Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Patiks visiems: turtingo skonio, migdolais kvepiantys blyneliai

Blynus mėgstame daugelis – ir ne tik per Užgavėnes, ir ne tik savaitgalio pusryčiams, bet kai kas ir žymiai dažniau. Jei jau išbandėte visą blynų skonių ir formų įvairovę, galbūt dar nebandėte tokių, kuriuose skonio harmoniją kuria migdolų miltai bei migdolų skonio gėrimas (kadaise šį produktą vadindavome „migdolų pienu“). Išbandykite ir, tikime, maloniai nustebsite!
Migdolų miltų blyneliai
Migdolų miltų blyneliai / Vida Press nuotr.

Ingredientai (2 asm.):

  • 160 g migdolų miltų, kuo smulkesnių, labai gerai išpurentų šakute, kad būtų birūs;
  • 0,75 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 60 ml kokybiško migdolų skonio gėrimo („migdolų pieno“);
  • žiupsnis druskos;
  • 2 dideli kiaušiniai;
  • 1 valg. šaukšt. klevų sirupo (ir dar kita tiek patiekimui);
  • keli lašai vanilės ekstrakto arba 0,5 arbat. šaukšt. vanilės pastos;
  • kokosų (arba rapsų) aliejaus, kepimui.

Gaminimas:

1. Viename dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius.

2. Kitame dubenyje paplakite kiaušinius, tada supilkite migdolų gėrimą, klevų sirupą, vanilę, darsyk gerai išsukite.

3. Skystuosius ingredientus supilkite į sausuosius ir darsyk gerai išmaišykite. Masė turi būti tiršta – it riebi grietinė. Jei ji atrodo pernelyg skysta, įberkite dar kiek miltų, o jei per tiršta, tuomet migdolų gėrimo.

4. Ant vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir dėkite po šaukštą masės formuodami blynelius. Verčiau juos kepti nedidelius, kad būtų lengviau apversti. Kepkite tol, kol abi pusės bus gražiai apskrudę.

5. Tiekite iškart su mėgstamais priedais – klevų sirupu, džemu, uogomis, natūraliu jogurtu ar pan.

Vida Press nuotr./Migdolų miltų blyneliai
Vida Press nuotr./Migdolų miltų blyneliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius