Dabar populiaru
Publikuota: 2013 gruodžio 27d. 13:15

Po švenčių: verdame naminį sultinį

Sultinys
Fotolia nuotr. / Sultinys

Geras ir kvapnus namuose virtas sultinys ne tik sušildo šaltą žiemos dieną, bet ir padeda greičiau atgauti įprastą būseną po švenčių. Taigi virkime ir skanaukime, juolab kad sultinių gali būti pačių įvairiausių.

Kaip išvirti puikų sultinį? Sužinokite keturias esmines taisykles straipsnyje KAIP IŠVIRTI TOBULĄ SULTINĮ.

Pasimokykime gaminti sultinį iš tikro profesionalo – Liutauro Čepracko. Išsamiau apie tai straipsnyje VAKARIENĖ SU LIUTAURU ČEPRACKU: VIŠTIENOS SULTINYS SU NAMINIAIS MAKARONAIS.

Jūsų dėmesiui – trys klasikiniai sultiniai

Jei nusprendėte, kad šiandien bus iškrovos diena, galite gerti vien tik sultinį. Jei norite sotaus patiekalo, sultinį galite gardinti virtinukais, makaronais, ryžiais, mėsos kukuliais, įvairiomis daržovėmis. Patiekti su skrudinta duona ar bandelėmis ir pan.

Receptai
Receptas: Neriebus jautienos sultinys
4 asmenims
Pagaminsite per 6 val.
3.5 / 11
Kaip gaminti

1. Kaulų imkite tiek, kad tilptų į puodą. Iš pradžių kaulus sudėkite į skardą ir kepkite 200 °C orkaitėje, kol gerokai apskrus.

2. Apskrudusius kaulus sudėkite į puodą, įmeskite nuluptą svogūną, nuskustas morkas, salierus ir įpilkite kambario temperatūros vandens tiek, kad kaulai būtų visiškai apsemti.

3. Puodą uždenkite ir ant labai mažos ugnies virkite maždaug 5 val., retkarčiais nugraibydami į paviršių iškylančias putas.

4. Išvirusį sultinį nukoškite, ataušinkite iki kambario temperatūros ir laikykite šaldytuve, kol sukietės riebalai. Visus juos kuo kruopščiau nugriebkite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

 

 

Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (jaučių arba veršiukų kaulai)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Salierai: 2.00 vnt. (lapkočiai)
Vanduo: 1.00 l
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Daržovių sultinys
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 23
Kaip gaminti

1. Daržoves švariai nuplaukite, supjaustykite nemažais gabalais, suberkite prieskonius, supilkite nurodytą vandens kiekį ir virkite 30–40 minučių.

2. Išvirusį sultinį nukoškite, pagardinkite šviežiais kapotais krapais, daigintomis pipirinėmis ar kitokiais mėgstamais žalumynais ir tiekite su makaronais.

Plačiau skaitykite: „Vakarienė su Liutauru Čepracku: vištienos sultinys su naminiais makaronais“

Ingredientai
Vanduo: 2500.00 ml
Salierai: 200.00 g (su gumbu)
Paprikos: 100.00 g (saldžiosios)
Morkos: 200.00 g
Laurų lapai: 1.00 vnt. (2)
Petražolės: 10.00 g (ryšulėlis šviežių)
Juodieji pipirai: 2.00 vnt. (žirneliai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Neriebus vištienos sultinys
4 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
2.9 / 32
Kaip gaminti

1. Kaulus ir nuopjovas (odelė netinka, nes ji riebi) sudėkite į puodą, įpilkite vandens, užvirinkite ir pavirkite 5 min. Vandenį nupilkite, įpilkite švaraus, kad apsemtų, sudėkite nuluptas daržoves, uždenkite ir ant labai mažos ugnies virkite 2,5–3 val.

2. Gatavą sultinį nukoškite, ataušinkite iki kambario temperatūros, paskui palaikykite šaldytuve, kad sukietėtų riebalai. Visus juos nugriebkite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (arba kalakutų kaulų, kaklų arba sparnų)
Vanduo: 1.00 l
Morkos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Petražolės: 1.00 vnt. (šaknis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
 

Paskanaukite!

Receptai
Receptas: Sultinys su makaronais ir jautiena
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.8 / 9
Kaip gaminti
  1. Į didelį puodą sudėkite jautieną, per pusę perpjautą svogūną, į tris dalis padalytą morką, griežinėliais pjaustytus salierus. Virkite apie valandą.
  2. Tada daržoves išimkite, sultinį perkoškite, mėsą supjaustykite ir padėkite šiltai.
  3. Sultinį perpilkite į švarų puodą, užvirinkite, suberkite makaronus, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir virkite apie 10 min. (kol išvirs makaronai).
  4. Sultinį patiekite karštą su keliais jautienos gabalėliais, pabarstytą kapotomis petražolėmis.
Ingredientai
Vanduo: 2.00 l
Jautiena: 600.00 g (jautienos kulninė)
Makaronai: 200.00 g (smulkūs)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Salierai: 20.00 g (šaknis)
Petražolės: 50.00 g (kapotos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sultinys su koldūnėliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 8
Kaip gaminti

1. Kiaušinį sumaišykite su tirpintu sviestu, miltais, šiltu vandeniu, pasūdykite ir užminkykite kietą tešlą. Tešlą uždenkite ir leiskite pastovėti apie 15 minučių kambario temperatūroje.

2. Faršą pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Tešlą plonai iškočiokite, išspauskite mažus apskritimus, per vidurį dėkite įdaro ir sulenkę užspauskite kraštus, kampus sujunkite.

3. Puode užvirkite 1,5–2 l vandens, sumeskite sultinio kubelius ir sudėkite koldūniukus. Virkite 15–20 minučių. Tiekite apibarstę žalumynais.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 1.00 st. (1,5)
Sviestas: 1.00 valg. š. (tirpinto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanduo: 100.00 ml (šiltas, žiūrekite pagal tešlos kietumą)
Faršas: 300.00 g (jautienos)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (smulkinti)
Sultinys: 2.00 l (keli kubeliai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Makaronų - daržovių sriuba vištienos sultinyje
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 6
Kaip gaminti

1. Svieste pakepinkite smulkintas daržoves

2. Į sultinį suberkite druską, prieskonius, supjaustytas bulves bei apkepintas daržoves ir virkite apie 20 min. Galite paskaninti grietine.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Ingredientai
Vištienos sultinys: 2500.00 ml (naminis)
Makaronai: 100.00 g (sauja)
Bulvės: 3.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Moliūgai: 200.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Bazilikai: 20.00 g (saujelė žalių)
Petražolės: 20.00 g (saujelė žalių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Sviestas: 30.00 g
Druska: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Temos: 1 Receptai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Gerumu dalintis gera
Skanumėlis

Video

00:12
00:51
00:48

Dabar tu gali

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką