Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2022 09 30, 09:00

Pasilepinkite: trupininis desertas su gervuogėmis ir obuoliais

Kol šalnos dar nespėjo apkandžioti rudens gėrybių, pats metas jomis pasilepinti. Dabar pats gervuogių ir, žinoma, obuolių metas, tad kviečiame išsikepti paprastą ir jaukų desertą. Beje, galite naudoti ir šaldytas gervuoges, jei neturite šviežių ar keisti jas kitomis uogomis – šilauogėmis, bruknėmis ar spanguolėmis.
Trupininis desertas su gervuogėmis ir obuoliais
Trupininis desertas su gervuogėmis ir obuoliais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

viršutiniam tešlos sluoksniui:

  • 1,5 stiklinės miltų;
  • 5 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1 nubrauktas arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • 150 g šalto sviesto, supjaustyto kubeliais;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės pastos arba vanilinio cukraus;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 arbat. šaukšt. obuolių sidro acto.

apatiniam sluoksniui:

  • kelios saujos šviežių ar šaldytų gervuogių;
  • 2 dideli tvirti obuoliai, nulupti ir supjaustyti kubeliais;
  • 3 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. kukurūzų ar bulvių krakmolo;
  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 1 citrinos nutarkuota žievelė.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

2. Nedideliame dubenyje sumaišykite viršutiniams sluoksniui skirtus miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Tuomet suberkite sviesto kubelius ir pirštų galiukais sutrinkite viską iki grubių trupinių. Galiausiai supilkite kiaušinį, vanilę, actą ir greitai suminkykite tešlą – svarbu, kad neliktų sausų ingredientų, tačiau jos vientisumas nebūtinas. Trumpam įdėkite į šaldytuvą.

3. Į apvalią ar keturkampę kepimo formą aukštesniais krašteliais suberkite uogas, obuolių kubelius, sudėkite ir likusius apatiniam sluoksniui skirtus ingredientus bei gerai išmaišykite ir tolygiai paskirstykite.

4. Išimkite iš šaldytuvo tešlą, gnaibykite ją nedideliais gabaliukais ir dėliokite juos ant uogų ir obuolių sluoksnio kepimo formoje. Nebūtina padengti visko tolygiai – tešlos sluoksnis gali būti ir visai netvarkingas.

5. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 40 min. arba kol apatinis sluoksnis nustos burbuliuoti, o viršutinis gražiai parus.

6. Leiskite kiek pravėsti – 20–40 min., nes apatinis sluoksnis bus itin karštas, o tada tiekite su natūraliu jogurtu, plakta grietinėle ar ledais. Likučius laikykite šaldytuve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką