Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pjaustome arbūzą: 9 įdomūs būdai ir triukai, kurių galbūt dar neišbandėte

Vasarą būtų tikra nuodėmė neatsivalgyti arbūzų – dabar šie dičkiai patys saldžiausi ir sultingiausi, o ir kaina šiuo metu palankiausia kišenei. Atrodytų, jog supjaustyti arbūzą didelio mokslo nereikia, ir visgi vienas kitas įdomesnis smulkinimo būdas pravers – vieni bus naudingi dėl praktinių sumetimų, kiti tiesiog pralinksmins. Pasižiūrėkite ir pasimokykite!
Perpjautas arbūzas
Perpjautas arbūzas / Vida Press nuotr.

Susidoroti su arbūzu, ypač jei jis itin didelis, reikia šiokio tokio miklumo. O be miklumo, jums prireiks dar ir didelio gero peilio (daugeliu atvejų) bei stabilaus paviršiaus, kad niekas nenukristų, nenusprūstų, ir jūs, ir arbūzas liktumėte sveiki.

Filmuke, kurį žemiau pamatysite, pademonstruoti 9 arbūzo pjaustymo būdai, kiekvienas jų turi savo privalumų.

Pirmuoju būdu supjaustysite arbūzą patogiomis trikampėmis porcijomis, antruoju – kubeliais, į kuriuos patogu smeigti šakute, trečiuoju – valgymui rankomis patogiais gabaliukais su žievės dalimi (žievė ir leis patogiai jį laikyti). Supjausčius ketvirtuoju ir penktuoju būdais, valgydami arbūzo gabaliuką laikysite jį už įsmeigto medinio pagaliuko (labai patogu taip patiekti svečiams). Šeštasis būdas iš jūsų net nepareikalaus turėti peilio (apie estetinę šio valgymo būdo pusę – atskira kalba). Septintasis būdas jūsų draugus gali trumpam įtikinti, kad esate arbūzo lupimo burtininkas (ar prajuokins mažus vaikus). Aštuntasis ir devintasis būdai demonstruoja, kokius dar įrankius, be peilio, galima pasitelkti. Rinkitės, kaip labiausiai patinka, ir – skanių, sultingų arbūzų!

VIDEO: 9 ORIGINAL WAYS TO CUT A WATERMELON

Receptų su arbūzais rinkinį rasite ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius