-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasiilgusiems pasakiškai skanių keptų varškėčių – 10 patarimų ir receptai

Varškėčiams nereikia ypatingų ingredientų, tačiau vieniems jie pavyksta purūs, lengvučiai, paskrudę tiek, kiek reikia, kitiems – sunkoki, sausoki, o kartais dar ir išorėje apdegę, o viduje neiškepę. Ką vertėtų žinoti, prieš imantis šio ir mažus, ir didelius nuginkluojančio patiekalo, kuris dalyje šeimų jau seniai tapęs pusryčių klasika?
Varškėčiai
Varškėčiai / Vida Press nuotr.

Varškė, miltai, kiaušiniai, truputis cukraus ir druskos – tai pagrindinis varškėčių ingredientų penketukas, dar reikės aliejaus jiems kepti, taip pat pasirinktų priedų, kurie juos paskanins ir pakvėpins – vanilės, galbūt – apelsino žievelės ar aguonų. Tačiau svarbiausia vadovautis keliomis svarbiomis taisyklėmis, o tada jau galėsite žongliruoti pačiais įvairiausiais receptais.

  • Varškė. Ją verčiau rinktis pusriebę ar riebią, o ne liesą – varškėčiai bus minkštesni ir skanesni.
  • Šilkinė tekstūra. Jei mėgstate, kad varškėčių vidus būtų labai švelnus ir vientisas, varškę verta pertrinti per sietelį ar sutrinti elektriniu smulkintuvu (blenderiu). O jei varškėtukuose mėgstate dar jaučiamas varškės „kruopeles“, tuomet ją patrinkite šakute, tačiau persistengti nebūtina;
  • Kėlikiai. Daugelis mėgsta purius, išsipūtusius varškėtukus. Kad jie tikrai tokie būtų, kiaušinius pirmiausiai gerai išsukite su cukrumi iki balkšvos, purios masės, o tik tada maišykite su varške (šioji jau turėtų būti pertrinta). Kitas kildintojas yra kepimo milteliai, galima be jų apsieiti, tačiau varškėtukai bus ne tokie išsipūtę, labiau primins blynelius. Jei naudojate kepimo miltelius, geriausiai juos sumaišyti su miltais, o tada berti į varškės ir kiaušinių masę.
Vida Press nuotr./Varškėčiai
Vida Press nuotr./Varškėčiai
  • Miltai. Jų varškėtukų masei stenkitės naudoti tik tiek, kiek būtina – kuo miltų daugiau, tuo bus kietesni, gumiškesni varškėčiai. Apie tai, ką daryti, jei tešla atrodo itin šlapia, lipni, kiek vėliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius