Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Patiekalai su vaisiais – šviežiais ir džiovintais

Vyniotinis su mangais
Fotolia nuotr. / Vyniotinis su mangais
Šaltinis: 15min
0
A A

Siūlome jums iš Ji24.lt receptų skrynios pasigaminti salotų, kepsnių ar sriubos, pagardintos vaisiais.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!
Receptai
Receptas: Kepsniai su persikais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (sprandinės)
Persikai: 100.00 g (konservuoti)
Paprikos: 100.00 g
Svogūnai: 50.00 g (pusė nedidelio)
Mėsos prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Iš kiaulienos sprandinės suformuokite kepsnius. Įtrinkite juos prieskoniais, druska ir apie 15 min. palikite pastovėti.

2. Kepkite keptuvėje. Kai kepsniai bus jau beveik iškepę, sudėkite ant jų smulkintus persikus, paprikas ir svogūnus ir dar truputėlį patroškinkite.

3. Tiekite su ryžiais ir daržovėmis.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Blyneliai su vaisiais
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.0 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 1.00 st. (Tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (Tešlai)
Pienas: 125.00 ml (Tešlai)
Vanduo: 125.00 ml (Tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (Tešlai ¼ arbat. š.)
Sviestas: 2.00 arbat. š. (Tešlai lydytas)
Arbūzas: 200.00 g (Įdarui)
Kiviai: 1.00 vnt. (Įdarui; arba pitaja)
Mangas: 1.00 vnt. (Įdarui)
Ananasai: 200.00 g (Įdarui)
Kaip gaminti

1. Miltus ir kiaušinius sumaišykite, pamažu pilkite pieną, vandenį, įberkite druskos, supilkite išlydytą sviestą ir viską gerai išmaišykite.

2. Blynelius kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies.

3. Vaisius supjaustykite kubeliais ir sumaišykite.

4. Į iškeptą blynelį įdėkite įdaro, suvyniokite ir, jei reikia, dar šiek tiek apkepkite.

5. Tiekite karštus. Galite aplieti mėgstamu jogurtu, grietine ar saldžiu padažu.

Receptai
Receptas: Pikantiški barščiai su džiovintomis slyvomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
4.2 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Burokėliai: 2.00 vnt.
Daržovių sultinys: 2.00 l
Pomidorai: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kopūstai: 1.00 vnt. (sriubai reikės trečdalio baltagūžio kopūsto)
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (pusė nedidelio žiedinio kopūsto)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Slyvos: 6.00 vnt. (džiovintos)
Citrinos: 1.00 vnt. (sriubai reikės šaukšto citrinos sulčių)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Petražolės: 3.00 vnt. (dėkite pagal skonį)
Druska: 2.00 arbat. š. (berkite pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (berkite pagal skonį)
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti

1. Kopūstą supjaustykite šiaudeliais, žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynėliais ir kiek patrumpinkite kotelius.

2. Į puodą supilkite sultinį, suberkite pipirus ir laurų lapelius, sumeskite smulkintus kopūstus ir virkite ant silpnos ugnies apie 15 min., tada sumeskite žiedinį kopūstą ir dar 10 min. pavirkite.

3.Svogūną, morką ir burokėlius nulupkite. Svogūną sukapokite, burokėlius ir morką sutarkuokite.

4.Šaukšte aliejaus pakepinkite smulkintus svogūnus. Kai šie dailiai apskrus, sumeskite morkas, tada burokėlius ir nuluptus bei smulkintus pomidorus. Daržovių mišinį pasūdykite, supilkite citrinų sultis ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 5 min., tada sukrėskite į puodą, užvirkite, sumeskite kapotus česnakus, petražoles, smulkintas džiovintas slyvas, dar kelias minutes pakaitinkite, uždenkite puodą dangčiu ir apie 20 min. palaikykite.

Receptai
Receptas: Vištienos salotos su persikais ir feta
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
5.0 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (pekino)
Pomidorai: 5.00 vnt. (vyšninių)
Persikai: 1.00 vnt. (konservuotų, nedidelės pakuotės)
Fetos sūris: 100.00 g
Vištiena: 150.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (salotoms ir padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (salotoms ir padažui)
Pesto padažas: 1.00 arbat. š. (padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - padažui)
Balzaminis actas: 1.00 arbat. š. (padažui)
Kaip gaminti
  1. Pomidoriukus perpjaukite per pusę, persikus ir fetą supjaustykite kubeliais.
  2. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir apkepkite su šiek tiek alyvuogių aliejaus ir žiupsneliu druskos bei pipirų.
  3. Kopūstą suplėšykite nedideliais gabalėliais, visus padažo ingredientus sumaišykite ir gautą padažą užpilkite ant kopūstų, gerai išmaišykite.
  4. Pekino kopūstą dėkite į lėkštę, ant jo išdėliokite fetą, persikus, pomidorus ir uždėkite dar šiltą vištieną.
  5. Viską pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Receptai
Receptas: Gaivi idėja! Vaisių salotos su rūkyta vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.3 / 12
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė)
Vištiena: 400.00 g (rūkyta vištienos krūtinėlė arba kalakutienos)
Apelsinai: 1.00 vnt.
Vynuogės: 200.00 g (besėklės)
Ananasai: 200.00 g (konservuoti - dėžutė)
Majonezas: 150.00 g
Jogurtas: 100.00 g (natūralus)
Mėtos: 1.00 valg. š. (šviežios)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Susmulkinkite salotų gūžę ir vištieną. Nulupkite apelsiną, taip pat susmulkinkite. Per pusę perpjaukite vynuoges. Supjaustytus produktus sumaišykite su mėtomis, majonezu ir jogurtu.

2. Nusunkite konservuotus ananasus ir suberkite į salotas. Galite pagardinti žiupsneliu druskos.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

 

 

 

 

 

 

Receptai
Receptas: Vaisių salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 36
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Apelsinai: 4.00 vnt. (dideli)
Kiviai: 4.00 vnt.
Medus: 50.00 g
Sultys: 50.00 ml (šviežiai spaustų apelsinų sulčių)
Riešutai: 3.00 valg. š. (žemės, lazdynų arba graikinių riešutų)
Razinos: 2.00 valg. š.
Konjakas (nebūtinai) 40.00 ml
Kaip gaminti

1. Jei naudosite žemės riešutus, trumpai pakepinkite juos orkaitėje, pašalinkite luobeles ir susmulkinkite. Razinas gerai nuplaukite ir palikite nusivarvėti.

2. Nulupkite apelsinus, padalykite skiltelėmis, perpjaukite perpus. Jei odelės labai kietos, jas pašalinkite. Nulupkite ir supjaustykite gabalėliais kivius.

3. Nedideliame inde sumaišykite medų ir apelsinų sultis. Maišykite, kol ištirps medus. Galite įpilti šlakelį konjako. Įmaišykite riešutus ir razinas. Palikite valandėlę pastovėti.

4. Į stiklines taures sluoksniais sudėkite apelsinus ir kivius, užpilkite medaus ir riešutų padažo, dar galite uždėti šaukštą plaktos grietinėlės.

Receptai
Receptas: Paukštienos salotos su persikais ir saulėgrąžomis
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (ar kalakutienos - krūtinėlės)
Salotos: 300.00 g (Pekino arba bet kokių kietesnių salotų)
Persikai: 300.00 g (konservuotų)
Saulėgrąžos: 200.00 g
Prieskoniai paukštienai 1.00 žiupsnelis
Majonezas: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Paukštienos krūtinėlę supjaustykite šiaudeliais, užberkite prieskonių, šiek tiek druskos ir kepkite (geriausia kepti visiškai be aliejaus).

2. Kai mėsytė apskrus, suberkite saulėgrąžas ir viską kartu pakepinkite.

3. Tuomet belieka supjaustyti salotas, persikus ir visus ingredientus sumaišyti su majonezu.

Skaniausia mišrainė būna, kai šiek pastovi šaldytuve. Lengva ir subtilaus skonio mišrainė.

Sveika ir skanu!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Receptai
Receptas: Keptos vaisių salotos
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bananai: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Rabarbarai: 1.00 vnt. (plonas)
Kiviai: 1.00 vnt.
Auksaspalvis sirupas 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š. (su cinamonu, pagal skonį)
Kaip gaminti

Vaisius susmulkinkite, sumaišykite su sirupu, sudėkite į banano žievę ir kepkite orkaitėje apie 5 min. Apibarstykite cinamoniniu cukrumi.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Receptai
Receptas: Vyniotinis su mangais
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (filė)
Mangas: 1.00 vnt. (didelis)
Abrikosai: 1.00 st. (džiovintų)
Sūris: 200.00 g (tarkuoto brandinto)
Džemas: 4.00 valg. š. (abrikosų)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Riešutai: 30.00 g (kapotų)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Abrikosus per naktį mirkykite vandenyje, tada nuspauskite ir susmulkinkite.

2. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite, įpjaukite, išskleiskite, pamuškite, pagal skonį įtrinkite druska ir pipirais.

3. Per vištienos filė vidurį berkite smulkintų išmirkusių abrikosų, tarkuoto sūrio, žalumynų. Vištieną suvyniokite ir perriškite konditeriniu siūlu. Trumpai pakepinkite įkaitintame svieste, apvoliokite riešutuose ir 20 min. pašaukite į karštą orkaitę.

4. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite sojų padaže. Tada suberkite rudąjį cukrų ir kaitinkite iki svogūnai karamelizuosis.

5. Tiekite supjaustytą griežinėliais su mangų kubeliais, sumaišytais su abrikosų džemu.

Receptai
Receptas: Kalakuto krūtinėlės vyniotinis su džiovintais vaisiais
8 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
3.2 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kalakutiena: 1800.00 g
Džiovinti abrikosai: 200.00 g
Razinos: 70.00 g
Vynas: 250.00 ml (sauso baltojo)
Sviestas: 3.00 valg. š.
Džiovintos slyvos: 150.00 g (be kauliukų)
Vištienos prieskoniai: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Mėsą įpjaukite taip, kad susidarytų gili kišenė. Tada įtrinkite prieskoniais (ir įpjovos vidų) ir palikite kelioms valandoms pasimarinuoti.

2. Džiovintus vaisius nuplaukite, užpilkite vynu ir taip pat palikite, kad išbrinktų. Paskui nuvarvinkite nesusigėrusį skystį, vaisius sukimškite į mėsos įpjovą, o kraštą užsiūkite arba susmeikite virtuviniais smeigtukais.

3. Paruoštą krūtinėlę dėkite į kepimo indą, aptepkite sviestu, supilkite nuo vaisių likusį skystį ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie valandą, retkarčiais palaistydama susidariusiu skysčiu.

4. Prieš patiekdama siūlus arba smeigtukus ištraukite, o mėsą supjaustykite griežinėliais.

 

Receptas: Vištienos kotletai su džiovintomis slyvomis ir sezamų sėklomis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.1 / 13
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Faršas: 600.00 g (600 - 700 vištienos filė)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 4.00 valg. š. (riebios arba grietinės)
Džiovintos slyvos: 10.00 vnt. (10 - 12)
Sezamo sėklos: 1.00 sauja
Miltai: 5.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vištienos prieskoniai: 3.00 g (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Džiūvėsėlius užpilkite grietinėle ar sumaišykite su grietine ir leiskite išbrinkti. Tuomet šią masę sumaišykite su vištiena ir pagardinkite pipirais, druska bei vištienos prieskoniais.

2. Džiovintas slyvas užpilkite šiltu vandeniu ir mirkykite, kol suminkštės, nuvarvinkite. Iš vištienos faršo formuokite pailgus kotletus, į vidų įdėkite po kelias slyvas.

3. Kotletus apvoliokite miltuose, paskui kiaušinio plakinyje ir sezamų sėklose. Sudėkite į aliejumi apšlakstytą skardą ir kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Pyragas su tunu ir obuoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.5 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tunas: 2.00 vnt. (savo sultyse konservuotas tunas (apie 400 g))
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š.
Obuoliai: 4.00 vnt. (3-4)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Sūris: 100.00 g (tarkuotas švelnus fermentinis)
Grietinėlė: 50.00 ml
Žuvies prieskoniai: 1.00 arbat. š. (citrininiai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (krapai, petražolės)
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite ir šiek tiek pakočioję išklokite kepimo formą aukštesniais kraštais – pasistenkite uždengti ir kraštus. Tuną gerai nusunkite. Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis.

2. Suplakite kiaušinius, grietinėlę, prieskonius, druską ir smulkintus žalumynus.

3. Tešlą pabarstykite džiūvėsėliais, sudėkite obuolių skilteles, tuną ir užpilkite kiaušinio plakiniu. Ant viršaus užberkite tarkuoto fermentinio sūrio.

4. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių, paskui karštį sumažinkite iki 170 laipsnių ir kepkite dar 20–25 minutes, kol gražiai parus.

Pyragas skanus ir karštas, ir šaltas.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Keptos kepenys su svogūnų padažu ir obuoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Obuoliai: 3.00 vnt.
Aliejus: 5.00 valg. š. (2 - padažui)
Veršių kepenys: 4.00 vnt.
Pienas: 200.00 ml
Druska: 2.00 žiupsnelis (kepenims ir padažui)
Pipirai: 2.00 žiupsnelis (kepenims ir padažui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (dideli - padažui)
Sviestas: 2.00 valg. š. (padažui)
Vynas: 50.00 ml (balto - padažui)
Actas: 2.00 valg. š. (baltojo vyno - padažui)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (padažui)
Kaip gaminti

1. Paruoškite padažą: svogūnus nulupkite, supjaustyti pusžiedžiais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų su sviestu. Sudėkite svogūnus ir nuolat maišydami kepinkite, kol gražiai pagels. Įpilkite acto, vyno, įberkite cukraus, druskos, pipirų ir maišydami kaitinkite 3 minutes.

2. Obuolius supjaustykite storais skrituliais, išpjaukite sėklalizdžius ir iš abiejų pusių apkepkite įkaitintame aliejuje. Padėkite ant popierinio rankšluosčio susigerti riebalams.

3. Veršių kepenis 30 minučių mirkykite piene, nusausinkite ir iš abiejų pusių apkepinkite įkaitintame aliejuje, pasūdykite, pabarstykite pipirais. Patiekite su svogūnų padažu ir apkeptais obuoliais. Papuoškite šviežiais čiobreliais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Rauginti kopūstai kepti su džiovintomis slyvomis
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.1 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Rauginti kopūstai su morkomis 500.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 200.00 ml
Džiovintos slyvos: 8.00 vnt. (8-10 vnt. be kauliukų)
Kaip gaminti

1. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir pakepkite šlakelyje aliejaus.

2. Kopūstus perplaukite šaltu vandeniu ir sumaišykite su svogūnais, druska bei džiovintomis slyvomis. Formeles patepkite aliejumi, sudėkite kopūstus ir įpilkite tiek vandens, kad apsemtų.

3. Kepkite apie 20 minučių 175 °C temperatūros orkaitėje.

4. Norint tokiu būdu pagaminti įdarą pyragėliams arba pyragui, slyvas reikia supjaustyti. Šiuos kopūstus galima ruošti porcijinėse formelėse arba didesnėje kepimo formoje, tik ji turi būti storų sienų (stiklinė, keramikinė). Slyvas geriau naudoti saldesnes.

Receptas iš tinklaraščio „Žaidžiame virtuvę“

Receptai
Receptas: Kiaulienos suktinukai su sūriu ir džiovintais vaisiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 12
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 700.00 g (nugarinė)
Sūris: 200.00 g
Džiovinti abrikosai: 50.00 g
Džiovintos slyvos: 50.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Džiūvėsiai: 100.00 g (malti)
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite kepsniais, išmuškite ir įtrinkite prieskoniais.

2. Kiekvieną mėsos gabaliuką įdarykite sūrio gabalėliu ir džiovintomis slyvomis bei abrikosais, susukite, susmeikite smeigtuku, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje ant aliejaus.

Skanaus! 

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Vaisių salotos melione
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Melionas: 1.00 vnt.
Apelsinai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Kiviai: 1.00 vnt.
Kriaušės: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Medus: 1.00 valg. š.
Imbieras: 10.00 g (gabaliukas)
Riešutai: 50.00 g (sauja)
Kaip gaminti

Melioną išskobkite - bus dubenėlis. Jo minkštimą bei kitus vaisius susmulkinkite, sutraiškykite riešutus, supilkite citrinos sultis, įberkite smulkinto imbiero bei sumaišykite su medumi.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

 

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką