Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskutinės progos šią vasarą skanauti naminių ledų: receptai visavalgiams ir veganams

Ledus galima valgyti ištisus metus – net žiemą, už lango siaučiant pūgai. Tačiau niekas nepaneigs, jog tinkamiausias metas šaltam desertui – karšta vasaros diena. Kaip ir niekas nenuneigs, jog naminiai ledai yra ir skanesni, ir sveikesni už pirktinius (na, galbūt naminiams prilygsta nebent mažųjų gamintojų ledai). Griebkite patinkantį receptą ir ieškokite ingredientų!
Kavos ledai su pieniniu šokoladu
Kavos ledai su pieniniu šokoladu / Astos Černės nuotr.
Ledai su slyvomis ir konjaku
Receptas: Ledai su slyvomis ir konjaku
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 12
Receptas
Ingredientai
Slyvos: 150.00 g (be kauliukų)
Konjakas: (2 -3) 2.00 valg. š.
Vanduo: 100.00 ml
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (1/2)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 50.00 g
Grietinėlė: 200.00 g
Kaip gaminti
  1. Mažais gabalėliais supjaustykite slyvas, užpilkite konjaku ir sumaišykite.
  2. Užvirinkite vandenį su 50 ml cukraus ir vanilinio cukraus.
  3. Sudėkite slyvas ir viską atvėsinkite. Iki purumo išplakite kiaušinius su cukrumi. Išplakite grietinėlę.
  4. Sumaišykite kiaušinius, grietinėlę ir slyvas. Sukrėskite masę į sudrėkintą formą ir įdėkite į šaldymo kamerą mažiausiai 12 valandų.  

 

Suskleisti
Vaniliniai spanguolių ir melionų ledai
Receptas: Vaniliniai spanguolių ir melionų ledai
2 asmenims
Pagaminsite per 10 val.
4.3 / 11
Receptas
Ingredientai
Migdolai: 1.00 st.
Spanguolės: 1.00 st. (0,5 šviežių arba šaldytų)
Melionas: 1.00 vnt. (skiltelė)
Vanilės ekstraktas: 1.00 žiupsnelis (šlakelis)
Kaip gaminti
  1. Migdolus 6 valandas pamirkykite šaltame vandenyje. Tada sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Migdolų grietinėlę nusunkite – šiems ledams paruošti reikės tik riešutų masės.
  2. Spanguoles sutrinkite smulkintuvu ir sukrėskite į migdolų masę, įlašinkite truputį vanilės ekstrakto. Suformuokite rutuliukus ir dėkite į šaldiklį, kad sustingtų.
  3. Nukoštą migdolų grietinėlę supilkite į elektrinį smulkintuvą, suberkite smulkintą melioną, įlašinkite vanilės ekstrakto ir išplakite iki vientisos masės. Pastatykite į šaldiklį, kad apstingtų. Tada ištraukite ir specialiu ledų kaušeliu arba šaukštu suformuokite rutuliukus. Tada vėl dėkite juos į šaldiklį.
  4. Šiuos spalvingus gaivius ledų rutuliukus patiekite su trintomis spanguolėmis. Jei norite, kad būtų saldesni, apšlakstykite šlakeliu agavų sirupo.
A. Chlebinskaitės nuotr./Knyga „Žalia – gardu. 100 žaliavalgiškų receptų“.
A. Chlebinskaitės nuotr./Knyga „Žalia – gardu. 100 žaliavalgiškų receptų“.

 

 

 

 

Receptas iš J. Djakonovaitės knygos „Žalia – gardu. 100 žaliavalgiškų receptų“.

Suskleisti
Citrinų ir kokosų ledai
Receptas: Citrinų ledai su kokosų drožlėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 6 val. 15 min.
3.8 / 13
Receptas
Ingredientai
Grietinėlė: 420.00 ml ((plakamosios))
Kondensuotas pienas: 300.00 ml
Citrinos: 2.00 vnt. ((reikės abiejų citrinų sulčių ir žievelės))
Kokosų drožlės: 1.00 sauja ((kepintų))
Kaip gaminti
  1. Grietinėlę išplakite iki standumo.
  2. Kondensuotą pieną sumaišykite su citrinos žievele ir sultimis.
  3. Į išplaktą grietinėlę lėtai įplakite kondensuotą pieną. Į gautą plakinį įmaišykite kepintas kokoso drožles ir pačią masę gerai išmaišykite, jog kondensuotas pienas ir grietinėlė tikrai taptų vientisa mase.
  4. Supilkite masę į norimą formą/indą ir dėkite į šaldiklį sustingti per naktį arba bent 6 val.

Pastabos

Kaip pakepinti kokoso drožles? Parduotuvėje tikriausiai nerasite kepintų kokoso drožlių, tad namuose gerai įkaitinkite keptuvę, suberkite kokso drožles ir vis pajudinant keptuvę/pamaišant, kepinkite, kol drožlės įgaus rudą atspalvį. Kepintos kokoso drožlės tampa traškesnės ir malonaus skonio. Baigus kepinti sudėkite į lėkštutę ir palikite pilnai atvėsti.

Kaip patiekti? Siūlau patiekti stikliniuose induose užbarščius dar daugiau kepintų drožlių ir su citrinos skiltele (vasariškai nuotaikai). Vienai porcija užtenka 2–3 ritulėlių.

Receptą rasite čia.

Suskleisti
Ledai su persikais
Receptas: Vaniliniai ledai su vaisiais ir uogomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 16
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 100.00 ml
Cukrus: 3.00 valg. š.
Avietės: 1.00 sauja
Abrikosai: 8.00 vnt. (nulupti ir supjaustyti (tinka ir persikai, tik jų reikės mažiau – 4–5))
Ledai: 200.00 ml (vanilinių, kelias minutes palaikytų kambario temperatūroje)
Kaip gaminti

1. Nedideliame puode užkaiskite vandenį ir cukrų, pakaitinkite, kol cukrus ištirps.

2. Į dubenėlį sudėkite avietes ir užpilkite ant jų maždaug trečdalį gauto sirupo.

3. Į puode likusį sirupą sumeskite abrikosų ar persikų gabalėlius ir pakaitinkite 2–3 min., kol vaisių gabalėliai suminkštės.

4. Leiskite vaisiams ir uogoms sirupe visiškai atvėsti.

5. Nedideliame elektrinio trintuvo inde pirmiausia iki tyrės sutrinkite persikus, tada perdėkite į dubenėlį, tada iki tyrės sutrinkite ir avietes.

6. Į specialias formeles ledams (jei dar tokių neturite, jų yra pirkti nemažoje dalyje prekybos centrų) dėkite truputį aviečių tyrės, tada šaukštą ledų, tada persikų tyrės, vėl ledų. Taip kaitaliodami ingredientus – tyrė-ledai – užpildykite formeles ir įsmeikite medinius pagaliukus. Beje, galite formuoti ledus ir paprastuose plokščiuose indeliuose ar stiklinaitėse.

7. Dėkite į šaldymo kamerą bent valandai, o šiam laikui praėjus, kai tik panorėsite, išimkite ir mėgaukitės!

Suskleisti
Bananiniai-avietiniai ledai
Receptas: Veganiški avietiniai-bananiniai ledai
2 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
4.1 / 21
Receptas
Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt. (šaldyti, prieš tai supjaustyti)
Avietės: 1.00 st. (šaldytų)
Augalinis pienas: 2.00 valg. š. (geriausiai tinka kokosų)
Kaip gaminti

1. Sušaldytus bananus ir avietes sudedame į elektrinę kokteilinę, įpilame pieną; jeigu mėgstate saldžius gaminius, pasaldinkite masę šaukštu rudojo cukraus ar agavos sirupo. Plakite didžiausiu pajėgumu apie 1 min, kol konsistencija taps kreminė.

2. Valgykite su mėgstamiausiais priedais: šviežiais vaisiais, riešutais, mėtomis ar kt.

Suskleisti
Aguonų ledai
Receptas: Aguonų ledai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.7 / 11
Receptas
Ingredientai
Pienas: 150.00 ml
Aguonos: 40.00 g
Cukrus: 90.00 g
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Kiaušinių tryniai: 3.00 vnt.
Grietinėlė: 400.00 ml (plakamosios)
Kaip gaminti

1. Pieną užvirinkite ir supilkite ant aguonų. Palikite, kad aguonos išbrinktų. Sumalkite rankiniu trintuvu.

2. Prikaistuvyje kaitinkite aguonų-pieno mišinį su cukrumi, kol šis ištirps. Įmaišykite vanilės ekstraktą.

3. Kitame dubenyje išmaišykite trynius. Nuolat plakdami šluotele, po truputį supilkite pieno mišinį.

4. Šią masę perpilkite atgal į prikaistuvį. Nuolat maišydami, kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės – ji turėtų padengti šaukšto nugarėlę, o per ją perbraukus pirštu, susidaręs takelis turėtų nesubėgti. Nuimkite nuo kaitros ir palikite atvėsti.

5. Grietinėlę išplakite iki standžių putų. Palengva įmaišykite ją į aguonų mišinį.

6. Šaldykite ledų gaminimo mašinoje pagal gamintojo instrukcijas.

7. Paruoštus ledus supilkite į jiems skirtą indelį ir laikykite šaldiklyje.

Suskleisti
Veganiški bananų ledai
Receptas: Ledai iš vieno ingrediento „nicecream“
6 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.0 / 41
Receptas
Ingredientai
Bananai: 3.00 vnt.
Kaip gaminti

Prieš imantis šio itin paprasto gamybos proceso, noriu įspėti: bananų ledams gaminti prireiks GALINGO elektrinio maišytuvo arba virtuvinio kombaino! Ir nė nemėginkite rizikuoti su kokiu nors silpnučiu kokteilių plaktuvu, nes rizikuojate prietaisą sugadinti.

Tai štai kaip gaminami tie bananų ledai: visų pirma, kai tik ant stalo pamatysite sunokusius bananus, nieko nedelsdami juos nulupkite, supjaustykite gabalėliais, dėkite į produktų šaldymui tinkamą polietileno maišelį (geriausia – su zip-lock uždarymu) ir kiškite į šaldiklį. Kai tik vėl pamatysite ant stalo visų stumdomus sunokusius bananus, ir vėl padarykite tą patį. Tad maišelį su bananais galite pildyti nuolat.

Kai jau susiruošite gaminti ledus, suberkite sušaldytus bananus į galingo virtuvinio kombaino arba galingos kokteilinės (blenderio) indą ir smulkinkite, kol gausite tirštą, kremo konsistencijos masę. Jei matote, kad kombainas „springsta“ ir spyriojasi, įpilkite keletą šaukštų kokosų pieno arba kitokio skysčio.

Štai ir viskas, bananų ledai pagaminti! Valgykite juos minkštus, tiesiai išblenderio iškrėstus į serviravimo indus, pabarstytus granola arba riešutais, mėgstamomis uogomis. Jei norite kietesnių ledų, įdėkite masę į šaldiklį ir palikite maždaug pusvalandžiui. Tada ledus kabinkite specialiu ledų šaukštu ir patiekite iškart.

Bet čia dar ne viskas – galite eksperimentuoti ir toliau, pasigamindami vis kitokių skonių bananinių ledų! Štai jums keletas minčių ir idėjų (likusias susikurkite patys arba pavartykite mėgstamų ledainių meniu):

  • Šokoladiniai ledai: į bananinių ledų masę (iš 2–3 bananų) įdėkite šaukštą riešutų sviesto, įberkite 2 šaukštelius kakavos miltelių, žiupsnelį druskos ir gerai išsukite. Patiekite pabarstę skaldytomis kakavos pupelėmis (cocoa nibs) arba tarkuotu šokoladu.
  • Vaniliniai ledai: į bananinių ledų masę (iš 2–3 bananų) įmaišykite 1/4 šaukštelio vanilės pastos ir žiupsnelį druskos.
  • Matcha ledai: į bananinių ledų masę (iš 2–3 bananų) įdėkite šaukštelįmatcha arbatos miltelių, išsukite iki vientisos masės.
  • Miško uogų ledai: į bananinių ledų masę (iš 2–3 bananų) įdėkite saujelę šaldytų mėlynių (galite ir braškių, aviečių, gervuogių) ir išsukite viską iki vientisos masės.
  • „Oreo“ sausainių ledai: į bananinių ledų masę (iš 2–3 bananų) įdėkite šaukštą kokosų sviesto ir įberkite keletą sutrupintų „Oreo“ sausainių. Viską išsukite iki vientisos masės
  • Pinakolada: Gamindami bananinius ledus (iš 2 bananų) įpilkite 1/4 stiklinės kokosų pieno, taip pat įberkite 1/2 stiklinės šaldytų supjaustytų ananasų. Į gautą ledų masę dar įberkite kokosų drožlių ir gerai sumaišykite.
  • Kavos skonio ledai: į bananinių ledų masę (iš 2–3 bananų) įberkite žiupsnelį druskos, 1/2 šaukštelio tirpios kavos granulių, galite pagardinti žiupsneliu cinamono ir išsukite iki vientisos masės.
Suskleisti
Ledų gaminimas
Receptas: Ledai su kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.6 / 12
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 0.50 puodelis
Pienas: 1.00 puodelis
Grietinėlė: 1.00 puodelis (riebios)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Plačiame dubenyje išplakite kiaušinius, tada supilkite pusę cukraus, pieną, suberkite vanilę, vėl paplakite.

2. Atskirai iki standumo išplakite grietinėlę ir ją sukrėskite į kiaušinių masę.

3. Dėkite dubenį su ledų mase į šaldiklį, tačiau po pusvalandžio stingimo vėl gerai išplakite masę plaktuvu – tai būtina procedūra puriems ledams pagaminti.

Suskleisti
Ledai be cukraus ir pieno
Receptas: Greiti naminiai ledai be pieno ir cukraus
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.4 / 67
Receptas
Ingredientai
Bananai: 250.00 g (šaldytų)
Datulės: 3.00 vnt. (minkštų Medjoul)
Kakava: 2.00 valg. š. (nesaldintos)
Augalinis pienas: 5.00 valg. š. (pvz., migdolų arba paprasto pieno)
Kaip gaminti

Tokius šaldytus bananus naudoju sveikuoliškiems kokteiliams arba mano labai pamėgtiems ledams gaminti. Geriausia tai, kad šie ledai yra visai be cukraus – taigi labai sviekuoliški, o saldumo desertui suteikia būtent bananai ir datulės. Pastarąsias rinkitės kuo minštesnes, kad jos gerai susimaltų. Datulių dėkite daugiau ar mažiau – reguliuokitės pagal savo skonį.

Antras šių ledų šaunumas slypi plačioje skonių paletėje. Jie gali būti šokoladiniai, kavos skonio, vaniliniai, braškiniai arba mango. Man labai patinka bananiniai mango ledai.

Jei norite sukurti savąjį skonį, vietoje šįkart mano naudotos nesaldintos kakavos ledus gardinkite, tarkime, šaukšteliu tirpios kavos, trupučiu vanilės, šaldytomis braškėmis, šaldytomis avietėmis arba šaldyto mango gabaliukais.

Na o visų geriausia, kad šie ledai gali būti pagaminami vos per dvi minutes. Kai namie yra užšaldytų bananų, visas darbas, kurį reikai padaryti, tai sumesti produktus į virtuvinį kombainą ir paspausti mygtuką.

Valgyti juos galima kad ir tiesiai iš kombaino, o jei norite kad ledai būtų kiek kietesni, dėkite juos kuriam laikui į šaldiklį. Tiesa, jeigu juos šaldiklyje paliksite ilgiau, tarkime visą parą, taps labai kieti, tiesiog tikras ledo gabalas, tad vis tik geriausia juos gaminti prieš degustuojant. O jei vis tik ledai užšalo, nieko tokio, sprendimas yra – tiesiog palaikykite šiek tiek kambario temperatūroje, kol vėl suminkštės.

1. Šaldytus bananus suberkite į virtuvinio kombaino indą. Pašalinkite datulių kauliukus ir sudėkita jas į indą su bananais.

2. Suberkite kakavą arba sudėkite kitus norimus pagardus. Įpilkite 5 šaukštus migdolų pieno ir viską smulkinkite, kol susidarys kreminė ledų masė. Jei ledai kiek per kieti, pilkite dar po vieną šaukštą pieno, kol gausite norimos konsistencijos.

3. Mėgaukitės iškart arba palaikykite šaldytuve 2-3 valandas, kad gautumėte kietesnės konsistencijos desertą.

Išduosiu jums dar vieną paslaptį – kartais į šiuos ledus dedu dar vieną ingredientą – anakardžių riešutų arba migdolų pastos. Ši pasta ledams suteikia šilkinio kremiškumo ir labai gerą skonį. 

Suskleisti
Naminiai šokoladiniai ledai
Receptas: Šokoladiniai ledai su avokadu
4 asmenims
Pagaminsite per 4 val. 15 min.
3.6 / 22
Receptas
Ingredientai
Avokadai: 250.00 g (prinokusio)
Kakava: 30.00 g
Augalinis pienas: 180.00 g (pvz., lazdyno riešutų, bet (tinka ir kitokių riešutų)
Agavų sirupas: 50.00 g
Kaip gaminti

1. Sudėkite visus ingredientus į elektrinį trintuvą ir gerokai pasukite, kol masė taps vientisa ir tolygi.

2. Supilstykite į specialias ledų formeles, smeikite pagaliukus ir dėkite į šaldymo kamerą. Šaldykire mažiausiai 4 valandas.

3. Prieš valgant ledų formelę sekundei įmerkite į ką tik virusį vandenį ir, laikydami už pagaliuko, ištraukite paruoštas ledų porcijas.

Suskleisti
Kavos ledai su šokolado gabalėliais
Receptas: Greitai pagaminami kavos ledai su šokolado gabalėliais
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 26
Receptas
Ingredientai
Grietinėlė: 420.00 ml ((plakamosios))
Kondensuotas pienas: 400.00 g ((1 skardinė))
Kava: 100.00 ml ((šaltos, stiprios kavos))
Šokoladas: 80.00 g ((smulkiai pjaustyto))
Kaip gaminti
  1. Grietinėlę išplakite iki standumo.
  2. Į kondensuotą pieną įmaišykite atvėsusią/šaltą stiprią kavą (jei kavą plikėte paprastuoju būdu – prieš tai perkoškite visas nuosėdas).
  3. Lėtai plakant grietinėlę, supilkite kondensuoto pieno ir kavos masę. Plakite, kol masė taps vientisa.
  4. Į grietinėlės ir kondensuoto pieno plakinį mentele įmaišykite šokolado gabalėlius.
  5. Viską supilkite į norimą formą ir dėkite į šaldiklį per naktį arba bent 6 valandoms, kol ledai sustings.

Receptą rasite čia.

Suskleisti
Medaus ledai (SEMIFREDDO)
Receptas: Medaus ledai („Semifreddo“)
6 asmenims
Pagaminsite per 10 val.
4.1 / 7
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (1 didelis kiaušinis ir 4 dideli tryniai)
Medus: 120.00 g (100 g skysto (gali būti ištirpdytas) - ledams ir 2 valg. š. patiekimui)
Grietinėlė: 300.00 ml (35 proc. riebumo plakamos)
Riešutai: 1.00 sauja (mėgstamų (žemės, lazdyno, migdolų ar pan.))
Kaip gaminti

Įrankiai:

  • Garų vonelė (puodas su verdančiu vandeniu ir virš jo uždėtu stikliniu arba keramikiniu dubeniu),
  • Plakimo šluotelė,
  • Elektrinis plaktuvas,

Šaldymo forma (pailga kekso forma).

Gaminimas:

  1. Šaldymo formą išklokite maistine plėvele ir atidėkite į šalį. 
  2. Kiaušinį, trynius ir medų sudėkite į dubenį virš garų. Plakimo šluotele maišykite/plakite, kol masė taps balkšva ir tiršta. Masė bus panaši į plakto trynio ir cukraus masę (vaikystėje valgytą gogel mogel). Visas šis procesas užims šiek tiek laiko, tad turėkite kantrybės. Taip pat nepalikite masės nemaišomos, kadangi ims kepti prie dugno. Paruoštą masę nuimkite nuo garų ir palikite atvėsti. Aš papildomai įstatau dubenį į šaltą vandenį, kad masė atvėstų greičiau. 
  3. Kitame dubenyje iki standumo išplakite grietinėlę. Į ją supilkite atvėsusią kiaušinių masę ir gerai įmaišykite. Viską išmaišius supilkite į šaldymo formą ir įdėkite į šaldiklį bent 4 val., geriausiai per naktį. 
  4. Sustingusius ledus išverskite ant lėkštės, nuimkite plėvelę ir apliekite medumi. Riešutus suskaldykite ir šiek tiek paskrudinkite keptuvėje, tuomet užberkite ant viršaus. Patiekite iš karto. Likusius ledus dėkite atgal į šaldiklį.

Patarimai:

  • Naudojau kaimiškus kiaušinius, tad ledai tapo ryškiai geltoni dėl trynių. 
  • Galite riešutų, šokolado drožlių įmaišyti ir į pačius ledus prieš šaldant.

Receptas iš tinklaraščio SKANIOS DIENOS

Suskleisti
Šokoladiniai ir apelsininiai naminiai ledai
Receptas: Šokoladiniai ir apelsininiai naminiai ledai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 8
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (3 - kiaušiniai ir 2 - tryniai)
Vanilinis cukrus: 2.00 valg. š. („Dansukker“ su natūralia vanile)
Cukrus: 160.00 g („Panevėžio Plius“)
Grietinėlė: 500.00 ml
Juodasis šokoladas: 250.00 g (lydyto)
Riešutai: 100.00 g (cukruotų smulkintų)
Apelsinai: 1.00 vnt. (žievelės)
Kaip gaminti
  1. Sudėkite kiaušinius, trynius ir cukrų į karščiui atsparų dubenį.
  2. Pastatykite dubenį virš vos verdančio vandens prikaistuvio ir plakite elektriniu plaktuvu 6–8 minutes arba kol mišinys taps šviesus ir sutirštės.
  3. Tada nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Suplakite grietinėlę.
  4. Atsargiai supilkite plaktą grietinėlę į kiaušinių mišinį ir sumaišykite iki vienalytės masės.
  5. Po truputį supilkite lydytą šokoladą, suberkite smulkintus riešutus, apelsino žievelę ir maišykite.
  6. Supilkite mišinį į 2 litrų skardą ar dvi mažesnes skardas ir užšaldykite (6 valandas arba per naktį).
  7. Prieš tiekdami truputį palaikykite kambario temperatūroje.
  8. Pagaminsite per 50 min., neskaičiuojant šaldymo laiko.

Receptas DANSUKKER

Suskleisti
Kavos ledai su pieniniu šokoladu
Receptas: Kavos ledai su pieninio šokolado gabalėliais
7 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 16
Receptas
Ingredientai
Grietinėlė: 300.00 ml (35 - 36 proc. riebumo)
Sutirštintas pienas: 180.00 g (saldaus)
Kava: 2.00 arbat. š. (tirpios miltelių)
Likeris: 2.00 valg. š. (kavos)
Šokoladas: 50.00 g (pieniško)
Lazdynų riešutai: 1.00 puodelis (1/4 kapotų, kepintų)
Auksaspalvis sirupas: (patiekimui) 20.00 g
Kaip gaminti
  1. Į didelį dubenį sudėkite visus produktus, išskyrus šokoladą ir lazdyno riešutus. Išplakite iki vientisos standžios masės.
  2. Šokoladą susmulkinkite mažais gabalėliais ir įmaišykite į masę.
  3. Supilkite paruoštą masę į sandarų indą. Paviršių išlyginkite ir apibarstykite kepintais kapotais lazdyno riešutais.
  4. Indą uždenkite, dėkite į šaldiklį ir palaikykite bent 6 valandas ar per naktį.
  5. Išdėliokite į indelius, jei norite, apliekite auksaspalviu sirupu ar apibarstykite dar daugiau šokolado gabalėlių. Skanaus!
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius