Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2014 01 07, 13:00

Pasiūlymai, kuo pakeisti majonezą

Greičiausiai per šventes valgėte ne vieną patiekalą, pagardintą mažų mažiausiai geru šaukštu riebaus majonezo. Dėl skonio nesiginčysime, tačiau galima rasti ir sveikesnių, bet taip pat gardžių alternatyvų. Išmėginkite, galbūt atrasite tą skonį, kurio jau seniai ieškote…
Majonezas
Majonezas / Shutterstock nuotr.
Receptas: Grietinės padažas su garstyčiomis
5 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.7 / 16
Receptas
Ingredientai
Grietinė: 200.00 ml (liesa)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. (kupini)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (mėgstami, švieži)
Kaip gaminti
  1. Sumaišykite liesos grietinės indelį su keliais šaukšteliais garstyčių. Rinkitės įprastas arba grūdėtąsias, supilkite šviežiai spaustas citrinų sultis.
  2. Pagal skonį pagardinkite druska ir šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.  
Suskleisti
Receptas: Jogurtinis padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.9 / 64
Receptas
Ingredientai
Jogurtas: 200.00 ml (liesas)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Krapai: 1.00 arbat. š.
Petražolės: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

Sudėkite visus ingredientus, išskyrus druską,  į vieną indą ir trintuvu sumaišykite iki vientisos masės. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite žalumynais.  

Suskleisti
Receptas: Grūdėtosios varškės padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 30
Receptas
Ingredientai
Varškė: 4.00 valg. š. (grūdėtoji)
Jogurtas: 100.00 ml (liesas)
Žalioji citrina: 1.00 valg. š. (šviežiai spaustos sultys)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (1,5)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Kaip gaminti

Sudėkite visas sudedamąsias dalis į smulkintuvą ir plakite iki vientisos masės. Skonis tikrai nenuvils, o kalorijų tokiame padaže bus kur kas mažiau.  

Suskleisti
Receptas: Padažas su marinuotais agurkėliais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 18
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (3 valg. š. sulčių)
Grietinė: 200.00 ml (jogurtinė)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (malti, pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Agurkai: 3.00 vnt. (marinuoti agurkėliai)
Kaip gaminti
  1. Sudėkite visas sudedamąsias dalis į indą ir suplakite iki vientisos masės.
  2. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir šviežiais žalumynais.  
Suskleisti

Taip pat galite išbandyti ir štai tokias variacijas:

  • 1 stikl. pieno, 100 g varškės, 2 valg. š. garstyčių, kmynų, druskos, cukraus pagal skonį.
  • 2 citrinų sultys, 50 ml saulėgrąžų aliejaus, 1 arbat. š. sausų garstyčių miltelių, 2 skiltelės česnako, kiaušinio trynys, šviežūs bazilikai.
  • 100 ml liesos grietinės, 1 valg. š. sojų padažo, 1 valg. š vyno acto, 1 valg. garstyčių, 1 valg. š. citrinos sulčių, ½ arbat. š. miltelinio cukraus.
  • 1 valg. š. citrinų sulčių, 50 ml kefyro, nuluptas žalias agurkas, 1 arbat. š. Provanso žolelių, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką