Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavasariški žuvies ir jūros gėrybių patiekalai: 15 receptų

Žuvies patiekalai – idealus pasirinkimas pavasarį, kai reikia maistingųjų medžiagų, bet pavalgius apsunkti nesinori. Šviežios žuvies gabalėlis, o gal saujelė krevečių, dar išradingai paruoštos salotos – štai jums ir gardi, greitai paruošiama vakarienė. Kviečiame rinktis!
Lašiša su sezamais ir klevų sirupu
Lašiša su sezamais ir klevų sirupu / Julijos Steponavičiūtės nuotr.
Salotos su krevetėmis
Receptas: Salotos su krevetėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.0 / 36
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 15.00 vnt. (karališkų lukštentų)
Ryžiai: 1.00 st. (virtų)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė citrinos ir salotoms 1 valg. š. sulčių)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis ir šaukštelis aitriosios paprikos miltelių)
Česnakai: 3.00 skiltelės (ir salotoms 2 skiltelės)
Aliejus: 1.00 valg. š. (ir salotoms 3 valg. š.)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (apelsininių; pagal skonį)
Morkos: 1.00 vnt. (Salotoms)
Porai: 1.00 vnt. (Salotoms)
Paprikos: 1.00 vnt. (Salotoms; žalia)
Medus: 1.00 arbat. š. (Salotoms)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (Salotoms; keli lapeliai)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (Salotoms; grūdėtųjų)
Druska: 1.00 arbat. š. (Salotoms; pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Krevetes nuplaukite, nusausinkite.

2. Aitriąją papriką susmulkinkite.

3. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite aliejuje kartu su aitriąja paprika, apelsininiais pipirais, tada sumeskite krevetes, kelias minutes pakaitinkite, išdėliokite lėkštėse, apšlakstykite citrinų sultimis ir užberkite aitriosios paprikos miltelių.

4. Paruoškite salotas: visas daržoves nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite ir užpilkite padažu, paruoštu iš medaus, garstyčių, smulkintų česnakų, aliejaus ir citrinos sulčių.

5. Užkandėlę tiekite su ryžių bokšteliais ir citrinų griežinėliais.

Suskleisti
Tailandietiškos baklažanų salotos su krevetėm
Receptas: Tailandietiškos baklažanų salotos su krevetėm
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 21
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Tigrinės krevetės 16.00 vnt.
Kiaušiniai: 12.00 vnt. (putpelių)
Mėlynas svogūnas 1.00 vnt.
Pipirai: 1.00 vnt. (šviežias čili salotoms ir pusė padažui)
Salotos: 250.00 g („Ledkalnio“)
Aliejus: 4.00 valg. š. (augalinio padažui)
Sojų padažas: 6.00 valg. š.
Žuvies padažas 1.00 valg. š.
Austrių padažas 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys padažui)
Cukrus: 3.00 arbat. š. (padažui)
Česnakai: 1.00 vnt. (šviežias, kapotas padažui)
Imbieras: 1.00 vnt. (šviežias kapotas padažui)
Kaip gaminti

1. Baklažaną kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje apie 25 min. Po to atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite stambiais griežinėliais. 

2. Baklažano griežinėlius išdėliokite lėkštėje ant stambiai suplėšytų aisbergo salotos lapų.

3. Ant baklažanų dėkite virtų putpelių kiaušinių puseles, žiedais pjaustytą mėlyną svogūną, keptas tigrines krevetes, žiedais pjaustytą čili pipirą.

4. Salotas apšlakstykite padažu, ypač keptus baklažanus.

5. Padažas: į dubenį įpilkite sojų, žuvies, austrių padažo, citrinų sulčių, augalinio aliejaus, įberkite cukraus ir maišykite kol jis ištirps. Į padažą suberkite smulkiai kapotus česnaką,imbierą ir čili pipirą.

Asmeninio archyvo nuotr./Robertas Ščesnavičius
Asmeninio archyvo nuotr./Robertas Ščesnavičius

Receptas virtuvės šefo Roberto Ščesnavičiaus

 

 

 

 

 

Suskleisti
Salotos su aštriomis krevetėmis
Receptas: Salotos su aštriomis krevetėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.1 / 11
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 12.00 vnt. (tigrinės)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Pipirai: 1.00 vnt. (aitrusis)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė ir padažui 1 valg. š. sulčių)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (ir padažui 2 valg. š.)
Gražgarstės: 300.00 g
Pomidorai: 15.00 vnt. (vyšniniai)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui skystas)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (padažui aštrios)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus, sudėkite krevetes, smulkintą aitrųjį pipirą, česnaką ir maišydami kepkite kelias minutes, įspauskite pusės citrinos sultis ir dar išmaišę pakepkite.

2. Lėkštėje išdėliokite salotas, griežinėliais pjaustytą svogūną, smulkintus vyšninius pomidorus.

3. Padažui skirtus produktus sumaišykite ir juo apšlakstykite salotas. Ant viršaus sudėkite apkeptas krevetes.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Burokėlių salotos su žuvimi
Receptas: Burokėlių salotos su žuvimi
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 52
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 4.00 vnt. (marinuoti)
Avokadai: 2.00 vnt.
Žuvis: 400.00 g (karštai rūkyta skumbrė)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį ir padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti pagal skonį ir padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys pagal skonį)
Krapai: 10.00 g (šakelės papuošti)
Majonezas: 3.00 valg. š. (padažui)
Grietinė: 3.00 valg. š. (padažui)
Krienai: 1.00 arbat. š. (padažui)
Grietinėlė: 100.00 ml (padažui)
Kaip gaminti

1. Burokėlius išimkite iš marinato, labai gerai nusausinkite, supjaustykite kubeliais ir suberkite į tris taures.

2. Avokadus nulupkite, supjaustykite kubeliais, iš karto apšlakstykite citrinos sultimis (kad nepatamsėtų) ir suberkite ant burokėlių. Skumbrę labai gerai išdarinėkite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite ant avokadų.

3. Majonezą sumaišykite su grietine ir krienais, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, tada atsargiai šaukštu įmaišykite iki putų išplaktą grietinėlę. Ant salotų krėskite po kelis šaukštus puraus padažo. Tiekite su skrudinta itališkos duonos riekele.

Suskleisti
Krevetės kiniškai
Receptas: Kiniškos krevetės su imbieru ir žirniais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.9 / 16
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 450.00 g (nevirtų, gali būti šaldytos atitirpintos)
Krakmolas: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 2.00 arbat. š.
Žirniai: 175.00 g (cukrinių)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Svogūnų laiškai: 3.00 valg. š. (smulkintų)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (šviežio, tarkuoto)
Sojų padažas: 1.00 arbat. š.
Ryžių vynas: 1.00 arbat. š. (arba chereso)
Kiaušinio baltymas: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Jei krevetės nelukštentos – išlukštenkite.

2. Krakmolą sumaišykite iki tyrės su vandeniu. Gautą masę sumaišykite su krevetėmis, kiaušinio baltymu ir žiupsneliu druskos.

3. Įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus apie minutę pakepinkite žirnių ankštis. Įdėkite cukrų ir truputį druskos. Pakepinkite vartydami dar minutę. Išgriebkite žirnius į lėkštę.

4. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir minutę pakepinkite krevetes. Išgriebkite krevetes, sudėkite į keptuvę imbierą ir svogūnus (jei reikia, prieš tai įpilkite šiek tiek aliejaus) ir pakepinkite apie minutę

5. Sudėkite atgal krevetes, supilkite sojos padažą ir cheresą, pusę minutės pakepkite ir patiekite kartu su žirniais. Esminis dalykas – keptuvė visą laiką turi būti gerai įkaitusi. O jei turite kinišką keptuvę wok – dar geriau.

 

Suskleisti
Kepta žuvis su pomidorais
Receptas: Kepta žuvis su pomidorais ir žolelių padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 9
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 300.00 g (2 gabaliukai po 150 g, pvz., lašišos)
Pomidorai: 8.00 vnt. (3 geltoni slyviniai ir 5 vyšniniai)
Petražolės: 2.00 vnt. (šakelės)
Kalendros: 2.00 vnt. (šakelės)
Mėtos: 2.00 vnt. (šakelės)
Žalioji citrina: 1.00 vnt.
Druska: 2.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Pirmiausia, iš smulkintų žolelių, žaliosios citrinos sulčių, dviejų šaukštų alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų paruoškite marinatą žuviai (šaukštą jo atsidėkite). Žuvies gabaliukus marinate laikykite apie 15–20 minučių.

2. Pakepkite žuvį ant grilio, keptuvėje arba orkaitėje. Šefas ją kepė ant grilio po 3–4 minutes iš abiejų pusių.

3. Iškeptą žuvį patiekite su šviežiais pomidorais ir atsidėtuoju marinatu. Užberkite šiek tiek druskos ir pipirų, papuoškite žalumynais.

Suskleisti
Krevetės su medumi ir sezamais
Receptas: Krevetės su medumi ir sezamais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.9 / 11
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 450.00 g
Rafinuotas rapsų aliejus: 1.00 valg. š.
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Medus: 1.50 valg. š.
Austrių padažas: 1.00 valg. š.
Obuolių actas: 1.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

Brokolius suskirstykite žiedynais ir blanširuokite 1 minutę verdančiame vandenyje. Nukoškite ir palikite nuvarvėti.

Keptuvėje įkaitinkite rapsų aliejų ir pakepinkite jame česnaką, kol pradės gelsti. Tada suberkite krevetes ir pakepinkite minutę, nuolat maišydami. Sudėkite medų, austrių padažą ir obuolių actą.

Pakaitinkite dar kelias minutes, kol krevetės bus gatavos. Tada sudėkite brokolius, apšlakstykite sezmų aliejumi ir išmaišykite. Patiekite, pabarstę baltųjų sezamų sėklomis.

Suskleisti
Graikiški žuvies kotletai
Receptas: Graikiški žuvies kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 60
Receptas
Ingredientai
Bulgur kruopos: 2.00 valg. š.
Vanduo: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis, supjaustytas)
Česnakai: 2.00 skiltelės (susmulkintos)
Kalendros sėklos: 1.00 arbat. š. (maltų)
Kuminai: 2.00 arbat. š. (malto)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Pomidorų pasta: 2.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 sauja (nedidelė, šviežių, susmulkintų)
Mėtos: 1.00 sauja (nedidelė, šviežių, susmulkintų)
Žuvis: 500.00 g (filė be odos (lašišos, menkės ar kt.))
Kaip gaminti

1. Bulgurą užpilkite vandeniu ir palikite pabrinkti apie 5–10 min.

2. Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus. Apkepinkite svogūnus kartu su česnakais ir kalendra bei kuminu, pabarstę druska ir pipirais, kol svogūnai visiškai suminkštės (apie 4–5 min.).

 Apkepintus svogūnus truputį atvėsinkite, tada sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą. Ten pat sudėkite išbrinkusius skaldytus kviečius (bulgurą), pomidorų pastą bei gabaliukais supjaustytą žuvies filė. Smulkinkite pulsuojančiais judesiais, kol masė sušoks į rutulį, taps vientisa, bet ne tyrelė. Jei reikia, pasūdykite.

4. Įkaitinkite likusį aliejų gilioje keptuvėje. Iš žuvies masės formuokite mažus rutuliukus, juos suplokite ir kepkit iš abiejų pusių po 2 minutes, arba kol gražiai apskrus.

5. Patiekite su humusu, vyšniniais pomidorais, pabarstykite mėtų ir kalendrų lapeliais, citrinos griežinėliais, su gaiviomis agurkų ir pomidorų salotomis.

Suskleisti
Glazūruota lašiša
Receptas: Glazūruota lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 87
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 800.00 g
Sojos padažas: 4.00 valg. š. (glazūrai)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (glazūrai)
Medus: 2.00 valg. š. (glazūrai)
Citrinos sultys: 1.00 valg. š. (glazūrai)
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š. (glazūrai)
Citrinpipiriai: 1.00 žiupsnelis (glazūrai)
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š.
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (patiekimui)
Citrinos: 3.00 vnt. (riekelės; patiekimui)
Kaip gaminti

1. Lašišą nuplaukite, nusausinkite ir iš abiejų pusių apibarstykite citrinpipiriais. Palikite lašišą marinuotis apie 15 minučių ir per tą laiką pradėkite gaminti glazūrą.

2. Dubenėlyje sumaišykite soją, medų, citrinos sultis, aliejų, pomidorų padažą ir viską gerai išmaišykite.

3. Paruošta glazūra aptepkite abi lašišos puses, palaukite keletą minučių ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Kepdami lašišą kartkartėmis apliekite ją likusia glazūra. Iš abiejų pusių lašišą kepkite apie 5 minutes.

4. Iškepusią žuvį pagardinkite sezamo sėklomis bei papuoškite citrina.

Suskleisti
Lašiša su sezamais ir klevų sirupu
Receptas: Lašiša su sezamais ir klevų sirupu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.7 / 22
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 300.00 g (filė)
Garstyčių sėklos: 0.25 arbat. š.
Aitrioji paprika: 0.25 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Klevų sirupas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C (kepimo režimas be ventiliatoriaus). Prieskonius dėkite į grūstuvę, sutrinkite. Lašišos filė perpjaukite į du gabalėlius. Odą nupjaukite, žuvies filė įtrinkite prieskonių mišiniu, virtuviniu teptuku aptepkite klevų sirupu ir iš visų pusių apvoliokite arba apibarstykite sezamų sėklomis.

2. Dėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi arba folija. Kepkite 10–15 min arba kol lašiša iškeps, tačiau bus dar šiek tiek rausva viduje.

3. Lašišą galite patiekti su ryžiais bei salotų lapais arba avokado piurė. Nuotraukose, kurias matote, avokadas sutrintas su žaliosios citrinos sultimis, trupučiu druskos ir sumaišytas su smulkiai kapotu pomidoru.

Suskleisti
Lašiša bolivinių balandų apvalkale
Receptas: Lašiša su bolivinių balandų apvalkalu ir glazūruotomis morkomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 36
Receptas
Ingredientai
Morkos: 2.00 vnt. (ryšulėliai nuskustų ir perpjautų išilgai pusiau)
Apelsinų sultys: 60.00 ml (šviežiai spaustų)
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š.
Medus: 1.50 valg. š. (skysto; 1 šaukštas morkoms ir 0,5 šaukšto lašišai)
Lašiša: 800.00 g (4x200 g filė)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Salotos: 2.00 sauja (patiekimui)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 240°C.

2. Į didelę kepimo skardą suguldykite morkas. Mažame dubenėlyje sumaišykite apelsinų sultis, 1 šaukštą medaus ir įberkite du gerus žiupsnius druskos, įberkite pipirų. Viską sumaišykite, apliekite morkas skardoje, uždenkite aliuminio folija ir pašaukite kepti 10 min.

3. Lašišos kepsnelius nuplaukite ir labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Pabarstykite trupučiu druskos, tada patepkite likusiu 1/2 šaukšto medaus. Bolivines balandas suberkite į gilią lėkštę ir apvoliokite lašišos kepsnelius, gerai paspausdami, kad kruopos priliptų iš visų pusių.

4. Po 10 minučių kepimo ištraukite skardą iš orkaitės, ant morkų sudėkite lašišos kepsnelius, aplipdytus bolivinėmis balandomis, pabarstykite lašišą rūkyta paprika, pašlakstykite viską alyvuogių aliejumi ir pašaukite į orkaitę (be folijos) dar 7–9 minutėms, arba kol žuvis bus iškepusi. Patiekite su žalumynais arba salotomis.

*Tam, kad turėtumėte 3/4 stiklinės (125 g) virtų bolivinių balandų (kynva), prireiks 1/4 stiklinės (50 g) nevirtų kruopų.

Suskleisti
Žuvis su brokoliais
Receptas: Žuvis su brokoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 89
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 2.00 vnt. (mėgstamos filė)
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (raudona)
Sviestas: 100.00 g (ožkų pieno)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Austrių padažas: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Riešutai: 1.00 g (maltų)
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis šaknies)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į plokščią lėkštę. Nedideliame indelyje sumaišykite kapotus česnakus, tarkuotus imbierus, petražoles, pipirus, riešutus, austrių padažą.
  2. Mišiniu įtrinkite žuvų gabalėlius ir bent 2 val. palikite, kad pasimarinuotų.
  3. Paruoštą žuvį suvyniokite į kepimo popierių ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
  4. Popierių praskleiskite ir dar kelias minutes pakepkite, kad žuvis apskrustų. Brokolius nuvalykite, išskirstykite žiedynėliais.
  5. Aitriąją papriką išvalykite sukapokite. Į garų puodą sudėkite brokolius, suberkite tarkuotas citrinos žieveles ir aitriąsias paprikas ir trumpai, kad brokoliai tik suminkštėtų, bet nepakeistų spalvos, pakaitinkite garuose.
  6. Galiausiai į brokolius įmaišykite ožkų pieno sviestą ir patiekite kaip garnyrą prie žuvies.  

 

Suskleisti
Spagečiai su krevetėmis
Receptas: Spagečiai su krevetėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.2 / 20
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (spageti)
Krevetės: 400.00 g (šviežių)
Cukinijos: 1.00 vnt. (maža)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis)
Petražolės: 1.00 valg. š. (1,5 kapotų)
Kalendros: 1.00 valg. š. (grūdelių)
Vynas: 50.00 ml (sauso baltojo)
Aliejus: 4.00 valg. š. (vynuogių kauliukų)
Grietinėlė: 50.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Aitriąją papriką išvalykite, sukapokite.
  2. Česnakus nulupkite, susmulkinkite. Krevetes nuplaukite, nusausinkite. Įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus.
  3. Į keptuvę sukrėskite česnakus, kapotą aitriąją papriką ir suberkite kalendrų grūdelius.
  4. Viską kelias min. pakaitinkite. Suverskite krevetes. Į krevečių ir česnakų troškinį supilkite vyną, pakaitinkite, kol dalis nugaruos, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
  5. Cukiniją supjaustykite griežinėliais ir apkepkite ant vidutinės kaitros.
  6. Supilkite grietinėlę, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
  7. Spagečius išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, išdėliokite į lėkštes ir ant viršaus uždėkite krevečių bei cukinijų griežinėlių.
  8. Viską gausiai apibarstykite kapotomis petražolėmis.
Suskleisti
Žuvų suktinukai su avinžirnių ir avokadų salotomis
Receptas: Žuvų suktinukai su avinžirnių ir avokadų salotomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 25
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 8.00 vnt. (šviežia filė)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Petražolės: 4.00 valg. š. (2 - žuviai ir 2 - salotoms smulkintų lapelių)
Česnakai: 4.00 skiltelės (3 - žuviai ir 1 - salotoms)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Aliejus: 2.00 valg. š. (šlakelis)
Avinžirniai: 400.00 g (skardinė - salotoms)
Avokadai: 1.00 vnt. (prinokęs - salotoms)
Svogūnai: 1.00 vnt. (0,5 raudono - salotoms)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (kietai virto trynys - salotoms)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (salotoms)
Actas: 2.00 valg. š. (raudonojo vyno)
Kaparėliai: 1.00 valg. š. (salotoms)
Druska: 1.00 žiupsnelis (salotoms)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (salotoms)
Kaip gaminti

1. Paruoškite salotas: į dubenį sutrupinkite kiaušinio trynį, supilkite aliejų, actą ir gerai išplakite. Sudėkite smulkiai sukapotą svogūną, sugrūstą česnaką, petražoles, kaparėlius, nuvarvintus avinžirnius ir avokadą (jį reikia nulupti, o minkštimą supjaustyti kubeliais). Pasūdykite, pagardinkite pipirais.

2. Aliejumi pateptą keptuvę įkaitinkite, sudėkite smulkiai sukapotą aitriąją papriką ir supjaustytus svogūnėlius. Trumpai pakepinkite, tada suberkite petražoles, sudėkite sugrūstus česnakus ir dar truputį pakepinkite.

3. Kiekvieną žuvų filė pusę aptepkite aitriųjų paprikų, svogūnų, petražolių ir česnakų mišiniu, susukite į ritinėlį ir susmeikite mediniu iešmeliu.

4. Paruoštus suktinukus sudėkite į skardą ir kepkite 180 °C orkaitėje 5–8 min. (nelygu žuvų dydis).

5. Iškepusias žuvis išimkite į lėkštę ir iš karto apšlakstykite citrinos sultimis.

6. Patiekite taip: į atskiras lėkštes išdėliokite salotas, ant kauburio viršaus uždėkite po du suktinukus.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Žuvis su daržovėmis
Receptas: Žuvis su daržovėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 9
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 500.00 g (pangasijų arba menkių filė)
Morkos: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Cukinijos: 1.00 vnt. (jauna)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių)
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Kaip gaminti

1. Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite porcijos dydžio gabalais, sudėkite į dubenį, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite pusvalandžiui pastovėti.

2. Nuplautas morkas nuskuskite ir supjaustykite arba sutarkuokite stambiais šiaudeliais. Cukiniją irgi supjaustykite šiaudeliais, tada daržoves sumaišykite.

3. Imkite tiek kepimo popieriaus lakštų, kiek turite žuvų gabalų. Ant kiekvieno ties viduriu dėkite po žiupsnį tarkuotų morkų, tiek pat cukinijų, ant viršaus užberkite sezamų sėklų ir druskos.

4. Ant daržovių dėkite po maltais pipirais pagardintą ir saikingai pasūdytą žuvies gabalą. Iš kepimo popieriaus suformuokite rulonėlį, galus suriškite. Dėkite į skardą ir apie 20 minučių kepkite 180 ºC karštumo orkaitėje.

5. Tiekite su šviežiomis daržovėmis ir biriai virtais ryžiais.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius