Dabar populiaru
15min ŽIŪRĖK
Publikuota: 2019 gegužės 12d. 10:00

Pasilepinkime skanėstais su sūriu: tiks ir piknikui, ir pusryčiams lovoje. 20 idėjų

Sūrio rutuliukai
„Scanpix“ nuotr. / Sūrio rutuliukai

Sūris dažnai būna tikras gelbėtojas – ir kai norisi užkąsti, ir kai prireikia pavaišinti svečius, ir kai ruošiamės į pikniką, o gal kai alkani lūkuriuojame ruošiamo rimtojo patiekalo. Savaitgalio proga pasilepinkime netikėtais skanėstais su ingredientu, be kurio daugelis sunkiai įsivaizduoja savo valgiaraštį!

Receptai
Receptas: Makaronai su sūriais
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 11
Kaip gaminti
  1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir nukoškite.
  2. Ožkų pieno sūrį sutrupinkite šakute ir sumaišykite su rikota. Aitriąją papriką ir česnaką nuvalykite, smulkiai sukapokite.
  3. Pakepinkite įkaitintame aliejuje. Kai prieskoniai gardžiai pakvips, į keptuvę sukrėskite makaronus, sumeskite sūrius, suberkite bazilikus ir petražoles.
  4. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  5. Makaronus kaitinkite labai trumpai, kol išsilydys sūriai, ir iš karto patiekite.
  6. Kulinaro patarimas. Jeigu mėgstate sočiau, makaronus galite ruošti ir su grietinėlės padažu – pačioje pabaigoje jos pilkite į keptuvę ir išmaišykite.
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (spagečių)
Rikotos sūris: 150.00 g
Ožkų pieno sūris: 100.00 g
Parmezano sūris: 1.00 sauja (saujelė tarkuoto)
Alyvuogių aliejus: 2.00 arbat. š.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis žaliosios ankšties)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 sauja (keletas lapelių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bandelės su pesto padažu ir parmezanu
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.3 / 6
Kaip gaminti
  1. Miltus sumaišykite su mielėmis ir druska.
  2. Į vandenį supilkite pieną, dėkite sviestą, cukrų, kiaušinį ir lengvai paplakite.
  3. Į skystąją masę suberkite miltus ir užminkykite kiek lipnią tešlą (minkykite apie 10 minučių), įdėkite į švarų dubenį ir apdenkite maistine plėvele.
  4. Kildinkite, kol padvigubės, tada iškočiokite nemažą stačiakampį.
  5. Aptepkite pesto padažu ir apibarstykite sūriu, susukite pailgą vyniotinį ir aštriu peiliu padalinkite į 12 dalių.
  6. Kiekvieną dalį įstatykite į metalinę keksiuko formelę (jei reikia, patepkite sviestu), apdenkite švariu rankšluosčiu ir dar apie pusvalandį kildinkite.
  7. Tuomet pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, kepkite, kol tolygiai gražiai paruduos.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Pienas: 110.00 ml (šilto)
Vanduo: 110.00 ml (šilto)
Sviestas: 110.00 ml (lydyto)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Miltai: 900.00 ml (rupesnių miltų (recepto autorė naudojo 550 tipo))
Mielės: 2.00 valg. š. (2,5 - sausų mielių miltelių)
Pesto padažas: 120.00 ml (tradicinio žalio Pesto padažo)
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Avokadų ir mocarelos sumuštinis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 23
Kaip gaminti
  1. Susmulkinkite petražoles ir česnaką, nupjaukite grybų kotelius. Į karštą keptuvę įpilkite aliejaus ir įdėkite sviesto. Suberkite grybus ir sumažinkite ugnį. Grybus kepkite iš abiejų pusių apie 2–3 min., paskaninkite druska ir šviežiai maltais pipirais. Įberkite susmulkintą česnaką ir petražoles ir sumaišykite su grybais. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsusius grybus supjaustykite smulkiais griežinėliais. Vietoje pievagrybių galite naudoti 250 g rudųjų pievagrybių.
  2. Avokadus sutrinkite šakute ir į masę įberkite prieskonio mišinio su aitriosiomis paprikomis, druską ir supilkite žaliosios citrinos sultis.
  3. Griežinėliais supjaustykite pomidorus, nuplaukite gražgarstes ir vienodo storio riekelėmis supjaustykite rupių miltų duoną.
  4. Keturias duonos riekutes aptepkite avokadų mase, tada ant jų pakaitomis dėkite pomidorų ir mocarelos griežinėlius. Ant viršaus uždėkite gražgarsčių ir grybų. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir paskaninkite druska bei šviežiai maltais pipirais. Ant sumuštinių viršaus uždėkite po antrą duonos riekelę.

„Santa Maria“ receptas.

 

Ingredientai
Pievagrybiai: 4.00 vnt.
Duona: 8.00 riekės (rupių miltų duonos)
Petražolės: 1.00 vnt. (ryšelis)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š. (rapsų arba sviestas - kepimui)
Druska: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA akmens druskos (malūnėlyje))
Pipirai: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA TELLICHERRY pipirų (malūnėlyje))
Prieskoniai: 0.50 arbat. š. (SANTA MARIA prieskonių mišinio su aitriosiomis paprikomis (malūnėlyje))
Avokadai: 2.00 vnt.
Žalioji citrina: 0.50 vnt. (sulčių)
Pomidorai: 3.00 vnt. (sunokę - įdarui)
Mocarelos sūris: 1.00 vnt. (supjaustytas - įdarui)
Gražgarstės: 1.00 sauja (įdarui)
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Mocarelos brusketos su šparagais ir žalumynais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.8 / 4
Kaip gaminti

1. Griliaus keptuvėje arba orkaitėje apskrudinkite iš abiejų pusių riekelėmis supjaustytą ciabatą.

2. Smulkiai susmulkinkite mėtas, meškinius česnakus ir bazilikus. Juos dėkite į lėkštę (užpildykite pusę lėkštės). Kubeliais supjaustykite mocarelą ir dėkite į kitą lėkštės pusę. Ant lėkštėje esančių produktų užbarstykite šiek tiek druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų, užtarkuokite apelsino žievelės.

3. Į švarų dubenėlį išspauskite 2 šaukštus apelsino sulčių, tiek pat citrinos sulčių ir 3 šaukštus alyvuogių aliejaus. Išmaišykite.

4. Švariai nuplautus ir nusausintus šparagus perlaužkite ir nulūžusią apatinę dalį išmeskite (arba panaudokite verdant sultinį).

5. Liko sukonstruoti brusketą, tik tai reikia daryti prieš pat patiekiant.

6. Įkaitinkite griliaus keptuvę, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir 2 minutes kepkite šparagus, išspauskite likusio apelsino sultis, pakratykite šparagus keptuvėje, pabarstykite šiek tiek druskos, dar 1 minutė ir šparagai paruošti.

7. Ant ciabatos klokite sluoksnį susmulkintų prieskoninių žolelių. Patogiausia tai iš karto padaryti su visomis riekelėmis. Tada dėkite moracelos kubelius ir galiausiai papuoškite šparagu. Valgykite iš karto, nes jei ilgai laikysite, ciabata praras savo traškumą.

Ingredientai
Mocarelos sūris: 200.00 g (būtų idealu, jei naudotumėt mocarela di bufala)
Šparagai: 7.00 vnt.
Bazilikai: 20.00 g (šviežio)
Meškiniai česnakai: 15.00 g (šviežių)
Mėtos: 15.00 g (šviežių)
Apelsinai: 1.00 vnt.
Citrinos sultys: 2.00 valg. š.
Čiabata: 1.00 vnt. (nedidelis kepaliukas)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 29
Kaip gaminti

1. Prieš formuojant lazdeles, šaldytai tešlai leiskite pabūti kambario temperatūroje apie 20 min.

2. Tuo metu paruoškite sūrį. Sutarkuokite jį kuo smulkiau – taip jis geriau lips prie tešlos. Suberkite į dubenį, ten pat berkite ir druską bei česnakų miltelius (ar sutrintas česnako skilteles) ir labai gerai išmaišykite.

3. Pasiruoškite švarų, lygų paviršių ir vienodu sluoksniu berkite ant jo pusę tarkuoto sūrio, o tada ant jo vienu sluoksniu sudėkite jau kiek atšilusius tešlos lakštus. Tuomet ant jų viršaus berkite likusį sūrį ir pernelyg nespausdami šiek tiek pakočiokite kočėlu – svarbu, kad sūris kuo geriau priliptų.

4. Labai aštriu peiliu pjaustykite tešlą maždaug 1 cm pločio juostelėmis, o tada kiekvieną jų kelis kartus persukite. Sudėkite šias lazdeles ant sausos medinės lentelės ir dėkite dar pusvalandžiui į šaldytuvą.

5. Išdėliokite atšalusias lazdeles ant kepimo popieriumi išklotų skardų ir dėkite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 10–12 min., kol lazdelės taps auksinės spalvos. Valgykite iškart, kitai dienai netaupykite, nes lazdelės skaniausios šviežios.

Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakuotė)
Parmezano sūris: 160.00 g (smulkiai tarkuoto; galite naudoti lietuvišką atitikmenį – „Džiugo“ sūrį ar itališką parmidžaną. Pastarąjį dėl pikantiškesnio skonio pabandykite maišyti su dalimi pekorino sūrio)
Česnako milteliai: 0.50 arbat. š. (galite keisti 2 skiltelėmis česnako, tik jis labiau jausis ir sunkiau pasiskirstys)
Druska: 1.00 žiupsnelis (didelis; smulkios jūros)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Baltojo pelėsinio sūrio užkandis
6 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
2.6 / 15
Kaip gaminti

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Sūrius išpakuojame ir dedame ant kepimo popieriaus. Sūrių viršų patepame aliejumi, užbarstome supjaustytais česnakais ir rozmarinais. Kepame apie 15–20 minučių. Patiekiame karštą su džiūvėsiais arba duonos lazdelėmis.

Ingredientai
Baltojo pelėsio sūris: 2.00 vnt. (po 150 gramų)
Rozmarinai: 4.00 vnt. (šakelės šviežio)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Gorgoncolos sūrio ir obuolių kišas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.5 / 4
Kaip gaminti

1. Pagaminame trapią tešlą, kaip nurodyta čia. Išklojame ja formą neaukštais kraštais ir iškepame.

2. Ant vidutinės ugnies svieste pakepiname svogūnus. Įberiame žiupsnį druskos ir baltųjų pipirų.

3. Šiek tiek pravėsusius svogūnus tolygiai paskleidžiame ant tartos.

4. Ant viršaus sudedame kubeliais supjaustytą obuolį ir gorgoncolą.

5. Lengvai šluotele išplakame grietinėlę su kiaušiniais. Plakinį supilame ant tartos

6. Kepame 190 laipsnių temperatūroje 30–40 min., priklausomai nuo jūsų orkaitės. Paviršius turi būti gražiai apskrudęs.

7. Išimame kišą, leidžiame jam pastovėti apie 10 min. Tuomet jau galite pjaustyti.

Ingredientai
Miltai: 190.00 g (pagrindui)
Druska: 0.50 arbat. š. (pagrindui ir dar šiek tiek įdarui)
Sviestas: 110.00 g ((82 proc.), kambario temperatūros, pagrindui; ir dar šiek tiek svogūnų, skirtų įdarui, kepinimui)
Vanduo: 3.00 valg. š. (pagrindui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinis; įdarui)
Baltieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Obuoliai: 1.00 vnt. (mažas, supjaustytas kubeliais; įdarui)
Gorgonzolos sūris: 60.00 g (supjaustyto kubeliais; įdarui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli; įdarui)
Grietinėlė: 150.00 ml (35 proc. riebumo; įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Omletas su špinatais ir sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.2 / 17
Kaip gaminti

1. Porus ir svogūnų laiškus supjaustykite, tuomet viską kelias minutes patroškinkite keptuvėje su lašeliu alyvuogių aliejaus.

2. Kiaušinius ir pieną išplakite bei pagardinkite prieskoniais.

3. Sūrį supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite jį kartu su porais, smulkintais špinatais ir svogūnų laiškais į kiaušinių plakinį.

4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, supilkite paruoštą mišinį ir pakepinkite apie 5 minutes. Omletą pašaukite į įkaitintą orkaitę bei kepkite tol, kol susiformuos auksinė plutelė.

Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Sūris: 125.00 g (tarkuoto)
Porai: 50.00 g
Pienas: 100.00 ml
Špinatai: 150.00 g
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 0.30 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Svogūnų laiškai: 7.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Daržovių ir sūrio apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.3 / 3
Kaip gaminti

1. Daržoves ir pievagrybius supjaustykite riekelėmis, pabarstykite pipirais, druska ar kitais mėgstamais prieskoniais.

2. Sūrį supjaustykite plonomis riekelėmis ir kartu su daržovėmis susluoksniuokite eilutėmis kepimo skardoje.

3. Išplakite kiaušinius, užliekite plakiniu daržoves ir pabarstykite parmezanu.

4. Kepkite 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt.
Bulvės: 3.00 vnt. (virtos)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Baklažanai: 0.50 vnt.
Pievagrybiai: 7.00 vnt. (nedideli)
Sūris: 100.00 g (saldaus pieno)
Parmezano sūris: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kepta „suplyšusi“ duona su sūriu, obuoliais ir medumi
6 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
4.0 / 4
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros. Kepimo formą, kurioje tilptų duona, išklokite kepimo popieriumi.

2. Nedideliame prikaistuvyje ar dubenėlyje, įdėtame į didesnį dubenį su verdančiu vandeniu, ištirpinkite sviestą, suberkite į jį kapotas žoleles ir gerą žiupsnį druskos.

3. Imkite aštrų peilį, skirtą duonai raikyti ir darykite kepaliuko paviršiuje gilius pjūvius skersai, o tada išilgai, būkite atidūs ir neperpjaukite iki pat apatinės plutos. Turite gauti kepaliuką, kurios viršus supjaustytas kvadratėliais.

4. Kepliuką švelniai spustelėkite, kad tarpai tarp kvadratėlių atsivertų ir apšlakstykite visą viršų žalumynais paskanintu sviestu.

 

5. Į pjūvius pridėliokite obuolių ir sūrio riekelių, jei tik įmanoma, tegul kuo daugiau jų būna užpildyta.

6. Galiausiai pašlakstykite kepaliuko viršų skystu medumi ir dėkite kepti. Kepkite 10–15 min. – kol viršus apskrus, o sūris bus išsilydęs. Jei duona itin greit skrunda, o sūris dar neišsilydė, galite ją pridengti folija.

7. Išimkite iš orkaitės ir tiekite iškart, kol sūris dar karštas, beveik burbuliuojantis, o duona bei obuoliai šilti.

Ingredientai
Duona: 1.00 vnt. (apvalus kepalėlis šviesios duonos puriu, minkštu vidumi ir traškia plutele)
Sviestas: 80.00 g
Obuoliai: 1.00 vnt. (padalintas ketvirčiais, be sėklų, supjaustytas plonomis riekelėmis)
Medus: 2.00 valg. š.
Bri sūris: 150.00 g (supjaustyto plonomis riekelėmis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 3.00 vnt. (šakelės šviežio)
Rozmarinai: 2.00 vnt. (šakelės šviežio)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kepti sūrio rutuliukai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.9 / 33
Kaip gaminti

1. Sūrį sutarkuokite tarka, sudėkite į dubenį ir įmuškite kiaušinius, įberkite druskos bei viską išplakite.

2. Įberkite šiek tiek miltų ir pamaišykite. Likusius miltus berkite palengva, kol gausite kibią, bet lipnią tešlą. Tuomet rankas sudrėkinkite šlakeliu vandens ir iš paruoštos masės formuokite nedidelius rutuliukus.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite suformuotus rutuliukus. Kepkite kelias minutes, kol gražiai apskrus. Jei norite, kad jie viduje būtų minkšti, kepkite iki tamsios spalvos.

4. Iškeptus sūrio rutuliukus išimkite iš keptuvės ir padėkite ant popierinių rankšluosčių nusausinimui. Paruoštus sudėkite į iškylos krepšelį.

Ingredientai
Sūris: 500.00 g
Aliejus: 500.00 ml
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltai: 300.00 g
Druska: 0.30 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Parmezano sūrio plikytos bandelės užkandai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 18
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus.
  2. Į nedidelį puodą supilkite vandenį, pastatykite ant vidutinės ugnies ir įdėkite sviestą. Kai vanduo pradės virti, nukelkite puodą nuo ugnies ir be perstojo maišydami mediniu šaukštu, suberkite miltus ir druską.
  3. Puodą vėl pastatykite ant ugnies ir, be perstojo maišydami, kaitinkite, kol tešla sutirštės. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite sūrį bei pipirus.
  4. Palikite tešlą ataušti. Į ataušusią tešlą muškite po vieną kiaušinį ir energingai išplakite.
  5. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir apibarstykite miltais. Valgomuoju šaukštu dėkite tešlą į skardą suformuodami bandeles. Apibarstykite migdolų plokštelėmis ir patikrinkite, ar jos tikrai prie tešlos prikibo.
  6. Kepkite 15-20 min., kol bandelės įgaus auksinę spalvą ir išsipūs.

Recepto autorė Viktorija Ramašauskaitė

 

Ingredientai
Vanduo: 360.00 ml
Miltai: 200.00 g
Sviestas: 8.00 valg. š.
Parmezano sūris: 180.00 g (tarkuoto)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti baltieji - pagal skonį)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Migdolai: 30.00 g (plokštelės papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pyragėliai su ožkų pieno sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 19
Kaip gaminti
  1. Tešlai skirtus produktus sumaišykite ir suminkykite elastingą tešlą. Porą valandų palaikykite šiltoje vietoje, kad pakiltų.
  2. Padalykite tešlą į dvi dalis, abi iškočiokite, kad gautumėte plonus (iki 5 mm storio) stačiakampius ar kvadratinius lakštus. Palikite 20 minučių kilti.  Vieną tešlos lakštą įtieskite į skardą ir šaukite į iki 250 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 5 minutes.
  3. Ištraukę dėkite ant medinės lentelės, užklokite drėgnu švariu rankšluostėliu ir palikite vėsti. Taip pat iškepkite ir atvėsinkite likusį tešlos lakštą.
  4. Ant vieno kepinio tolygiai paskirstykite su šviežiais žalumynais sumaišytą smulkintą ožkų pieno sūrį, ant viršaus uždėkite likusį kepinį, švelniai prispauskite.
  5. Supjaustykite kvadratėliais, juos paskrudinkite keptuvėje su keliais šlakeliais riebalų (kol išsilydys sūris).   
Ingredientai
Mielės: 10.00 g (sausų - tešlai)
Miltai: 2.00 st. (1,5 - tešlai)
Vanduo: 100.00 ml (šilto - tešlai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui - pagal skonį)
Ožkų pieno sūris: 200.00 g (įdarui)
Krapai: 1.00 sauja (šviežiai smulkintų - įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sumuštinukai su žirnelių kremu, kumpiu ir parmezanu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 5
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame pakepkite smulkiai pjaustytą svogūną, kol jis suminkštės, suberkite žirnelius, įpilkite kelis šaukštus vandens ir uždengę patroškinkite apie 15min., pasūdykite, pagardinkite pipirais. 

2. Iš duonos išpjaukite skridinėlius (stikline, ar specialia formele), juos trumpai iš abiejų pusių (be riebalų) pakepkite keptuvėje-grilyje, kol paviršius gražiai pagels.

3. Troškintus žirnelius su svogūnu (ši masė neturi būti išsausėjusi, geriau skystesnė) sudėkite į elektrinį maisto smulkintuvą, smulkinkite, kol gausite vientisą kremą. Ant apkeptos duonos dėkite maždaug 1 arbat. š. žirnelių kremo, mažą susuktą gabalėlį kumpio ir mažą riekelę sūrio. Skubiai patiekite. Skanaus!

Šis sumuštinukų receptas yra labai gurmaniškas, jei naudosite vytintą kumpį ir parmezano sūrį, ir labai kasdieniškas, jei vytintą kumpį pakeisite jums patinkančiu rūkytu kumpiu, o parmezano sūrį, kitu fermentiniu sūriu. Rinkitės pagal galimybes, skonį ir progą.

Receptas iš tinklaraščio „Išbandyti receptai“

Ingredientai
Duona: 4.00 riekės (forminė)
Šaldyti žirneliai: 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (pusė)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Parmezano sūris: 15.00 g (plonai pjaustyto - galima keisti kitu sūriu)
Kumpis: 20.00 g (vytintas, plonai pjaustytas - galima keisti rūkytu kumpiu)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Salotos su kepta mocarela
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 15
Kaip gaminti

1. Mocarelos ritinėlius supjaustykite griežinėliais ir apvoliokite miltuose, kiaušinių plakinyje bei džiūvėsėliuose. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų ir iš abiejų pusių apkepkite mocarelos griežinėlius, kol gražiai parus.

2. Padažui skirtus produktus sumaišykite.

3. Į lėkštes sudėkite nuplautas ir nusausintas salotas, pjaustytus pomidorus, žiedais raikytą svogūną, alyvuoges, keptą mocarelą ir užpilkite padažu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (įvairios)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Alyvuogės: 1.00 sauja
Mocarelos sūris: 4.00 sauja (3–4 ritinėliai)
Miltai: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (ir 3 valg. š. padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui skystas)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui 1 šaukštas citrinų sulčių)
padažui saldžiarūgštis padažas 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sūrio kroketai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 9
Kaip gaminti

1. Paruoškite tešlą: sutarkuokite sūrį, suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, pagal skonį pasūdykite ir viską gerai išmaišykite.

2. Suformuokite sūrio rutuliukus, apvoliokite džiūvėsiuose ir kepkite aliejuje.

Skanu su grietine, spirgučių arba grybų padažu.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Sūris: 200.00 g (brandinto)
Miltai: 70.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pyragėliai su mocarela
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 20
Kaip gaminti

1. Atšildytus tešlos lakštus tieskite ant miltais pabarstyto stalviršio ir šiek tiek pakočiokite.

2. Vieną lakštą dėkite į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą, viršų apšlakstykite lydytu sviestu.

3. Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo.

4. Kalakutienos kumpį supjaustykite plonais griežinėliais ir išdėliokite ant viso tešlos lakšto paviršiaus.

5. Ant viršaus tankiai išdėliokite griežinėliais pjaustytą mocarelą. Apibarstykite maltais juodaisiais pipirais (dėl gaivos įdarą tiktų pagardinti smulkintomis šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis), tada užklokite likusiu tešlos lakštu. Kraštus patepkite kiaušinio baltymu ir gražiai užspauskite pirštais.

6. Likusį kiaušinio baltymą suplakite su tryniu ir aptepkite pyrago viršų.

7. Kepkite 180°C karštumo orkaitėje apie 20 minučių. Atvėsusį pyragą supjaustykite kvadratėliais.

Ingredientai
Sviestas: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kumpis: 300.00 g (virtas kalakutienos)
Mocarelos sūris: 300.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis šviežiai maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sūrio pyragėliai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 9
Kaip gaminti

1. Tešlą atitirpinkite, iškočiokite ir supjaustykie mažais stačiakampiais. 

2. Parmezano sūrį sutarkuokite, mocarelą supjaustykite kubeliais ir dėkite ant tešlos.

3. Viršų užbarstykite bazilikais, užpilkite pomidorų padažo ir pašaukite į orkaitę 20 min.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Mocarelos sūris: 100.00 g
Parmezano sūris: 100.00 g
Pomidorų padažas: 50.00 g
Bazilikai: 20.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pitos duonelės su faršu ir mocarela
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.8 / 4
Kaip gaminti

1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite ir apkepkite su faršu. Paskaninkite mėsos prieskoniais, pipirais, druska ir žalumynais. Į aliejumi pašlakstytą skardą sudėkite 4 duoneles, aptepkite jas puse pomidorų padažo ir majonezo mišinio. Tada sudėkite faršą. Mocarelą supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant faršo.

2. Likusias duoneles taip pat aptepkite majonezo ir pomidorų padažo mišiniu ir aptepta puse užvožkite ant mocarelos griežinėlių. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 7–9 minutes, kol mocarela išsilydys. Tiekite su šviežiomis salotomis.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Pitos duonelės: 8.00 vnt.
Faršas: 400.00 g (jautienos)
Mocarelos sūris: 3.00 vnt. (su žalumynais)
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š.
Majonezas: 4.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 - 3)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (smulkinti)
Aštrūs mėsos prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sūrio suflė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
1.0 / 1
Kaip gaminti

1. Švarioje sausoje keptuvėje išlydykite sviestą, maišydama suberkite miltus ir truputį pakepinkite (miltai turi likti šviesūs). Nuolat maišydama plona srovele supilkite šaltą pieną. Kai padažas užvirs, pasūdykite, pagardinkite muskatų riešutais ir nukelkite nuo ugnies.

2. Į karštą masę sudėkite ištrintus trynius, tarkuotą sūrį ir gerai išmaišykite. Tada sukrėskite standžiai išplaktus baltymus ir labai atsargiai įmaišykite į masę.

3. Suflė 30 min. kepkite 175°C karštumo orkaitėje. Paskui temperatūrą padidinkite iki 190°C ir kepkite dar 5 min.

 

 

Ingredientai
Sūris: 100.00 g (fermentinio)
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Sviestas: 70.00 g
Miltai: 80.00 g
Pienas: 400.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (maltų muskatų riešutų pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis

Metas rinktis

Naviguok į ateitį

Laikas iškylai

Vyrų mados savaitė

Venecijos meno bienalė

Dream 2 Drive

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką