Kaip išvirti puikų sultinį? Sužinokite keturias esmines taisykles straipsnyje KAIP IŠVIRTI TOBULĄ SULTINĮ.
Pasimokykime gaminti sultinį iš tikro profesionalo – Liutauro Čepracko. Išsamiau apie tai straipsnyje VAKARIENĖ SU LIUTAURU ČEPRACKU: VIŠTIENOS SULTINYS SU NAMINIAIS MAKARONAIS.
Jūsų dėmesiui – trys klasikiniai sultiniai
Jei nusprendėte, kad šiandien bus iškrovos diena, galite gerti vien tik sultinį. Jei norite sotaus patiekalo, sultinį galite gardinti virtinukais, makaronais, ryžiais, mėsos kukuliais, įvairiomis daržovėmis. Patiekti su skrudinta duona ar bandelėmis ir pan.
1. Kaulų imkite tiek, kad tilptų į puodą. Iš pradžių kaulus sudėkite į skardą ir kepkite 200 °C orkaitėje, kol gerokai apskrus.
2. Apskrudusius kaulus sudėkite į puodą, įmeskite nuluptą svogūną, nuskustas morkas, salierus ir įpilkite kambario temperatūros vandens tiek, kad kaulai būtų visiškai apsemti.
3. Puodą uždenkite ir ant labai mažos ugnies virkite maždaug 5 val., retkarčiais nugraibydami į paviršių iškylančias putas.
4. Išvirusį sultinį nukoškite, ataušinkite iki kambario temperatūros ir laikykite šaldytuve, kol sukietės riebalai. Visus juos kuo kruopščiau nugriebkite.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Daržoves švariai nuplaukite, supjaustykite nemažais gabalais, suberkite prieskonius, supilkite nurodytą vandens kiekį ir virkite 30–40 minučių.
2. Išvirusį sultinį nukoškite, pagardinkite šviežiais kapotais krapais, daigintomis pipirinėmis ar kitokiais mėgstamais žalumynais ir tiekite su makaronais.
Plačiau skaitykite: „Vakarienė su Liutauru Čepracku: vištienos sultinys su naminiais makaronais“
1. Kaulus ir nuopjovas (odelė netinka, nes ji riebi) sudėkite į puodą, įpilkite vandens, užvirinkite ir pavirkite 5 min. Vandenį nupilkite, įpilkite švaraus, kad apsemtų, sudėkite nuluptas daržoves, uždenkite ir ant labai mažos ugnies virkite 2,5–3 val.
2. Gatavą sultinį nukoškite, ataušinkite iki kambario temperatūros, paskui palaikykite šaldytuve, kad sukietėtų riebalai. Visus juos nugriebkite.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Paskanaukite!
- Į didelį puodą sudėkite jautieną, per pusę perpjautą svogūną, į tris dalis padalytą morką, griežinėliais pjaustytus salierus. Virkite apie valandą.
- Tada daržoves išimkite, sultinį perkoškite, mėsą supjaustykite ir padėkite šiltai.
- Sultinį perpilkite į švarų puodą, užvirinkite, suberkite makaronus, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir virkite apie 10 min. (kol išvirs makaronai).
- Sultinį patiekite karštą su keliais jautienos gabalėliais, pabarstytą kapotomis petražolėmis.
1. Kiaušinį sumaišykite su tirpintu sviestu, miltais, šiltu vandeniu, pasūdykite ir užminkykite kietą tešlą. Tešlą uždenkite ir leiskite pastovėti apie 15 minučių kambario temperatūroje.
2. Faršą pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Tešlą plonai iškočiokite, išspauskite mažus apskritimus, per vidurį dėkite įdaro ir sulenkę užspauskite kraštus, kampus sujunkite.
3. Puode užvirkite 1,5–2 l vandens, sumeskite sultinio kubelius ir sudėkite koldūniukus. Virkite 15–20 minučių. Tiekite apibarstę žalumynais.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
1. Svieste pakepinkite smulkintas daržoves
2. Į sultinį suberkite druską, prieskonius, supjaustytas bulves bei apkepintas daržoves ir virkite apie 20 min. Galite paskaninti grietine.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė