Dabar populiaru
Publikuota: 2020 sausio 23d. 09:00

Pasiilgusiems jaukaus patiekalo – apkepas su žuvimi ar jūros gėrybėmis. 10 receptų

Bulvių apkepas su rūkyta lašiša ir žirneliais
Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Bulvių apkepas su rūkyta lašiša ir žirneliais

Jei atkakliai tvirtinate, kad nemokate, o gal tingite gaminti, tačiau naminio maisto norisi, verta įsimiklinti kepti apkepus – su jais išties nedaug vargo (dažniausiai)! Geras pasirinkimas, jei norite gauti įvairių organizmui naudingų medžiagų, o ir skaniai pavalgyti – apkepas su žuvimi ar jūros gėrybėmis. Kviečiame pasižvalgyti į mūsų atrinktus receptus!

Receptai
Receptas: Lašišos ir brokolių apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.4 / 9
Kaip gaminti

1. Apvirkite brokolius. Lašišos filė supjaustykite gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite smulkintus svogūnus ir česnakus, sudėkite lašišų gabaliukus ir maišydami kepkite 5–7 minutes, paskaninkite prieskoniais, pipirais ir druska. Sudėkite brokolius, supilkite grietinėlę ir kaitinkite apie 10 minučių.

2. Bulves nulupkite, išvirkite ir sugrūskite su sviestu, pienu ir tarkuotu sūriu. Jei reikia, pasūdykite.

3. Į sviestu išteptą skardą sudėkite bulvių košę, viduryje padarykite duobutę ir sudėkite lašišų bei brokolių troškinį. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Lašiša: 400.00 g (filė)
Brokoliniai kopūstai: 400.00 g (gali būti ir šaldyti)
Svogūnai: 2.00 vnt. (nedideli)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Bulvės: 4.00 vnt. (3-4 didesnės)
Pienas: 80.00 ml
Sviestas: 1.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (grūdėtosios)
Sūris: 4.00 valg. š. (tarkuotas aštresnis sūris („Džiugas“))
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Žuvies prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 300.00 ml (riebi)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Apkepas su lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 25 min.
3.1 / 22
Kaip gaminti

1. Lašišą supjaustykite juostelėmis. Brokolį ir žiedinį kopūstą nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite. Svogūną nulupkite, supjaustykite griežinėliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus ir maišydama kelias minutes pakepinkite. Sudėkite smulkintas daržoves ir kaitinkite apie 5 minutes. Palikite atvėsti.

3. Dubenyje suplakite kiaušinius. Sudėkite varškę, suberkite ryžių manus, išsukite. Suberkite peletrūnus, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, sudėkite atvėsusias kepintas daržoves, išmaišykite.

4. Dalį gautos masės sukrėskite į riebalais išteptą kepimo indą. Ant viršaus tolygiai išdėliokite lašišų juosteles, ant jų paskleiskite likusią varškės ir daržovių masę. Pabarstykite tarkuotu parmezanu ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 45 minutes.  

Ingredientai
Varškė: 600.00 g (liesos)
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (pusė nedidelio)
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (pusė nedidelio)
Ryžių manai: 3.00 valg. š.
Rūkyta lašiša: 150.00 g (šaltai rūkytų)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti pagal skonį)
Peletrūnas: 1.00 arbat. š. (džiovintas)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žuvies apkepas su bulvių košės „kepure“
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
1.0 / 1
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite, supjaustykite, sudėkite į puodą ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite, sutrinkite drauge su sviestu ir karštu pienu. Pagardinkite trupučiu muskato riešuto.

2. Orkaitę įkaitinkite 180 C°.

3. Žuvį supjaustykite maždaug 1,5 cm kubeliais. Porą gerai nuplaukite, supjaustykite pusmėnuliukais, saliero stiebą supjaustykite kubeliais, o česnaką smulkiai sukapokite.

4. Didesnėje keptuvėje ištirpinkite du šaukštus sviesto ant gana stiprios ugnies, kepkite ant jo žuvies gabaliukus iš visų pusių, bet labai trumpai, vos keletą sekundžių. Išimkite žuvį iš keptuvės.

5. Sudėkite į keptuvę likusį sviestą ir kepkite porą, salierą ir česnaką ant lengvos ugnies apie 5 minutes. Kaitrą padidinkite, apliekite daržoves vynu ir grietinėle, pagardinkite druska, pipirais ir leiskite virti, kol bent pusė skysčio išgaruos, o padažas sutirštės. Sudėkite apkeptus žuvies gabaliukus, sumaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

 

6. Sudėkite paruoštą žuvį į apkepui skirtą indą arba į 4 mažus indelius. Ant viršaus vienodu sluoksniu dėkite bulvių košę.

7. Kepkite apkepą (ar apkepus) įkaitintoje orkaitėje 20 min., o tada nustatykite grilio funkciją ir kaitinkite, kol viršus kiek parusvės.

8. Prieš patiekiant leiskite pastovėti bent 5 minutes.

Pastabos: Tai idealus patiekalas vakarykštėms bulvėms sunaudoti. Tiks net ir nuo vakar likusi žuvis, o į padažą galite sudėti tokias daržoves, kokias tik turite šaldytuve ar šaldiklyje.

Prieš kepant apkepą viršų galite apiberti tarkuotu sūriu – jei labai norisi, ar tiesiog duonos džiūvėsėliais. Taip gausite traškią plutelę.

Ingredientai
Bulvės: 6.00 vnt. (didelės; bulvių košei)
Sviestas: 5.00 valg. š. (2 šaukštai košei ir 3 įdarui)
Pienas: 0.50 st. (bulvių košei)
Druska: 2.00 žiupsnelis (arba pagal skonį; košei ir įdarui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto; bulvių košei)
Menkė: 650.00 g (arba kitos baltos žuvies; įdarui)
Porai: 1.00 vnt. (nedidelis; įdarui)
Salierų stiebai: 1.00 vnt. (įdarui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (įdarui)
Vynas: 0.50 st. (baltojo; įdarui)
Grietinėlė: 150.00 ml (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lašišų ir bulvių apkepas su krapais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.8 / 28
Kaip gaminti

1. Virtas bulves supjaustykite maždaug 0,5 cm storio riekelėmis. Panašaus storio gabaliukais supjaustykite ir lašišą.

2. Į nedidelę, tačiau geriau gilesnę skardą pakaitomis klokite bulvių ir lašišos sluoksnius (apatinis ir viršutinis sluoksniai turėtų būti bulvių), kiekvieną sluoksnį pabarstykite trupučiu druskos ir pipirų.

3. Dubenyje lengvai paplakite kiaušinius, pieną ir grietinėlę ir supilkite šį mišinį ant bulvių-lašišos sluoksniuočio.

4. Kepkite apkepą iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje 45–60 min, kol viršus bus gražiai geltonas.

5. Baigiant kepti apkepui keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pridėkite kuo daugiau smulkiai kapotų krapų. Šiuo padažu užpilkite į lėkštes išdėliotą apkepą.

Ingredientai
Bulvės: 1.50 kg (virtų, atvėsintų)
Lašiša: 700.00 g (filė)
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Pienas: 250.00 ml
Grietinėlė: 250.00 ml (neriebios)
Sviestas: 200.00 g
Krapai: 1.00 sauja
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulvių apkepas su rūkyta lašiša ir žirneliais
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.6 / 13
Kaip gaminti

1. Užkaiskite puodą su vandeniu, pasūdykite. Bulves stambiai supjaustykite, dėkite į verdantį vandenį ir virkite 10 minučių. Nusunkite ir palikite atvėsti.

2. Lašišą supjaustykite juostelėmis. Didesniame dubenyje iki putų išplakite kiaušinius (galite ir šakute), sudėkite lašišą, suberkite žirnelius, krapus, druską ir pipirus. Išmaišykite. Sudėkite virtas bulves ir vėl išmaišykite.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, atsargiai suverskite bulvių ir kiaušinių mišinį ir kepkite 10 minučių. Naudodami didelę lėkštę apverskite apkepą: uždėkite lėkštę, apverskite keptuvę ir leiskite kepiniui atgal įčiuožti į keptuvę. Kepkite dar 5 minutes. Perkelkite į lėkštę ir palikite 5 minutėms, tada supjaustykite. Tinka valgyti su pomidorų salotomis.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Ingredientai
Bulvės: 500.00 g
Lašiša: 250.00 g (rūkyta)
Kiaušiniai: 8.00 vnt.
Krapai: 2.00 valg. š. (smulkinti)
Šaldyti žirneliai: 100.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Žuvų ir ryžių apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.2 / 17
Kaip gaminti

1.Ryžius nuplaukite tekančiu vandeniu. Svogūną, česnako skiltelę, imbiero gabaliuką nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su šaukštu sviesto bei šlakeliu aliejaus.

2.Sudėkite ryžius, išmaišykite, užpilkite sultiniu, kokosų pienu, pasūdykite ir virkite, kiek nurodyta ant pakuotės. Morkas nulupkite, paprikas, žirnių ankšteles nuplaukite, supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais. Svogūnų laiškus susmulkinkite.

3.Ryžius sumaišykite su kiaušinių tryniais, paskui – su daržovėmis. Pabarstykite kariu, pipirais, apšlakstykite sojų padažu. Sudėkite į riebalais pateptą apvalią kepimo formą.

4.Žuvį pašlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite druska, pipirais ir įkiškite į ryžių masę. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Tiekite su žaliosiomis citrinomis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Ryžiai: 300.00 g (basmati)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 vnt. (gabaliukas apie 3 cm)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Daržovių sultinys: 400.00 ml
Kokosų pienas: 400.00 ml (skardinė)
Morkos: 2.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona)
Svogūnų laiškai: 30.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Karis: 3.00 g (maltas)
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Žuvis: 600.00 g (pvz., tilapijų filė)
Citrinos: 3.00 vnt. (2 šaukštai citrinų sulčių ir 2 žaliosios citrinos)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Ryžių ir rūkytų žuvų apkepas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.8 / 5
Kaip gaminti

1.Ryžius išvirkite sultinyje (virimo laikas ir reikalingo vandens kiekis priklauso nuo ryžių; svarbu, kad virti ryžiai būtų birūs ir ne per minkšti).

2.Poro baltąją dalį supjaustykite labai plonais griežinėliais ir su rūkytų žuvų gabaliukais, krapais bei citrinpipiriais įmaišykite į ryžius.

3.Mišinį sudėkite į sviestu išteptą kepimo formą. Kiaušinius išplakite su pienu, šiek tiek pasūdykite ir supilkite ant ryžių.

4.Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Ryžiai: 150.00 g (ilgagrūdžiai)
Sultinys: 300.00 ml (vištienos arba žuvų (iš vieno kubelio))
Žuvis: 200.00 g (rūkyta)
Porai: 1.00 vnt.
Krapai: 2.00 valg. š. (smulkinti)
Pipirai: 3.00 g (0,5 šaukštelio citrinpipirių)
Pienas: 300.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žuvies ir daržovių apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 3
Kaip gaminti

1. Žuvies filė supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, apšlakstykite citrinos sultimis, apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską sumaišykite. Palikite 20 min., kad pasimarinuotų.

2. Išvirtas sūdytame vandenyje bulves sutrinkite, pagardinkite juodaisiais pipirais, druska, įdėkite gabalėlį sviesto ir išmaišykite.

3. Keptuvėje, įpylus šlakelį aliejaus, pakepkite smulkintą česnaką, supilkite daržovių sultinį, sudėkite tarkuotas morkas, cukiniją ir pjaustytą porą.

4. Apkepkite supjaustytą žuvį, paskui ant jos sukrėskite daržoves, trintas bulves ir viską išmaišykite.

5. Gautą masę sudėkite į kepimo formą, užbarstykite tarkuoto fermentinio sūrio ir pašaukite į 180 ºC temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30 min.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Žuvis: 500.00 g (tinka bet kokios žuvies filė)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Bulvės: 700.00 g
Porai: 100.00 g
Daržovių sultinys: 2.00 st.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Morkos: 2.00 vnt.
Cukinijos: 200.00 g
Sūris: 125.00 g (fermentinio)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, šviežiai maltų)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Krevečių apkepas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.6 / 5
Kaip gaminti

1. Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais. Kiaušinių baltymus supilkite į dubenėlį, įberkite druskos ir šakute atsargiai išmaišykite, bet nesuplakti.

2. Į kepimo inde įkaitintą sviestą sudėkite cukinijos griežinėlius, supilkite baltymus, suberkite smulkiai sukapotą svogūną, įberkite po žiupsnelį pipirų ir kario. Ant viršaus išdėliokite krevetes, griežinėliais supjaustytus pomidorus, apibarstykite petražolėmis ir paprika.

3. Kepkite 180 °C orkaitėje 10–12 min.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Krevetės: 150.00 g (nuluptų)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 8.00 vnt. (baltymai)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Petražolės: 2.00 valg. š. (smulkintų lapelių)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Karis: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Jūrų gėrybių apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 5
Kaip gaminti
  1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir gerai nuvarvinkite.
  2. Nuluptą ir per pusę perpjautą svogūną, laurų lapelius ir gvazdikėlius sumeskite į puodą su pienu ir grietinėle, užvirinkite, sudėkite nuplautą ir nusausintą žuvų filė ir 4 min. pavirkite.
  3. Žuvį išgriebkite kiaurasamčiu, sultinį perkoškite per sietelį ir atvėsinkite.
  4. Porus nuvalykite, supjaustykite ir gerai paskrudinkite svieste. Kai porai suminkštės, suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite.
  5. Tada supilkite žuvų nuovirą ir maišydama kaitinkite, kol padažas sutirštės.
  6. Sukrėskite makaronus, žuvų gabalėlius, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir žalumynais.
  7. Paruoštą masę krėskite į karščiui atsparią kepimo formą, ant viršaus išdėliokite krevetes.
  8. Ant apkepo pilkite kiaušinių, sūrio ir pieno plakinį ir kepkite karštoje orkaitėje apie 20 min.
Ingredientai
Lakštiniai: (pakuotė - mėgstamų) 1.00 vnt.
Žuvis: 600.00 g (įvairių filė)
Krevetės: 250.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelio)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Gvazdikėliai: 2.00 vnt.
Pienas: 350.00 ml (250 - apkepui ir 100 - užpilui)
Grietinėlė: 250.00 ml (riebios)
Sviestas: 100.00 g (3 valg. š. - apkepui ir 50 g - užpilui)
Porai: 2.00 vnt.
Miltai: 30.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (saujelė - kapotų)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (trynių - užpilui)
Sūris: 1.00 sauja (tarkuoto - brandinto - užpilui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Ypatingos

Sergu atsakingai

Sergu atsakingai
Sergu atsakingai

Esports namai

URBAN˙/

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką