Dabar populiaru
Publikuota: 2020 sausio 24d. 13:00

Pasiilgusiems vasaros: orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Šašlykai
15min nuotr. / Šašlykai

Daugeliui mūsų šiltasis sezonas asocijuojasi su laiku lauke, o kai kuriems dar ir būtinai su ant gyvos ugnies keptu maistu, pavyzdžiui, populiariaisiais šašlykais. Kadangi žiemą kurti laužą lauke ryžtasi toli gražu ne kiekvienas, šašlykai orkaitėje gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Toks eksperimentas tikrai turėtų pavykti itin nesunkiai. Juk šašlykas pirmiausia yra skaniai marinuota mėsa, kurią kepame ant iešmų, rašoma prekybos tinklo „Maxima“ pranešime žiniasklaidai. Laužo dūmo, žinoma, nesijaus, tačiau sumauti ant iešmų ir orkaitėje kepti šašlykai išeina puikūs.

Be to, mitybos specialistai sako, kad orkaitėje kepti jie yra kur kas sveikesni nei ruošti ant atviros ugnies. „Jei tokį patiekalą namuose esate suplanavę, mėsą būtinai pamarinuokite. Vištienai užteks ir 2 valandų, o kiaulienai ir jautienai marinuoti reikės ir visų 8 ar netgi 10 valandų“, – pataria tinklo Maisto gamybos departamento direktorė Brigita Baratinskaitė. Pasak jos, patogiausia šašlykus kepti ant metalinių iešmų, orkaitėje jie tikrai nesudegs. Tik reikia nepamiršti pamerkti iešmelių pusvalandžiui į šaltą vandenį, kad geriau išlaikytų kaitrą.

Norėdami būti tikri, jog mėsa bus iškepusi, iešmelį su mėsa galite apvynioti folija. Nuimkite ją prieš baigdami kepti ir leiskite mėsai apskrusti.

Kiauliena ir jautiena idealiai iškepa 250°C laipsnių temperatūroje, vištienai reikės mažiau karščio – 200°C laipsnių.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Ingredientai:

  • 500 g kiaulienos sprandinės;
  • 3 svogūnai;
  • 0,5 arbat. šaukšt. maltų juodųjų pipirų;
  • 1 valg. šaukšt. vyno acto;
  • 1 stiklinė baltojo vyno;
  • 1 kupinas arbat. šaukšt. druskos.

Gaminimas:

1. Sprandinę supjaustykite gabalėliais, svogūnus – storesniais žiedais. Svogūnus ir mėsą išmaišykite su druska ir pipirais. Tai geriausia daryti rankomis. Actą supilkite į vyną, išmaišykite ir užpilkite ant mėsos.

2. Mažiausiai keletą valandų leiskite mėsai pasimarinuoti šaldytuve. Geriausia ją palikti visai nakčiai.

3. Mėsos gabalėlius verkite ant iešmų. Vieną nuo kito atskirkite svogūnų žiedais. Kepkite orkaitėje apie 20 minučių.

123RF.com nuotr./Šašlykai
123RF.com nuotr./Šašlykai

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Ypatingos

Sergu atsakingai

Sergu atsakingai
Sergu atsakingai

Esports namai

URBAN˙/

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką