TIESAI REIKIA TAVO PALAIKYMO PRISIDĖK
Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Pasiūlymas draugų vakarėliui – 35 įvairiausių užkandžių receptai

Marinuotos alyvuogės
Shutterstock nuotr. / Marinuotos alyvuogės
Šaltinis: 15min
0
A A

Marinuotos alyvuogės, krepšeliai su tunais, pikantiškos krevetės, sūrio ir varškės užtepėlė, gardžios bulvytės, silkė... Rinkitės pagal savo ir draugų skonį, skanaukite ir pramogaukite.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!
Receptai
Receptas: Užkandžių krepšeliai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 30
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 16.00 riekės (sumuštinių duona)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (aptepti duonai)
Kalmarai: 300.00 g (konservuoti)
Pomidorai: 10.00 vnt. (sauja vyšninių)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Alyvuogės: 1.00 sauja
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti)
Majonezas: 200.00 g
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (krapai, petražolės)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Nupjaustykite sumuštinių duonos riekelių pluteles. Kiekvieną riekelę šiek tiek pakočiokite, kad būtų plonesnė. Po 2 riekeles įklokite į keksu formeles, aptepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus. Leiskite krepšeliams atvėsti ir tik tada išimkite iš formelių.

2. Konservuotus kalmarus, svogūnus, pomidorus ir kiaušinius smulkiai supjaustykite, sumaišykite su griežinėliais pjaustytomis alyvuogėmis, žalumynais, paskaninkite pipirais, druska. Galite apšlakstyti citrinų sultinis.

3. Paruoštas kalmarų salotas sudėkite į iškeptus krepšelius, ant viršaus uždėkite po šaukštelį majonezo, papuoškite žalumynais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Alyvuogių užkandėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 12
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Fetos sūris: 200.00 g
Alyvuogės: 200.00 g (po nedidelį indelį juodųjų ir žaliųjų alyvuogių be kauliukų, gali būti ir įdarytos)
Raudonėliai: 1.00 valg. š. (ir alyvuogėms marinuoti)
Česnakai: 3.00 skiltelės (alyvuogėms marinuoti)
Citrinos: 1.00 vnt. (pagal skonį žievelių alyvuogėms marinuoti)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (smulkintos ankšties alyvuogėms marinuoti)
Medus: 1.00 valg. š. (alyvuogėms marinuoti)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (alyvuogėms marinuoti)
Duona: 2.00 vnt. (kelios riekelės baltos duonos)
Kaip gaminti
  1. Nuo alyvuogių nupilkite skystį, jas suberkite į užsukamą indą.
  2. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su nutarkuotomis citrinos žievelėmis ir raudonėliais.
  3. Smulkintą aitriąją papriką įmaišykite į česnakų ir raudonėlių mišinį.
  4. Sumaišykite jį su aliejumi ir skystu medumi.
  5. Gautu marinatu užpilkite alyvuoges ir per naktį palaikykite šaldytuve.
  6. Skirtingų spalvų alyvuoges ir fetą verkite ant medinių iešmelių ir dėkite į stiklines taureles.

Valgykite su pita.

Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Receptai
Receptas: Sveikuolių užkandis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 30
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonosios paprikos ankštis)
Agurkai: 3.00 vnt.
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Morkos: 2.00 vnt. (virtos arba ryšelis šviežių nevirtų morkyčių)
Vištiena: 300.00 g (krūtinėlių be odelės)
Pievagrybiai: 100.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas sulčių ir 2 šaukštai padažui)
Salotos: 200.00 g (gūželė)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (sugrūsta skiltelė padažui)
Kaip gaminti

1. Mėsą sudėkite į verdantį, prieskoniais pagardintą vandenį (jo turi būti nedaug, kad vos apsemtų) ir ant didelės ugnies virkite 5 min. Paskui krūtinėles apverskite ir virkite dar 5 min. Puodą nukelkite nuo ugnies, bet dar 5 min. neatidenkite, kad mėsa visiškai suminkštėtų. Ataušusią mėsą supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir sudėkite į indelį. 

2. Daržoves supjaustykite šiaudeliais. Kiekvienos rūšies daržoves dėkite į atskirus indelius.

3. Kruopščiai nuplautus nevirtus pievagrybius supjaustykite griežinėliais, sudėkite į atskirą indelį ir apšlakstykite šaukštu citrinų sulčių.

4. Paruoškite padažą: visus jam skirtus produktus sumaišykite, atskieskite 4 šaukštais ataušusio sultinio, kuriame virė mėsa, ir supilkite į sandarų indelį.

5. Prieš patiekiant paruoštus produktus išdėliokite ant vieno didelio padėklo, iškloto salotų lapais, ir apšlakstykite marinatu.

Receptai
Receptas: Užkandėlė su krabais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Greipfrutai: 1.00 vnt.
Apelsinai: 1.00 vnt.
Granatas: 1.00 vnt. (pusė granato)
Krabų lazdelės: 1.00 vnt. (nedidelis indelis smulkintos krabų mėsos)
Kiviai: 2.00 vnt.
Salotos: 30.00 g (saujelė mažų salotų lapelių)
Salierai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (Užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (Užpilui šaukštelis žaliųjų citrinų sulčių)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (Užpilui žiupsnelis)
Česnakai: 1.00 skiltelės (Užpilui)
Druska: 1.00 arbat. š. (Užpilui pagal skonį)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (Užpilui pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (Užpilui pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Greipfrutą ir apelsiną nulupkite, baltąją odelės dalį pašalinkite, minkštimą supjaustykite.

2. Kivius nulupkite, susmulkinkite.

3. Granatų sėklytes atskirkite nuo odelės.

4. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite vaisius, gerai nuvarvintą krabų mėsą ir salotų lapelius.

5. Tada salotas užpilkite iš nurodytų ingredientų paruoštu padažu ir bent pusvalandį palikite pastovėti.

6. Iš salotų formuokite apvalius bokštelius, juos papuoškite salotų lapeliais, šalia berkite po kelias granatų sėklytes.

7. Užkandėlę tiekite su baltos duonos skrebučiu.

Kulinaro patarimas. Salotas tinka gardinti ir smulkintomis krabų lazdelėmis arba lukštentomis krevetėmis.

Receptai
Receptas: Mini užkandėlės
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 46
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 300.00 g (aukščiausios rūšies)
Mielės: 14.00 g (sausos)
Vanduo: 130.00 ml (šiltas)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (4 valg. š. tešlai ir 1 valg. š. įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Pomidorai: 4.00 vnt. (gerai prinokę - įdarui)
Mocarelos sūris: 200.00 g (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti - įdarui)
Kaparėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - įdarui)
Raudonėliai: 1.00 valg. š. (pagal skonį, džiovinti)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia užmaišykite tešlą: mieles ir cukrų užpilkite drungnu vandeniu, gerai išmaišykite ir palaukite, kol mielės suputos.

2. Didesniame dubenyje sumaišykite persijotus miltus ir druską, viduryje suformuokite duobutę, į ją supilkite mieles ir aliejų. Viską palengva sumaišykite.

3. Dubenį su tešla uždenkite švariu rankšluosčiu. Tešlą maždaug valandą laikykite šiltai, kad pakiltų.

4. Iškilusią tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos medinės lentelės ir stiklinaite arba puodeliu išspauskite apskritimus. Juos aptepkite alyvuogių aliejumi, berkite džiovintų raudonėlių.

5. Pomidorų galus įpjaukite, vaisius nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklas, susmulkinkite ir sumaišykite su aliejumi, kapotais kaparėliais, druska, pipirais.

6. Paruoštą pomidorų mišinį tepkite ant tešlos paplotėlių, berkite tarkuotos mocarelos ir apie 15 min. kepkite orkaitėje. Tiekite su gražgarsčių lapeliais ir krapų šakelėmis.

Receptas: Silkių užkandėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 37
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Burokėliai: 2.00 vnt. (keletas nedidelių - virtų)
Avokadai: 1.00 vnt.
Silkė: 2.00 vnt. (filė)
Majonezas: 2.00 vnt. (arbat. š. – majonezo su krapais „Vilnius“)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (citrinpipirių – pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pomidorai: 4.00 vnt. (mažų – papuošti)
Kaip gaminti
Silkės užkandėlė
Silkės užkandėlė
  1. Burokėlius plonai supjaustykite griežinėliais. Avokadą nulupkite ir suplakite trintuvu, įdėkite majonezo,druskos ir pipirų pagal skonį, gerai išmaišykite.
  2. Ant burokėlio griežinėlio išspauskite avokado masės per konditerinį maišelį, uždėkite silkės gabaliuką ir papuoškite pomidoro pusele.

Skanaus!

Mūsų šeimai ši užkandėlė labai patiko, galima dėti ant baltos skrudintos duonos.

 

 

Receptą atsiuntė Jolanta M.

Receptas: Pikantiška silkių užkandėlė
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 26
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Silkė: 2.00 vnt. (filė)
Agurkai: 2.00 vnt. (marinuoti agurkėliai)
Paprikos: 75.00 g (raudona)
Rikotos sūris: 250.00 g (gali būti ir kitoks tepamas sūris)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė citrinos – papuošti)
Kaip gaminti

1. Bulves švariai nušveiskite. Perpjaukite perpus, viduryje išskobkite nedidelę duobelę, aptepkite aliejumi, pasūdykite (jei mėgstate, dar galite pabarstyti kmynų ir smulkintų česnakų), dėkite į kepimo skardą ir šaukite į orkaitę. Kepkite 200 ºC temperatūroje, kol gražiai pagels.

2. Rikotą (gali būti ir kitas tepamas sūris) sumaišykite su smulkintais česnakais, pagardinkite pipirais ir dėkite po 12 šaukštus ant šiek tiek atvėsusios bulvės puselės. Paskui ant viršaus dėkite gabalėlį silkės filė, puoškite marinuotų agurkėlių ir saldžiųjų paprikų juostelėmis, citrinos griežinėliais.

Šis užkandis ne tik skanus, bet ir gražiai atrodo ant vaišių stalo.

Receptą atsiuntė Elena Šimkienė

Receptai
Receptas: Pikantiškos bulvytės
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 22
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (nedidelės)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Petražolės: 4.00 g (džiovintų)
Rozmarinai: 4.00 g (džiovintų)
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Šiam patiekalui atrinkite vienodo dydžio nepažeistas bulves. Jas gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nušveiskite šepetėliu.

2. Sudėkite bulves į puodą, užpilkite vandeniu ir pavirkite apie 10 min.

3. Grūstuvėje sugrūskite kmynus, išspauskite česnaką. Nedideliame dubenyje sumaišykite aliejų, džiovintas petražoles ir rozmarinus, grūstus kmynus  ir česnaką, pasūdykite, įmaišykite žiupsnelį pipirų.

4. Nusunkite bulves, perliekite šaltu vandeniu, nusausinkite. Kai bulvės šiek tiek pravės, supjaustykite jas skiltelėmis. Odelės nenulupkite.

5. Sudėkite bulvių skilteles į kepimo indą, apšlakstykite aromatiniu aliejumi, atsargiai pamaišykite. Pašaukite į iki 180–200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite, kol bulvės suminkštės ir gražiai apskrus. Patiekite kaip garnyrą prie mėsos patiekalų arba kaip užkandį su grietinės ar majonezo padažu.  

Receptai
Receptas: Slyvų užkandėlė
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 36
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Slyvos: 6.00 vnt. (gerai prinokusios mėlynosios)
Sūris: 150.00 g (kreminis, pvz.,„Philadelphia")
Česnakai: 2.00 skiltelės
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų smulkintų (gali būti ir kitokių džiovintų žolelių prieskoniai))
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Slyvas perpjaukite perpus, išimkite kaulą ir gražiai išdėliokite ant plokščios lėkštės.

2. Į kreminį sūrį suberkite trintas česnako skilteles, žiupsnelį raudonėlių, pagal skonį pasūdykite.

3. Sūrio masę išmaišykite ir šaukštu dėkite ant kiekvienos slyvos puselės. Puoškite žalumynais.

4. Skanu patiekti su baltos duonos skrebučiais.

Pastaba. Jei norite išraiškingesnio skonio, kreminį sūrį galite keisti smulkiai tarkuotu parmezano sūriu (apie 150 g. ) sumaišytu su 2-3 šaukštais majonezo (skaniausia, „Helman‘s“, bet gali būti ir kitoks).

Receptą atsiuntė Elena Šimkienė

Receptai
Receptas: Česnakinė baltojo sūrio užtepėlė
6 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.1 / 19
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sūris: 250.00 g (baltasis)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (1 - 2)
Vorčesterio padažas: 1.00 valg. š. (nebūtina)
Česnakai: 1.00 skiltelės (1 - 2)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti - nebūtina)
Pienas: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal sonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal sonį)
Morkos: 2.00 vnt. (užkandai)
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (užkandai)
Salierai: 1.00 vnt. (užkandai)
Krekeriai: (užkandai) 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Į dubenį sutrupinkite baltąjį sūrį, įmaišykite majonezą, garstyčias, vorčesteršyro padažą, smulkintus česnakus, virtus kiaušinius ir pieną.
  2. Pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Viską gerai sumalkite blenderiu ir padėkite į šaldytvą 30 min.
  4. Patiekite su supjaustytomis morkomis, salierais, kalafiorais ar krekeriais.

Recepto autorė Viktorija Ramašauskaitė

Receptai
Receptas: Marinuotos alyvuogės
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.1 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Alyvuogės: 750.00 g (250 - juodųjų ir 250 - žaliųjų su kauliukais ir 250 g graikiškų „Kalamata“ alyvuogių)
Raudonėliai: 1.00 valg. š. (džiovintų spygliukų)
Rozmarinai: 1.00 valg. š. (džiovintų spygliukų)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Medus: 2.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis ankšties)
Apelsinai: 1.00 vnt. (sulčių)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st.
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos pusės žievelės ir pagal skonį sulčių)
Kaip gaminti
  1. Nuo visų alyvuogių nupilkite skystį ir visas rūšis atskirai suberkite į užsukamus indus.
  2. Česnakus nulupkite, sukapokite. Apelsiną labai gerai nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis.
  3. Citrinos žievelę nutarkuokite. Aitriąją papriką išvalykite, smulkiai sukapokite.
  4. Medų išlydykite dubenėlyje virš garų.
  5. Gilesniame dubenėlyje sumaišykite visus smulkintus prieskonius, suberkite raudonėlius, rozmarinus, nutarkuotą citrinos žievelę, apelsino sultis ir aliejų.
  6. Paruoštą marinatą labai gerai išmaišykite, po lygiai supilstykite ant alyvuogių ir bent parą palaikykite šaldytuve.
  7. Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Receptai
Receptas: Pikantiška užkandėlė su alyvuogėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakelis)
Fetos sūris: 100.00 g
Grietinė: 4.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sūris: 100.00 g (tarkuoto parmezano)
Alyvuogės: 1.00 vnt. (didesnis indelis morkomis, paprikomis ar krevetėmis įdarytų žaliųjų alyvuogių)
Įvairūs kapoti žalumynai (petražolės, krapai) 50.00 g
Bazilikai: 20.00 arbat. š. (keli švieži lapeliai)
Balzaminis padažas (natūralaus skonio) 50.00 g
Kaip gaminti
  1. Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės, tada supjaustykite norimo dydžio stačiakampiais gabalėliais.
  2. Česnaką nulupkite, susmulkinkite. Žalumynus nuplaukite, sukapokite. Česnakus ir žalumynus gerai išsukite su feta ir grietine. Masę pagal skonį pasūdysite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  3. Ant tešlos kraštelių tepkite fetos įdaro, pyragaičių kraštelius suimkite ir kiek užlenkite.
  4. Ant viršaus berkite tarkuoto parmezano, dailiai išdėliokite labai gerai nuvarvintų ir nusausintų alyvuogių.
  5. Kepkite pyragaičius gerai įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tiekite su balzaminiu padažu ir bazilikų lapeliais.
Receptai
Receptas: Lašišų krepšeliai su varške
5 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 17
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lašiša: 300.00 g (rūkytų lašišų filė)
Varškės sūris: 300.00 g (riebaus)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Grietinėlė: 100.00 ml (plakamosios)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų)
Žalumynai (užkandėlei papuošti) 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Lašišų filė supjaustykite pailgomis juostelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis.

2. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, pagardinkite citrinos sultimis, druska ir pipirais. Tada labai atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.

3. Kiekvieną lašišų juostelę susukite į norimos formos krepšelį, į vidų krėskite paruošto varškės kremo.

4. Paruoštus suktinukus bent valandai padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

5. Tiekite papuošusi krapų šakelėmis ir kitais žalumynais. Skanu valgyti su baltos duonos skrebučiais.  

Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Receptai
Receptas: Krepšeliai su tunais
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.1 / 16
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Trapios tešlos krepšeliai (įsigysite didžiuosiuose prekybos centruose) 3.00 vnt.
Tunas: 1.00 vnt. (indelis smulkintų tunų savo sultyse)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt.
Pesto padažas: 1.00 valg. š. (su bazilikais)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kietai virti)
Agurkai: 4.00 vnt. (marinuoti)
Salotos: 3.00 vnt. (lapeliai)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai malti)
Krapai: 1.00 arbat. š. (smulkinti)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (smulkintos)
Kaip gaminti

1. Pomidoro galus įpjaukite, jį perliekite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.

2. Svogūną susmulkinkite, sumaišykite su pomidorais ir pesto padažu, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

3. Tunus nuvarvinkite, sumaišykite su kapotais kiaušiniais, žalumynais, labai smulkiai pjaustytais agurkėliais ir majonezu. Įdarą pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

4. Į trapios tešlos krepšelius klokite po nedidelį salotos lapelį, kad krepšeliai nuo pomidorų skysčio nepavandenytų, ant viršaus krėskite po šaukštą smulkintų pomidorų, tada gausiai – tunų įdaro.

5. Krepšelius puoškite kapariais ir petražolės lapeliais.

Receptai
Receptas: Krevečių užkandėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Krevetės: 400.00 g (šaldytų išlukštentų)
Sojų padažas: 100.00 ml
Aliejus: 100.00 ml
Česnakai: 3.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šaknies)
Aitriųjų paprikų padažas 2.00 valg. š.
Svogūnų laiškai: 100.00 g (ryšulėlis šviežių)
Kaip gaminti

1. Krevetes atšildykite ir nuvarvinkite.

2. Paruoškite marinatą. Išspauskite česnaką, nulupkite ir smulkia trintuve sutarkuokite imbiero šaknį, išspauskite citrinos sultis. Dubenyje sumaišykite aliejų, sojų padažą, česnakus, citrinų sultis, šaukštą tarkuoto imbiero ir aitriųjų paprikų padažą, sudėkite krevetes, išmaišykite. Per naktį palaikykite šaldytuve.

3. Kepkite krevetes su marinatu ant silpnos ugnies maždaug 3 minutes, įmaišykite kapotus svogūnų laiškus. Sudėkite į dubenį ir tiekite kaip užkandį su skrudintos duonos riekelėmis.

Kulinaro patarimas. Taip paruoštas krevetes galite tiekti ir kaip pagrindinį patiekalą su virtais laukiniais ryžiais.

Receptai
Receptas: Pikantiškas užkandis su kalakutiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kalakutiena: 400.00 g (maltos)
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Grikiai: 3.00 valg. š. (virtų; turi būti birūs ir neminkšti)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona saldžioji)
Morkos: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Rikotos sūris: 2.00 valg. š.
Sūris: 50.00 g (tarkuoto fermentinio)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį; šviežiai maltų)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Mėsą sudėkite į dubenį. Įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite grikius, įberkite žiupsnelį bazilikų, pagal skonį druskos bei maltų pipirų ir suminkykite. Gautą masę tolygiai paskleiskite kvadratinėje nepridegančioje kepimo skardoje ir kiek paspauskite pirštais.

2. Papriką, išėmusi sėklalizdžius, supjaustykite juostelėmis, nuluptą obuolį – stambiais kubeliais, nuskustą morką sutarkuokite. Keptuvėje iki gelsvumo pakepinkite smulkintus svogūnus.

3. Suberkite cukrų, išmaišykite, sudėkite paruoštas daržoves ir maišydama porą minučių pakaitinkite. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais pipirais, sukrėskite ant mėsos ir tolygiai paskirstykite.

4. Į gilų indą įmuškite likusius kiaušinius, sudėkite abiejų rūšių sūrį, minkštą sviestą, suberkite miltus, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir išplakite elektriniu plakikliu. Gautą masę tolygiai paskirstykite ant sluoksnio kepintų daržovių. Pašaukite į 180 ºC karštumo orkaitę ir kepkite apie 15 minučių.

5. Atvėsusį ar šiltą apkepą supjaustykite kvadratėliais ir tiekite pagardintą žaliuoju pesto padažu.

Receptai
Receptas: Užkandėlė su orkaitėje keptomis daržovėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 6.00 vnt. (6 riekelės itališkos baltos duonos)
Cukinijos: 1.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (geltona ir raudona)
Sūris: 40.00 g (saujelė tarkuoto parmezano)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaparėliai: 1.00 valg. š. (sumuštiniams papuošti)
Bazilikai: 1.00 valg. š. (šviežių lapelių sumuštiniams papuošti)
Varškės sūris: 200.00 g (bet kokio mėgstamo skonio tepamojo varškės sūrelio)
Persilado prieskoniai 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Cukiniją nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais griežinėliais.

2. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, supjaustykite juostelėmis, tada kelias minutes pakaitinkite virš garų, kad atšoktų odelė ir ją nulupkite.

3. Paprikas ir cukiniją išdėliokite karščiui atsparioje kepimo skardoje, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite prieskoniais, užberkite tarkuoto parmezano ir kepkite karštoje orkaitėje apie 10 min. Tada atvėsinkite.

4. Skrudintas duonos riekeles aptepkite tepamuoju varškės sūreliu, tada dėkite keptų daržovių, berkite kaparėlių.

5. Sumuštinukus puoškite bazilikų lapeliais.

Receptai
Receptas: Itališka užkandėlė su marinuotomis alyvuogėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.2 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 2.00 vnt. (kelios riekelės mėgstamos itališkos)
Alyvuogės: 2.00 vnt. (po indelį juodųjų ir žaliųjų alyvuogių be kauliukų)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st.
Medus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštelis nutarkuotų žievelių ir šaukštas citrinų sulčių)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Alyvuoges nuvarvinkite ir sumeskite į gilų, sandariai užsukamą indą.

2. Česnakus susmulkinkite, sumaišykite su aliejumi, medumi, citrinų sultimis ir žievelėmis, visais recepte nurodytais prieskoniais.

3. Gerai išmaišytu marinatu užpilkite alyvuoges ir bent parą palaikykite.

4. Valgykite su mėgstama itališka duona.

Receptai
Receptas: Užkandėlė su kumpiu ir persikais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kumpis: 8.00 riekės (vytinto)
Persikai: 4.00 vnt. (arba 2 obuoliai)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Salotos: 150.00 g (įvairių salotų lapelių)
Rikotos sūris: 200.00 g
Jogurtas: 3.00 valg. š. (natūralaus)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės cit­rinos sultys)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarų indą ir valandą palaikykite šaldytuve – bus traškesnės.

2. Persikus arba obuolius perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliukus arba sėklalizdžius, supjaustykite vidutinio storio skiltelėmis, apšlakstykite aliejumi, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais pipirais.

3. Vaisius dėkite ant kepimo grotelių, po apačia įdėkite skardą aliejui ir nuo vaisių išsiskyrusioms sultims išvarvėti ir kepkite apie 3 min.

4. Kol vaisiai keps, paruoškite įdarą: rikotą gerai ištrinkite su natūraliu jogurtu ir citrinų sultimis.

5. Vaisius išimkite iš orkaitės, atvėsinkite, ant kiekvienos skiltelės krėskite rikotos.

6. Lėkštėse išdėliokite salotų lapelius, kumpį ir vaisius su rikota.

Receptai
Receptas: Batonas su žalumynais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 10
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Prancūziškasis batonas 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Sūris: 100.00 g (smulkiai tarkuoto parmezano)
Prieskoninės žolelės (ryšulėlis bazilikų, raudonėlių, mairūnų arba petražolių) 1.00 vnt.
Sviestas: 100.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai sukapokite žalumynus. Galite naudoti vienos rūšies žoleles arba jų mišinį.

2. Dubenėlyje išsukite sviestą su druska, kad būtų minkštas ir purus. Išspauskite česnaką, suberkite kapotus žalumynus ir parmezaną, išmaišykite.

3. Šiam užkandžiui ruošti labiau tiks ne šviežias, o 1–2 dienas palaikytas batonas. Batoną supjaustykite riekelėmis, bet nepjaukite iki galo. Riekeles patepkite sviestu su žalumynais, suvyniokite batoną į foliją ir 15–20 min. kepkite 190°C temperatūros orkaitėje. Išvyniokite batoną ir leiskite 5 min. pastovėti.

4. Aromatingas batono riekeles galite tiekti kaip užkandį arba prie sriubos ar salotų.

Receptai
Receptas: Sūrio ir varškės užkandėlės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 20
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sūris: 100.00 g (tarkuoto brandinto)
Varškė: 350.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g
Miltai: 200.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kmynai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Petražolės: 10.00 g (lapelių)
Bazilikai: 10.00 g (lapelių)
Kaip gaminti

1. Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius ištrinkite su sviestu ir sumaišykite su tarkuotu „Džiugo“ sūriu (50 g).

2. Suberkite varškę, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, smulkintus petražolių, bazilikų lapelius, kmynus, pasūdykite, pabarstykite pipirais, galiausiai sukrėskite išplaktus kiaušinių baltymus ir viską dar kartą išmaišykite.

3. Sudėkite į formeles (mums labai patinka silikoninės karvutės) ir kepkite apie 30 min. vidutinio karštumo orkaitėje.

4. Prieš kepimo pabaigą kepinį ištraukite iš orkaitės, apibarstykite likusiu tarkuotu „Džiugo“ sūriu ir kelioms minutėms vėl pašaukite į orkaitę.

5. Užkepėles taip pat galima kepti ir parduotuvėje pirktuose krepšeliuose.

Labai skanu su pomidorais ar jų salotomis!

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Receptai
Receptas: Pomidorų užkandėlė su blyneliais
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 200.00 g (virtos - tešlai)
Fetos sūris: 80.00 g (tešlai ir 2 valg. š. padažui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Miltai: 1.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, tešlai)
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų, pagal skonį, tešlai)
Krapai: 1.00 arbat. š. (smulkinti, pagal skonį, tešlai)
Džiovinti pomidorai: 6.00 vnt.
Špinatai: 20.00 g (2 saujos šviežių špinatų lapelių)
Grietinė: 100.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Avokadai: 1.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Vynas: 100.00 ml (sausas baltas)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Elektriniu plakikliu gerai išmaišykite visus blyneliams skirtus produktus, apie valandą masę palaikykite šaldytuve, tada šaukštu suformuokite blynelius, iškepkite juos kraštuose riebaluose ir atvėsinkite.

2. Špinatus nuplaukite, stambiai suplėšykite.

3. Pomidorus pamerkite į vyną, pagardintą Provanso žolelių mišiniu. Po 2 val. išgriebkite ir nusausinkite.

4. Du šaukštus fetos sumaišykite su grietine ir česnako skiltele.

5. Blynelius sluoksniuokite su špinatų lapeliais ir saulėje džiovintais pomidorais, tiekite su fetos ir grietinės padažu bei avokado kubeliais.

Receptai
Receptas: Užkandis su svogūnais
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Vanduo: 125.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 200.00 ml
Svogūnai: 200.00 g
Kumpis: 100.00 g (arba rūkyta šoninė)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, malti)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Persijotus miltus sumaišykite su aliejumi, vandeniu, druska ir užminkykite tešlą.

2. Paruoštą tešlą iškočiokite, kad išeitų plonas lakštas, ir klokite jį į riebalais pateptą, kepimo popieriumi išklotą skardą.

3. Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais ir kepkite keptuvėje svieste, kol gražiai pagels.

4. Šoninę arba kumpį supjaustykite labai plonais griežinėliais, sumeskite į svogūnų troškinį, viską gerai išmaišykite ir dar šiek tiek pakepinkite.

5. Grietinę tolygiai paskirstykite ant tešlos lakšto, tada sukrėskite svogūnų ir kumpio troškinį.

6. Viską pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, užberkite muskatų.

7. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

 

Receptai
Receptas: Moliūgų, pievagrybių ir ožkų sūrio užkanda
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pievagrybiai: 300.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Moliūgai: 600.00 g (kubeliais pjaustytas)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Ožkų pieno sūris: 150.00 g
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Balzaminis actas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (čiobreliai, raudonėliai ar kt. pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Česnakus sukapokite ir apkepkite aliejuje. Pievagrybius supjaustykite ir apšlakstykite citrinų sultimis. Grybus dėkite į keptuvę su česnakais ir apkepkite.

2. Galiausiai sudėkite moliūgo kubelius ir dar kepkite 5–8 minutes. Pagardinkite druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis.

3. Tiekdami apibarstykite trupintu sūriu ir apšlakstykite balzaminiu actu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Mocarelos užkandis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Greipfrutai: 1.00 vnt. (raudonas)
Mocarelos sūris: 2.00 vnt. (gabalėliai)
Pistacijos: 1.00 st. (sauja)
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml (tyro pagal skonį ir 3 valg. š. - marinatui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (marinatui)
Prieskoniniai žalumynai: 4.00 arbat. š. (po žiupsnelį šviežių kapotų čiobrelių, raudonėlių, bazilikų - marinatui)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis - marinatui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Citrinos: 1.00 vnt. (šlakelis sulčių - marinatui)
Kaip gaminti

1. Mocarelą išimkite iš pakuotės, nuvarvinkite, nusausinkite ir šiek tiek paridenkite ant medinės lentos, kad rutuliukai suminkštėtų.

2. Paruoškite marinatą: česnakus ir aitriąją papriką nulupkite, sukapokite. Visus prieskonius sumaišykite su žalumynais, aliejumi, citrinų sultimis ir žiupsneliu cukraus. Marinatą pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

3. Paruoštu prieskonių mišiniu gausiai aptepkite mocarelos rutuliukus, dėkite juos į sandariai uždaromą indą ir 3 val. laikykite šaldytuve.

4. Greipfrutą nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Pistacijas paskrudinkite. Mocarelos gabalėlius supjaustykite griežinėliais.  Į dubenėlius sluoksniuokite po kelis greipfrutų ir mocarelos griežinėlius, ant viršaus pilkite alyvuogių aliejaus, berkite pistacijų. 

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant sūrio marinavimo laiko).

 

Receptai
Receptas: Itališkos kukurūzų juostelės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vanduo: 750.00 ml
Kukurūzai: 125.00 g (kruopos)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sūris: 1.00 sauja (brandintas tarkuotas)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Į puodą supilkite vandenį, pagal skonį įberkite druskos ir užvirinkite. Į verdantį vandenį maišydama, kad nesušoktų į gumulėlius, suberkite kukurūzų kruopas.

2. Kai viskas užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite 30–45 minučių. Nuolatos maišykite, kad neprisviltų.

3. Plokščią kepimo skardą kruopščiai ištepkite aliejumi, į ją supilkite masę ir mentele tolygiai paskirstykite. Palaikykite 2 valandas, kad gerai atauštų.

4. Ataušusią kukurūzų masę supjaustykite norimo dydžio ir formos juostelėmis, sudėkite jas ant aliejumi ištepto kepimo popieriaus ir apibarstykite tarkuotu brandintu sūriu.

5. Kukurūzų juosteles kepkite iki 200 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių. Kukurūzų juosteles valgykite vienas arba, apibarsčiusi tarkuotu sūriu, tiekite kaip garnyrą.

Receptas: Sūrio rutuliukai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sūris: 500.00 g (fermentinis)
Kmynai: 4.00 valg. š. (4–5)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (4–5)
Miltai: 2.00 puodelis (apie 210–280 g – tiek, kad iš tešlos išeitų suformuoti rutuliukus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 500.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Fermentinį sūrį (geriau rinkitės kietesnį) sutarkuokite stambia tarka. Į dubenį suberkite kmynus, įmuškite kiaušinius, įberkite žiupsnį druskos ir viską sumaišykite.
  2. Įberkite šiek tiek miltų ir vėl pamaišykite. Miltus berkite palaipsniui, kol gausite kibią, bet lipnią tešlą.
  3. Rankas sudrėkinkite šlakeliu vandens. Iš paruoštos masės suformuokite nedidelius plokščius kamuolėlius (2–3 cm skersmens).
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite kamuolėlius. Kepkite kelias minutes, kol gražiai apskrus ir taps aukso spalvos, tuomet apverskite ir taip pat apkepkite. Jei norite sausesnių sūrio rutuliukų, darykite juos mažesnius ir kepkite iki tamsios aukso spalvos. Na, o jei norite, kad rutuliukai viduje būtų minkšti, darykite juos šiek tiek didesnius ir kepkite iki šviesios aukso spalvos.
  5. Iškeptus sūrio rutuliukus, išimkite iš keptuvės ir sudėkite į dubenį ant popierinių rankšluosčių, kad nusausintumėte aliejaus perteklių.
  6. Paruoštus sūrio rutuliukus sudėkite į krepšelį ir patiekite.

Receptas Astos Černės

Plačiau skaitykite: Gardžios iškylos užkandžių idėjos

Receptai
Receptas: Traškūs vištienos kąsneliai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 36
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 450.00 g
Pasukos: 1.00 puodelis (raugintos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pienas: 3.00 valg. š.
Duona: 100.00 g (¾ puodelio duonos trupinių)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (1/6 arbat. š. kajano pipirų vištienai ir 1/4 arbat. š. padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai malti)
Druska: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 40.00 ml
Majonezas: 100.00 g (padažui)
Medus: 2.00 valg. š. (padažui)
Garstyčios: 2.00 valg. š. (padažui)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (padažui)
Paprikos: 2.00 g (1/4 arbat. š. maltos rūkytos paprikos - padažui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir atidėkite į šalį.
  2. Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais, kvadratiniais ar stačiakampiais. Sudėkite į dubenį, užpilkite raugintomis pasukomis ir išmaišykite. Uždenkite dangteliu ir palaikykite šaldytuve apie 1 valandą.
  3. Viename dubenyje išplakite kaiušinį su pienu.
  4. Kitame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, raudonėlius, kajano pipirus, juoduosius pipirus ir druską.
  5. Iš šaldytuvo išimtus ir šiek tiek nusausintus vištienos gabalėlius po vieną iš pradžių merkite į kiaušinių plakinį, taip, kad visas gabalėlis pasidengtų šiuo plakiniu. Tuomet kruopščiai apvoliokite džiūvėsėlių mišinyje. Perkelkite paruoštus vištienos gabalėlius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  6. Apšlakstykite (arba geriausia – apipurškite) vištienos gabalėlius trupučiu aliejaus.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol vištiena iškeps, o išorė bus traški. 

PARUOŠKITE PADAŽĄ

  1. Kol vištienos gabalėliai kepa, paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite visus reikiamus produktus iki vientisos masės.  
  2. Vištienos gabalėlius patiekite karštus arba kaip šaltą užkandį.
Receptai
Receptas: Lavašo traškučiai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.4 / 12
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt.
Majonezas: 1.00 vnt.
Sūris: 200.00 g (kietas brandintas)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Sezamo sėklos: 2.00 arbat. š.
Prieskoniniai žalumynai: 3.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Lavašo lakštą plonai aptepkite majonezu, žirklėmis sukarpykite trikampėliais.
  2. Smulkiai sutarkuokite kietą brandintą sūrį.
  3. Dalį lavašo gabalėlių pabarstykite kmynais, kitus sezamais, dar kitus – tarkuotu sūriu arba prieskoninėmis žolelėmis. Jei mėgstate aštriai, į šaukštą majonezo išspauskite skiltelę česnako, aptepkite šiuo padažu lavašą.
  4. Skardos dugną išklokite kepimo popieriumi, išdėliokite lavašo trikampėlius, kepkite 210°C temperatūros orkaitėje, kol gražiai apskrus.
Receptai
Receptas: Parmezano sūrio plikytos bandelės užkandai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.6 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vanduo: 360.00 ml
Miltai: 200.00 g
Sviestas: 8.00 valg. š.
Parmezano sūris: 180.00 g (tarkuoto)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti baltieji - pagal skonį)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Migdolai: 30.00 g (plokštelės papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus.
  2. Į nedidelį puodą supilkite vandenį, pastatykite ant vidutinės ugnies ir įdėkite sviestą. Kai vanduo pradės virti, nukelkite puodą nuo ugnies ir be perstojo maišydami mediniu šaukštu, suberkite miltus ir druską.
  3. Puodą vėl pastatykite ant ugnies ir, be perstojo maišydami, kaitinkite, kol tešla sutirštės. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite sūrį bei pipirus.
  4. Palikite tešlą ataušti. Į ataušusią tešlą muškite po vieną kiaušinį ir energingai išplakite.
  5. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir apibarstykite miltais. Valgomuoju šaukštu dėkite tešlą į skardą suformuodami bandeles. Apibarstykite migdolų plokštelėmis ir patikrinkite, ar jos tikrai prie tešlos prikibo.
  6. Kepkite 15-20 min., kol bandelės įgaus auksinę spalvą ir išsipūs.

Recepto autorė Viktorija Ramašauskaitė

 

Receptai
Receptas: Sūrio rutuliukai su staigmena viduje
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 40
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Alyvuogės: 100.00 g (be kauliukų, citrinomis įdarytos, tačiau jei tokių nemėgstate, galite rinktis be įdaro arba juodąsias)
Varškė: 100.00 g
Aguonos: 50.00 g
Saulėgrąžos: 50.00 g
Migdolai: 50.00 g (drožlės)
Sezamo sėklos: 50.00 g
Spanguolės: 50.00 g (džiovintos)
Kaip gaminti

1. Varškę ir pelėsinį sūrį sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės.

2. Pasiruoškite riešutus ir sėklas, kuriuose apvoliosite sūrio rutuliukus. Džiovintas spanguoles supjaustykite kuo smulkiau, saulėgrąžas ir sezamų sėklas galite šiek tiek apkepti. Visus produktus suberkite į atskirus indelius, kad juose būtų lengviau apvolioti sūrio rutuliukus.

3. Rankas sudrėkinkite vandeniu, į saują su šaukšteliu dėkite varškės masę, ant jos – alyvuogę, iš visų pusių apspauskite ir gautą rutuliuką apvoliokite pasirinktuose prieduose. Valandą arba kelias palaikykite šaldytuve, kad šiek tiek sustingtų.

Galite tiekti vienus arba su įvairiomis duonelėmis, trapučiais ar traškučiais.

Skanaus!

Plačiau skaitykite: „Džiazuojame“ virtuvėje: sūrio rutuliukai su staigmena viduje

Receptai
Receptas: Dvispalvė užkandėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.8 / 15
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Džiovinti pomidorai: 400.00 g (saulėje džiovintų aliejuje)
Kaparėliai: 1.00 valg. š.
Fetos sūris: 300.00 g
Rikotos sūris: 200.00 arbat. š.
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (smulkintų lapelių ir šviežių lapelių papuošimui)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pesto padažas: 4.00 arbat. š. (pusė indelio su bazilikais)
Želatina: 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Saulėje džiovintus pomidorus labai gerai nuvarvinkite, sumaišykite su kapotais kaparėliais.

2. Želatiną užpilkite grietinėle, kai išbrinks, trumpai pakaitinkite garų vonelėje, kad želatina ištirptų.

3. Paruoškite varškės kremą: fetą sumaišykite su rikota, išspauskite česnako skilteles, įberkite bazilikų, pagal skonį pasūdykite, tada įmaišykite želatiną.

4. Į stačiakampę nedidukę formą dėkite sluoksnį saulėje džiovintų pomidorų, juos labai gerai suspauskite, kad neliktų tarpelių, ant viršaus krėskite fetos kremo, jį irgi gerai suspauskite, tada vėl dėkite pomidorų ir varškės.

5. Užkandėlę per naktį palaikykite šaldytuve. Tiekite supjausčiusi nedideliais gabalėliais. Šalia į indelį krėskite pesto padažo. Puoškite bazilikų lapeliais.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Receptai
Receptas: Kreminės lašišos užkandis
6 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.5 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sūris: 250.00 g (Philadelphia (recepto autorė naudojo liesą))
Rūkyta lašiša: 300.00 g
Svogūnų laiškai: 1.00 valg. š. (džiovintų arba krapų, arba petražolių)
Česnakai: 1.00 arbat. š. (miltelių arba šviežio česnako skiltelės)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 žiupsnelis (papuošimui)
Krekeriai:(sūrūs) 200.00 g
Kaip gaminti
  1. Sūrį, lašišą ir prieskonius sudėkite į gilų indą ir sumalkite iki vientisos masės. Tepkite (arba spauskite konditeriniu švirkštu) ant krekerių ir papuoškite žalumynais.
  2. Iš nurodyto kiekio produktų, gausite nemažą indelį kremo. Išeis kelios lėkštės vieno kąsnio užkandėlių.

Receptas iš: g-blogas.lt

Receptai
Receptas: Sūrio ir varškės užtepėlė
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 10
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ožkų pieno sūris: 150.00 g
Varškė: 150.00 g (tepamas sūrelis)
Baklažanai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Grietinėlė: 60.00 ml (plakamosios)
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Petražolės: 2.00 vnt. (kelios šakelės šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų - pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Grietinėlę gerai atšaldykite ir išplakite iki standžių putų.

2. Baklažaną padalykite į keturias dalis, patroškinkite garuose, nugremžkite odelę ir susmulkinkite minkštimą.

3. Česnako skilteles nulupkite, sukapokite, pakepinkite šaukšte aliejaus, sumeskite smulkintus baklažanus ir trumpai apkepkite. Kai baklažanai baigs kepti, juos pagal skonį pasūdykite, pagardinkite smulkintais čiobreliais, maltais juodaisiais pipirais, atvėsinkite ir sukrėskite į plakimo indą.

4. Ten pat krėskite tepamąjį varškės sūrelį, smulkintą ožkų pieno sūrį, viską išplakite elektriniu plakikliu. Į paruoštą masę atsargiai įmaišykite plaktą grietinėlę – užtepėlė bus puresnė.

5. Paruoštą užtepėlę atvėsinkite ir tepkite ant skrudintos baltos duonos riekelės.

Receptai
Receptas: Užkandukai su kiaušiniais ir žalumynais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.3 / 20
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Duona: 4.00 riekės (baltos)
Ridikėliai: 2.00 vnt.
Agurkai: 1.00 vnt.
Jogurtas: 1.00 valg. š. (natūralaus)
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Daigintos pipirnės: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Baltą duoną paskrudinkite.
  2. Kiaušinius kietai išvirkite. Atvėsinkite ir susmulkinkite.
  3. Jogurtą pagardinkite pipirais, pasūdykite ir sumaišykite su garstyčiomis.
  4. Ant skrudintos baltos duonos dėkite smulkintų kiaušinių, apšlakstykite jogurto ir garstyčių padažu.
  5.  Ant užkandukų viršaus dėkite po kelias riekeles agurko ir ridikėlių. Apibarstykite šviežiais pipirnių daigeliais.

 

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką