Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasilepinkite ir palepinkite tėčius: nostalgiškų ir netikėtų desertų rinkinys

Šį savaitgalį švenčiame Tėvo dieną, tad daugybė vyrų gaus vaikiška ranka užrašytą atviruką, galbūt ir kokią smagią dovaną, pasilepins mėgstamu patiekalu. Kad pradžiuginti savo šeimos vyrus būtų lengviau, tiems, kas tas skanias staigmenas ruoš, siūlome įvairių patiekalų receptų rinkinį.
Veganiškas braunis
Biskvito vyniotinis su uogomis ir grietinėlės kremu / Vida Press nuotr.

Apelsininiai keksiukai su šokolado gabaliukais

Ingredientai:

  • 2 kiaušiniai;
  • juodojo šokolado;
  • 250-300 g miltų;
  • 2 didelių apelsinų žievelės;
  • 100 ml apelsinų sulčių;
  • 100 g tirpinto sviesto;
  • 100 cukraus;
  • žiupsnelis druskos;
  • 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus.

Gaminimas:

1. Dideliame dubenyje sumaišykite birius produktus – miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską bei tarkuotą apelsinų žievelę.

2. Apelsiną perpjaukite perpus ir išspauskite sultis. Kad tešloje neliktų didelių apelsinų žievelės gumuliukų – gerai išmaišykite. Tuomet šiek tiek susmulkinkite juodąjį šokoladą ir sumaišykite su kitais sausaisiais produktais.

3. Imkite kitą dubenį ir sumaišykite ištirpintą sviestą, apelsinų sultis, vanilinį cukrų ir kiaušinius. Maišykite, kol masė taps vientisa, ir supilkite į dubenį su sausaisiais produktais.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C ir paruoškite 12 keksiukų formelių. Keksiukų kepimo formą išklokite vienkartinėmis popierinėmis formelėmis ir supilkite į jas tešlą beveik iki pat viršaus.

5. Kepkite apie 15–20 minučių.

Pastabos:

  • Gamindami šiuos keksiukus įsitikinkite, kad tešlą gerai išmaišėte. Miltų gumuliukų išvengsite, jeigu prieš tai juos persijosite, o visą tešlą maišysite mentele, o ne šluotele.
  • Apelsino žievelę tarkuokite per itin smulkią tarką – tai padės išvengti didelių apelsino žievelės gabaliukų ir jų dydis keksiukuose net nesijaus, tačiau puikiai pajusite apelsino aromatą ir poskonį.
Vida Press nuotr./Keksiukai
Vida Press nuotr./Keksiukai

Šokoladainis su avietėmis ir riešutais

Ingredientai:

  • 185 g sviesto;
  • 85 miltų;
  • 40 kakavos miltelių;
  • 185 g juodojo šokolado;
  • 3 kiaušiniai;
  • 275 g rudojo cukraus;
  • 100 g aviečių (gali būti ir šaldytos);
  • 50 g sūdytų lukštentų pistacijų;
  • 100 g pekaninių karijų.

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.

2. Sviestą kartu su smulkintu šokoladu dėkite į dubenį, o pastarąjį statykite virš puodo su verdančiu vandeniu. Atsargiai maišydami leiskite ingredientams ištirpti ir susimaišyti, atidėkite šiek tiek atvėsti.

3. Dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kiaušinius su cukrumi. Į šią masę supilkite pravėsusį tirpintą sviestą su šokoladu ir sukrėskite miltus, sumaišytus su kakavos milteliais. Atsargiai viską sumaišykite. Berkite susmulkintus riešutus bei avietes – išmaišykite.

4. Gautą tešlą pilkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite apie 25–30 min. Prieš pjaustant pyragas turi būti atvėsęs.

Pastabos:

  • Jeigu norite naudoti šaldytas avietes ir jos nespėjo atitirpti, tai pyragą vis tiek galite iškepti. Šaldytas ir vis dar sušalusias avietes įdėkite į nedidelį puodą ir kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol avietės visiškai atitirps.
  • Jei norisi saldesnio pyrago, dar kaitinant avietes į jas įberkite cukraus pagal skonį ir nuolatos maišant kaitinkite. Prieš dedant avietes į bendrą pyrago tešlos masę leiskite joms atvėsti.
Vida Press nuotr./Šokoladinis pyragas
Vida Press nuotr./Šokoladinis pyragas

Obuolių ir migdolų štrudelis

Ingredientai:

  • 8 obuoliai;
  • 40 g smulkintų migdolų;
  • 65 g rudojo cukraus;
  • druskos;
  • po žiupsnelį malto muskato ir cinamono;
  • 50 g sviesto;
  • šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos;
  • 40 g džiuvėsėlių.

Gaminimas:

1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 200°C ir šiek tiek apkepkite smulkintus migdolus.

2. Nulupkite obuolius, susmulkinkite ir sumaišykite su cukrumi, muskatu, cinamonu, druska.

3. Tešlą iškočiokite ir patepkite lydytu sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais. Į jos vidurį sudėkite įdarą ir tuomet užbarstykite pakeptus migdolus. Užlenkus tešlos kraštus, suvyniokite į vyniotinį. Patepkite jį likusiu lydytu sviestu, dėkite į skardą ir kepkite 50–60 minučių, kol švelniai paruduos. Nepamirškite vyniotino subadyti šakute, kad išeitų susikaupę garai.

4. Patiekite su vaniliniais ledais.

Štai dar daugiau pasiūlymų!

Braškiniai keksiukai su braškių glaistu
Receptas: Braškiniai keksiukai su braškių glaistu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 19
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 400.00 g (200 - ištirpinto - keksiukams ir 200 - minkšto, kambario temperatūros - glaistui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (keksiukams)
Cukrus: 270.00 g („Dansukker“ ekologiško cukraus - keksiukams)
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š. („Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile - keksiukams)
Pienas: 200.00 ml (keksiukams)
Citrinos: 1.00 vnt. (1- žievelės - keksiukams ir 0,5 - sulčių - glaistui)
Miltai: 360.00 g (keksiukams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (keksiukams)
Braškės: 100.00 g (šviežių - pjaustytų - keksiukams)
Miltelinis cukrus: 300.00 g („Dansukker“ cukraus miltelių - glaistui)
Braškių milteliai:(glaistui) 2.00 valg. š.
Sūris: 300.00 g (kreminio - glaistui)
Braškių uogienė:(glaistui) 3.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
  2. Ištirpinkite sviestą.
  3. Kiaušinius, ekologišką bei vanilinį cukrų išplakite iki purumo.
  4. Supilkite tirpintą sviestą, pieną ir susmulkintą citrinos žievelę.
  5. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Per sietelį suberkite į mišinį.
  6. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite braškes. Sudėkite į mišinį.
  7. Į keksiukų kepimo formą sudėkite popierinius indelius. Tolygiai išpilstykite mišinį.
  8. Keksiukus kepkite orkaitės viduryje maždaug 10 minučių, kol įgaus auksinę spalvą. (Patikrinkite mediniu iešmeliu. Įsmeikite ir ištraukite – iešmelis turi likti visiškai sausas.)
  9. Prieš tiekdami padenkite glaistu.

Glaistas:

  1. Iki purumo išplakite sviestą, persijotus cukraus miltelius ir braškių miltelius.
  2. Įmaišykite sūrį ir citrinų sultis.
  3. Įmaišykite braškių uogienę.
  4. Keksiukus padenkite glaistu.
Receptas DANSUKKER
Suskleisti
Desertas su braškėmis
Receptas: Nekeptas sūrio desertas su braškėmis ir bananais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 19
Receptas
Ingredientai
Grietinėlė: 50.00 ml (plakamosios)
Pienas: 1.50 puodelis (šalto, nenugriebto)
Šokoladas: 40.00 g (baltojo)
Cukrus: 5.00 valg. š.
Braškės: 300.00 g
Bananai: 2.00 vnt.
Sviestas: 10.00 g
Želatina: 2.00 vnt. (maži pakeliai)
Kaip gaminti

1. Nuplaukite braškes, nupjaukite žiedkočius, gerai jas nusausinkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Pusę atskirkite ir atidėkite į šalį.

2. Nulupkite bananus ir taip pat supjaustykite mažais gabalėliais.

3. Gerai įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir dvi minutes pakepkite bananus ir pusę pjaustytų braškių. Įberkite vieną valgomąjį šaukštą cukraus, dar minutę pakepkite ir padėkite į šalį.

4. Paruoškite sirupą iš 2 valgomųjų šaukštų cukraus ir 2 valgomųjų šaukštų vandens (pakaitinkite mažame inde, kol cukrus ištirps), užpilkite ant pjaustytų braškių, kurias buvote atidėję, ir leiskite atvėsti.

5. Pusėje šalto pieno ištirpinkite du pakelius želatinos miltelių. Kitą pusę pieno pakaitinkite ant žemos ugnies su kreminiu sūriu, grietinėle, pjaustytu baltuoju šokoladu ir dviem valgomaisiais šaukštais cukraus. Viską maišykite plakimo šluotele, kad susimaišytų. Kai užvirs, nuimkite nuo ugnies, supilkite pieną su želatinos milteliais ir statykite atgal ant ugnies, iki kol vėl užvirs.

6. Į skystą masę dėkite trumpai apkeptus vaisius, viską sumaišykite ir verskite į indą, kuriame stingdysite – tam tinka atskiri indeliai, vienas didelis indas, pailga kekso forma. Leiskite visiškai atvėsti ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.

7. Patiekite išėmę iš formos su braškėmis ir sirupu ant viršaus.

Suskleisti
Naminis vyniotinis
Receptas: Nostalgiškasis „Kuršėnų“ vyniotinis
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.8 / 22
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (biskvitui)
Miltai: 4.00 valg. š. (biskvitui)
Cukrus: 4.00 valg. š. (biskvitui)
Sviestas: 180.00 g (kambario temperatūros; įdarui)
Varškė: 180.00 g (desertinės; įdarui)
Kondensuotas pienas: 0.50 vnt. (indelio saldinto; įdarui)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros, o kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Kiaušinius plakite kartu su cukrumi tol, kol masė padvigubės bei taps itin šviesi ir puri. Tuomet sudėkite miltus ir išmaišykite. Viską gerai išplakite ir vėliau tolygiai paskirstysite paruoštoje skardoje.

3. Kepkite apie 10 minučių.

4. Iškepę biskvitą iškart jį suvyniokite su kepimo popieriumi, ant kurio buvo kepama, bei palikite atvėsti.

5. Kol vėsta – pagaminkite įdarą. Sviestą išsukite iki purumo, sudėkite varškę ir vėl gerai išplakite. Tuo pačiu metu po truputį pilkite kondensuotą pieną ir tolygiai maišykite.

6. Išvyniokite atvėsusį biskvitą ir iš lėto atplėškite nuo kepimo popieriaus. Ištiesinkite jį ir ant viršaus tepkite varškės įdarą. Tuomet, neskubėdami ir per daug nespausdami, suvyniokite biskvitą, išteptą varške, ir įdėkite į šaldytuvą porai valandų. Prieš patiekiant apibarstykite cukraus pudra.

Suskleisti
Biskvito vyniotinis su uogomis ir grietinėlės kremu
Receptas: Biskvito vyniotinis su uogomis ir grietinėlės kremu
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.6 / 9
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (dideli (L), kambario temperatūros; biskvitui)
Cukrus: 70.00 g (biskvitui)
Miltai: 100.00 g (persijotų; biskvitui)
Kepimo milteliai: 0.75 arbat. š. (biskvitui)
Grietinėlė: 200.00 ml (36 proc. riebumo (labai šaltos); įdarui)
Cukraus pudra: 1.00 valg. š. (įdarui ir šiek tiek pabarstymui)
Standiklis: 1.00 vnt. (pakelis; įdarui grietinėlės standiklio (tik tuo atveju, jei tortą gaminsite iš anksto ar jį transportuosite))
Braškės: 1.00 st. (supjaustyrų įdarui ir dar kelios papuošimui; arba kitų sezoninių uogų – aviečių, mėlynių, gervuogių...)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Kepimo formą (20x30cm) patepkite sviestu ir prie dugno prilipdykite pagal formos dydį iškirptą kepimo popieriaus lakštą.

2. Kiaušinius kartu su cukrumi suberkite į elektrinio plaktuvo indą ir plakite dideliais apsisukimais (apie 6-8 min), kol masė pasidarys labai puri, ir jos tūris patrigubės.

3. Miltus kartu su kepimo milteliais persijokite į atskirą indą. Šią miltų masę per tris kartus suberkite (geriausia – per sietelį) į kiaušinių masę, ir labai atsargiai kiekvieną kartą imšaišykite mentele, tik neperplakite, kad kiaušiniai nesubliūkštų. Suverskite gautą masę į paruoštą kepimo skardą, išlyginkite paviršių.

4. Kepkite apie 12 minučių, kol biskvitas gražiai paruduos. Išimkite iš orkaitės, ir palikite 5-10 minučių skardoje truputį atvėsti.

5. Ant darbastalio patieskite švarų virtuvinį rankšluostį ir ant jo išverskite biskvitą (aukštyn kojomis apversdami skardą). Atsargiai atklijuokite pergamentinį popierių. Biskvitą kartu su rankšluostėliu palei ilgąją kraštinę atsargiai susukite į vyniotinį, pernelyg nespausdami. Taip susuktą biskvitą palikite visiškai atvėsti.

6. Prieš patiekiant, suplakite grietinėlę su cukraus pudra iki labai tvirtos konsistencijos. Jei naudojate, baigdami plakti įmaišykite stabilizuojančius miltelius. Išvyniokite biskvitą ir mentele ištepkite ant viso paviršiaus grietinėlę, palikdami maždaug 2 cm kraštelius. Pabarstykite braškėmis, ir susukite biskvitą į ruloną.

7. Pyrago viršų pabarstykite cukraus pudra ir papuoškite braškėmis. Patiekiant supjaustykite riekelėmis.

Suskleisti
Liucinos Rimgailės gamintas tortas
Receptas: Liucinos Rimgailės gaivus tortas su matcha arbata
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 27
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 120.00 g (naudoti su kokosu, bet tinka bet kurie kiti, pavyzdžiui, avižiniai; pagrindui)
Sviestas: 50.00 g (pagrindui)
Varškė: 250.00 g (trintos; pirmam sluoksniui)
Maskarponės sūris: 250.00 g (pirmam sluoksniui)
Kokosų grietinėlė: 250.00 ml (pirmam sluoksniui)
Cukrus: 100.00 g
Matcha arbatos milteliai: 1.00 valg. š. (didelis; pirmam sluoksniui)
Žalioji citrina: 0.50 vnt. (išspaustos sultys; pirmam sluoksniui)
Vanduo: 60.00 ml (šalto; pirmam sluoksniui)
Želatina: 20.00 g (pirmam sluoksniui)
Avietės: 1.00 vnt. (indelis šviežių; pirmam sluoksniui)
Grietinėlė: 300.00 ml (plakamosios; antram sluoksniui)
Baltasis šokoladas: 150.00 g (antram sluoksniui)
Kaip gaminti

1. Sausainius sumalkite iki trupinių. Sviestą ištirpinkite ir supilkite ant trupinių. Viską gerai išmaišykite ir išlipdykite torto formos dugną (šįkart naudota 16 cm skersmens forma, kad tortas būtų aukštesnis, bet ingredientai skirti 21 cm skersmens formai). Pastatykite į šaldytuvą, kad apstingtų.

2. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, leiskite išbrinkti ir paskui pakaitinkite, kad virstų skysčiu.

3. Varškę, mascarponės sūrį, grietinėlę sudėkite į plakimo indą ir plakite vidutiniu greičiu. Paskui supilkite išspaustas žaliosios citrinos sultis bei ištirpintą želatiną. Viską labai gerai išmaišykite ir supilkite ant paruošto pagrindo. Ant viršaus padėliokite šviežių aviečių.

4. Antram sluoksniui pakaitinkite 100 ml grietinėlės (nereikia užvirti, užtenka maždaug 60–70 C temperatūros). Šokoladą pasmulkinkite ir užpilkite ant jo karštą grietinėlę. Leisti pastovėti 2 minutes ir išmaišykite.

5. Plakiklio dubenyje išplakite likusią grietinėlę ir dalimis į ją supilkite balto šokolado skystį. Viską gerai išplakite, papurenkite ir supilkite ant žaliojo sluoksnio su matcha arbata.

6. Puoškite pagal savo fantaziją.

 

Suskleisti
Biskvitinis pyragas su grietinėlės-šokolado kremu ir braškėmis
Receptas: Pasakiškas biskvitinis pyragas su braškėmis
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 24
Receptas
Ingredientai
Baltasis šokoladas: 70.00 g (smulkiai sukapoto; kremui)
Grietinėlė: 190.00 ml (plakamosios; kremui)
Braškės: 400.00 g (250 g troškinimui ir 150 g papildomai)
Cukrus: 170.00 g (70 g troškintoms braškėms ir 100 g biskvitui)
Citrinos sultys: 1.50 arbat. š. (troškintoms braškėms)
Cukraus pudra: 1.00 valg. š. (pabarstymui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (dideli; biskvitui)
Vanilės lazdelė: 0.50 vnt. (biskvitui)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė; biskvitui)
Sviestas: 60.00 g (biskvitui)
Miltai: 100.00 g (biskvitui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (biskvitui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pradėkite gaminti kremą. Smulkintą šokoladą sudėkite į vidutinio dydžio dubenį ir atidėkite į šalį. Į storadugnį nedidelį prikaistuvį supilkite 70 ml grietinėlės ir užkaitinkite beveik iki virimo. Tuomet supilkite karštą grietinėlę ant šokolado, leiskite kokias 3 min. ramiai jam tirpti, o tada švelniai išmaišykite iki vientisos masės. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir statykite į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų (ne mažiau kaip 1 val.). Kremą baigsite gaminti ir likusios grietinėlės prireiks kiek vėliau.

2. Braškių troškiniui skirtas uogas dėkite į nedidelį puodą, ten pat berkite ir jam skirtą cukrų, pilkite citrinos sultis, dėkite vanilės ankštį be sėklyčių (šias iškrapštykite, nes prireiks biskvitui). Užkaiskite ant vidutinės ugnies, kai užvirs, kartais pamaišydami kaitinkite apie 4–5 min., braškės turi šiek tiek apvirti, o sirupas sutirštėti. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį, kad atvėstų.

3. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C (iki 150 °C, jei naudojate kaitinimą iš viršaus-apačios bei ventiliatorių). Apvalią pyrago formą (20–24 cm skersmens) nuimamais kraštais išklokite kepimo popieriumi.

4. Plačiame puode, ant kurio galės būti uždėtas erdvus plakimui skirtas dubuo, užkaiskite ir užvirkite vandenį. Kai vanduo užvirs, sumažinkite kaitrą, kad vanduo vos virtų.

 

5. Į plakimui skirtą dubenį muškite kiaušinius, berkite cukrų, vanilės sėklytes bei citrinos žievelę. Dėkite dubenį ant puodo su verdančiu vandeniu, labai svarbu, kad dubens dugnas nesiektų vandens. Plakimo šluotele intensyviai plakite visus ingredientus apie 5 min. – masė turi tapti putota, puri, gana stipriai šilta. Nuimkite dubenį nuo puodo su vandeniu ir toliau intensyviai plakite (galite procesą perleisti ir elektriniam plaktuvui). Masė turi patrigubėti, tapti itin puri, lengva ir visiškai atvėsti.

6. Išlydykite sviestą ir palaukite, kol atvės. Miltus ir druską 2 kartus persijokite. Kai kiaušinių plakinys bus visiškai išplaktas, įsijokite pusę miltų, labai atsargiai, užgriebdami iš kraštų išmaišykite, įsijokite antrąją miltų dalį ir vėl švelniai išmaišykite. Dabar supilkite atvėsusį lydytą sviestą ir atsargiai įmaišykite į masę.

7. Supilkite gautą masę į kepimo formą, dėkite į skardą ir kepkite apie 25 min. Biskvitas turi tapti rusvas, o paspaudus priminti kempinę – bakstelėkite pirštu ir patikrinkite. Išimkite iš orkaitės ir leiskite kiek pastovėti. Tada formos kraštus atsargiai peiliu atskirkite nuo biskvito, nuimkite formos šonus, perkelkite kepinį visiškai atvėsti ant grotelių.

8. Kai ateis laikas konstruoti pyragą, išimkite iš šaldytuvo šokolado-grietinėlės masę, supilkite likusią grietinėlę ir išplakite iki standumo. Būkite atsargūs, nes perplakti labai nesunku, vos tik kremas laikosi ant plakiklio šluotelės, plakti pakanka. Geriau išplakti šiek tiek per mažai, nei perplakti.

9. Perpjaukite biskvitą perpus horizontaliai (sau pagelbėsite, jei ant viršaus uždėsite didelę lėkštę ir ją švelniai prispausite, kol kita ranka darbuositės peiliu). Atsargiai nuimkite viršutinę biskvito dalį. Dėkite ant apatinės biskvito dalies troškintas braškes, tada pusę kremo, kurį švelniai paskirstykite, tada dėliokite šviežių braškių riekeles, o ant jų – likusį kremą. Galiausiai uždėkite viršutinę biskvito dalį ir vos vos, švelniai prispauskite (kremas neturi trykšti per kraštus). Pabarstykite viršų cukraus pudra ir galite kviesti smaližius. Šis pyragas skaniausias vos tik paruoštas, tačiau šaldytuve likučiai sulauks ir kitos dienos.

Suskleisti
Airiškas trupintas rabarbarų ir imbiero pyragas
Receptas: Airiškas trupintas rabarbarų ir imbiero pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 19
Receptas
Ingredientai
Rabarbarai: 450.00 g (nuluptų ir 2-3 cm ilgio gabalėliais supjaustytų; pyragui)
Cukrus: 120.00 g (100 g pyragui ir 20 g kremui)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (tarkuoto, šviežio; pyragui)
Miltai: 150.00 g (specialiai pyragams, savaime kylančių arba paprastų miltų, sumaišytų su kepimo milteliais)
Sviestas: 85.00 g (kambario temperatūros; pyragui)
Rudasis cukrus: 55.00 g (pyragui)
Migdolai: 55.00 g (pyragui)
Grietinėlė: 600.00 g (kremui)
Kiaušinių tryniai: 4.00 vnt. (kremui)
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š. (kremui)
Kaip gaminti

1. Sudėkite rabarbarus, cukrų, imbierą ir 3-4 šaukštus vandens į keptuvę. Pakaitinkite ant mažos ugnies, kad rabarbarai suminkštėtų, bet neištižtų. Supilkite masę į kepimo indą.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C karščio.

3. Supilkite miltus į dubenį, supjaustykite sviestą ir minkykite pirštais iki tešlos minkštumo ir trapumo.

4. Įdėkite cukrų bei riešutus ir sumaišykite. Užberkite masę ant rabarbarų.

5. Kepkite orkaitėje apie 30 minučių.

6. Pasigaminkite saldų kremą. Įkaitinkite grietinėlę prikaistuvyje iki vidutinio karščio, bet neužvirinkite. Kol grietinėlė šils, kiaušinių trynius išsukite su cukrumi ir vanile. Supilkite mišinį į karštą grietinėlę ir nuolat maišydami pakaitinkite, kol kremas sutirštės. Tik neužvirinkite!

7. Pyragą pateikite karštą su atvėsintu arba šiltu saldžiu kremu.

Suskleisti
Rabarbarų pyragas
Receptas: Minkštas rabarbarų pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 20
Receptas
Ingredientai
Miltai: 225.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 225.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Vanilės pupelių pasta: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 150.00 g (ištirpinto)
Rabarbarai: 350.00 g (nuluptų, supjaustytų gabaliukais)
Abrikosų uogienė: 2.00 valg. š. (paviršiui aptepti)
Vanduo: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Miltus, kepimo miltelius ir cukrų gerai permaišykite dubenyje. Įmuškite kiaušinius, sudėkite vanilės pastą ir supilkite lydytą sviestą. Plakikliu viską gerai išplakite – darykite tą apie minutę.

2. Suberkite rabarbarus, viską permaišykite.

3. Sviestu ištepkite 20 cm kepimo formą. Supilkite tešlą.

4. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40–45 min. Įkišus medinį pagaliuką, pyragas turi būti sausas. Jei dar „žalias“ – kepkite dar šiek tiek.

5. 2 valg. šaukšt. abrikosų uogienės sudėkite į mažą puodelį, įpilkite 1 valg. šaukšt. vandens. Viską išmaišykite ir užvirinkite. Šiek tiek pavirkite, kol pradės tirštėti. Nukelkite nuo ugnies, leiskite pravėsti. Konditeriniu teptuku aptepkite pyrago paviršių.

Arba galite pyragą tiesiog apibarstyti cukraus pudra. Arba galite visai nieko nedaryti.

Suskleisti
Gaivus kalėdinis nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu
Receptas: Gaivus nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.9 / 213
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 400.00 g (trapūs sausainiai – torto pagrindui)
Sviestas: 170.00 g (saldžiosios grietinėlės sviestas – torto pagrindui)
Lazdynų riešutai: 100.00 g (torto pagrindui)
Maskarponės sūris: 500.00 g (įdarui)
Sutirštintas pienas: 390.00 g (indelis sutirštinto – įdarui)
Grietinėlė: 200.00 ml (plakamoji – įdarui)
Želatina: 8.00 arbat. š. (įdarui)
Želė: 1.00 vnt. (1 pakelis vyšnių arba braškių želė – įdarui)
Braškės: 100.00 g (arba vyšnios (gali būti šaldytos) – įdarui)
Cinamonas: 20.00 g (įdarui)
Kaip gaminti

1. Susmulkinkite smulkintuvu riešutus, sausainius iki trupinių ir sumaišykite su išlydytu sviestu.

2. Gautą masę dėkite į torto formą ir formuokite torto pagrindą. Kad sustingtų, 30 min. dėkite į šaldytuvą.

3. Užpilkite želatiną šaltu vandeniu ir palikite 30 min., kad išbrinktų.

4. Iki vientisos masės sumaišykite maskarponę su sutirštintu pienu. Svarbiausia, kad nebūtų gumuliukų.

5. Išplakite iki standžių putų grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į maskarponės ir sutirštinto pieno masę.

6. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite karšto (šilto) vandens vonelėje ir atvėsusią atsargiai įmaišykite į gautą masę.

7. Gautą maskarponės masę pilkite ant torto pagrindo ir, jeigu mėgstate, gausiai apibarstykite cinamonu. Dėkite į šaldytuvą.

8. Paruoškite braškių arba vyšnių želė ir sumaišykite su uogomis. Kad ji būtų standesnė, pilkite mažiau vandens nei nurodyta ant pakelio, pavyzdžiui, 350400 ml.

9. Atvėsusią želė užpilkite ant maskarponės masės ir palikite, kad sustingtų.

Pagaminsite per 1 val. 15 min. (neskaičiuojant stingimo laiko)

Gaivus kalėdinis nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu
Gaivus kalėdinis nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu

Skanaus!

Receptą atsiuntė Genovaitė Budvytienė

 

 

 

 

Suskleisti
Margi keksiukai
Receptas: Margi šokolado-varškės keksiukai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 113
Receptas
Ingredientai
Pienas: 200.00 ml
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 80.00 g
Varškė: 150.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.

2. Pieną užvirinkite, nukelkite ugnies, suberkite kubeliais laužytą šokoladą, leiskite ištirpti ir atvėsti.

3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cukrumi. Įmaišykite vieną kiaušinį, šokoladinį pieną ir tirpintą sviestą.

4. Varškę išsukite su cukrumi ir antruoju kiaušiniu. Pagardinkite šaukšteliu vanilės ir žiupsneliu druskos.

5. Į keksiukų formeles dėkite truputį šokoladinės tešlos, gerą šaukštą varškės, uždenkite dar trupučiu šokoladinės tešlos.

6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.

Suskleisti
Šokoladinis maskarponės vyniotinis
Receptas: Šokoladinis maskarponės vyniotinis
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.9 / 44
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (biskvitui)
Cukrus: 100.00 g (biskvitui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (biskvitui)
Miltai: 30.00 g (biskvitui)
Krakmolas: 40.00 g (biskvitui)
Kakava: 30.00 g (be cukraus; biskvitui)
Maskarponės sūris: 350.00 g (įdarui)
Cukraus pudra: 40.00 g (įdarui)
Kava: 5.00 valg. š. (espresso arba tiesiog stiprios; įdarui)
Juodasis šokoladas: 90.00 g (40 g smulkiai sukapoto, su riešutais ar be jų įdarui ir 50 g sutarkuoto papuošimui)
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 C°.

2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išplakite su cukrumi iki šviesios purios masės, o baltymus drauge su žiupsneliu druskos – iki stangrių putų. Lopetėle atsargiai įmaišykite baltymus į plaktus trynius.

3. Sumaišykite miltus, krakmolą ir kakavą. Po truputį berkite į kiaušinių masę ir labai atsargiai išmaišykite. Tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, turi išeiti maždaug 30x33 cm stačiakampis. Kepkite gerai įkaitusioje orkaitėje 6 minutes. Skardą išimkite iš orkaitės ir biskvitą uždenkite sudrėkintu virtuviniu rankšluosčiu – taip jis neišsausės.

4. Maskarponę plakite virtuviniu plaktuvu drauge su cukraus pudra. Po vieną šaukštą pilkite kavą, kol gausite lengvai tepamo kremo konsistencija, Priklausomai nuo maskarponės, gali reikėti nuo 3 iki 5 šaukštų kavos.

5. Atsargiai apverskite biskvitą. Nuimkite kepimo popierių. 2 šaukštus kremo atidėkite į šalį papuošimui, o likusį užtepkite ant biskvito tolygiu sluoksniu. Apiberkite kapotu šokoladu.

6. Pradėdami nuo vieno krašto, labai atsargiai susukite vyniotinį.

7. Likusiu kremu aptepkite vyniotinio viršų, apiberkite tarkuoto šokolado drožlėmis. Dėkite į šaldytuvą bent valandai, bet prieš patiekdami palaikykite 15 min. kambario temperatūroje.

Suskleisti
Sūrios karamelės pyragas „Snickers“
Receptas: Sūrios karamelės pyragas „Snickers“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.6 / 7
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (arba 100 g; pyragui)
Cukrus: 250.00 g (150 g drėgno cukraus „Farinas“ pyragui ir 100 g baltojo karamelei)
Juodasis šokoladas: 150.00 g (100 g pyragui ir 50 g karamelei)
Miltai: 60.00 g (pyragui)
Sviestas: 50.00 g (pyragui)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š. (pyragui)
Grietinėlė: 100.00 g (karamelei)
Druska: 2.00 arbat. š. (karamelei)
Žemės riešutai: 100.00 g (kepintų, be odelių)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia kepame pyragą. Sumaišykite birius produktus: miltus, „Farino“ cukrų ir kepimo miltelius.

2. Ištirpinkite sviestą, suberkite į jį sulaužytą šokoladą ir maišykite, kol šokoladas ištirps. Nuolat maišant į šokolado masę iš lėto supilkite kambario temperatūros kiaušinius. Tada suberkite birius produktus ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.

3. Tešlą supilkite į kepimo formą, išlyginkite paviršių ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

4. O dabar gaminame karamelę. Jai skirtą cukrų suberkite į puodą ir pastatykite ant kaitros. Sukamaisiais judesiais judinkite puodą, kol visas cukrus karamelizuosis. Tada supilkite į jį užvirusią grietinėlę ir šluotele gerai išmaišykite.

5. Gautą masę užpilkite ant šokolado ir maišykite, kol ištirps šokoladas. Įdėkite du šaukštelius druskos ir išmaišykite. Suberkite kepintus žemės riešutus be odelių ir vėl viską gerai išmaišykite.

6. Gautą masę užpilkite ant dar karšto iškepusio pyrago ir palikite nakčiai šaldytuve.

7. Atšalusį išimkite iš kepimo formos ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius