Dabar populiaru

Naujausios

Publikuota: 2015 kovo 20d. 16:51

Patiekalai, pagardinti džiovintais pomidorais: 20 receptų

Salotos su gražgarstėmis ir džiovintais pomidorais
Rūtos Plonytės nuotr. / Salotos su gražgarstėmis ir džiovintais pomidorais

Vištiena, kiauliena, makaronai, gražgarsčių salotos ir... džiovinti pomidorai. Pamėginkite įprastiems patiekalams suteikti pikantiško skonio, be mėgiamų prieskonių, pridėję ir džiovintų pomidorų.

 

Receptai
Receptas: Spagečiai su vištiena ir saulėje džiovintais pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.4 / 22
Kaip gaminti
  1. Spagečius išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės.
  2. Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais.
  3. Svogūną ir česnaką susmulkinkite, apkepkite alyvuogių aliejuje ir svieste, sudėkite vištieną ir keletą minučių pakepkite, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  4. Tada, sudėkite supjaustytus pomidorus ir viską dar porą minučių kepinkite (jei reikia galima įpilti šlakelį vandens, nes nereikia, kad mėsa skrustų, reikia, kad troškintųsi).
  5. Į keptuvę su vištiena supilkite grietinėlę ir viską kaitinkite ant mažos ugnies dar keletą minučių, kol grietinėlė sutirštės ir tuomet padažą pagardinkite tarkuotu parmezanu. 
  6. Patiekite ant makaronų uždėję porą šaukštų vištienos su gautu grietinėlės padažu.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (spagečiai)
Vištiena: 500.00 g (filė)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelio)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Džiovinti pomidorai: 1.00 sauja (saulėje džiovintų)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 300.00 ml
Parmezano sūris: 50.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Kaip gaminti
  1. Vištieną įpjaukite ir išmuškite, kad išeitų kuo plonesni gabalėliai, iš abiejų pusių pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais pipirais. 
  2. Ruoškite įdarą: pomidorus ir česnakus susmulkinkite, sumaišykite su feta ir susmulkintais riešutais (recepto autorė susmulkina ~2/3 riešutų, o kitus palieka stambesnius, kad jie šiek tiek išsiskirtų).
  3. Įdarą pagardinkite druska (tik nepersistenkit! feta ir taip gana sūri), pipirais, muskatu ir žolelėmis.
  4. Jei įdaras sunkiai maišosi, galite įpilti šlakelį aliejaus iš pomidorų.
  5. Vištieną įdarykite gautu įdaru, susukite ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15–17 min., kol bus iškepusi.
  6. Ruoškite padažą: Sviestą išlydykite, sumaišykite su miltais ir šiek tiek pakepinkite. Maišydami supilkite pieną ir sultinį.
  7. Į padažą įdėkite skiltelę česnako ir po 2 minučių išimkite. Padažą pavirkite dar ~10 min. ant nedidelės ugnies.
  8. Į padžą sudėkite sūrį, pagardinkite prieskoniais.
  9. Vištieną tiekite su padažu, keliomis šakelėmis šviežio čiobrelio ir kepintais žemės riešutais.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

 

Ingredientai
Vištiena: 1.00 vnt. (filė)
Fetos sūris: 200.00 g
Džiovinti pomidorai: 10.00 vnt. (aliejuje)
Česnakai: 2.00 skiltelės (1 - mėsai ir 1 - padažui)
Žemės riešutai: 1.00 sauja (pakepintų)
Druska: 2.00 žiupsnelis (mėsai ir padažui)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (šviežiai maltų - mėsai ir padažui)
Muskatas: 2.00 žiupsnelis (mėsai ir padažui)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 70.00 g (padažui)
Miltai: 2.00 valg. š. (padažui)
Pienas: 250.00 ml
Daržovių sultinys: 400.00 ml (padažui)
Parmezano sūris: 60.00 g (tarkuoto - padažui)
Grietinėlė: 100.00 g (30 proc. riebumo - padažui)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto - padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos krūtinėlė, įdaryta mocarela ir saulėje džiovintais pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.1 / 23
Kaip gaminti
  1. Krūtinėles apipjaustykite taip, kad gautųsi du kepsneliai, t. y. nereikalingus kraštelius tiesiog nupjaukite.
  2. Įpjaukite viduryje, kad vėliau būtų galima įdėti įdarą.
  3. Paskui paimkite maistinę plėvelę, dėkite ant jos krūtinėles, uždenkite maistine plėvele ir lengvai padaužykite, pavyzdžiui, mediniu kočėlu, kad krūtinėlė šiek tiek suminkštėtų.
  4. Išimtas krūtinėles apiberkite prieskoniais, gerai įtrinkite prieskoniais.
  5. Įdėkite į krūtinėles po griežinėlį mocarelos ir šiek tiek pasmulkintų saulėje džiovintų pomidorų.
  6. Įdaro dėkite savo nuožiūra, priklausomai nuo krūtinėlių dydžio, kad galėtumėte kraštelius suimti ir sutvirtinti mediniu smeigtuku (kad įdaras neiškristų).
  7. Taip paruoštas krūtinėles palikite pasimarinuoti 1–2 val. ir galite kepti. Geriausia ant grilio lauke arba ant grilinės keptuvės, priklausomai nuo galimybių. Iš iškepusių krūtinėlių išimkite smeigtukus.
  8. Valgykite su norimu garnyru.

Receptą atsiuntė Inga B., Vilkaviškio raj.

 

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml (šlakelis)
Mocarelos sūris: 4.00 riekės (keli griežinėliai)
Džiovinti pomidorai: 4.00 vnt. (saulėje)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kiaulienos sprandinės vyniotinis su saulėje džiovintais pomidorais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 36
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite sprandinę gabaliukais, t. y. kaip kepsnį. Recepto autorei gavosi keturi gabaliukai.
  2. Plonai juos išmuškite, pabarstykite pipirais, druska, žolelėmis ir palikite pasimarinuoti.
  3. Imkite mėsą ir dėkite visus keturis gabaliukus vieną prie kito.
  4. Sudėkite šoninę, pomidorus ir susukite kaip vyniotinį, gerai suspauskite.
  5. Ištepkite foliją ją aliejumi ir įdėkite į ją vyniotinį. Gerai užsukite, dėkite į kepimo indą ir pašaukite ją maždaug valandai į 220 °C orkaitę (kepimo laikas priklauso nuo vyniotinio dydžio).

Tiekiame su ananasų padažu:

  1. Ananasus, salotų lapus, svogūnus supjaustykite labai smulkiai. Paskaninkite druska, pipirais.
  2. Pagal skonį pilkite citrinų sulčių, aliejaus ir sumaišykite.
  3. Jei norite aštriau, galite supjaustyti aitriosios paprikos gabaliuką.

Receptą atsiuntė Helena Jagello

 

Ingredientai
Kiauliena: 400.00 g (sprandinė)
Džiovinti pomidorai: 1.00 vnt. (pakuotė)
Druska: 2.00 žiupsnelis (pagal skonį – vyniotiniui ir ananasų padažui)
Pipirai: 2.00 žiupsnelis (juodieji – pagal skonį vyniotiniui; baltieji – ananasų padažui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Šoninė: (gabalėlis; karštai rūkyta ir plonai pjaustyta) 1.00 vnt.
Ananasai: 1.00 vnt. (indelis konservuotų; tinka ir šviežių – ananasų padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (raudonasis – ananasų padažui)
Salotos: 1.00 sauja (lapų – ananasų padažui)
Sultys: 2.00 valg. š. (šlakelis citrinų – ananasų padažui)
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml (šlakelis – ananasų padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškės ir fetos pyragas su saulėje džiovintais pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.6 / 5
Kaip gaminti
  1. Mielės sumaišykite su cukrumi ir pienu, paliekite porai minučių suaktyvėti.
  2. Miltus sumaišykite su druska, į gautą mišinį supilkite mielės.
  3. Tešlą gerai išminkykite ir palikite ~1 valandai augti.
  4. Pomidorus su česnakais susmulkinkite.
  5. Varškę sumaišykite su feta, įmaišykite česnakus, pomidorus, pomidorų pastą, provanso žoleles.
  6. Tešlą iškočiokite, klokite į formą, sudėkite įdarą ir viską užklokite tešla.
  7. Pyragą aptepkite kiaušinio plakiniu ir jame padarykite keletą skylučių šakute.
  8. Pyragą kepkite ~20 minučių 200 laipsnių orkaitėje.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Ingredientai
Miltai: 360.00 g (tešlai)
Mielės: 42.00 g (tešlai)
Pienas: 200.00 ml (šilto - tešlai)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (0,5 - tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Varškė: 500.00 g (9 % riebumo - įdarui)
Fetos sūris: 250.00 g (įdarui)
Džiovinti pomidorai: 10.00 vnt. (saulėje džiovintų - įdarui)
Pomidorų pasta: (4 -5 saulėje džiovintų - įdarui) 4.00 arbat. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pyragas su gražgarstėmis ir džiovintais pomidorais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.8 / 4
Kaip gaminti
  1. Džiovintus pomidorus apšlakstykite romu, palikite brinkti. Gerai nuspauskite, susmulkinkite.
  2. Iš marinato išgriebtas alyvuoges perpjaukite pusiau. Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, sudėkite į plakimo indą.
  3. Sukrėskite jogurtą ir gerai išplakite. Sukėskite į gilų dubenį. Supilkite aliejų, gerai išsukite.
  4. Maišydami po vieną įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, gerai išsukite. Po šaukštą berkite abiejų rūšių miltus, maišykite, kol gausite vidutinio tirštumo masę.
  5. Pagal skonį pasūdykite. Įmaišykite su šaukštu grietinės išsuktus kepimo miltelius, smulkintus džiovintus pomidorus, alyvuoges.
  6. Pailgą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sukrėskite paruoštą masę, paviršių išlyginkite peilio ar šaukšto nugarėle. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje  apie 50 minučių.
  7. Atvėsusį pyragą supjaustykite riekėmis, ant kiekvienos užkrėskite pesto padažo.  
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 200.00 g (kvietinių)
Sorų kruopos: 200.00 g (miltų)
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Jogurtas: 150.00 ml (natūralaus)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Gražgarstės: 3.00 sauja (šviežių)
Džiovinti pomidorai: 10.00 vnt. (sauja)
Alyvuogės: 2.00 sauja (sauja žaliųjų ir sauja juodųjų, be kauliukų)
Romas: 1.00 valg. š. (baltasis)
Soda: 1.00 arbat. š.
Grietinė: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pesto padažas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištiena, įdaryta feta ir džiovintais pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 13
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite džiovintus pomidorus, sumaišykite su smulkinta feta ir bazilikų lapeliais. Krūtinėlę padalykite pusiau ir įtrinkite malta paprika, druska bei pipirais. Įpjaukite kišenę, į ją prikimškite paruoštos fetos bei pomidorų masės ir susekite dantų krapštukais.
  2. Vištieną apkepinkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi, tuomet uždenkite ir ant vidutinės ugnies dar kepkite po 5 minutes iš abiejų pusių.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 1.00 vnt.
Fetos sūris: 150.00 g
Džiovinti pomidorai: 4.00 vnt. (aliejuje)
Bazilikai: 1.00 valg. š. (kapoti)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Rizotas su porais ir džiovintais pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 7
Kaip gaminti
  1. Porą supjaustykite žiedeliais, suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepinkite 2 minutes.
  2. Sultinį supilkite į puodą ir pašildykite. Į keptuvę suberkite ryžius ir gerai išmaišykite. Įpilkite samtį karšto sultinio, išmaišykite ir kaitinkite, kol sultinys susigers į ryžius. Kartokite, kol taip supilsite visą sultinį (apie 20 minučių).
  3. Tuo metu supjaustykite džiovintus pomidorus ir sutarkuokite sūrį. Ryžiams išvirus pomidorus ir pusę sūrio suberkite į keptuvę, pagardinkite druska, mėgstamais prieskoniais ir išmaišykite. Dėkite į lėkštę ir pabarstykite likusiu sūriu.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Porai: 1.00 vnt. (didesnis)
Daržovių sultinys: 500.00 ml
Ryžiai: 350.00 g (apvaliagrūdžių)
Džiovinti pomidorai: 6.00 vnt. (6-8)
Ožkų pieno sūris: 110.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Salotos su vytintu kumpiu ir džiovintais pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 5
Kaip gaminti

1. Supjaustykite aisbergo salotą, agurkus, pomidorus ir džiovintus pomidorus.

2. Uždėkite vytinto kumpio, sudėkite kepintus kedro riešutus.

3. Sutarkuokite sūrį ir uždėkite ant salotų, pagardinkite druska ir pipirais.

4. Pagaminkite padažą: iš nurodytų ingredientų ir užpilkite ant salotų.

Receptą atsiuntė Ilona

Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (aisbergo)
Agurkai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Džiovinti pomidorai: 6.00 vnt.
Kumpis: 100.00 g (vytinto)
Riešutai: 1.00 sauja (kepintų kedro)
Sūris: 1.00 vnt. ("Džiugas")
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Garstyčios: 1.00 valg. š. (grūdėtos - padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės sulčių - padažui)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (padažui)
Balzaminis actas: 5.00 valg. š. (padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cukinijų suktinukai su varške ir džiovintais pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 33
Kaip gaminti

1.Cukinijas nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite išilgai plonomis riekelėmis. Pusę varškės (250 g) ir kiaušinių trynius sutrinkite smulkintuvu iki vienalytės masės.

2.Džiovintus pomidorus ir bazilikų lapelius labai smulkiai supjaustykite. Į varškės ir trynių masę sudėkite likusią varškę, džiovintus pomidorus bei bazilikus.

3.Įpilkite šlakelį aliejaus, kuriame mirko džiovinti pomidorai, įspauskite česnako skilteles, įberkite druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite. Paruoštą masę paskirstykite ant cukinijų riekelių ir susukite. Ritinėlius galima persmeigti dantų krapštukais, kad neatsivyniotų.

4.Sudėkite į sviestu išteptą kepimo formą ir 180 laipsnių orkaitėje kepkite 20–25 minutes.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Cukinijos: 4.00 vnt. (apie 450 g)
Džiovinti pomidorai: 80.00 g
Bazilikai: 2.00 arbat. š. (lapeliai)
Varškė: 500.00 g (riebi)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (tryniai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištiena su saulėje džiovintais pomidorais
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.7 / 7
Kaip gaminti

1. Vištieną supjaustykite smulkiais kubeliais ir apibarstykite paukštienos prieskoniais. Kol porą  minučių filė marinuosis, siauromis juostelėmis supjaustykite pomidorus ir susmulkinkite baziliko lapelius.

2.Į  keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir sudėkite vištieną. Mėsai truputį apkepus (3–4 minutes), sudėkite pomidorus. Maždaug po 3 min. supilkite vyną. Kai jis šiek tiek nugaruos, suberkite baziliko lapelius, viską pabarstykite miltais ir supilkite grietinėlę. Miltų galite nedėti, bet tada padažas bus skystesnis.

3. Nukėlę keptuvę nuo ugnies, paragaukite patiekalo, mat gali tekti šiek tiek įberti druskos. Tai priklausys nuo to, kokius vištienos prieskonius naudosite: vienuose būna druskos, kituose – ne.

4. Garnyrui galite patiekti virtų ryžių, orkaitėje keptų bulvių ar makaronų.

Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Džiovinti pomidorai: 100.00 g (aliejuje)
Grietinėlė: 100.00 ml
Bazilikai: 10.00 g (žali lapeliai)
Vynas: 200.00 ml (raudonas)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Miltai: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulvienė su džiovintais pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.0 / 4
Kaip gaminti

1.Bulves nulupkite, nuplaukite, supjaustykite kubeliais, dėkite į verdantį daržovių sultinį ir virkite 15 minučių. Saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite nedideliais gabalėliais, pupeles nuvarvinkite sietelyje. Viską sudėkite į puodą ir virkite dar 15 minučių.

2.Svogūnų laiškus nuplaukite, smulkiai supjaustykite ir iki virimo pabaigos likus 5 minutėms suberkite į puodą. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kariu.

3.Virtą kalakutieną supjaustykite juostelėmis, apkepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje ir išimkite į dubenį. Visus padažui skirtus produktus sudėkite į virtuvės kombainą ir išsukite iki vientisos masės.

4.Bulvienę išpilstykite į dubenėlius, įdėkite po šaukštą apkepintos kalakutienos, padažo ir papuoškite bazilikų lapeliais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Bulvės: 800.00 g
Daržovių sultinys: 800.00 ml
Džiovinti pomidorai: 200.00 g
Pupelės: 400.00 g (konservuotos baltosios)
Kalakutiena: 300.00 g (virta)
Svogūnų laiškai: 50.00 g
Karis: 3.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Parmezano sūris: 25.00 g („Pesto“ padažui tarkuotas)
Riešutai: 50.00 g („Pesto“ padažui kedrų)
Česnakai: 1.00 skiltelės („Pesto“ padažui)
Alyvuogių aliejus: 6.00 valg. š. („Pesto“ padažui)
Bazilikai: 5.00 valg. š. („Pesto“ padažui didelė sauja šviežių lapelių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Salotos su gražgarstėmis ir džiovintais pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.1 / 20
Kaip gaminti

1. Džiovintus pomidorus, avokadą ir sūrį supjaustykite gabalėliais.

2. Gražgarstes nuplaukite ir, jei didelės, šiek tiek suplėšykite.

3. Visus produktus dėkite į lėkštę, apibarstykite saulėgrąžomis bei migdolų drožlėmis ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Tiekite su duoniukais arba trapučiais.

Skanaus!

Ingredientai
Gražgarstės: 2.00 sauja
Džiovinti pomidorai: 20.00 g (aliejuje)
Avokadai: 50.00 g
Saulėgrąžos: 1.00 valg. š.
Migdolai: 1.00 valg. š. (drožlės)
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žuvis su saulėje džiovintais pomidorais
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 11
Kaip gaminti

1. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais pipirais, Provanso žolelių mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis, uždenkite maistine plėvele ir bent valandą palaikykite šaldytuve, kad pasimarinuotų.

2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite karštame svieste. Kai svogūnai suminkštės, sudėkite nesmulkintus saulėje džiovintus pomidorus, padažą pasūdykite, pagardinkite pipirais ir dar apie 5 min. patroškinkite, tada sudėkite gabalėliais pjaustytą marinuotą žuvį, keptuvę uždenkite ir troškinkite apie 10 min., kol žuvis suminkštės. Į padažą sumeskite smulkintą aitriąją papriką, supilkite vyną ir dar šiek tiek pakaitinkite.

3. Žuvį su saulėje džiovintais pomidorais sluoksniuokite į lėkštes, užpilkite padažu ir pagardinkite džiovintais čiobreliais.

Ingredientai
Žuvis: 600.00 g (baltos žuvies filė)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Džiovinti pomidorai: 5.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis ankšties)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 5.00 g
Sviestas: 30.00 g
Vynas: 175.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žiediniai kopūstai su saulėje džiovintais pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.5 / 11
Kaip gaminti

1. Česnaką susmulkinkite, džiovintus pomidorus supjaustykite juostelėmis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite česnaką, žoleles ir džiovintus pomidorus, kad aliejus prisigertų jų aromato. Žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais ir kelias minutes palaikykite garų puode, kad šiek tiek suminkštėtų. Jei neturite garų puodo, kopūstą dėkite į verdantį vandenį ir virkite 5 minutes.

2. Į keptuvę su prieskoniais ir pomidorais sudėkite kopūsto žiedynus, gerai išmaišykite ir kepkite, kol daržovės gražiai parus.

3. Paskaninkite pipirais, druska.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (didelis)
Džiovinti pomidorai: 125.00 g (aliejuje)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (mėgstami)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kiauliena, įdaryta saulėje džiovintais pomidorais ir pelėsiniu sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 6
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite kepsniais, išmuškite, įtrinkite prieskoniais.

2. Kiekvieną mėsos gabaliuką įdarykite gabalėliu mėlynojo pelėsinio sūrio ir žiupsneliu saulėje džiovintų pomidorų.

3. Kepsnius perlenkite pusiau, apvoliokite džiūvėsiuose ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Kiauliena: 700.00 g (sprandinės)
Džiovinti pomidorai: 80.00 g (aliejuje)
Mairūnas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Paninis su varške ir saulėje džiovintais pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 3
Kaip gaminti

1. Duoną įpjaukite taip, kad tilptų įdaras, bet duona neišsižiotų, tada į vidų tepkite saulėje džiovintų pomidorų padažo, klokite po brandinto sūrio riekelę, tepkite kelis kartus per sietelį pertintos, su grietine, česnakais, raudonėliais ir juostelėmis pjaustytais saulėje džiovintais pomidorais sumaišytos pasūdytos varškės.

2. Paruoštą sumuštinį gerai suspauskite ir kepkite karštoje orkaitėje ant grotelių apie 5 min. Tiekite su gražgarsčių lapeliais.

Plačiau skaitykite: 

Kulinarijos pamokėlė, ruošiame paninį

Kaip paruošti sveikesnius sumuštinius

Ingredientai
Duona: 2.00 vnt. (2 nemaži gabalėliai itališkos apvalios duonos)
Grietinė: 2.00 valg. š.
Varškė: 300.00 g (riebios)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Džiovinti pomidorai: 8.00 vnt. (aliejuje)
Gražgarstės: 40.00 g
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Sūris: 2.00 vnt. (2 riekelės mėgstamo brandinto)
Saulėje džiovintų pomidorų padažas 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietiniai su džiovintais pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
2.7 / 7
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su pienu, žiupsneliu druskos ir miltais. Lietinių tešlą palikti 30 minučių pastovėti. 

2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, pilkite pussamtį tešlos ir vienodai paskirstykite keptuvėje. Kai lietinis sutvirtės, apverskite ir apkepkite kitą pusę.

3. Pomidorus smulkiai supjaustykite. Česnako skilteles nulupkite ir išspauskite.

4. Sūrį pabarstykite druska, pipirais, ir tarkuotomis citrinų žievelėmis. Įmaišykite pomidorus ir česnakus. Gerai išsukta mase plonai aptepkite lietinius ir susukite. Tiekite papuoštus šviežiais žalumynais.

Knyga „Geri receptai 2“
Knyga „Geri receptai 2“

Receptas iš knygos „Geri receptai 2“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Pienas: 300.00 ml (tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (po žiupsnelį tešlai ir įdarui)
Miltai: 100.00 g (tešlai)
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Džiovinti pomidorai aliejuje (įdarui) 7.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės (1-2, įdarui)
Maskarponės sūris: 400.00 g (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų; pagal skonį įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (tarkuotų žievelių; įdarui)
Žalumynai (šviežių; įdarui) 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pica su jautiena ir džiovintais pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.2 / 6
Kaip gaminti
  1. Juodaisiais pipirais bei druska pagardintą maltą mėsą maišydama 15 minučių pakepinkite  karštuose riebaluose.
  2. Paruoškite tešlą papločiui: į dubenį suberkite miltus, viduryje padarykite duobutę. Suberkite cukrų, druska, mieles, supilkite aliejų, vandenį ir suminkykite tešlą. Valandai padėkite į šaldytuvą. Ištraukusi iš jo, iškočiokite ploną apskritimą ir įtieskite į riebalais išteptą apvalią kepimo skardą. Subadžiusi šakute, plonai aptepkite pomidorų padažu.
  3. Ant papločio viršaus tolygiai paskleiskite tarkuotą sūrį ir kepintą faršą. Išdėliokite svogūnų griežinėlius, juostelėmis pjaustytus džiovintus pomidorus, vytintą kumpį, mocarelos griežinėlius ir 15 minučių pašaukite į karštą orkaitę.
  4. Tiekdama apibarstykite gražgarstėmis.
Ingredientai
Aliejus: 3.00 valg. š. (Papločiui)
Miltai: 1125.00 g (4,5 puodelio; papločiui)
Cukrus: 2.00 arbat. š. (Papločiui)
Mielės: 1.00 valg. š. (sausų; papločiui)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (Papločiui)
Jautiena: 200.00 g (Įdarui)
Džiovinti pomidorai: 40.00 g (Įdarui)
Sūris: 125.00 g (tarkuoto parmezano; įdarui)
Kumpis: 4.00 riekės (kelios juostelės vytinto jautienos; įdarui)
Mocarelos sūris: 150.00 g (įdarui)
Raudonasis svogūnas: 2.00 vnt. (įdarui)
Vanduo: 300.00 ml (Papločiui)
Druska: 2.00 arbat. š. (Papločiui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Salotos su džiovintais pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
4.3 / 32
Kaip gaminti

1. Nulupkite svogūną, supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. Vyšninius pomidorus supjaustykite puselėmis, agurkus – griežinėliais, saulėje džiovintus pomidorus – juostelėmis.

2. Nuplaukite ir nuvarvinkite salotas.

3. Supilkite į dubenį alyvuogių aliejų, citrinų sultis ir medų, pasūdykite, pagardinkite pipirais, plakite šluotele, kol ištirps medus.

4. Užpilkite padažą ant salotų, sudėkite svogūnus, agurkus, džiovintus ir šviežius pomidorus, atsargiai išmaišykite. Tiekite prie keptos mėsos arba valgykite vienas su šviežia balta bandele.

Kulinaro patarimas. Jei ruošiatės iškylauti toli nuo namų, paruoštą padažą salotoms supilkite į nedidelį stiklainį, supjaustytas daržoves sudėkite į sandarų indą. Prieš tiekdama salotas, sudėkite daržoves į plastikinį maišelį, supilkite padažą, papurtykite ir iškrėskite atgal į indą.

Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 16.00 vnt. (vyšninių)
Agurkai: 2.00 vnt.
Džiovinti pomidorai: 8.00 vnt.
Salotos: 300.00 g (įvairių)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml (Padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (Padažui; 2 šaukštai šviežiai spaustų citrinų sulčių)
Medus: 1.00 valg. š. (Padažui; skysto)
Druska: 1.00 arbat. š. (Padažui; pusė šaukštelio)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (Padažui; žiupsnelis stambiai maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Verslas

Galvojo, kad naudojasi „Revolut“ paslauga nemokamai – liko su skolomis

Aktualu

Dauguma politikų – prieš partijų finansavimo keitimą

Aktualu

Orai.lt: išlydint pavasarį kaitra atslūgs

Aktualu

Marius Laurinavičius: R.Karbauskio ir S.Skvernelio Lietuva džiugina Kremlių. Kodėl?

Vardai

Kylie Minogue švenčia 50-metį: mėgaujasi sėkme scenoje, bet gyvenimo meilės dar nerado

Aktualu

G.Nausėda – apie mokesčių reformą, galimą partijų paramą per rinkimus ir politinės korupcijos skandalą

„Apie ką negalima kalbėti“ su rašytoju Herkumi Kunčiumi

Gazas

Naudoto automobilio pirkimas: daug ką išduoda detalės

Savaitės Lietuvos įvykiai – 15min fotografų kadruose (2018 m. gegužės 21 d.-27 d.)

Aktualu

Diktatorius F.Marcosas kankino ir žudė, o jo žmona taškė milijonus tualetiniam popieriui

Gyvenimas

Lietuvių laimės indeksas: psichiatras įvardijo priežastis, kodėl lietuviai emigruoja, geria arba žudosi

Sportas

Egiptas verkia, pyksta ir reikalauja bausmės: „Tas kalės vaikas yra baisus pavyzdys būsimoms kartoms“

Gyvenimas

Amelijos gyvenimas aukštyn kojomis apsivertė po planinio skiepo: mergaitei teko išgyventi tikrą košmarą

24sek

Kovos laukas „7“, arba žvėris, kuris pabunda LeBrono kailyje 

Interviu Kultūra

J.Žilinskas: „YouTube“ gali parodyti, kaip veikia daiktai. Kaip veikia žmogus – gali parodyti tik knyga“

Vardai

Ledo ritulininkas N.Ališauskas Italijoje vedė A.Stepanavičiūtę: „Tai buvo taip nuostabu, lyg sapnas“

Vardai

Kylie Jenner tobulą kūną po gimdymo susigrąžino be jokių pastangų – nei sportavo, nei laikėsi dietos

Kultūra

„Ąžuolas“ už geriausią 2018 m. kino operatoriaus darbą atiteko Mindaugui Survilai

Gazas

„Formulės 1“ Monako GP finišas: nukraujavęs D.Ricciardo privertė S.Vettelį ir L.Hamiltoną sekti iš paskos

Aktualu

„MG Baltic“ gynyboje – buvę aukšti prokurorai

Naujienos

Verslas

Galvojo, kad naudojasi „Revolut“ paslauga nemokamai – liko su skolomis

Aktualu

Dauguma politikų – prieš partijų finansavimo keitimą

Aktualu

Orai.lt: išlydint pavasarį kaitra atslūgs

Aktualu

Marius Laurinavičius: R.Karbauskio ir S.Skvernelio Lietuva džiugina Kremlių. Kodėl?

Vardai

Kylie Minogue švenčia 50-metį: mėgaujasi sėkme scenoje, bet gyvenimo meilės dar nerado

Aktualu

G.Nausėda – apie mokesčių reformą, galimą partijų paramą per rinkimus ir politinės korupcijos skandalą

„Apie ką negalima kalbėti“ su rašytoju Herkumi Kunčiumi

Gazas

Naudoto automobilio pirkimas: daug ką išduoda detalės

Savaitės Lietuvos įvykiai – 15min fotografų kadruose (2018 m. gegužės 21 d.-27 d.)

Aktualu

Diktatorius F.Marcosas kankino ir žudė, o jo žmona taškė milijonus tualetiniam popieriui

Gyvenimas

Lietuvių laimės indeksas: psichiatras įvardijo priežastis, kodėl lietuviai emigruoja, geria arba žudosi

Sportas

Egiptas verkia, pyksta ir reikalauja bausmės: „Tas kalės vaikas yra baisus pavyzdys būsimoms kartoms“

Gyvenimas

Amelijos gyvenimas aukštyn kojomis apsivertė po planinio skiepo: mergaitei teko išgyventi tikrą košmarą

24sek

Kovos laukas „7“, arba žvėris, kuris pabunda LeBrono kailyje 

Interviu Kultūra

J.Žilinskas: „YouTube“ gali parodyti, kaip veikia daiktai. Kaip veikia žmogus – gali parodyti tik knyga“

Vardai

Ledo ritulininkas N.Ališauskas Italijoje vedė A.Stepanavičiūtę: „Tai buvo taip nuostabu, lyg sapnas“

Vardai

Kylie Jenner tobulą kūną po gimdymo susigrąžino be jokių pastangų – nei sportavo, nei laikėsi dietos

Kultūra

„Ąžuolas“ už geriausią 2018 m. kino operatoriaus darbą atiteko Mindaugui Survilai

Gazas

„Formulės 1“ Monako GP finišas: nukraujavęs D.Ricciardo privertė S.Vettelį ir L.Hamiltoną sekti iš paskos

Aktualu

„MG Baltic“ gynyboje – buvę aukšti prokurorai

Vardai

Žinau, ką renkuosi

Atnaujinkime namus

Video

Metas rinktis

Maistas

Laikas griliui

Išlaikyk atostogų ritmą

Remontas be nervų

Sveikata

Automobilių švaros centras AINAVA

Ryškiems įvarčiams

Pasaulis kišenėje

Sulčių nauda

Naujas regėjimas

Unicef vaikų bėgimas „Už kiekvieną vaiką“

Renginių gidas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką