Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Penktadienio vakarėlis su greitais patiekalais

Makaronų apkepai
Fotolia nuotr. / Makaronų apkepai
Šaltinis: 15min
0
A A

Visur gerai, o namie – geriausia. Su šeima, su draugais ir kartu gaminamais patiekalais. Renkamės, kas bus ant stalo.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Taip pat skaitykite: Vakarienės pasiūlymas – 20 lengvų užkandžių 

Receptai
Receptas: Saulėje džiovintų pomidorų užtepas
10 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.6 / 20
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bazilikai: 125.00 g (šviežių)
Migdolai: 125.00 g
Česnakai: 4.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštelis nutarkuotų citrinos žievelių)
Džiovinti pomidorai: 250.00 g (aliejuje išmirkytų)
Sūris: 125.00 g (smulkiai tarkuoto parmezano)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Migdolus suberkite ant popieriumi išklotos skardos ir apie 10 min. paskrudinkite karštoje orkaitėje, pašalinkite luobeles.

2. Nuvarvinkite saulėje džiovintus pomidorus, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

3. Į virtuvės kombaino indą sudėkite bazilikus, skrudintus migdolus, česnaką, citrinos žieveles, įberkite žiupsnelį druskos, susmulkinkite. Sudėkite saulėje džiovintus pomidorus ir tarkuotą sūrį, sutrinkite iki vientisos masės, toliau maišydama plona srovele supilkite alyvuogių aliejų.

4. Sukrėskite padažą į stiklainius, uždenkite dangteliu ir laikykite šaldytuve iki 6 savaičių.

Kulinaro patarimas. Itališkos duonos riekelę patepkite tepamuoju varškės sūreliu, ant viršaus užtepkite saulėje džiovintų pomidorų užtepo. Gardinkite užtepu makaronų patiekalus, tiekite kaip padažą prie mėsos patiekalų.

 
Receptai
Receptas: Lašišų ir žalumynų užtepėlė
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 14
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lašiša: 200.00 g
Vermutas: 4.00 valg. š.
Žuvies sultinys: 150.00 ml
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Pipirai: 6.00 vnt. (po kelis kvapiuosius ir juoduosius)
Apelsinai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Imbieras: 10.00 g (gabalėlis)
Varškė: 150.00 g (tepamoji)
Laiškiniai česnakai: 1.00 sauja
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Apelsiną, citriną gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, nulupkite odą. Imbiero šaknį nuplaukite, nulupkite, stambiai sutarkuokite. Nuplautus česnakų laiškus susmulkinkite.
  2. Į puodą supilkite žuvų sultinį, vermutą, įmeskite lauro lapą, suberkite pipirus. Statykite ant ugnies. Kai užvirs, ugnį sumažinkite ir virkite apie 10 minučių. Iš atvėsusios žuvies išrinkite ašakas.
  3. Tepamąją varškę ištrinkite su tarkuotais imbierais. Sudėkite smulkintą žuvį, svogūnus, supilkite apelsino sultis. Pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų. Sutrinkite elektriniu plakikliu. Įmaišykite smulkintus česnakų laiškus. Tiekite su skrudinta tamsia ar šviesia itališka duonele.   

Receptas: Pikantiška moliūgų užtepėlė

Receptai
Receptas: Makaronų apkepai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.3 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 500.00 g
Grietinėlė: 100.00 ml
Pienas: 100.00 ml
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Sviestas: 100.00 g
Miltai: 1.00 valg. š.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (šlakelis)
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Pagal pakuotės instrukciją išvirkite makaronus. Sūrį sutarkuokite.

2. Pomidorą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir sudėkite į keptuvę su įkaitintu alyvų aliejumi, įdėkite šaukštą  sviesto, pasūdykite, pagardinkite bazilikais ir pipirais.

3. Kai pomidoras suminkštės, į keptuvę suberkite miltus ir kepkite apie minutę. Tada supilkite pieną, išmaišykite ir įpilkite grietinėlės.

4. Padažui sutirštėjus keptuvę nukelkite nuo ugnies. Šešias gilias formeles (ramekinus) ištepkite sviestu. Makaronus sumaišykite su padažu ir  išdėliokite į formeles, pabarstykite sūriu ir kepkite 80 laipsnių karštumo orkaitėje apie 10 min., iškeptus puoškite petražolėmis.

Receptai
Receptas: Pikantiški kąsneliai
8 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.4 / 82
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Agurkai: 1.00 vnt. (Ilgavaisis)
Rikotos sūris: 250.00 g (indelis)
Sūris: 25.00 g (tarkuoto parmezano)
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės ir II variantui: 2 šaukštai citrinų sulčių)
Avietės: 40.00 g
Lašiša: 150.00 g
Grietinėlė: 100.00 ml (plakamosios)
Krienai: 2.00 arbat. š.
Alyvuogės: 40.00 g (žaliosios papuošti)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai maltų baltųjų; pagal skonį)
Trapios tešlos krepšeliai 8.00 vnt.
Kaip gaminti

I variantas. Ilgavaisis agurkas, indelis rikotos, 25 g tarkuoto parmezano, šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės, keli mėtų lapeliai, kelios šaldytos avietės.

1. Rikotą sumaišykite su parmezanu ir nutarkuota citrinos žievele. Pagal skonį pasūdykite.

2. Specialiu figūriniu peiliu agurką supjaustykite griežinėliais, vidų išskobkite ir įdarykite rikotos mase.

3. Ant viršaus dėkite po mėtos lapelį ir avietę.

II variantas. 8 trapios tešlos krepšeliai, 150 g lašišų filė, 100 ml plakamosios grietinėlės, 2 šaukšteliai krienų, 2 šaukštai citrinų sulčių, druskos, šviežiai maltų baltųjų pipirų, kelios žaliosios alyvuogės (papuošti).

1. Lašišų filė susmulkinkite ir 5 min. pavirkite nedideliame kiekyje vandens. Puodą nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.

2. Nuvarvintus lašišų gabalėlius ir krienus sudėkite į indą, įpilkite šaukštą citrinų sulčių, įberkite prieskonių, pasūdykite ir elektriniu plakikliu išplakite iki vientisos masės.

3. Kitame indelyje iki standžių putų išplakite grietinėlę, ją atsargiai įmaišykite į lašišų masę ir 20 min. padėkite šaltai.

4. Kai putėsiai atšals, jų dėkite į tešlos krepšelius. Puoškite žaliosiomis alyvuogėmis.

Receptai
Receptas: Sūrio rutuliukai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Įvairios prieskoninės žolelės 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 50.00 g
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (malti)
Miltai: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sūris: 300.00 g (fermentinis)
Aliejus: 1.00 st. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Sutarkuokite sūrį, sudėkite visus kitus produktus ir viską gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė.

2. Formuokite rutuliukus ir dėkite į įkaitintą aliejų.

3. Kai rutuliukai apskrus ir susidarys traški plutelė, traukite iš keptuvės ir dėkite ant popierinio rankšluoščio, kad nusisunktų riebalų perteklius. Patiekti galima ir karštus, ir šaltus su pikantišku padažu.

Skanaus!

Receptai
Receptas: Traškūs vištienos kąsneliai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 35
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 450.00 g
Pasukos: 1.00 puodelis (raugintos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pienas: 3.00 valg. š.
Duona: 100.00 g (¾ puodelio duonos trupinių)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (1/6 arbat. š. kajano pipirų vištienai ir 1/4 arbat. š. padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai malti)
Druska: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 40.00 ml
Majonezas: 100.00 g (padažui)
Medus: 2.00 valg. š. (padažui)
Garstyčios: 2.00 valg. š. (padažui)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (padažui)
Paprikos: 2.00 g (1/4 arbat. š. maltos rūkytos paprikos - padažui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir atidėkite į šalį.
  2. Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais, kvadratiniais ar stačiakampiais. Sudėkite į dubenį, užpilkite raugintomis pasukomis ir išmaišykite. Uždenkite dangteliu ir palaikykite šaldytuve apie 1 valandą.
  3. Viename dubenyje išplakite kaiušinį su pienu.
  4. Kitame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, raudonėlius, kajano pipirus, juoduosius pipirus ir druską.
  5. Iš šaldytuvo išimtus ir šiek tiek nusausintus vištienos gabalėlius po vieną iš pradžių merkite į kiaušinių plakinį, taip, kad visas gabalėlis pasidengtų šiuo plakiniu. Tuomet kruopščiai apvoliokite džiūvėsėlių mišinyje. Perkelkite paruoštus vištienos gabalėlius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  6. Apšlakstykite (arba geriausia – apipurškite) vištienos gabalėlius trupučiu aliejaus.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol vištiena iškeps, o išorė bus traški. 

PARUOŠKITE PADAŽĄ

  1. Kol vištienos gabalėliai kepa, paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite visus reikiamus produktus iki vientisos masės.  
  2. Vištienos gabalėlius patiekite karštus arba kaip šaltą užkandį.
Receptai
Receptas: Gruzdinti panyro gabalėliai
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Panyras: 200.00 g
Miltai: 150.00 g (avinžirnių)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis malto)
Aitrioji paprika: 5.00 g (malta)
Soda: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 200.00 ml
Kaip gaminti

1. Supjaustykite sūrį stambiais kubeliais.

2. Dubenyje sumaišykite avinžirnių miltus, sodą, druską ir prieskonius, įpilkite šiek tiek vandens, kad gautumėte tirštuką gruzdinimo tešlą.

3. Puode įkaitinkite aliejų. Panardinkite sūrio gabalėlį į tešlą, nuvarvinkite ir įdėkite į karštą aliejų, kepkite, kol gražiai apskrus.

Patiekite kaip užkandį.

Plačiau skaitykite: „Kulinarinė pamokėlė: kaip pasigaminti indiško sūrio – panyro“

Receptai
Receptas: Lietinių kąsneliai su lašišomis
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 28
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 1.00 st. (Lietinių tešlai)
Pienas: 125.00 ml (Lietinių tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (Lietinių tešlai)
Aliejus: 1.00 valg. š. (Lietinių tešlai)
Lašiša: 250.00 g (Įdarui; rūkytų lašišų filė)
Varškės sūris: 250.00 g (Įdarui; riebaus)
Citrinos: 1.00 vnt. (Įdarui; šaukštas citrinos sulčių)
Česnakai: 1.00 valg. š. (Įdarui; šaukštas kapotų laiškinių česnakų)
Grietinėlė: 100.00 ml (Įdarui; plakamosios)
Vanduo: 125.00 ml (Lietinių tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (Lietinių tešlai ir įdarui; pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (Lietinių tešlai; pagal skonį baltųjų)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (Įdarui; pagal skonį šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite lietinių įdarą: visus lietiniams skirtus produktus elektriniu plakikliu išplakite plastikiniame dubenyje ir palikite 30 min.

2. Kol tešla brinks, paruoškite įdarą suktinukams: lašišų filė sukapokite, apšlakstykite citrinų sultimis ir sumaišykite su kapotais žalumynais.

3. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, pagardinkite šviežiai maltais pipirais, pasūdykite, sumaišykite su lašišomis, tada labai atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.

4. Iš tešlos iškeptus nedidelius lietinius atvėsinkite.

5. Ant kiekvieno krėskite įdaro ir susukite voleliu.

6. Suktinukus suvyniokite į maistinę plėvelę, apie valandą palaikykite šaldytuve, tada supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.

7. Tiekite su žalumynais, persmeigusi dekoratyviais mediniais iešmeliais.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Receptai
Receptas: Daržovės ir vaisiai tešloje
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 200.00 g (kvietiniai)
Žirnių miltai: 200.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukinijos: 200.00 g (moliūgai, brokoliniai ar žiediniai kopūstai, šparaginės pupelės...)
Vanduo: 100.00 ml (gazuotas mineralinis)
Aliejus: 1.00 st.
Vaisiai: 200.00 g (obuoliai, kriaušės, bananai...)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius gerai išplakite iki putų, berkite miltus, žiupsnelį druskos, pilkite mineralinio vandens, tik nepadauginkite – tešla turi būti grietinės tirštumo.

2. Pasirinktas daržoves bei vaisius supjaustykite nedideliais ir nestorais gabalėliais, jei pasirinkta daržovė gana kieta, galite ją nuplikyti verdančiu vandeniu.

3. Greičiausiai ir paprasčiausiai daržoves būtų gruzdinti gruzdintuvėje, bet galima ir gilioje keptuvėje. Joje gerai įkaitinkite nemažą kiekį aliejaus, kad būtų apsemta bent pusė daržovės.

4. Supjaustytas daržoves mirkykite į tešlą, dėkite į keptuvę ir kepkite, kol gražiai apskrus. Išgriebusi iš aliejaus, tuoj pat nusausinkite riebalus.

5. Tiekti galite su mėgstamu padažu, salotomis. Jei gruzdinote vaisius, galite juos apšlakstyti klevų sirupu.

6. Šioje tešloje tokiu pačiu principu galite kepti ir mėsą, žuvį ar jūrų gėrybes.

Receptai
Receptas: Bulvių ir varškės spurgos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 44
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Varškė: 200.00 g
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - tešlai ir 1 - spurgoms apvolioti)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto)
Džiūvėsiai: 1.00 sauja (maltų - pagal poreikį)
Aliejus: 150.00 ml (kepimui - pagal poreikį)
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite, atvėsinkite ir sumalkite arba sugrūskite iki vientisos masės.
  2. Į bulvių masę sukrėskite varškę, įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą, kepimo miltelius, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite muskatu.
  3. Gruzdintuvėje ar nedideliame puodelyje įkaitinkite aliejų (jo pilkite tiek, kad apsemtų spurgas).
  4. Formuokite norimo dydžio apvalias spurgas, apvoliokite jas kiaušinio plakinyje bei džiūvėsiuose ir leiskite į verdantį aliejų.
  5. Iškepusias iškart dėkite ant popierinės servetėlės ir nusausinkite aliejų.
  6. Šias spurgas skanu valgyti su šviežių daržovių salotomis. Puikiai tinka su įvairiais padažais.
Padažą pagal savo skonį galite išsirinkti ČIA.
Receptai
Receptas: Vištienos kepsneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Krakmolas: 100.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Majonezas: 5.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepti)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Viename inde sumaišykite krakmolą, kiaušinį, išspaustas česnakų skilteles, majonezą ir prieskonius. Vištieną supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į paruoštą masę. Viską gerai sumaišykite ir palaikykite 30 min. šaldytuve.

2. Įkaitinkite keptuvę, šaukštu dėkite paruoštą masę ir formuokite blynelius. Apkepkite kepsnelius iš abiejų pusių.

3. Šį patiekalą galite tiekti su ryžiais, bulvių koše ar gruzdintomis bulvytėmis.

Kulinaro patarimas: galima kepti ne tik vištienos, bet ir kitos mėsos kepsnelius. Taip pat  galite rinktis ir krabų lazdeles,žuvies gabalėlius.

Receptai
Receptas: Suktinukai su pestu ir ančiuviais
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vanduo: 250.00 ml
Pienas: 200.00 ml
Miltai: 200.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (2 - tešlai, 4 virti - įdarui)
Parmezano sūris: 4.00 valg. š. (tarkuotas)
Aliejus: 1.00 arbat. š.
Bazilikų padažas: įdarui 1.00 valg. š.
Ančiuviai: konservuoti - įdarui 300.00 g
Tunas: 200.00 g (savo sultyse - įdarui)
Citrinos: 2.00 vnt. (įdarui)
Kaip gaminti
  1. Paruoškite lietinių tešlą: miltus suberkite į dubenį, viduryje padarykite duobutę, į ją sukrėskite šakute paplaktus kiaušinius. Maišydama mediniu šaukštu, supilkite pieno ir vandens mišinį. Sukite, kol masė taps vientisa. Įmaišykite kelis šlakelius aliejaus, tarkuotą parmezaną. Keptuvėje iškepkite lietinius.
  2. Iš marinato išgriebtus ančiuvius gerai nuvarvinkite. Konservuotus tunus (marinatą nupilkite) ir nuluptus kiaušinius susmulkinkite. Lietinius plonai aptepkite bazilikų padažu. Ant kiekvieno dėkite ančiuvių, tarp jų įkrėskite smulkintų tunų. Pašlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite smulkintais virtais kiaušiniais.
  3. Susukite ritinėlius. Kiekvieną įvyniokite maistinę plėvelę ir valandą laikykite šaldytuve. Atvėsintus supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
Receptai
Receptas: Sūrio rutuliukai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 27
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sūris: 200.00 g (kieto brandinto sūrio, pvz., Grevé)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Aliejus: 500.00 ml
Kaip gaminti
  1. Smulkiai sutarkuokite sūrį.
  2. Iki standumo suplakite kiaušinių baltymus, atsargiai įmaišykite sūrį. Masė turi būti pakankamai kieta, kad būtų galima suformuoti rutuliukus.
  3. Gruzdintuvėje arba puode įkaitinkite aliejų iki 180 ºC temperatūros. Jei neturite kulinarinio termometro, įmeskite į puodą baltos duonos kubelį. Jei gabalėlis per minutę pagelto ir tapo traškus, temperatūra tinkama, jei suskrudo greičiau – aliejus per karštas.
  4. Patepkite delnus aliejumi, arbatiniu šaukšteliu pakabinkite sūrio masės ir suformuokite rutuliuką. Dėkite po kelis sūrio rutuliukus į įkaitintą aliejų ir gruzdinkite, kol gražiai pagels. Išgriebkite ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų. Sūrio rutuliukai skaniausi, kol karšti. Kad neatvėstų, sudėkite į skardą ir laikykite šiltoje orkaitėje.
  5. Gruzdintus sūrio rutuliukus tiekite kaip garnyrą arba kaip užkandį prie alaus.

 

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką