Tad šiam nuostabiam saulėtam savaitgaliui paruošėme gardžių šašlykų receptuką.
4 asmenims reikės:
- 1 kg kiaulienos sprandinės,
- 4 didelių svogūnų galvų,
- 1 arb. š druskos,
- 1 arb. š. maltų juodųjų pipirų,
- 2 valg. š aliejaus,
- žiupsnelio čili pipiriukų,
- šakelės rozmarino,
- 1 greipfruto sulčių.
Gamiminas:
Kiaulieną supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais. Sudėkite į dubenį, apšlakstykite aliejumi ir kelias minutes maigykite mėsą, kad aliejus įsigertų.
Suberkite pipirus, čili, druską ir rozmarino lapelius, dar pamaigykite. Galiausiai suberkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir išspauskite greipfrutą. Pamaigykite atsiraitoję rankoves dar penkias minutes – skoniais persigėrusi mėsytė bus skanesnė.
Padėkite šaltai bent kelioms valandoms arba nakčiai. Kepkite įkaitusiame grilyje, kai žarijos jau bus pilkos. Mėgaukitės su šviežiomis daržovėmis, be jokių ryžių, bulvių ar duonos – ir neapsunksite, ir papildomi kilogramai nelips.
Skanaus!