Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2019 01 02, 16:00

Pasilepins maži ir dideli: mieliniai „mazgeliai“ su cinamonu ir razinomis

Vaikams Kalėdų atostogos jau rieda į pabaigą, o suaugusieji bando grįžti į įprastą darbų ritmą. Kad ir vieniems, ir kitiems būtų kiek lengviau, galima pasilepinti naminėmis bandelėmis – neįmantriomis, tačiau puikiomis, gardintomis cinamonu ir razinomis.
Cinamoninės bandelės
Cinamoninės bandelės / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

tešlai:

  • 240 g miltai;
  • 1 arbat. šaukšt. sausų mielių;
  • 1 arbat. šaukšt. cukraus;
  • žiupsnis cukraus;
  • 120 ml šilto vandens;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.

priedai:

  • 3 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 4 valg. šaukšt. razinų;
  • 1 valg. šaukšt. sviesto, ištirpinto.

Gaminimas:

1. Visus tešlai skirtus produktus sudėkite į didelį dubenį, pradžioje išmaišykite, kiek pavyksta, o tada imkitės minkyti. Minkykite apie 5 min, kol tešla taps vientisa, minkšta ir elastinga. Suvoliokite tešlą į rutulį, patepkite jo viršų alyvuogių aliejumi, dėkite į dubenį ir, uždengę virtuviniu rankšluosčiu, leiskite šiltoje vietoje 30 min. pakilti.

2. Kol tešla kyla, orkaitę įkaitinkite iki 200C laipsnių temperatūros. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite cukrų ir cinamoną.

3. Pakilusią tešlą ant miltuoto paviršiaus iškočiokite iki 5 mm storio lakšto, ant jo paberkite razinas bei cukraus-cinamono mišinį (kelis žiupsnius pastarojo pasilikite). Suvyniokite į volelį, o tada jį vėl išplokite iki panašaus storio, kaip buvo. Gautą lakštą aštriu peiliu supjaustykite į 7-8 juosteles ir pakočiokite, kad būtų lyg virvelės. Iš kiekvienos tokios virvelės sumegzkite mazgą (galite ir dvigubą, jei iškočiojote ilgokas).

4. Dėkite gautus mazgelius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, patepkite lydytu sviestu ir pabarstykite likusiu cukraus-cinamono mišiniu. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 20 min. Bandelės ypač skanios ir kvapnios, kol dar šiltos!

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką