Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Per naktį „brandintas“ paprastutis desertas pasakiškai primins medaus tortą

Iškepti naminį medaus tortą, dar švelniai vadinamą „Medučiu“, nėra pats lengviausias darbas. Tiesa, prieš Kalėdas jam ryžtasi nemažai tautiečių, o tie, kas nesiryžta, perka parduotuvėse ar kepyklėlėse. Tačiau yra ir dar vienas variantas – pasiruoškite desertą, kurio receptu šįsyk dalinamės, palaikykite jį per naktį šaldytuve, o ryte būsite maloniai nustebinti – iš indelio kabinsite kuo tikriausią medaus tortą!
Desertas indelyje
Desertas indelyje / Vida Press nuotr.

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 200 g imbierinių sausainių ar trapių meduolių;
  • 400 ml natūralaus jogurto (geriau riebesnio, pvz., graikiško, kremiško, o ne skysto);
  • 2–3 valg. šaukšt. cukraus pudros;
  • 1–2 valg. šaukšt. paprastos ar žaliosios citrinos sulčių;
  • žiupsnelis nutarkuotos citrinos žievelės (prieš tai vaisių nušveiskite su soda);
  • 4 valg. šaukšt. rūgštesnio džemo (tinka raudonųjų ar juodųjų serbentų, svarainių, gervuogių ir pan.) arba vaisių tyrės – tinka mangų, pasiflorų ir pan.

Gaminimas:

Pastaba: šį desertą geriausiai ruošti porciniuose skaidriuose desertų indeliuose ar platesnėse stiklinėse.

1. Meduolius ar sausainius sulaužykite gabaliukais ir suberkite į elektrinio smulkintuvo indą su S formos peiliuku. Sumalkite iki smulkių trupinių. Jei smulkintuvo neturite, galite berti į tvirtą maišelį ir susmulkinti, pvz., kočėlu, tik svarbu, kad neliktų stambių gabaliukų.

2. Jogurtą krėskite į vidutinį dubenį, berkite pagal skonį cukraus pudros, citrinos žievelės, įspauskite citrinos sulčių ir gerai išsukite iki kreminės konsistencijos. Paragaukite – turite gauti švelniai salsvą kremą su gana ryškiai jaučiama rūgštele.

3. Džemą, jei jis labai tirštas, galite pakaitinti su šaukštu vandens, kad būtų kiek skystesnis. Jei norite, galite naudoti ir šviežių ar šaldytų vaisių tyrę – tam tereikia vaisių gabaliukus susmulkinti iki tyrės konsistencijos.

4. Į kiekvieną indelį pirmiausiai berkite po šaukštą sausainių trupinių, tada krėskite porą šaukštų jogurtinio kremo, tada vėl berkite trupinių, o ant viršaus vėl pilkite jogurto. Galiausiai ant jogurtinio kremo viršaus užpilkite po šaukštą džemo ar vaisių tyrės. Stenkitės viską berti ir pilti taip, kad ingredientai gultų gražiais sluoksneliais, nesumakaluokite jų.

5. Pridenkite indelius maistine plėvele ar pagal dydį tinkančiais dangteliais ir dėkite bent kelioms valandoms, o geriausiai nakčiai į šaldytuvą. Kitą dieną galima skanauti!

Vida Press nuotr./Desertas indelyje
Vida Press nuotr./Desertas indelyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius