėsite didžiuotis veganiška šio patiekalo versija.

Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (didelis)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Pipirai: 0.30 arbat. š.
Svogūnai: 0.50 vnt.
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Salierų stiebai: 1.00 vnt.
Šparagai: 7.00 vnt.
Lęšiai: 1.00 st. (konservuotų ar iš anksto išsivirtų)
Čiobreliai: 0.50 arbat. š. (džiovintų)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ajapsandali – vegetariškas troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 15
Kaip gaminti

Kaip gaminti:

  1. Pirmiausia pasiruoškite visas daržoves ir prieskonines žoleles.
  2. Nulupkite ir juostelėmis supjaustykite baklažaną. Tuomet stambiais kubeliais supjaustykite bulves, o paprikas ir svogūną – juostelėmis. Susmulkinkite petražoles ir baziliką.
  3. Pakepinkite baklažaną, papriką ir svogūną. Kepkite bulves atskiroje keptuvėje.
  4. Joms iškepus sumaišykite su keptomis daržovėmis. Sudėkite pomidorus, supilkite pomidorų tyrę, prieskonines žoleles, susmulkintą česnaką, viską gerai išmaišykite ir dar šiek tiek patroškinkite.
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 kg
Paprikos: 3.00 vnt. ((skirtingų spalvų))
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. ((žalia))
Svogūnai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 600.00 g
Pomidorų tyrė: 60.00 g
Bulvės: 400.00 g
Aliejus: 120.00 ml
Kalendros: 1.00 sauja
Petražolės: 1.00 sauja
Bazilikai: 1.00 sauja
Česnakai: 4.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Dietiniai vegetariški sumuštiniai
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.9 / 29
Kaip gaminti
  1. Burokėlį sutarkuokite, apšlakstykite citrinų sultimis, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite  pipirais.
  2. Duonos riekes perpjaukite perpus, kad taptų trikampio formos.
  3. Ant duonos trikampėlio tepkite šauktą varškės sūrelio, uždėkite tarkuotų burokėlių, avokado gabalėlių,  kelias gražgarstes ir saulėgrąžų daigus. Ant viršaus dėkite kitą duonos trikampėlį ir šiek tiek paspauskite, kad  sumuštinis taptų tvirtesnis.
  4. Puikus pasirinkimas vakarienei ar dietiniams pietums. Jei norite, kad sumuštinis būtų dar sveikesnis, rinkitės viso grūdo bemielę duoną.
Ingredientai
Duona: 2.00 riekės (mėgstamos kvadratinės formos)
Kreminė varškė: 2.00 valg. š. (mėgstamo tepamojo varškės sūrelio)
Burokėliai: 1.00 vnt. (nedidelio virto)
Avokadai: 1.00 vnt. (prinokęs)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių)
Saulėgrąžų daigai: (saujelė) 1.00 sauja
Gražgarstės: 1.00 sauja (saujelė)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Vegetariškas vengriškas guliašas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 41
Kaip gaminti

Atkreipkite dėmesį:

  1. Daržoves galite pasirinkti kokias norite, tačiau žalios spalvos paprika šiam receptui yra būtina.
  2. Padažo tirštumą reguliuokite skysčio kiekiu - jei padažas pasirodytų per tirštas, įpilkite dar šiek tiek vandens.

Ruošimo eiga:

  1. Sojos kubelius užpilkite nurodytu kiekiu vandens, pasūdykite 0,5 šaukštelio druskos ir užkaiskite. Virkite 5-7 minutes, nukaiskite ir nukoškite. Kubelių nuoviro neišpilkite - jo prireiks padažui ruošti.
  2. Pomidorą panardinkite minutei-dviem į verdantį vandenį, perliekite šaltu vandeniu, nunerkite odelę ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
  3. Gilioje didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Į įkaitusį aliejų suberkite kmynus arba kmyninį kuminą, aitriąją papriką ir skrudinkite keliolika sekundžių kol kmynai patamsės. Suberkite asafetidą ir saldžiosios paprikos miltelius.
  4. Dar po keliolikos sekundžių sudėkite morkas, paprikas, šparagines pupeles ir gerai išmaišykite. Sumažinkite ugnį, keptuvę uždenkite, troškinkite daržoves apie 7-10 minučių. Troškindami kartkartėmis pamaišykite. Suberkite sojų kubelius.Viską išmaišykite ir kepkite, kol lengvai apskrus. Suberkite miltus. Kepkite turinį nuolat maišydami, kol miltai tolygiai padengs daržoves ir miltai pradės tamsėti.
  5. Po kelių minučių sudėkite pomidorus. Kepkite maišydami, kol pomidorai išsileis. Supilkite sojos kubelių nuovirą, pasūdykite ir suberkite cukrų bei džiovintas petražoles. Padažas akimirksniu sutirštės.
  6. Keptuvę uždenkite ir troškinkite guliašą dar kelias minutes. Nukaiskite, kai daržovės visiškai suminkštės. Pabarstykite smulkiai sukapotais krapais. Patiekite dar karštą su virtomis bulvėmis arba kitokiu mėgstamu garnyru bei salotomis. Guliašą galite pagardinti šaukšteliu grietinės.

Receptas iš tinklaraščio JOGOS MITYBA

 

Ingredientai
Sojos: 80.00 g (mėsos kubelių pailgos formos)
Vanduo: 1.00 l (0,75)
Morkos: 1.00 vnt. (didelės supjaustytos griežinėliais)
Paprikos: 1.00 vnt. (žalios saldžios supjaustytos stambiais gabalėliais)
Šparaginės pupelės: 100.00 g (supjaustytų 3 cm ilgio gabalėliais)
Saldžiosios paprikos milteliai: 3.00 arbat. š. (su kaupu džiovintų)
Pomidorai: 1.00 vnt. (didelio)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (supjaustytos griežinėliais, be sėklyčių)
Kmynai: 1.00 arbat. š. (arba kmyninio kumino sėklų)
Asafetida: (0,5) 1.00 arbat. š.
Druska: 2.00 arbat. š. (1 - daržovėms troškinti ir 0,5 - sojos mėsai virti)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (1/4)
Miltai: 2.00 valg. š. (kupinų)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (nebūtina)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Saulėgrąžų aliejus: 5.00 valg. š.
Krapai: 1.00 sauja (šluotelės šviežių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Vegetariniai žemaičių blynai su varške
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 68
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite su lupena, nupilkite vandenį, bulves ataušinkite. Kol bulvės aušta, pasiruoškite varškę: sudėkite į dubenį, užpilkite jogurtu ir grietine, pasūdykite, suberkite raudonėlį arba mairūną, juoduosius pipirus. Viską gerai išmaišykite ir pertrinkite šakute.
  2. Bulves nulupkite, sudėkite į dubenį, sugrūskite bulvių trintuve (galite sumalti mėsmale), pasūdykite. Sudėkite krakmolą ir bulvių tešlą išminkykite rankomis. Padalinkite tešlą į 10 lygių dalių, jei įmanoma, padalinkite varškę taip pat.
  3. Iš tešlos gabalėlio suformuokite blynelį, dėkite šaukštą varškės įdaro, užlenkite tešlos kraštus ir suformuokite „žemaičių blyną". Įkaitinkite keptuvę ir supilkite aliejų arba lydytą sviestą. Kepkite blynus iš abiejų pusių kol gardžiai apskrus. Patiekite dar karštus su grietine arba grietinės ir sviesto padažu.

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

Ingredientai
Bulvės: 10.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Krakmolas: 2.00 valg. š. (kupini šaukštai)
Varškė: 275.00 g (saldaus pieno)
Jogurtas: 3.00 valg. š. (3-4 šaukštų naminio arba natūralaus pirktinio)
Grietinė: 1.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto arba mairūno)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 3.00 valg. š. (išvalyto lydyto sviesto „ghee" arba augalinio aliejaus)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Veganiški lietiniai su aguonomis
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.3 / 21
Kaip gaminti
  1. Iš visų nurodytų produktų išmaišykite skystą tešlą lietiniams. Jei ji bus per tiršta, įpilkite dar šiek tiek kokosų pieno arba vandens, jei bus per skysta, įberkite dar miltų.
  2. Įkaitinkite keptuvę ir po ją visą tolygiai paskleiskite kokosų aliejų (jis turėtų tik sutepti keptuvę, bet joje neplaukioti). Iškepkite lietinius.
  3. Aguonas ir razinas užilkite karštu vandeniu ir apie 30 minučių palikite pastovėti. Tada nusunkite skystį ir viską sumalkite mėsmale ar sutrinkite elektriniu plakikliu.
  4. Aguonų bei razinų įdarą dėkite į blynų vidų ir suvyniokite.
Ingredientai
Miltai: 250.00 g (speltos miltų - tešlai)
Kokosų pienas: 300.00 ml (arba sojų pieno - tešlai)
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š. (tešlai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Aliejus: 10.00 g (kokosų - kepimui)
Aguonos: 300.00 g (įdarui)
Razinos: 1.00 sauja (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiška „kiaušinienė“
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 9
Kaip gaminti
  1. Sojų varškės sūrį supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite į jį smulkiai supjaustytą česnaką. Šiek tiek pakepinkite ir suberkite sojų varškės sūrį.
  3. Vis pamaišydami, kad neprisviltų, apkepkite. Pagardinkite ciberžolių milteliais, pagal skonį pasūdykite. Kepkite dar kelias minutes.
  4. Patiekite su mėgstamomis daržovėmis, traškiomis salotomis. „Kiaušinienė“ gardi apibarstyta šviežiais krapais, kalendrų lapeliais ar kitokiais žalumynais. 
Ingredientai
Varškės sūris: 150.00 g (sojų)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (½ - miltelių)
Aliejus: 1.00 valg. š. (kokosų (tinka ir kitoks skirtas kepimui))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Veganiška kreminė brokolių sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.2 / 44
Kaip gaminti
  1. Mirkytus anakardžius sumalkite maisto smulkintuvu iki tirštokos konsistencijos.
  2. Supjaustykite brokolio žiedus, nupjaustykite kietesnius kotelius ir pasilikite kitam kartui, iš jų paruošite salotas ar kitokį užkandį.
  3. Sudėkite brokolių žiedelius, nuluptą avokadą, smulkintą česnaką ir svogūnų laiškus į maisto smulkintuvą ir smulkinkite iki vientisos masės. Jei reikia įpilkite šiek tiek vandens ir koreguokite tirštumą.
  4. Skoniui pagerinti įberkite kmynų, pipirų ir druskos. 
Ingredientai
Anakardžių riešutai: 1.00 puodelis (0,5 (per naktį pamirkykite juos vandenyje))
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (galva)
Avokadai: 1.00 vnt. (0,5 nulupto)
Svogūnų laiškai: 5.00 g (1 valg. š. - smulkintų)
Česnakai: 1.00 skiltelės (smulkinto)
Vanduo: 1.00 st.
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiška lazanija iš restorano „Alive“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.7 / 7
Kaip gaminti
  • Supjaustyti baklažanus ir cukinijas 3 mm storio griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite daržovių griežinėlius iš abiejų pusių. Dėkite apkeptas riekeles ant popieriniu rankšluosčiu išklotų lėkščių, kad susigertų riebalų perteklius.
  • Elektrinėje trintuvėje sutrinkite tofu, baziliką ir česnaką iki vientisos masės, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, pagal savo skonį įberkite druskos ir pipirų. Taip pat sutrinkite ir alyvuoges, riešutus bei saulėje džiovintus pomidorus, pagardinkite druska ir pipirais.
  • Kepimo skardoje šį patiekalą sluoksniuokite tokia tvarka:
  • cukinijos griežinėliai;
  • tofu kremas;
  • baklažano griežinėliai;
  • riešutų, alyvuogių ir pomidorų užtepėlė;
  • cukinijos griežinėliai.
  • Kepkite iki 160 C įkaitintoje orkaitėje 25 min.
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 3.00 vnt. (nedidelės)
Tofu: 400.00 g (šilkinio)
Bazilikai: 50.00 g (šviežio)
Česnakai: 30.00 g
Alyvuogės: 300.00 g (juodųjų, be kauliukų)
Riešutai: 300.00 g (įvairių)
Alyvuogių aliejus: 7.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiška burokėlių ir lęšių mišrainė
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 4
Kaip gaminti

1. Lęšius išvirkite (jei ant pakuotės nurodyta,kad prieš tai reikia pamirkyti, tą ir padarykite), burokėlius sutarkuokite šiaudeliais,

2. Į indą dėkite lęšius, porus, krapus, druską, pipirus, saulėgrąžų grietinę ir viską gerai išmaišykite

4. Tokio tipo mišrainę galite valgyti iš karto arba laikyti šaldytuve iki 3 dienų.

Ingredientai
Lęšiai: 100.00 g
Burokėliai: 3.00 vnt. (virti didesni)
Saulėgrąžų grietinė: 4.00 valg. š.
Porai: 2.00 valg. š. (smulkinto)
Krapai: 2.00 valg. š. (smulkintų)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Druska: 0.50 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Veganiškas troškinys su kokosų pienu
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.2 / 9
Kaip gaminti

1. Bulves ir morkas supjaustykite kubeliais. Pupeles nuvalykite ir supjaustykite maždaug 2 cm ilgio gabaliukais. Smulkiai sukapokite svogūną ir česnaką.

2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų. Suberkite garstyčių sėklas ir juos šiek tiek paskrudinkite, sudėkite kario lapelius ir dar šiek tiek pakaitinkite. Sudėkite kapotus svogūnus ir česnakus ir kepkite, kol suminkštės.

3. Suberkite paprikos ir ciberžolės miltelius, išmaišykite. Sudėkite bulves, morkas ir pupeles ir dar apie 2 minutes apkepkite.

4. Įpilkite pusę litro vandens, uždenkite ir troškinkite kol daržovės suminkštės (apie 15-20 min.). Paskaninkite druska.

5. Supilkite kokosų pieną, išmaišykite ir palaukite, kol dar kartą užvirs. Suberkite kapotus kaledrų lapelius, išmaišykite ir patiekite.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „Išbandyti receptai“

Ingredientai
Bulvės: 2.00 vnt. (didelės)
Morkos: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Pupelės: 120.00 g (apie 30 žalių ankštinių pupelių)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š. (kokosų)
Kario lapai (3-4) 3.00 vnt.
Garstyčių sėklos 1.00 arbat. š.
Saldžiosios paprikos milteliai: 2.00 arbat. š.
Ciberžolė: 4.00 g (pusė arbat. š.)
Kalendros: 20.00 g (saujelė kapotų šviežios kaledros lapelių)
Kokosų pienas (1 skardinė) 400.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ypač žalios ir skanios sultys su ananasais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.6 / 5
Kaip gaminti

1. Nulupkite ananasą ir laimą. Pašalinkite visus kietus kopūsto lapų kotelius, gyslas. Supjaustykite visus ingredientus gabaliukais.

2. Išspauskite sultis iš visų ingredientų lėtaeige sulčiaspaude. Atšaldykite ir gerkite prieš tai neprisivalgę, kaip sakoma, „ant tuščio skrandžio“.

Ingredientai
Ananasai: 300.00 g (prinokusio)
Agurkai: 250.00 g
Salierų stiebai: 2.00 vnt.
Lapiniai kopūstai (kale): 4.00 vnt. (lapai)
Žalioji citrina: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Verslas

„Danske Bank“ atsisako ir vietos verslo klientų: aptarnaus tik tarptautines įmones

Aktualu

Londone prie parlamento automobilis rėžėsi į pėsčiuosius, yra sužeistų

Verslas

Ne visi prekybos tinklai apsisprendė, ar pardavinėti alkoholį rugsėjo 3 dieną

Aktualu

I.Krastevas: Vidurio Europos pamokos liberalams – nebūkite antinacionalistai

Vardai

lneta Stasiulytė filme „Tarp mūsų, mergaičių“ išsireikalavo honoraro dar negimusiam aktoriui

Aktualu

Kaune prie Kleboniškio tilto pasipylė avarijos: rekomenduojama apvažiuoti šią vietą

Verslas

„Kupishuz“ kryžiaus keliai bandant atsidaryti sąskaitą Lietuvoje: bankai raukėsi prieš rusišką kapitalą

Aktualu

R.Karbauskis kategoriškas: „valstiečiai“ Ž.Pinskuvienės savivaldos rinkimuose nerems

Aktualu

Goda Juocevičiūtė: Šuo ir kariamas įpranta

Verslas

„G-Spot“ aidai: „Uber“ vairuotojas naktį Radzevičių dukrą mokė dorovės ir išlaipino iš automobilio

24sek

Vėl su krepšininko apranga: Šarūnas Jasikevičius išbėgs į aikštę

Verslas

Smenga ir bitkoinas: nekainuoja nė 6 tūkst. dolerių

24sek

15min studijoje – didžiulį sporto projektą pristatantis Mindaugas Kuzminskas

Gyvenimas

Kuo skiriasi užrašai „Geriausias iki...“ ir „Tinka vartoti iki...“?

Vardai

Į Vilnių atvykstantis „Žiedų valdovo“ aktorius: „Lietuviai, jūs esate nuostabūs žmonės“

Interviu Kultūra

Juozas Erlickas: „Jei kas laukia, kad aš pasibaigčiau greičiau, tai to dar nesulauks“

Vardai

Natalija Martinavičienė prabilo apie patirtą vyro smurtą: „Kentėjau visos santuokos metu“

Aktualu

Buvęs Australijos arkivyskupas išvengė kalėjimo už vaikų lytinio išnaudojimo slėpimą

Sportas

Pasaulio čempionas baigė karjerą Ispanijos rinktinėje

Pasaulis kišenėje

Dykumų oazės – nedideli stebuklai, pasislėpę smėlio jūroje

Naujienos

Verslas

„Danske Bank“ atsisako ir vietos verslo klientų: aptarnaus tik tarptautines įmones

Aktualu

Londone prie parlamento automobilis rėžėsi į pėsčiuosius, yra sužeistų

Verslas

Ne visi prekybos tinklai apsisprendė, ar pardavinėti alkoholį rugsėjo 3 dieną

Aktualu

I.Krastevas: Vidurio Europos pamokos liberalams – nebūkite antinacionalistai

Vardai

lneta Stasiulytė filme „Tarp mūsų, mergaičių“ išsireikalavo honoraro dar negimusiam aktoriui

Aktualu

Kaune prie Kleboniškio tilto pasipylė avarijos: rekomenduojama apvažiuoti šią vietą

Verslas

„Kupishuz“ kryžiaus keliai bandant atsidaryti sąskaitą Lietuvoje: bankai raukėsi prieš rusišką kapitalą

Aktualu

R.Karbauskis kategoriškas: „valstiečiai“ Ž.Pinskuvienės savivaldos rinkimuose nerems

Aktualu

Goda Juocevičiūtė: Šuo ir kariamas įpranta

Verslas

„G-Spot“ aidai: „Uber“ vairuotojas naktį Radzevičių dukrą mokė dorovės ir išlaipino iš automobilio

24sek

Vėl su krepšininko apranga: Šarūnas Jasikevičius išbėgs į aikštę

Verslas

Smenga ir bitkoinas: nekainuoja nė 6 tūkst. dolerių

24sek

15min studijoje – didžiulį sporto projektą pristatantis Mindaugas Kuzminskas

Gyvenimas

Kuo skiriasi užrašai „Geriausias iki...“ ir „Tinka vartoti iki...“?

Vardai

Į Vilnių atvykstantis „Žiedų valdovo“ aktorius: „Lietuviai, jūs esate nuostabūs žmonės“

Interviu Kultūra

Juozas Erlickas: „Jei kas laukia, kad aš pasibaigčiau greičiau, tai to dar nesulauks“

Vardai

Natalija Martinavičienė prabilo apie patirtą vyro smurtą: „Kentėjau visos santuokos metu“

Aktualu

Buvęs Australijos arkivyskupas išvengė kalėjimo už vaikų lytinio išnaudojimo slėpimą

Sportas

Pasaulio čempionas baigė karjerą Ispanijos rinktinėje

Pasaulis kišenėje

Dykumų oazės – nedideli stebuklai, pasislėpę smėlio jūroje

Vardai

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką