Dabar populiaru
Publikuota: 2018 sausio 8d. 10:00

Patiekalai iš raugintų kopūstų – nuo ūkiškų iki elegantiškų

Rauginti kopūstai
Vida Press nuotr. / Rauginti kopūstai

Raugintus kopūstus valgyti sveika, ypač šaltuoju metu, kai turime mažiau šviežių sezoninių daržovių. Tačiau jie puikūs ne tik kaip užkandis (kai valgomi niekaip termiškai neapdoroti), bet ir kaip įvairių rimtųjų patiekalų sudėtinė dalis. Daugelis yra ragavę raugintų kopūstų sriubos ar troškintų raugintų kopūstų, tačiau tai dar ne viskas, rinkitės ir bandykite!

Receptai
Receptas: Raugintų kopūstų sriuba duonos kepaliukuose
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.6 / 7
Kaip gaminti

1. Kopūstus sudėti į verdantį sultinį, įmesti laurų lapelį, kadagių uogas ir virti, kol kopūstai suminkštės.

2. Porą nuvalyti, supjaustyti griežinėliais ir pakepinti keptuvėje įkaitintame svieste. Sudėti stambiai sutarkuotas morkas ir dar truputį pakepinti. Suminkštėjusias daržoves sukrėsti į verdančius kopūstus, suberti moliūgų sėklas ir baigti virti.

3. Nupjauti duonos kepaliukų viršų, išskobti dalį minkštimo. Šiuos savotiškus dubenėlius padžiovinti orkaitėje prieš pat patiekiant sriubą. Į apdžiūvusius ir įkaitusius pripilti sriubos, pagardinti grietine ir iš karto patiekti.  

Ingredientai
Kopūstai: 1.00 kg (raugintų)
Daržovių sultinys: 750.00 ml (tirpaus)
Morkos: 3.00 vnt. (300 g)
Porai: 1.00 vnt. (300 g)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Moliūgo sėklos: 5.00 valg. š.
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Kadagių uogos 2.00 vnt.
Grietinė: 4.00 valg. š.
Duona: 4.00 vnt. (nedideli baltos duonos kepaliukai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Raugintų kopūstų sriuba su moliūgų sėklomis
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 16
Kaip gaminti

1. Kopūstus sudėkite į verdantį sultinį, įmeskite laurų lapelį, kadagių uogas ir virkite, kol kopūstai suminkštės.

2. Porą nuvalykite, supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste. Sudėkite stambiai tarkuotas morkas ir dar truputį pakepinkite. Suminkštėjusias daržoves sukrėskite į verdančius kopūstus, suberkite moliūgų sėklas ir baikite virti.

3. Prieš patiekdami sriubą pagardinkite grietine. Skrebučius patiekite atskirame inde. Beje, kubeliais supjaustytą duoną geriau kepti ne keptuvėje įkaitintuose riebaluose, o paskrudinti orkaitėje.

Ingredientai
Kopūstai: 1.00 kg (rauginti)
Daržovių sultinys: 750.00 ml
Morkos: 300.00 g
Porai: 300.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š.
Moliūgo sėklos: 5.00 valg. š.
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Kadagių uogos 7.00 vnt.
Grietinė: 4.00 valg. š.
Duona: 200.00 g (dubenėlis baltos duonos skrebučių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Raugintų kopūstų barščiai su dešrelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 19
Kaip gaminti

1.Morkas ir burokėlius supjaustykite plonais šiaudeliais (arba sutarkuokite burokine trintuve). Puode įkaitinkite aliejų ir pakepkite smulkintus svogūną bei porą. 

2.Supilkite vandenį, sudėkite burokėlius, morkas, raugintus kopūstus ir užvirinkite.

3.Supilkite nedideliame kiekyje vandens ištirpintus sultinio kubelius, sudėkite pomidorų pastą, pagardinkite prieskoniais (čiobrelių nedėkite) ir troškinkite 10 minučių.

4.Sudėkite kubeliais pjaustytas bulves ir troškinkite dar 15 minučių. Galiausiai į sriubą įmaišykite dešrelių gabaliukus, pagardinkite čiobreliais ir dar sykį užvirkite.

5.Tiekite su grietine.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Morkos: 2.00 vnt.
Burokėliai: 4.00 vnt. (marinuoti)
Porai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Vištienos sultinys: 1500.00 ml (2 kubeliai)
Kopūstai: 500.00 g (rauginti)
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š.
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Pipirai: 5.00 vnt. (kvapiųjų pipirų žirniukai)
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Bulvės: 3.00 vnt.
dešrelės pieniškos 400.00 g
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Grietinė: 6.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Rauginti kopūstai su moliūgais ir žolelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 35
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite moliūgą postambiais gabalėliais ir pabarstykite cukrumi bei palikite kuriam laikui, kad išsiskirtų sultys.
  2. Susmulkinkite kopūstus, pertrinkite juos su druska ir sumaišykite su smulkintomis žolelėmis.
  3. Į paruoštą indą dėkite kopūstus, o ant viršaus moliūgus. Prislėkite paruoštus kokiu nors sunkiu daiktu ir palikite kelioms paroms šiltoje vietoje.
  4. Po kelių dienų galite ragauti ir sudėti į stiklainius. Laikykite šaltoje ir vėsioje vietoje.
Ingredientai
Kopūstai: 2.00 kg
Cukrus: 3.00 valg. š.
Druska: 2.00 valg. š.
Moliūgai: 1.00 kg
Raudonėliai: 10.00 g (pagal skonį)
Mėtos: 10.00 g (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Greitas raugintų kopūstų troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 91
Kaip gaminti
  1. Morką ir obuolį sutarkuokite šiaudeliais, svogūną smulkiai supjaustykite. Viską apkepinkite aliejuje.
  2. Į apkepintas daržoves sukrėskite raugintus kopūstus, supilkite savo sultyse konservuotų pomidorų tyrę, suberkite smulkintus džiovintus pomidorus, pasūdykite, pagardinkite kmynais, raudonėliais ir, vis pamaišydamos, troškinkite gilioje dangčiu uždengtoje keptuvėje apie 10 minučių.
  3. Patiekite su karštomis virtomis arba orkaitėje keptomis bulvėmis.
Ingredientai
Kopūstai: 400.00 g (rauginti)
Savo sultyse konservuotų pomidorų tyrė: 250.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Morkos: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Džiovinti pomidorai: 50.00 g (nebūtinai)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Rauginti kopūstai kepti su džiovintomis slyvomis
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.2 / 13
Kaip gaminti

1. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir pakepkite šlakelyje aliejaus.

2. Kopūstus perplaukite šaltu vandeniu ir sumaišykite su svogūnais, druska bei džiovintomis slyvomis. Formeles patepkite aliejumi, sudėkite kopūstus ir įpilkite tiek vandens, kad apsemtų.

3. Kepkite apie 20 minučių 175 °C temperatūros orkaitėje.

4. Norint tokiu būdu pagaminti įdarą pyragėliams arba pyragui, slyvas reikia supjaustyti. Šiuos kopūstus galima ruošti porcijinėse formelėse arba didesnėje kepimo formoje, tik ji turi būti storų sienų (stiklinė, keramikinė). Slyvas geriau naudoti saldesnes.

Receptas iš tinklaraščio „Žaidžiame virtuvę“

Ingredientai
Rauginti kopūstai su morkomis 500.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 200.00 ml
Džiovintos slyvos: 8.00 vnt. (8-10 vnt. be kauliukų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Raugintų kopūstų apkepas su faršu ir bulvėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 30
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite su lupenomis. Palaukite, kol šiek tiek pravės. Nulupkite, supjaustykite riekelėmis, šiek tiek pasūdykite, apibarstykite džiovintų žolelių mišiniu.
  2. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, į ją suberkite faršą, smulkintą supjaustytą svogūną, susmulkintus pievagrybius. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir vis maišydami apkepkite.
  3. Keptą faršą iškrėskite į dubenį. Švarioje keptuvėje vėl įkaitinkite aliejų, suberkite raugintus kopūstus, smulkintą svogūną ir retkarčiais pamaišydami, patroškinkite. Kai bus beveik išsitroškinę, sukrėskite pomidorų padažą, išmaišykite ir dar šiek tiek patroškinkite.
  4. Kepimo formą ištepkite sviestu ir išklokite bulvėmis (dalį palikite viršutiniam sluoksniui).
  5. Kiaušinius išplakite su grietine, plakinį pasūdykite, pagardinkite pipirais, muskato riešutais ir tolygiai užpilkite ant bulvių sluoksnio.
  6. Ant bulvių sluoksnio dėkite pusę kiekio troškintų raugintų kopūstų, tada dėkite sluoksnį faršo. Ant faršo – vėl sluoksnį bulvių. Paskutinis sluoksnis - raugintų kopūstų.
  7. Apkepą statykite į orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 45 min. Prieš apkepui baigiant kepti, apibarstykite jį tarkuotu sūriu.
  8. Iš kepimo indo išimkite apkepą atsargiai, nedideliais gabalėliais, nes jis gana birus.
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g
Faršas: 300.00 g (jautienos arba kiaulienos)
Kopūstai: 500.00 g (raugintų)
Pievagrybiai: 100.00 g
Grietinė: 100.00 g
Parmezano sūris: 150.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Aliejus: 4.00 valg. š. (pagal poreikį - kepti)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (mėgstamų žolelių mišinio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pyragas su raugintais kopūstais ir faršu
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.1 / 8
Kaip gaminti

1. Pusę stiklinės pieno pašildykite ir jame ištirpinkite mieles. Įberkite šaukštelį cukraus, gerai išmaišykite ir uždengę leiskite pakilti 15 minučių. Į didesnį dubenį suberkite miltus (2 stiklines), supilkite pašildytą pieną, įmuškite kiaušinio trynį, įberkite druskos, aliejaus ir užminkykite tešlą. Jei tešla per minkšta ir limpa prie rankų, įberkite dar miltų. Tešlą uždenkite ir leiskite pakilti šiltoje vietoje 20–30 minučių.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite faršą su vienu smulkintu svogūnu, paskaninkite prieskoniais, pipirais ir druska. Kitoje keptuvėje apkepkite smulkintą svogūną, sudėkite raugintus kopūstus, užberkite šiek tiek cukraus ir troškinkite (jei mažai skysčio, galite įpilti vandens ar sultinio) apie 15 minučių.

3. Tešlą padalykite į dvi dalis, pakočiokite ir išklokite kepimo popieriumi padengtą formą. Tada sudėkite faršą, ant viršaus paskleiskite raugintus kopūstus ir užklokite tešla. Pyragui leiskite 15 minučių pakilti formoje. Tada viršų aptepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite kmynais. Kepkite 160 laipsnių orkaitėje 40–50 minučių, kol gražiai parus. Iškeptą dar karštą pyragą aptepkite šaltu vandeniu, kad suminkštėtų viršus.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Mielės: 30.00 g (tešlai)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (trynys ir vienas aptepimui - tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Pienas: 1.00 st. (tešlai)
Miltai: 2.00 st. (2 - 2,5 - tešlai)
Faršas: 400.00 g (jautienos - įdarui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (įdarui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (įdarui)
Kopūstai: 300.00 g (300 - 400 rauginti - įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - įdarui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (maltas - įdarui)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Prieskoniniai žalumynai: 10.00 g (žiupsnelis džiovintų - įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištiena raugintų kopūstų patale
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 18
Kaip gaminti

1. Vištienos kumpelius švariai nuplaukite ir įtrinkite druska, kmynais, česnaku ir pipirais. Palaikykite kelias valandas, kad pasimarinuotų.

2. I kepimo maišą dėkite kopūstus ir mėsą, užriškite ir kepkite 190 °C temperatūros orkaitėje apie 1 val.

Kopūstai išeina labai skanūs, viskas išsitroškina savose sultyse.

Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė

Ingredientai
Vištiena: 1.00 kg (kumpelių)
Kopūstai: 1.00 kg (raugintų)
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

K.Girnius: užsiauginti reitingą iki prezidento rinkimų S.Skvernelis galimybių nebeturi

Gyvenimas

„Emocijos“. Netikėtai kojų netekęs Tadas po iškęsto pragaro gyvenimą skyrė sportui

Verslas

Dovanoju pinigų savo vaiko auklėtojai: galima ar kyšis?

24sek

„Žalgirio“ pralaimėjimo miražas: pražūtinga riba, kurios pasekmės gali pasijusti balandį

Prieššventinės automobilių spūstys Vilniuje

„Vieni vartai“: nacionalinio stadiono cirkas, A lygos gelbėjimo planas ir Čempionų lyga

Vardai

Solveiga Mykolaitytė ir Simona Starkutė įsiamžino gundančioje kalėdinėje fotosesijoje

Aktualu

Lietuva suteikė politinį prieglobstį dar vienam aktyvistui iš Rusijos

Maistas

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: viščiukas tabaka. O gal tapaka? Tiks ir Kalėdų stalui!

Vardai

Po 2 metų Tenerifėje Andrius Butkus kraustosi į Ameriką: „Noriu daryti tai, ką moku geriausiai“

Aktualu

Litvakas Saadia Bahatas: „Pirmą karo dieną buvau išsigandęs vaikas, antrą – jau suaugęs vyras“

Aktualu

JAV teisėjas pripažino B.Obamos sveikatos apsaugos reformą prieštaraujančia konstitucijai

Gyvenimas

Raktininko Alvydo istorijos apie žvejų pamestus raktus, šiurpinančius radinius už durų ir įžymybių dovanas

Sportas

„Sūduva“ talentų tinklą metė į Afriką: susitarti kol kas trukdo 18-metis

Gyvenimas

Šventinis stilius (2): keturi stilistės pasiūlymai vakarui su draugais mieste

N-18 Vardai

Argentiną drebina sekso skandalas: 16-metę „Bjauriojo ančiuko“ aktorę išprievartavo serialų žvaigždė

Sportas

Kas nutiko Rūtai Meilutytei? Kinijoje ją pasivijo problemos

Vardai

Prieš 22 metus duotame interviu Edita Mildažytė papasakojo, kodėl ja buvo susidomėjęs saugumas

Aktualu

Teismas: prokurorai turės iš naujo vertinti, ar tirti šmeižtą prieš E.Misiūną

24sek

Traumų išretintas D.Motiejūno klubas pasikvietė pastiprinimą iš NBA

Naujienos

Aktualu

K.Girnius: užsiauginti reitingą iki prezidento rinkimų S.Skvernelis galimybių nebeturi

Pasaulis kišenėje

Ispanijos pakrantė: Valensijoje vietoj ramybės – triukšmas ir liepsnos

Gyvenimas

„Emocijos“. Netikėtai kojų netekęs Tadas po iškęsto pragaro gyvenimą skyrė sportui

Verslas

Dovanoju pinigų savo vaiko auklėtojai: galima ar kyšis?

24sek

„Žalgirio“ pralaimėjimo miražas: pražūtinga riba, kurios pasekmės gali pasijusti balandį

„Vieni vartai“: nacionalinio stadiono cirkas, A lygos gelbėjimo planas ir Čempionų lyga

Prieššventinės automobilių spūstys Vilniuje

Vardai

Solveiga Mykolaitytė ir Simona Starkutė įsiamžino gundančioje kalėdinėje fotosesijoje

Aktualu

Lietuva suteikė politinį prieglobstį dar vienam aktyvistui iš Rusijos

Maistas

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: viščiukas tabaka. O gal tapaka? Tiks ir Kalėdų stalui!

Vardai

Po 2 metų Tenerifėje Andrius Butkus kraustosi į Ameriką: „Noriu daryti tai, ką moku geriausiai“

Aktualu

Litvakas Saadia Bahatas: „Pirmą karo dieną buvau išsigandęs vaikas, antrą – jau suaugęs vyras“

Aktualu

JAV teisėjas pripažino B.Obamos sveikatos apsaugos reformą prieštaraujančia konstitucijai

Gyvenimas

Raktininko Alvydo istorijos apie žvejų pamestus raktus, šiurpinančius radinius už durų ir įžymybių dovanas

Gyvenimas

Šventinis stilius (2): keturi stilistės pasiūlymai vakarui su draugais mieste

N-18 Vardai

Argentiną drebina sekso skandalas: 16-metę „Bjauriojo ančiuko“ aktorę išprievartavo serialų žvaigždė

Sportas

Kas nutiko Rūtai Meilutytei? Kinijoje ją pasivijo problemos

Aktualu

Britanijos ministrė paragino susiskaldžiusį parlamentą ieškoti konsensuso dėl „Brexit“

Sportas

„Sūduva“ talentų tinklą metė į Afriką: susitarti kol kas trukdo 18-metis

Vardai

Prieš 22 metus duotame interviu Edita Mildažytė papasakojo, kodėl ja buvo susidomėjęs saugumas

Vardai

Gera keliauti kartu

Kviečiame anties

Šiemet buvau geras

Maistas

Dovanoju sveikatą

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką