Dabar populiaru
Publikuota: 2019 spalio 2d. 17:13

Pikantiški daržovių blyneliai

Blynai su cukinija
123RF.com nuotr. / Blynai su cukinija

Kokie blynai jūsų mėgstamiausi? Žinoma, už bulvinius pakiltų didžiausias miškas rankų. Tačiau ar bandėte blynams naudoti kitas daržoves? Morkas, cukinijas, salierus? Šiandien siūlome sočių ir pikantiškų blynelių receptą.

Reikės:

  • 1 vidutinio dydžio cukinijos,
  • 2 morkų,
  • 1 pundelio svogūnų laiškų,
  • 2 skiltelių česnako,
  • saujos šviežių petražolių,
  • žiupsnelio šviežių krapų,
  • 2,5 st. miltų,
  • žiupsnelio druskos,
  • 1 arb. š. kepimo miltelių,
  • 2 kiaušinių,
  • 2 st. pasukų,
  • 150 g sviesto,
  • aliejaus kepimui.

Gaminimas:

Morkas ir cukiniją sutarkuokite burokine trintuve. Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus, petražoles, krapus ir česnaką.

Pasiruoškite blynų tešlą. Ištirpinkite sviestą ir palikite ataušti. Kiaušinius išplakite su druska, supilkite pasukas, maišydami po kelis šaukštus berkite miltus. Galiausiai supilkite atvėsusį sviestą bei susmulkintas daržoves ir gerai išmaišykite tešlą.

Blynus kepkite gerai įkaitintame aliejuje. Patiekite su grietine ir susmulkintais svogūnų laiškais.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Kviečiame anties

Video

00:56
01:25
06:38

Esports namai

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką