Dabar populiaru
Publikuota: 2016 spalio 24d. 15:08

Receptai su krevetėmis: salotos, sriubos, karštieji patiekalai

Keptos krevetės su česnakais
Fotolia nuotr. / Keptos krevetės su česnakais

Šiam vakarui siūlome rinkinį patiekalų, kurių vienas iš ingredientų yra krevetės.

TAIP PAT SKAITYKITE: Savaitės horoskopas – spalio 24–30 d.

Receptai
Receptas: Daržovių sriuba su krevetėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.1 / 12
Kaip gaminti

1. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste gilioje keptuvėje.

2. Morką ir saliero stiebą nuplaukite, nuvalykite, supjaustykite kubeliais, sumeskite į svogūnų troškinį ir kepkite, kol daržovės suminkštės. Tada supilkite vyną, kai trečdalis jo nugaruos, supilkite sultinį, suberkite atšildytus ir gerai nuvarvintus žirnelius ir dar 7 min. pakaitinkite.

3. Sriubą supilkite į gilų indą, išplakite elektriniu plakikliu, tada dar kartą užkaitinkite, supilkite grietinėlę, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, suberkite prieskonius, sudėkite nedideliais gabalėliais pjaustytą bri sūrį.

4. Sriubą tiekite su krevetėmis, šviežių petražolių lapeliais ir kiaušinio puselėmis.

Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!

Ingredientai
Morkos: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 valg. š.
Vynas: 125.00 ml (balto sauso)
Šaldyti žirneliai: 250.00 g
Daržovių sultinys: 1.00 l
Krevetės: 250.00 g (lukštentų)
Sūris: 100.00 g (bri)
Grietinėlė: 150.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Didkepsnis su krevetėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 2
Kaip gaminti

1. Jautienos nugarinę nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, apvoliokite druskos, pipirų ir rozmarinų lapelių mišinyje, apšlakstykite aliejumi ir bent pusvalandį palikite pastovėti.

2. Tada iš abiejų pusių iškepkite ant kaitrios liepsnos (tik versdamos nedurkite šakute – išbėgs sultys ir kepsnys liks sausas) ir padėkite šiltai.

3. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite ir susmulkinkite.

4. Česnakus ir imbiero šaknį nulupkite, sukapokite, iki pagels pakepinkite aliejuje, tada suberkite kalendrą, supilkite citrinų sultis ir sumeskite krevetes. Kepinkite apie 6 min. ir užpilkite ant didkepsnio.

5. Tiekite su mėgstamomis daržovėmis.

Ingredientai
Jautiena: 300.00 g (nugarinės)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Krevetės: 10.00 vnt. (Krevečių padažui; karališkų)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (Krevečių padažui; pusė ankšties)
Imbieras: 1.00 vnt. (Krevečių padažui; gabalėlis šaknies)
Česnakai: 3.00 skiltelės (Krevečių padažui)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (Krevečių padažui)
Aliejus: 1.00 valg. š. (Krevečių padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (Krevečių padažui; šaukštas citrinos sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį stambios)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (penkių pipirų mišinio; pagal skonį)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (keli lapeliai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Krevečių apkepėlė
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.3 / 6
Kaip gaminti

1. Keptuvėje išlydykite 2 šaukštus sviesto ir apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Kelias krevetes atidėkite, kitas susmulkinkite. Krabų lazdeles taip pat susmulkinkite ir sudėkite į svogūnus, maišydami kelias minutes pakepkite.

2. Kitame puodelyje išlydykite šaukštą sviesto, suberkite miltus ir maišydami po truputį pilkite pieną. Padažą nuolat maišydami užvirkite, įlašinkite tabasko padažo, sojų padažo, paskaninkite pipirais ir druska.

3. Padažą supilkite ant apkeptų svogūnų, krabų lazdelių, krevečių ir išmaišykite. Paruoštą mišinį sudėkite į nedideles formeles, pabarstykite fermentiniu sūriu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių arba kol sūris išsilydys ir gražiai parus.

4. Tiekdami uždėkite po krevetę ir pabarstykite žalumynais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Krevetės: 10.00 vnt. (didelės)
Krabų lazdelės: 4.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Miltai: 1.00 valg. š.
Sviestas: 3.00 valg. š.
Pienas: 1.00 st.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Tabasko padažas: 1.00 arbat. š. (keli lašai)
Sojų padažas: 1.00 arbat. š.
Sūris: 4.00 valg. š. (tarkuotas fermentinis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Salotos su krevetėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 16
Kaip gaminti

1. Krevetes nuplaukite, nusausinkite.

2. Aitriąją papriką susmulkinkite.

3. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite aliejuje kartu su aitriąja paprika, apelsininiais pipirais, tada sumeskite krevetes, kelias minutes pakaitinkite, išdėliokite lėkštėse, apšlakstykite citrinų sultimis ir užberkite aitriosios paprikos miltelių.

4. Paruoškite salotas: visas daržoves nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite ir užpilkite padažu, paruoštu iš medaus, garstyčių, smulkintų česnakų, aliejaus ir citrinos sulčių.

5. Užkandėlę tiekite su ryžių bokšteliais ir citrinų griežinėliais.

Ingredientai
Krevetės: 15.00 vnt. (karališkų lukštentų)
Ryžiai: 1.00 st. (virtų)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė citrinos ir salotoms 1 valg. š. sulčių)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis ir šaukštelis aitriosios paprikos miltelių)
Česnakai: 3.00 skiltelės (ir salotoms 2 skiltelės)
Aliejus: 1.00 valg. š. (ir salotoms 3 valg. š.)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (apelsininių; pagal skonį)
Morkos: 1.00 vnt. (Salotoms)
Porai: 1.00 vnt. (Salotoms)
Paprikos: 1.00 vnt. (Salotoms; žalia)
Medus: 1.00 arbat. š. (Salotoms)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (Salotoms; keli lapeliai)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (Salotoms; grūdėtųjų)
Druska: 1.00 arbat. š. (Salotoms; pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Moliūgų širdelės su gruzdintomis krevetėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 10
Kaip gaminti
  1. Atriekite dvi vienodo storio moliūgo riekes. Pagardinkite jas pipirais, smulkintais rozmarinais, pagal skonį pasūdykite, apšlakstykite aliejumi ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol suminkštės.
  2. Pilkite į keptuvę aliejų, įdėkite sviestą. Kai riebalai įkais, sumeskite krevetes ir pakepkite maždaug porą minučių ant vidutinės ugnies. Suberkite trintą česnaką, apšlakstykite krevetes šlakeliu sojų padažo. Vartydami apkepkite dar 2–3 minutes (bet ne per ilgai, nes krevetės taps kietos).
  3. Ant iškepusio moliūgo širdelių tepkite kreminio varškės sūrelio, uždėkite po krevetę ir apšlakstykite šlakeliu žaliosios citrinos sulčių.
Ingredientai
Moliūgai: 2.00 riekės (didelės riekės moliūgo (4-6 moliūginėms širdelėms))
Krevetės: 4.00 vnt. (karališkos krevetės (krevečių reiks tiek, kiek bus moliūgo širdelių, jei rinksitės paprastas krevetes, jų dėkite daugiau))
Kreminė varškė: 100.00 g (tepamo varškės sūrelio)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Aliejus: 5.00 ml (šlakelis - pagal poreikį kepti)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Sojų padažas: 5.00 ml (šlakelis)
Žalioji citrina: 1.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Spagečiai su krevetėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.4 / 9
Kaip gaminti
  1. Aitriąją papriką išvalykite, sukapokite.
  2. Česnakus nulupkite, susmulkinkite. Krevetes nuplaukite, nusausinkite. Įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus.
  3. Į keptuvę sukrėskite česnakus, kapotą aitriąją papriką ir suberkite kalendrų grūdelius.
  4. Viską kelias min. pakaitinkite. Suverskite krevetes. Į krevečių ir česnakų troškinį supilkite vyną, pakaitinkite, kol dalis nugaruos, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
  5. Cukiniją supjaustykite griežinėliais ir apkepkite ant vidutinės kaitros.
  6. Supilkite grietinėlę, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
  7. Spagečius išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, išdėliokite į lėkštes ir ant viršaus uždėkite krevečių bei cukinijų griežinėlių.
  8. Viską gausiai apibarstykite kapotomis petražolėmis.
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (spageti)
Krevetės: 400.00 g (šviežių)
Cukinijos: 1.00 vnt. (maža)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis)
Petražolės: 1.00 valg. š. (1,5 kapotų)
Kalendros: 1.00 valg. š. (grūdelių)
Vynas: 50.00 ml (sauso baltojo)
Aliejus: 4.00 valg. š. (vynuogių kauliukų)
Grietinėlė: 50.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lazanija su krevetėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 2
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite smulkintus svogūnus ir česnaką, sudėkite krevetes, pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Nekepkite labai ilgai, antraip krevetės taps kietos.

2. Iš nurodytų produktų paruoškite bešamelio padažą, pabaigoje įmaišykite šaukštą pesto padažo.

3. Stiklinio kepimo indo dugną patepkite padažu, išdėliokite lazanijos lakštus, ant viršaus užkrėskite padažo, tolygiai paskirstykite, išdėliokite apkeptas krevetes, vėl dėkite sluoksnį lakštinių ir t. t. Kepkite lazaniją 200ºC temperatūros orkaitėje maždaug 20–30 min.

Ingredientai
Lazanijos lakštai: 500.00 g
Krevetės: 500.00 g (apvirtų)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Miltai: 2.00 valg. š. (Bešamelio padažui)
Sviestas: 2.00 valg. š. (Bešamelio padažui)
Pienas: 600.00 ml (Bešamelio padažui)
Pesto padažas: 1.00 valg. š. (Bešamelio padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir bešamelio padažui žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį; šviežiai maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Tortilijos su krevetėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.4 / 18
Kaip gaminti

1. Aitriąją papriką išvalykite, susmulkinkite. Česnakus nulupkite, susmulkinkite.

2. Nedidelėje keptuvėje užkaitinkite aliejų, pakepinkite česnakus ir papriką, tada viską pasūdykite, sukrėskite saulėje džiovintų pomidorų padažą ir sumeskite krevetes. Maišydama jas pakepinkite, kol dailiai apskrus ir apsivels prieskoniais.

3. Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Pomidorų galus įpjaukite, vaisius nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.

4. Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.

5. Salotų lapelius nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite, sumaišykite su avokadais, pomidorais, svogūnais, kapotais žalumynais, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir apšlakstykite vynuogių kauliukų aliejumi.

6. Ant pašildytų paplotėlių krėskite po šauktą traškių salotų ir dėkite krevečių.

Plačiau skaitykite: Idėjos meksikietiškam vakarėliui

Ingredientai
Kukurūzų paplotėliai 4.00 vnt.
Krevetės: 200.00 g (šviežių lukštentų arba šaldytų)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (baltasis)
Pomidorai: 2.00 vnt. (minkšti, gerai prinokę)
Avokadai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Salotos: 2.00 vnt. (keli lapeliai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Saulėje džiovintų pomidorų padažas 1.00 valg. š.
Vynuogių kauliukų aliejus 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sumuštinukai su krevetėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 2
Kaip gaminti

1. Sviestą palaikykite šiltai, išspauskite česnaką, įberkite prieskoninių žolelių, išsukite.

2. Batoną supjaustykite maždaug 1 cm storio riekelėmis, patepkite sviestu, sudėkite į skardą ir pašaukite į karštą orkaitę. Kepkite, kol riekelės gražiai apskrus.

3. Krevetes atšildykite, šoninę supjaustykite plonais griežinėliais. Apsukite krevetę šonine, persmeikite mediniu pagaliuku, sudėkite į skardą ir kepkite orkaitėje.

4. Lėkštėje išdėliokite skrudintos duonos riekeles, ant kiekvienos uždėkite krevečių su šonine.

Ingredientai
Prancūziškas batonas 1.00 vnt.
Krevetės: 200.00 g (šaldytų virtų)
Kiauliena: 40.00 g (gabalėlis rūkytos šoninės)
Sviestas: 50.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pusė šaukštelio prieskoninių žolelių mišinio)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Salotos su aštriomis krevetėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 5
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus, sudėkite krevetes, smulkintą aitrųjį pipirą, česnaką ir maišydami kepkite kelias minutes, įspauskite pusės citrinos sultis ir dar išmaišę pakepkite.

2. Lėkštėje išdėliokite salotas, griežinėliais pjaustytą svogūną, smulkintus vyšninius pomidorus.

3. Padažui skirtus produktus sumaišykite ir juo apšlakstykite salotas. Ant viršaus sudėkite apkeptas krevetes.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Krevetės: 12.00 vnt. (tigrinės)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Pipirai: 1.00 vnt. (aitrusis)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė ir padažui 1 valg. š. sulčių)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (ir padažui 2 valg. š.)
Gražgarstės: 300.00 g
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Pomidorai: 15.00 vnt. (vyšniniai)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui skystas)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (padažui aštrios)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronų kriauklės su krevetėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.5 / 4
Kaip gaminti

1. Atšildytas krevetes nuspauskite popieriniu rankšluosčiu. Makaronus pavirkite pasūdytame vandenyje perpus trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Išgriebusi nuvarvinkite.

2. Rikotą sumaišykite su pienu, muskatais, šaukšteliu smulkintų petražolių. Pagal skonį pasūdykite. Gauta mase įdarykite makaronus, ant viršaus uždėkite po dvi krevetes.

3. Makaronus išdėliokite riebalais išteptame kepimo inde. Maždaug du trečdalius jo pripilkite daržovių sultinio ir grietinėlės mišinio, pašaukite į 180 0C karštumo orkaitę. Kepkite 30–40 minučių.

4. Nuo šviežių nuplikytų pomidorų nulupkite odeles, minkštimą susmulkinkite. Sudėkite į prikaistuvį, įpilkite 150 ml vandens, šaukštelį balzaminio acto, pagal skonį pasūdykite, įberkite druskos, bazilikų, maltų juodųjų pipirų ir patroškinkite, kol masė virs tyre.

5. Karštus makaronus tiekite lėkštėse, prieš tai į jas įpylusi po kelis šaukštus karšto pomidorų padažo.

Ingredientai
Makaronai: 300.00 g (kriauklių formos)
Rikotos sūris: 250.00 g
Pienas: 2.00 valg. š.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Krevetės: 150.00 g (šaldytos)
Petražolės: 3.00 vnt. (šakelės)
Pomidorai: 5.00 g (dideli)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Daržovių sultinys: 100.00 ml
Grietinėlė: 100.00 ml (liesa)
Balzaminis actas: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Krevečių apkepas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 3
Kaip gaminti

1. Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais. Kiaušinių baltymus supilkite į dubenėlį, įberkite druskos ir šakute atsargiai išmaišykite, bet nesuplakti.

2. Į kepimo inde įkaitintą sviestą sudėkite cukinijos griežinėlius, supilkite baltymus, suberkite smulkiai sukapotą svogūną, įberkite po žiupsnelį pipirų ir kario. Ant viršaus išdėliokite krevetes, griežinėliais supjaustytus pomidorus, apibarstykite petražolėmis ir paprika.

3. Kepkite 180 °C orkaitėje 10–12 min.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Krevetės: 150.00 g (nuluptų)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 8.00 vnt. (baltymai)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Petražolės: 2.00 valg. š. (smulkintų lapelių)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Karis: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Spagečiai su keptomis krevetėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
4.3 / 6
Kaip gaminti

1. Spagečius išvirkite pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite ir nuvarvinkite.

2. Krevetes išlukštenkite, išdarinėkite (išimkite juodąsias „gyslas“), uodegėles palikite. Apšlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite druska, pipirais, aitriąja paprika. Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

3. Makaronus sudėkite į lėkštes, pabarstykite kapotomis petražolėmis, šalia padėkite po keturias krevetes. Ant viršaus uždėkite po konservuotą aitriąją papriką.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Makaronai: 100.00 g (spagečių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Krevetės: 8.00 vnt. (karališkosios)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 2.00 vnt. (ant peilio galo maltos ir 2 gabalėliai konservuotos)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žuvies guliašas su krevetėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 5
Kaip gaminti

1. Svogūną, česnaką ir pankolį susmulkinkite, papriką supjaustykite juostelėmis. Viską suberkite į storadugnį puodą su įkaitintu aliejumi ir kepkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes.

2. Padidinkite ugnį, sudėkite pomidorus, supilkite vyną. Pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais. Kai užvirs, sumažinkite liepsną ir neuždengę troškinkite 7 minutes.

3. Sudėkite žuvies filė ir troškinkite dar 5 minutes. Suberkite alyvuoges, krevetes ir troškinkite dar apie 1–2 minutes, kol krevetės sušils. Prieš tiekdami pabarstykite petražolėmis.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Vynas: 200.00 ml (sausas baltas)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji)
Pankolis: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorai: 800.00 g (konservuoti)
Žuvis: 700.00 g (filė)
Krevetės: 200.00 g (virtos tigrinės)
Alyvuogės: 125.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Žuvų prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 5.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lakštiniai su krevetėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Kaip gaminti

1. Ant vidutinės ugnies įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus, kol dailiai apskrus, tada sudėkite ir pakepkite taip pat smulkintus česnakus.

2. Į svogūnų ir česnakų troškinį supilkite vyną, tada sumeskite krevetes. Viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir kelias minutes pakepkite.

3. Pagal nurodymus ant pakuotės išvirtus makaronus dar šiltus išdėliokite lėkštėse, ant viršaus dėkite po kelias krevetes, pilkite nuo krevečių likusio padažo, apšlakstykite citrinų sultimis.

4. Tiekdama apibarstykite smulkinta saldžiąja paprika ir skrudintos baltos duonos kubeliais. Papuoškite žalumynais.

Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (Pakuotė šviežių makaronų su bazilikais)
Krevetės: 6.00 vnt. (karališkosios)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Paprikos: 1.00 vnt. (pusė raudonos)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (pagal skonį citrinų sulčių)
Vynas: 50.00 ml (baltojo sauso)
Duona: 50.00 g (kelios riekelės itališkos duonos)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Krevetės turkiškai
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.0 / 2
Kaip gaminti

1. Jei ant nusipirktų krevečių maišelio bus parašyta „virtos“, išvirkite jas dar kartą. Virkite apie 15 minučių. Per tą laiką smulkiai supjaustykite svogūną, česnako skilteles, papriką, žaliuosius pipirus. Taip pat smulkiais kubeliais supjaustykite nuluptus pomidorus, tik prieš tai juos nulupkite.

2. Paimkite gilesnę keptuvę ir, įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintą svogūną ir česnako skilteles. Kai svogūnai įgaus auksinį atspalvį, sukrėskite papriką ir žaliuosius pipirus. Nuolat pamaišydami, kepkite 5–7 minutes.

3. Sukraukite smulkintus pomidorus. Į kepamas daržoves įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir saldžiosios paprikos miltelių. Jei mėgstate aštrų maistą, galite įberti Kajeno pipirų. Tačiau su jais elkitės atsargiai, nes žalieji pipirai irgi gana aštrūs.

4. Viską gerai sumaišykite. Iš puodo ištraukite krevetes ir labai mikliai nutraukite jų uodegėles. Kuo greičiau tai padarysite, tuo bus geriau, kadangi jas, dar neatšalusias reikia, sudėti ant kepančių daržovių ir viską kartu pakepti dar 3–4 minutes.

5. Jei pomidorai suminkštėjo ir keptuvėje netrūksta aromatingos sunkos, vadinasi, metas pereiti prie paskutinio gamybos etapo. Paimkite nelabai gilų, geriau stačiakampio formos molinį arba stiklinį orkaitėje tinkamą naudoti kepimo indą. Į jį perdėkite daržovių ir krevečių mišinį ir nelabai storai pabarstykite tarkuoto sūrio.

6. Šaukite indą į 180 ºC karštumo orkaitę. Kepkite, kol sūris ištirps ir truputėlį apskrus. Tai neturėtų užtrukti ilgiau kaip 15–20 minučių. Kaip garnyras prie šio patiekalo tinka įvairiausia balta duona.

Šaltinis: JI24.lt

Ingredientai
Krevetės: 200.00 g (šaldytos, didžiosios)
Pomidorai: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Pipirai: 2.00 vnt. (žali, aštrūs, bet ne aitrioji paprika)
Paprikos: 1.00 vnt. (pusė saldžiosios)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės (didelės)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kajeno pipirai: (nebūtina) 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Sūris: 1.00 sauja (kietasis sūris)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keptos krevetės su česnakais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 14
Kaip gaminti

1. Krevetes atšildykite, nuplaukite ir gerai nuvarvinkite.

2. Česnakus nulupkite ir susmulkinkite.

3. Aitriąją papriką išvalykite, smulkiai sukapokite.

4. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve.

5. Visus paruoštus prieskonius užpilkite aliejumi ir bent valandą palaikykite, kad susimaišytų skonis.

6. Tada suverskite mišinį į gerai įkaitintą keptuvę ir kaitinkite, kol česnakai apskrus.

7. Suberkite pipirus, kalendras, sukrėskite austrių padažą, galiausiai sumeskite gerai nuvarvintas krevetes ir kelias minutes apkepkite iš visų pusių.

8. Tada sukrėskite sviestą, viską gerai išmaišykite, jei reikia, įberkite druskos.

9. Krevetes tiekite karštas su citrinos skiltele. Ant viršaus galite užberti kapotų žalumynų.

Ingredientai
Krevetės: 1.00 vnt. (didesnė pakuotė šaldytų karališkųjų)
Česnakai: 5.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šaknies)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (žoipsnelis maltų kalendrų arba kalendrų grūdelių (jei mėgstate))
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Austrių padažas 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Krevetės su česnakais ir pipirais
2 asmenims
Pagaminsite per 12 min.
3.7 / 6
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus svogūnus, česnakus ir pakepinkite, kol švelniai paruduos.

2. Tuomet sudėkite krevetes, grūstus pipirus, supilkite sojų padažą ir kepkite dar kelias minutes. Tiekite su kuskusu, pabarstykite kapotomis kalendromis.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (2-2,5 valg. š.)
Česnakai: 2.00 skiltelės (2-3)
Krevetės: 250.00 g (lukštentos)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (raudonieji - grūsti)
Svogūnai: 20.00 g (2 valg. š. smulkintų)
Kalendros: 1.00 valg. š. (smulkintos)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Krevetės su makaronais
3 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.3 / 6
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje su trupučiu aliejaus, kaip nurodyta ant pakuotės, bet nepervirkite, kad neištižtų.

2. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, smulkiai sukapokite ir kepinkite aliejuje ant vidutinės ugnies, kol dailiai pagels.

3. Supilkite vyną ir virkite, kol pusė jo nugaruos. Tada supilkite grietinėlę, viską gerai išmaišykite ir kaitinkite, kol padažas šiek tiek sutirštės, tada pagardinkite druska ir pipirais.

4. Į atskirą keptuvę įpilkite aliejaus ir jame iškepkite išlukštentas krevetes, tada suverskite jas į padažą ir pagardinkite kapotomis petražolėmis.

5. Makaronus išdalykite į lėkštes, tada apliekite krevečių padažu. Salotas tiekite karštas.

Kulinaro patarimas. Jei padažui rinksitės krevetes sūryme, jų nekepinkite – iškart sumeskite į padažą ir tik truputėlį pakaitinkite.

Ingredientai
Makaronai: 300.00 g (plonų makaronų)
Krevetės: 300.00 g (šviežių)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Vynas: 100.00 ml (baltojo sauso)
Grietinėlė: 300.00 ml (riebios)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Karališkosios krevetės su makaronais
4 asmenims
Pagaminsite per 12 min.
3.4 / 12
Kaip gaminti

1. Į verdantį sūdytą vandenį suberkite makaronus.

2. Gerai susmulkinkite svogūną, sutraiškykite česnako skilteles. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, suberkite smulkintus česnakus, svogūnus ir maišydami kepkite, kol švelniai paruduos. Supilkite vyną, sudėkite tigrines krevetes ir troškinkite apie 5 minutes.

3. Sudėkite likusį sviestą ir kaitinkite, kol ištirps. Paskaninkite druska ir pipirais. Paruoštas krevetes su vyno padažu supilkite ant išvirtų makaronų.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 6.00 skiltelės
Vynas: 240.00 ml (sauso baltojo)
Sviestas: 6.00 valg. š.
Krevetės: 450.00 g (šaldytos tigrinės)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Lakštiniai: pakelis 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Argentinietiškos krevetės
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 4
Kaip gaminti

1. Atšildytas išdarinėtas krevetes sudėkite į verdantį vandenį ir 5 minutes pavirinkite. Išgriebusi sudėkite į šaltą vandenį, kad atvėstų. Gerai nuvarvinkite ir sudėkite į dubenį.

2. Iš kruopščiai nuplautų dviejų apelsinų bei citrinų išspauskite sultis, supilkite ant krevečių ir palikite porai valandų pasimarinuoti. Suberkite smulkintą svogūną, kalendras, įberkite žiupsnį maltų juodųjų pipirų, pamaišykite ir palikite dar valandai pasimarinuoti.

3. Likusius nuplautus du apelsinus perpjaukite pusiau, supjaustykite stambiais griežiniais, paskui kiekvieną jų – pusgriežinėliais.

4. Marinuotas krevetes ir apelsinų gabalėlius pakaitomis suverkite ant šaltame vandenyje išmirkytų konditerinių iešmelių, dėkite ant grotelių ir kepkite po 3 minutes iš abiejų pusių.

Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Ingredientai
Krevetės: 600.00 g (šaldytų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Apelsinai: 4.00 vnt.
Citrinos: 2.00 vnt. (žaliosios)
Kalendros: 20.00 g (ryšulėlis šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cukinijų, žuvies ir krevečių troškinys
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 10
Kaip gaminti

1. Žuvį supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais ir apvoliokite miltuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite žuvies gabaliukus.

2. Kitoje keptuvėje įkaitinkite 2–3 šaukštus aliejaus ir apkepkite pjaustytus svogūnus, česnakus, sudėkite smulkintus pievagrybius, griežinėliais pjaustytas cukinijas ir maišydami kelias minutes kepkite.

3. Supilkite konservuotus pomidorus, įpilkite šlakelį acto, pagardinkite druska, cukrumi, prieskoniais, įmeskite aitrųjį pipirą ir ant mažos ugnies troškinkite apie 10 minučių.

4. Į keptuvę su daržovėmis sudėkite žuvies gabaliukus, krevetes ir troškinkite dar 8–10 minučių. Tiekdami apibarstykite smulkintais žalumynais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt. (nedidelės)
Pievagrybiai: 300.00 g (250–300 g)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės (3-4)
Pomidorai: 400.00 g (300–400 g konservuoti be odelių)
Žuvis: 300.00 g (filė)
Miltai: 3.00 valg. š.
Krevetės: 150.00 g (8 didelių ar 16 mažų krevečių (galima ir šaldytų))
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (ir 1 aitrusis pipiras (jei mėgstate aštriau))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

TAIP PAT SKAITYKITE: Vakarienei – varškės patiekalai

Temos: 2 Virtuvė Receptai
Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Žiemos olimpinės žaidynės

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką