Dabar populiaru
Publikuota: 2018 gruodžio 30d. 14:00

Pasitinkant Naujuosius – įdomūs kiaulienos patiekalai šventinei vakarienei. 10 receptų

Kiaulienos kepsnys
123RF.com nuotr. / Kiaulienos kepsnys

Kiauliena – labiausiai lietuvių mėgstama mėsa, skelbia prekybininkai, įdomu, gal Kiaulės metais šios mėsos valgysime dar daugiau? Iš neriebios kokybiškos kiaulienos tikrai galima paruošti puikių patiekalų, tad gal verta pradėti jau nuo Naujųjų sutikimo vakarėlio? Tiesa, nepadauginkite, jei valgysite vėlokai vakare!

Receptai
Receptas: Kiauliena su vynuogėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.8 / 6
Kaip gaminti

1. Mėsą apibarstykite druska, pipirais ir apkepkite įkaitintame aliejuje. Išimkite iš keptuvės.

2. Svogūnus supjaustykite, raugintus kopūstus perplaukite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Vynuoges nuplaukite. Svogūnus apkepinkite įkaitintoje keptuvėje, supilkite vyną, įpilkite 100 ml vandens, įmaišykite grietinėlę.

3. Po 5 minučių į keptuvę su padažu sudėkite kopūstus, įberkite saldžiosios paprikos ir patroškinkite.

4. Masę sukrėskite į kepimo indą, sudėkite mėsos gabalėlius, apibarstykite mairūnais. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Iki kepimo pabaigos likus 10 minučių, sudėkite vynuoges. Išėmus iš orkaitės apšlakstykite rislingu.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Ingredientai
Kiauliena: 700.00 g (2 gabalėliai po 350 g , išpjovos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 50.00 g
Rauginti kopūstai: 400.00 g
Vynuogės: 200.00 g (mėlynosios)
Vynas: 200.00 ml (baltas)
Grietinėlė: 150.00 ml
Saldžiosios paprikos milteliai: 2.00 valg. š.
Mairūnas: 1.00 žiupsnelis (5 šakelės)
Sausas rislingas: (putojantis) 100.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kiaulienos suktinukai su agurkais ir kvapnia šonine
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 18
Kaip gaminti

1. Kiaulienos faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, garstyčiomis, pagardinkite prieskoniais, pasūdykite.

2. Faršą padalykite į 4 lygias dalis ir išklokite ant folijos. Ant viršaus uždėkite po du kumpio ar šoninės griežinėlius, agurkėlį ir susukite.

3. Suktinukus dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi (sudūrimu į apačią ir arti vienas kito, kad neišsivyniotų) ir apkepkite iš visų pusių. Paskui suktinukus sudėkite į aliejumi pašlakstytą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Faršas: 700.00 g (700 - 800 kiaulienos)
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š.
Kumpis: 8.00 riekės (šalto rūkymo arba šoninė)
Agurkai: 4.00 vnt. (4 - 5 maži, marinuoti)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Aliejus: 100.00 ml
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vaisiais įdaryta kiaulienos nugarinė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.6 / 13
Kaip gaminti

1. Smulkiai sukapotus svogūnus ir česnaką maždaug 5 min. kepinkite keptuvėje išlydytame svieste. Sudėkite nuluptą ir stambiai sutarkuotą obuolį, slyvas ir dar porą minučių patroškinkite.

2. Į keptuvę su vaisiais supilkite vyną, įberkite po pusę šaukštelio rozmarinų ir čiobrelių, suberkite cukrų, uždenkite ir troškinkite 5 min. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite džiūvėsius, pasūdykite, pagardinkite pipirais.

3. Nugarinėje padarykite maždaug 5 cm gylio įpjovą, visą mėsos gabalą įtrinkite likusiomis žolelėmis ir įdėkite į skardą.

4. Paruoštą įdarą sudėkite į įpjovą. Kepkite 180 °C orkaitėje apie 45 min., paskui dar 15 min. palikite išjungtoje.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Kiauliena: 450.00 g (nugarinės)
Svogūnai: 2.00 vnt. (trečdalis puodelio susmulkintų)
Obuoliai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Slyvos: 100.00 g (1/4 puodelio perpus perpjautų)
Vynas: 1.00 st. (1/4 balto sauso arba apelsinų sulčių)
Duona: 1.00 riekės (1/4 puodelio rūpios džiūvėsių)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su „ancho“ aitriosiomis paprikomis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.6 / 16
Kaip gaminti
  1. Aštriu peiliu kas 5 mm negiliai įpjaukite mėsos paviršių.
  2. Sumaišykite visus prieskonius ir įtrinkite jais kiaulieną. Apverskite mėsą ir apipilkite citrinų bei apelsinų sultimis.
  3. Apsukite mėsą vyniojamąja plėvele ir marinuokite pernakt.
  4. Kitą dieną padėkite kiaulieną ant folija išklotos kepimo skardos ir, uždengę mėsą folija, apie 30 min. kepkite 200 °C įkaitintoje orkaitėje.
  5. Nuimkite foliją ir sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150 °C, kepkite dar apie 1,5 valandos. Jei kepimo skarda išdžiūva, įpilkite šiek tiek vandens.
  6. Jei norite kepsnio su traškia plutele, padidinkite orkaitės temperatūrą iki 225 °C ir apie 10 min. paskrudinkite, kol kepsnys paruduos. Truputį palaukite ir supjaustykite griežinėliais.
  7. Patiekite su keptomis daržovėmis ir persikų čatniu. Skanaus!
  8. Patarimas! Išbandykite ir su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE!
Ingredientai
Kiauliena: 1500.00 g (su odele)
Juodieji pipirai: 2.00 arbat. š. (SANTA MARIA grūstų)
Druska: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA akmens druskos iš malūnėlio)
Apelsinai: 2.00 vnt. (sulčių – šviežiai spaustų)
Citrinos: 2.00 vnt. (sulčių – šviežiai spaustų)
Aitrioji paprika: 1.00 valg. š. (1–2 SANTA MARIA ANCHO STYLE)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aluje kepta kiaulienos sprandinė
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 41
Kaip gaminti
  1. Visus marinato ingredientus sumaišykite.
  2. Mėsą subadykite peiliu ir į ją gerai įtrinkite marinatą. Palikite nakčiai marinuotis.
  3. Užmarinuotą mėsą dėkite į kepimo maišą, į jį supilkite alų, sudėkite daržoves.
  4. Mėsą kepkite 200 laipsnių orkaitėje ~40 min., tada išimkite iš maišo ir iš abiejų pusių dar pakepkite po ~ 20 min. ir nuolat (kas 5~7 minutes) laistykite ją susidariusiomis sultimis.
  5. Prie tokios mėsos puikiai tinka rytietiškas padažas.

Pagaminsite per 1 val. 30 min., neskaičiuojant marinavimo laiko.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Ingredientai
Kiauliena: 1500.00 g (1500 - 1700 sprandinės)
Alus: 1.00 vnt. (skardinė šviesaus)
Morkos: 2.00 vnt. (didelių)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės (2 - mėsai ir 2 - marinatui)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (4 - 5 - marinatui)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (2 - 3 - marinatui)
Vorčesterio padažas: 2.00 valg. š. (2 - 3 - marinatui)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (marinatui)
Pipirai: 1.00 vnt. (0,5 - čili - marinatui ir žiupsnelis - pipirų mišinio - marinatui)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (0,5 - marinatui)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (0,5 - marinatui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto - marinatui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Įdarytas kiaulienos kumpis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.3 / 12
Kaip gaminti

1. Kumpyje aštriu peiliu įpjaukite kišenę. Mėsą įtrinkite druska, prieskoniais, su brendžiu išmaišytu aliejumi ir palikite šaltoje vietoje 3 valandas marinuotis.

2. Atšaldytą sūrį stambiai sutarkuokite, kedrų riešutus ir špinatų lapus susmulkinkite, viską išmaišykkite.

3. Sūrio ir špinatų įdaro pridėkite į pasimarinavusio kumpio kišenę. Mėsą dėkite į aliejumi pateptą skardą, supilkite daržovių sultinį. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje vis palaistydami sultiniu apie 1,5 valandos (kol apskrus).

4. Iki kepimo pabaigos likus 10 minučių, į skardą sudėkite klevų sirupe išmirkytas slyvas ir baikite kepti. Kumpį patiekite karštą.

Gaminimo trukmė be marinavimo laiko.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Ingredientai
Kiauliena: 1500.00 g (kumpis)
Žvėrienos prieskoniai: (pakelis) 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (baltieji)
Brendis: 100.00 ml
Aliejus: 150.00 ml (100 ml ir 3 valg. š. skardai patepti)
Bri sūris: 100.00 g
Riešutai: 50.00 g (kedrų)
Špinatai: 100.00 g (lapų)
Daržovių sultinys: 150.00 ml
Klevų sirupas: 4.00 valg. š. (arba skysto medaus)
Slyvos: 400.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Kiaulienos sprandinės vyniotinis su grybais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 44
Kaip gaminti
  1. Sprandinę perpjaukite, bet ne iki galo. Kad gautųsi vienas didelis, nelabai storas gabalas.
  2. Iš visų pusių gardinkite druska, pipirais. Grybus supjaustykite griežinėliais.
  3. Morkas sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite.
  4. Dėkite į keptuvę grybus, apkepinkite, pridėkite morkas, pakepinkite 5 minutes.
  5. Pridėkite svogūną, uždarykite dangtį ir ant mažos ugnies troškinkite apie 10 min.
  6. Per visą sprandinės gabalą tolygiai išdėliokite įdarą.
  7. Susukite mėsą labai standžiai.
  8. Dėkite į kepimo maišėlį, o maišelį gerai suspauskite 5 spaustukais po visą plotą. (turi gautis, kaip parduotuvėje vynioja vyniotinius).
  9. Dėkite į skardą ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
  10. Leiskite atvėsti maišelyje ir tada supjaustykite gabalėliais.
  11. Skanu tiekti su salotomis: pomidorais, porais, druska, pipirais. Gardinti alyvuogių aliejumi. Bet galima ir dėti ant duonos vietoj dešros. Skaniau ir sveikiau. Šaldytuve gali išbūti ne vieną dieną.
Ingredientai
Kiauliena: 1200.00 g (sprandinės)
Grybai: 400.00 g
Morkos: 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lipnūs orkaitėje kepti kiaulienos šonkauliukai
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.2 / 10
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C.

2. Skardą šiek tiek patepkite aliejumi ir dėkite druska bei maltais juodaisiais pipirais pabarstytas šonkaulių juostas. Kepkite apie pusvalandį, kol mėsa švelniai apskrus ir čirškės.

3. Kol mėsa kepa, į nedidelį dubenėlį dėkite medų, miso pastą bei garstyčias ir viską gerai išsukite iki vientisos konsistencijos.

4. Trumpam ištraukite iš orkaitės skardą su jau apkepusia mėsa ir konditeriniu teptuku ar mentele iš abiejų pusių aptepkite šonkaulių juostas pasigaminta medaus-garstyčių-miso mase. Negailėkite – sluoksnis turi būti rimtas.

5. Dėkite skardą atgal į orkaitę ir kepkite dar apie 10 min., kol šonkaulių viršus karamelizuosis, apskrus.

6. Patiekti galite rytietišku stiliumi arba ir visai tradiciškai. Pirmuoju atveju prie šonkaulių tiks virti ryžiai, o mėsą dar pabarstykite kepintomis sezamų sėklomis, galite patiekti ir plonomis riekelėmis pjaustytų bei sojos padažu sulaistytų agurkų riekelių ir/ar apvirtų brokolių. Jei norite kažko tradiciškesnio, tiekite šonkauliukus su keptomis bulvytėmis ir mėgstamomis žalėsių salotomis. Beje, bulvytės gali kepti orkaitėje (atskiroje skardoje) tuo pat metu, kaip ir mėsa.

Ingredientai
Kiaulienos šonkauliai: 800.00 g
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (šviežiai maltų)
Medus: 2.00 valg. š. (skysto)
Miso pasta: 3.00 valg. š. (šviesios)
Garstyčios: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Daniškas kiaulienos kepsnys
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.8 / 13
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių karščio su kaitinimu iš viršaus ir apačios.

2. Aštriu peiliu kas kelis centimetrus odoje padarykite įpjovas – tik odoje, neįpjaudami mėsos. Tai svarbu, kad vėliau kepant oda būtų traški.

3. Įdėkite kepsnį į kepimo indą oda į apačią. Užvirinkite vandens ir užliekite kepsnį, kad apsemtų odą.

4. Pašaukite kepsnį 15 minučių į orkaitę.

5. Po 15 minučių ištraukite kepsnį iš orkaitės ir apverskite oda į viršų. Gausiai apibarstykite druska, taip pat ir į įpjovas. Į įpjovas įkiškite lauro lapų, įberkite pipirų.

6. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 160 laipsnių ir pašaukite kepsnį į orkaitę. Kepkite apie valandą (arba kol kepsnio temperatūra pasieks 160 laipsnių).

 

7. Pakelkite orkaitės temperatūrą iki 250 laipsnių karščio, jei yra galimybė – įjunkite viršutinio kaitinimo funkciją. Kepkite, kol oda apskrus ir taps traški.

8. Ištraukite kepsnį iš orkaites ir palikite „pailsėti“ dešimčiai minučių. Mėsą pjaustykite prieš pat patiekdami – bus gražesnė kepsnio spalva.

9. Garnyrą pasirinkite pagal skonį. Danijoje šis kepsnys dažniausiai valgomas su virtomis bulvėmis ir raudonųjų kopūstų salotomis.

10. Jei viso karšto kepsnio nesuvalgysite, mėsos griežinėliai skanūs ir šalti. Ypač tinka sumuštiniams.

Ingredientai
Kiauliena: 2.00 kg (nugarinės su oda)
Laurų lapai: 10.00 vnt.
Druska: 2.00 arbat. š. (rupios; arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (grūstų; arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pyragas „Porco Rosso“ su kapota kiauliena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 6
Kaip gaminti

Pagaminkite tešlą:

1. Inde sumaišykite miltus, mieles, cukrų, druską.

2. Kambario temperatūros sviestą arba augalinį aliejų sumaišykite su miltų mišiniu. Pilkite pieną ir viską gerai išminkykite.

3. Paruoštą tešlą dėkite į šaltą vietą „pailsėti“.

Pagaminkite įdarą:

1. Kiaulieną supjaustykite nedideliais kubeliais, berkite prieskonius, dėkite majonezą, garstyčias. Išmaišykite. Paruoštą masę apkepinkite keptuvėje ant vidutinės temperatūros įkaitintame aliejuje.

Formuokite pyragą:

1. Pravėsus įdarui, iš tešlos iškočiokite du lakštus. Pirmąjį lakštą dėkite į kepimo formą, ant lakšto dėkite mėsos įdarą, pomidorus. Ant viršaus dėkite antrąjį tešlos lakštą.

2. Paruoštą pyragą tepkite kiaušiniu ir dėkite kepti į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę. Pyragą kepame apie 40 min.

3. Pjaustykite ketvirčiais arba aštuntadaliais ir tiekite su trinta sriuba arba sultiniu.

Ingredientai
Miltai: 400.00 g (tešlai)
Cukrus: 2.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Mielės: 5.00 g (tešlai)
Aliejus: 100.00 g (augalinio arba sviesto; tešlai)
Pienas: 100.00 ml (tešlai)
Kiauliena: 500.00 g (įdarui)
Majonezas: 1.00 valg. š. (įdarui)
Garstyčios: 2.00 valg. š. (įdarui)
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį; įdarui)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (kapotų; arba pagal skonį; įdarui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (įdarui)
Pomidorai: 2.00 vnt. (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Gera keliauti kartu

Praktiški patarimai

Mano namas

Gaminkite protingai

Sveikata

Gyvenimas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką