Dabar populiaru
Publikuota: 2018 rugpjūčio 25d. 10:00

Pikantiški ir originalūs receptai mėgėjams konservuoti: net 20 pasiūlymų

Saldžiarūgštis moliūgų ir ananasų padažas
Aidos Chlebinskaitės nuotr. / Saldžiarūgštis moliūgų ir ananasų padažas

Rauginti agurkėliai – puikūs, pomidorai savo sultyse – nuostabūs, tačiau ar jums kartais nesinori į stiklainius žiemos atsargoms uždaryti ir originalesnių, pikantiškesnių skonių? Jei tokių ketinimu turite, belieka rinktis iš įdomių receptų rinkinio!

Kaip gaminti

1. Svogūnus nulupti ir supjaustyti, išvalyti paprikas. Pomidorus, paprikas, salierų ir petražolių šaknis supjaustyti kubeliais, žaliąją dalį susmulkinti žirklėmis.

2. Viską, išskyrus actą, sudėti į puodą ir ant mažos ugnies virti apie 2 val. Galiausiai supilti actą, sudėti česnakus. Karštą mišrainę išpilstyti į stiklainius, sandariai uždaryti.

Ingredientai
Pomidorai: 3.00 kg (lupti)
Svogūnai: 6.00 vnt. (dideli)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Salierai: 3.00 vnt. (šaknys kartu su viršutine žaliąja dalimi)
Petražolės: 3.00 vnt. (šaknys kartu su viršutine žaliąja dalimi)
Paprikos: 2.00 vnt. (didelės saldžiosios)
Cukrus: 200.00 g
Druska: 100.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (malti)
Actas: 3.00 valg. š. (2–3 šaukštai 30% acto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorai su cinamonu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 30
Kaip gaminti
  1. Išsivirkite marinatą: į puodą įpilkite vandens, suberkite prieskonius, druską ir cukrų. Užvirkite ir ant mažos ugnies kaitinkite 15 minučių. Palikite atvėsti.
  2. Pomidorus nuplaukite ir nusausinkite, česnaką nulupkite, žalumynus nuplaukite. Į atvėsusį marinatą įpilkite acto ir išmaišykite. Į sterilius indelius sudėkite pomidorus pramaišiui su česnakais, krapais ir petražolėmis.
  3. Užpilkite marinatu (jis turi būti kiek tąsus) ir pridenkite dangteliais, bet neužsukite. Dėkite indelius į didelį puodą su vandeniu, užvirinkite ir kaitinkite 20–25 minutes. Sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Pomidorai: 2.00 kg
Česnakai: 1.00 vnt. (galvutės)
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių)
Krapai: 1.00 sauja (šviežių)
Vanduo: 3.00 l (marinatui)
Laurų lapai: 4.00 vnt. (marinatui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (marinatui)
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (marinatui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (malto - marinatui)
Druska: 4.00 valg. š. (marinatui)
Cukrus: 300.00 g (marinatui)
Actas: 200.00 ml (obuolių - marinatui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorai su vynuogėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.5 / 13
Kaip gaminti
  1. Daržoves, žalumynus ir uogas nuplaukite, česnako skilteles nulupkite.
  2. Paprikas ir krieno lapą padalykite į tris dalis.
  3. Visus produktus išskirstykite į tris litrinius stiklainius. Dėkite taip, kad liktų kuo mažiau oro tarpų.
  4. Stiklainius užpilkite verdančiu vandeniu.
  5. Palaikykite 20 minučių, nupilkite į puodą, dar kartą užvirkite ir vėl užpilkite daržoves.
  6. Pridenkite dangteliais, dėkite į puodą su karštu vandeniu ir kaitinkite apie dešimt minučių.
  7. Paruoštus konservus sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Pomidorai: 2.00 kg (nedidelių)
Vynuogės: 1.00 vnt. (kekė - besėklių)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Serbentai: 3.00 g (6 vnt. - juodųjų lapai)
Vyšnios: 3.00 vnt. (lapų)
Juodieji pipirai: 9.00 vnt. (žirnelių)
Krienai: 1.00 g (1 vnt. - lapo)
Druska: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanduo: 1.00 l
Petražolės: 1.00 sauja
Krapai: 1.00 sauja
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Cukinijos su baltuoju vynu ir imbierais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 21
Kaip gaminti
  1. Cukinijas nuplaukite, nulupkite, pašalinkite minkštimą ir susmulkinkite 2 x 2 cm dydžio gabaliukais.
  2. Plonomis riekelėmis supjaustykite imbierą.
  3. Iš likusių produktų dideliame puode paruoškite marinatą ir pamaišydami virkite apie penkias minutes.
  4. Sudėkite cukinijų gabaliukus ir vėl užvirinkite. Iš karto supilkite į indelius, tik žiūrėkite, kad visi cukinijų gabaliukai būtų apsemti marinatu. Indelius sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Cukinijos: 1.00 kg
Vynas: 250.00 ml (balto, sauso)
Actas: 200.00 ml (9 proc.)
Vanduo: 200.00 ml
Cukrus: 300.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (rūpios)
Imbieras: 1.00 vnt. (2 cm nuluptos šaknies)
Gvazdikėliai: 6.00 vnt.
Juodieji pipirai: 10.00 vnt. (žirnelių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Marinuotos morkos su cinamonu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 33
Kaip gaminti
  1. Morkas nuplaukite, sudėkite į verdantį vandenį ir virkite penkias minutes.
  2. Išgriebtas morkas atvėsinkite ir nulupkite, didesnes galima supjaustyti.
  3. Iš nurodytų produktų išvirkite marinatą, sudėkite morkas ir virkite dešimt minučių.
  4. Karštas daržoves išgriebkite, sudėkite į stiklainius, užpilkite marinatu ir užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė  

Ingredientai
Morkos: 1.00 kg
Vanduo: 1.00 l (marinatui)
Druska: 1.00 valg. š. (marinatui)
Actas: 1.00 valg. š. (9 proc. - marinatui)
Laurų lapai: 3.00 vnt. (marinatui)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Marinuoti svogūnai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 18
Kaip gaminti
  1. Svogūnus nulupkite, nupjaukite šaknų vietą ir dviem– trims minutėms įmeskite į verdantį vandenį.
  2. Išgriebkite ir tuoj pat perliekite šaltu vandeniu. Užpilkite pasūdytu vandeniu ir palaikykite 20 minučių.
  3. Iš nurodytų produktų išsivirkite marinatą. Svogūnus sudėkite į stiklainius ir užpilkite karštu marinatu.
  4. Sandariai užsukite dangtelius.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Svogūnai: 1.00 kg (nedidelių)
Druska: 3.00 valg. š. (1 žiupsnelis - vandeniui pasūdyti ir 2 valg. š. - marinatui)
Vanduo: 500.00 ml (marinatui)
Actas: 500.00 ml (9 proc. - marinatui)
Cukrus: 1.00 valg. š. (marinatui)
Prieskoniai: (mėgstamų cinamono, gvazdikėlių, kvapiųjų ir juodųjų pipirų, laurų lapelių - marinatui) 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Marinuotos kriaušės su krienais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
1.5 / 2
Kaip gaminti
  1. Kriaušes nuplaukite, perpjaukite į keturias dalis ir išpjaukite sėklynus. Pašlakstykite citrinos sultimis, kad nejuostų, ir sudėkite į puodą.
  2. Iš dviejų stiklinių vandens, nurodyto kiekio cukraus, citrinų žievelių, cinamono ir acto išvirkite marinatą, supilkite ant kriaušių ir laikykite per naktį.
  3. Marinatą nupilkite į puodą, užvirinkite. Kriaušes sudėkite į stiklainius, įmeskite po gabalėlį krieno, įberkite garstyčių, juodųjų ir kvapiųjų pipirų, mėtų lapelių ir užpilkite karštu marinatu.
  4. Stiklainius pridenkite dangteliais (tik neužsukite), sudėkite į puodą su karštu vandeniu ir kaitinkite apie 20 minučių.
  5. Paruoštus konservus sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Kriaušės: 2.00 kg
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys ir 1 arbat.š. - tarkuotų žievelių)
Cukrus: 500.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Actas: 500.00 ml (vyno)
Krienai: 5.00 g (1 vnt. - šaknies)
Garstyčios: 15.00 g (saujelė sėklų)
Juodieji pipirai: 10.00 vnt. (žirnelių)
Pipirai: 10.00 vnt. (kvapniųjų žirnelių)
Mėtos: 1.00 sauja (šviežių)
Vanduo: 1.00 l
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Graikiška baklažanų tyrė
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.0 / 3
Kaip gaminti
  1. Baklažanus nuplaukite, suraikykite riekelėmis ir 15 minučių įmeskite į verdantį vandenį.
  2. Nuplautas ir išvalytas paprikas supjaustykite juostelėmis ir penkias minutes palaikykite verdančiame vandenyje.
  3. Nuluptus svogūnus supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus aliejaus ir sumeskite nusunktus baklažanus. Suberkite svogūnus. Apkepkite, iki taps geltonos spalvos.
  4. Paprikas, pomidorus, baklažanus su svogūnais ir žalumynus sumalkite mėsmale. Sukrėskite į emaliuotą puodą, supilkite likusį aliejų, pagardinkite cukrumi, druska, viską gerai išmaišykite ir be perstojo maišydami pakaitinkite iki virimo.
  5. Suberkite pipirus, dar pamaišykite. Gautą tyrę išpilstykite į dešimt puslitrinių stiklainių, dėkite į puodą su karštu vandeniu ir kaitinkite apie valandą. Sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Baklažanai: 3500.00 g
Pomidorai: 750.00 g
Paprikos: 500.00 g (saldžiųjų)
Svogūnai: 750.00 g
Aliejus: 500.00 ml
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (saujelė įvairių mėgstamų)
Cukrus: 5.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 2.00 arbat. š. (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Grybai pomidorų padaže
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.6 / 50
Kaip gaminti
  1. Grybus nuvalykite, nuplaukite ir virkite pasūdytame ir parūgštintame vandenyje apie 20–25 minutes (kol grybai nusės ant puodo dugno). Išvirtus grybus gerai nuvarvinkite.
  2. Kitame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite grybus, suberkite cukrų, supilkite su 200 ml vandens išmaišytą pomidorų pastą, jei reikia – įberkite dar druskos, sumeskite laurų lapelius, supilkite actą.
  3. Pomidorus nuplaukite, nulupkite, sumalkite mėsmale, supilkite į puodą ir vis pamaišydami virkite, kol tūris sumažės trečdaliu. Grybus suverskite į pomidorų padažą, išmaišykite ir užvirkite. Paragaukite, ar netrūksta druskos.
  4. Konservus išpilstykite į stiklainius, pridenkite dangteliais, dėkite į puodą su vandeniu, pašildytu iki 70 laipsnių, ir lengvai kunkuliuojančiame vandenyje kaitinkite 30–40 minučių (nelygu, kokio dydžio stiklainiai). Paruoštus konservus iškelkite iš puodo ir sandariai užsukite dangtelius.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Grybai: 1.00 kg (baravykų arba raudonikių, voveraičių arba šilbaravykių, arba pievagrybių)
Druska: 1.00 arbat. š. (1,5 - grybams virti)
Citrinų rūgštis: 1.00 arbat. š. (1,5 - grybams virti)
Pomidorai: 1.00 kg
Cukrus: 2.00 valg. š.
Pomidorų pasta: 200.00 g
Vanduo: 200.00 ml
Laurų lapai: 4.00 vnt.
Aliejus: 60.00 ml
Actas: 2.00 valg. š. (9 proc.)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Slyvų uogienė su cukinijomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 47
Kaip gaminti

1. Slyvas užpilkite cukrumi ir palaikykite kelias valandas.

2. Suberkite kubeliais pjaustytas cukinijas ir nuolat pamaišydama virkite apie 45 min.

3. Prieš baigdama virti įberkite tarkuoto imbiero.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Ingredientai
Slyvos: 1.00 kg (be kauliukų)
Cukinijos: 500.00 g
Uogienių cukrus 1.00 kg
Imbieras: 10.00 g (žiupsnelis tarkuotos šaknies)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cukinijų ir imbierų marmeladas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 21
Kaip gaminti
  1. Citriną nuplaukite, nusausinkite ir nutarkuokite geltoną žievelę. Peiliu pašalinkite baltąją odelę, minkštimą supjaustykite gabaliukais.
  2. Cukinijų, citrinų gabaliukus, tarkuotą imbierą sumeskite į puodą su vandeniu ir išvirkite (cukinijos turi būti labai minkštos).
  3. Gautą masę sutrinkite daržovių trintuvu arba pertrinkite per sietelį. Suberkite cukrų, tarkuotas citrinos žieveles, tada dar dešimt minučių pavirkite.
  4. Tyrę supilkite į sterilius stiklainius, sandariai uždarykite.

Toks marmeladas labai gardu ir prie kepsnio, ir su šviežiu batonu.

Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė  

Ingredientai
Cukinijos: 1.00 kg (gabaliukais pjaustytų)
Imbieras: 50.00 g (50 - 70 - tarkuotos šaknies)
Citrinos: 1.00 vnt.
Vanduo: 200.00 ml
Cukrus: 500.00 g (uogienių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kriaušių ir imbierų košė
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.0 / 3
Kaip gaminti
  1. Kriaušes nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Nuluptus svogūnus, česnaką ir imbierą susmulkinkite.
  2. Viską sudėkite į keptuvę arba puodą storu dugnu, suberkite razinas, garstyčias, cinamoną, gvazdikėlius, druską ir cukrų, supilkite actą ir kaitinkite, kol išgaruos skystis, o tyrė sutirštės.
  3. Sukrėskite į stiklainiukus, dėkite į puodą su karštu vandeniu, pridenkite dangteliais ir kaitinkite 25–30 minučių. Sandariai užsukite. Laikykite vėsiai.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Kriaušės: 1.00 kg
Svogūnai: 2.00 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (2 - 3 cm - šaknies)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (0,5)
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Actas: 150.00 ml (baltojo vyno)
Cukrus: 8.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 valg. š. (grūdelių)
Razinos: 100.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Obuolių ir svogūnų košė su mėtomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 9
Kaip gaminti
  1. Obuolius nuplaukite, supjaustykite kubeliais, užpilkite cukrumi ir palikite dvi–tris valandas, kad atsirastų sulčių.
  2. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų ir gerai apkepkite nuluptus ir supjaustytus svogūnus. Sumeskite į puodą žieveles, obuolius, pagardinkite actu, druska ir kaitinkite ant mažos ugnies apie 20 minučių.
  3. Tuomet suberkite susmulkintas mėtas ir dar kelias minutes pakaitinkite. Košę sukrėskite į švarius stiklainius ir dėkite į puodą su vandeniu.
  4. Kaitinkite apie 20 minučių ir sandariai užsukite. Ši košė labai pagardina vištienos, triušienos, kalakutienos patiekalus.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Obuoliai: 1.00 kg
Svogūnai: 500.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 žievelių arba apelsino)
Mėtos: 1.00 sauja
Alyvuogių aliejus: 125.00 ml
Actas: 3.00 valg. š.
Cukrus: 370.00 g (370 - 500)
Druska: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų ir migdolų košė
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 12
Kaip gaminti
  1. Pomidorus nuplaukite, nuliekite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Išpjaustykite kietesnes vietas prie kotelių. Susmulkinkite norimo dydžio gabalėliais.
  2. Nutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis, sumaišykite su pomidorais. Mišinį sukrėskite į puodą storu dugnu ir užvirinkite.
  3. upilkite uogienių cukrų ir nuolatos maišydami virkite apie dešimt minučių. Sumeskite migdolus ir dar kartą užvirkite. Nugriebkite susidariusias putas, išpilstykite į iškaitintus stiklainius.
  4. Tegul pusvalandį aušta, tada sandariai uždarykite ir laikykite šaltai.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Pomidorai: 1.00 kg (prinokusių)
Citrinos: 1.00 vnt.
Cukrus: 500.00 g (500 - 600 uogienių)
Migdolai: 50.00 g (50 - 70 stambiai sukapotų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Adžika su obuoliais ir morkomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 16
Kaip gaminti
  1. Nuplautus obuolius, paprikas ir pomidorus supjaustykite didesniais gabalėliais ir virtuviniu kombainu susmulkinkite. Įmaišykite tarkuotas morkas.
  2. Viską sukrėskite į puodą, užvirinkite ir ant mažos ugnies, kartkartėmis pamaišydami, troškinkite vieną valandą. Kai kiek pravės, įmaišykite česnakus, aliejų, cukrų ir druską. Galiausiai supilkite actą.
  3. Gerai išmaišykite, sukrėskite į švarius stiklainius ir sandariai uždarykite. Laikykite šaltai.

Iš nurodyto kiekio išeis pustrečio–trys litrai (nelygu, kiek mėsingi pomidorai) adžikos konservų.

Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Morkos: 1.00 kg
Obuoliai: 1.00 kg
Paprikos: 1.00 kg (saldžiųjų)
Pomidorai: 2500.00 g
Aitrioji paprika: 50.00 g (ankščių)
Česnakai: 200.00 g (grūstų)
Aliejus: 200.00 ml
Cukrus: 200.00 g
Druska: 50.00 g
Actas: 3.00 valg. š. (30 proc.)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kriaušių čatnis
5 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 20
Kaip gaminti
  1. Susmulkinkite ir keptuvėje pakaitinkite kriaušes, svogūną, česnaką ir imbiero šaknį.
  2. Kai viskas suminkštės, suberkite cinamoną, gvazdikėlius, cukrų, sezamo sėklas, razinas, įpilkite citrinų sulčių, suberkite druską ir viską kaitinkite tol, kol dalis skysčio nugaruos.

Plačiau skaitykite „3 labai gardžių čatnių receptai“

Ingredientai
Kriaušės: 500.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Imbieras: 10.00 g (gabalėlis šaknies)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 4.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Razinos: 1.00 sauja (besėklės)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys, pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Slyvų, obuolių ir svogūnų čatnis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 16
Kaip gaminti
  1. Iš slyvų išimkite kauliukus, supjaustykite jas į keturias dalis.
  2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais, svogūną – plonais pusžiedžiais.
  3. Susmulkinkite česnakus.
  4. Visus produktus sudėkite į indą, supilkite actą, užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir virkite maišydami, kol sutirštės.
  5. Sudėkite į švarius indelius ir laikykite šaldytuve.
Ingredientai
Slyvos: 450.00 g (mėlynųjų)
Obuoliai: 200.00 g (saldžiarūgščių)
Svogūnai: 1.00 vnt. (mažas)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 valg. š. (tarkuotos šaknies)
Actas: 250.00 ml (raudonojo vyno)
Rudasis cukrus: 250.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (džiovintos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai: 1.00 arbat. š. (0,5 - kiniškų penkių prieskonių mišinio)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Moliūgų ir pomidorų čatnis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 15
Kaip gaminti
  1. Moliūgą ir pomidorus supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Nuvalykite ir smulkiai supjaustykite česnakus ir svogūną.
  3. Sugrūskite pipirus. Jei neturite grūstuvės, galite naudoti pipirų žirnelius.
  4. Sudėkite visus produktus į indą, supilkite actą, užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir virkite maišydami, kol sutirštės.
  5. Sudėkite į švarius indelius ir laikykite šaldytuve.
Ingredientai
Moliūgai: 350.00 g
Pomidorai: 200.00 g
Svogūnai: 100.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Razinos: 50.00 g (geltonųjų)
Rudasis cukrus: 200.00 g
Imbieras: 1.00 arbat. š. (nugriebto)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (po 0,5 arbat. š. - juodųjų ir kvapniųjų žirneliais)
Vynas: 250.00 ml (balto arba obuolių acto 6 proc.)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Prieskoninis pomidorų čatnis
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 37
Kaip gaminti
  1. Pomidorus supjaustykite kubeliais, svogūną – plonais pusžiedžiais.
  2. Actą su cukrumi užvirinkite, įmeskite svogūno gabalėlius ir kaitinkite 5–6 minutes. Kai svogūnai taps permatomi, sudėkite likusius produktus (išskyrus juodgrūdes).
  3. Užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir virkite atsargiai maišydami, kol sutirštės.
  4. Galiausiai suberkite juodgrūdes. Pamaišykite ir virkite dar 3–4 minutes.
  5. Karštą masę sudėkite į švarius indelius ir laikykite šaldytuve.
Ingredientai
Pomidorai: 500.00 g (nuvalytų)
Razinos: 100.00 g (geltonųjų besėklių)
Actas: 200.00 ml (obuolių (6 proc.))
Rudasis cukrus: 150.00 g
Svogūnai: 100.00 g
Juodgrūdžiai: 1.00 arbat. š.
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (0,5 džiovintų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Slyvų čatnis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.4 / 10
Kaip gaminti

1. Slyvas nuplaukite, išimkite kauliukus, perpjaukite į keturias dalis. Kubeliais supjaustykite svogūną.

2. Sudėkite visus ingredientus į puodą, užvirinkite, sumažinkite ugnį iki minimumo. Virkite apie valandą laiko, nepamiršdami vis pamaišyti.

3. Dar karštą čatnį supilstykite į sterilizuotus stiklainius.

 

Ingredientai
Slyvos: 400.00 g
Svogūnai: 200.00 g (saldaus)
Razinos: 50.00 g
Cukrus: 100.00 g („muscovado“)
Čili paprikos dribsnių: 1.00 arbat. š.
Garstyčių sėklos: 1.00 arbat. š. (geltonųjų)
Actas: 150.00 ml (obuolių)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Po trijų savaičių mokytojai palieka ŠMM: ar buvo išgirsti?

Aktualu

V.Landsbergis po A.Paleckio suėmimo: dar daug ko turi paaiškėti

Verslas

Vaiko pinigų skrynia plačiau veriasi ir emigrantų atžaloms

Verslas

Klaipėdos uostas vartus atvėrė vienam didžiausių laivų pasaulyje

Aktualu

R.Karbauskis: konfliktą Seime įžiebusi pažyma su šnipinėjimo byla nesusijusi

„Eurolygos dienos“ prognozė: turkams nėra šansų (3/3)

Vardai

Išrinkite įspūdingiausias 2018 metų garsių žmonių vestuves

24sek

Ilgai lauktas pastiprinimas: Vilniaus „Rytas“ rado vidurio puolėją

Aktualu

R.Paleckis apie brolio suėmimą: jeigu jis būtų paklausęs manęs ar tėvų, viso to nebūtų

Maistas

2 įdomūs žuvies patiekalai Kūčioms: silkės vyniotinis su avokadu ir keptas amūras

Pasaulis kišenėje

Kaip atrodo Tailando viešbutis, praėjus 14 metų po pražūtingo cunamio

Vardai

Bankrutuojančios „Small Planet Airlines“ akcininkas Vytautas Kaikaris išsiskyrė su žmona Greta Vaitkute

Aktualu

Patvirtinta: sulaikyti A.Paleckis, V.Ivanovas ir dar daugiau asmenų, galbūt šnipinėjusių Rusijos naudai

Gazas

Dakare debiutuojantis Arūnas Gelažninkas atskleidė, kokios strategijos laikysis Peru smėlynuose

Mokslas.IT

Rusija ir Kinija kartu vykdė atmosferos modifikavimo eksperimentus, poveikio plotas dukart didesnis nei Lietuvos

Vardai

Teismas nutraukė 16 metų trukusią Giedriaus Masalskio ir Astos Stašaitytės santuoką

24sek

Šarūnui Jasikevičiui – dar nespręsti galvosūkiai

Sveiko gyvenimo iššūkis. Bėgimo iššūkis, vertas medalio?

Gazas

Lietuvių „ESmotorsport-BRGroup“ komandoje – Nasseras Al-Attiyah ir kitos autosporto žvaigždės

Aktualu

Vokietijoje sulaikytas rusas, galimai mėginęs išvežti į Rusiją karinės paskirties prekių

Naujienos

Sportas

E.Stanionis toliau šluoja pergales profesionaliame bokse – septynios iš septynių

Aktualu

Boriso Nemcovo dukra Žana Vilniuje: „Mano tėvas turėjo viziją“

Aktualu

Nuo Panevėžio policijos spruko trylikametes drauges vežiojęs beteisis vairuotojas

Aktualu

Autostradoje ties Raseiniais nuo kelio nuvažiavo sunkvežimis

Vardai

Holivudo žvaigždė Vincent'as Casselis vedė manekenę Tiną Kunakey

Aktualu

Vokietija atvėrė duris V.Putino sąjungininkui V.Jakuninui – Vakarų sankcijos nesutrukdė

Vardai

Erotinio modelio Katie Price apvogta Elvyra Monginienė pagalbos kreipėsi į populiarų Anglijos šou

Aktualu

Klaipėdoje pas jauną vyrą rasti 83 maišeliai su kanapėmis

Verslas

Kodėl Jūrmaloje apleisti namai netoli jūros nevirsta viešbučiais?

Aktualu

Orai.lt: lietus ir vėsa

Aktualu

Po škvalo elektros neturi apie 500 vartotojų

Gazas

„Mazda CX-3“ atnaujintas visureigis Lietuvą pasieks jau šį rudenį

Aktualu

Prie Platelių, apvirtus traktoriui, žuvo nepilnametis

Sportas

Lietuvos dviratininkėms – Europos jaunimo ir jaunių čempionato sidabras!

Sportas

Dramatiška „Bayern“ pergalė – du neįskaityti įvarčiai ir skausminga trauma

Verslas

Pirmasis restoranas Lietuvoje, kur dirbs neįgalieji: negalia nublanksta prieš norą dirbti

Aktualu

Maskvoje degė Rusijos centrinio banko būstinė

Aktualu

I.Šimonytė apie Rusnės estakados statybą: kai vienas viską supranta, o 4 likę nieko – kas nors vis tiek negerai

Aktualu

Panevėžyje sužeistas su BMW susidūręs nepilnametis motociklininkas

Aktualu

Vaikų ir paauglių žaidimai ant bėgių – pokštai, kurie baigiasi tragedijomis

Vardai

Gera keliauti kartu

Kviečiame anties

Šiemet buvau geras

Maistas

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką