Dabar populiaru
Publikuota: 2018 gegužės 17d. 09:00

Prieš kepant ant grilio – marinuojame: 16 receptų, kurie nustebins naujais skoniais

Marinuojama mėsa
„Scanpix“ nuotr. / Marinuojama mėsa

Dalis žmonių teigia, jog geros mėsos, o juolab žuvies, neverta marinuoti – juos galima pavadinti gryno skonio šalininkais. Tačiau priešingos stovyklos atstovai tikintų, jog marinatas neįtikėtinai praturtina mėsos, žuvies ar net daržovių skonį. Jei jums artimas pastarasis požiūris, rinkitės iš keliolikos receptų: vieni jų – universalūs marinatai, kiti – jau konkrečių patiekalų.

Marinatai:

Receptai
Receptas: Naminis Teriyaki marinatas
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.0 / 9
Kaip gaminti
  • Sumaišykite visus ingredientus dubenėlyje ir marinuokite šiame marinate vištieną ar tofu valandą, o kiaulieną ar jautieną – apie porą valandų.
Ingredientai
Sojų padažas: 40.00 ml
Cukrus: 40.00 ml
Česnakai: 2.00 skiltelės (sutrintos)
Imbieras: 1.00 valg. š. (šviežio, tarkuoto)
Vyno actas: 2.00 valg. š. (ryžių)
Vorčesterio padažas: 1.00 valg. š.
Vanduo: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Granatų marinatas mėsai
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.5 / 14
Kaip gaminti
  • Sumaišykite visus ingredientus ir gautame marinate laikykite mėsą mažiausiai 2 val., o galima ir pernakt. Idealiai tinka jautienai, kiaulienai ar avienai.
Ingredientai
Pomidorų tyrė: 90.00 ml
Granatų sultys: 80.00 ml
Medus: 2.00 valg. š. (skysto)
Granatų melasa: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Garstyčios: 2.00 valg. š.
Vorčesterio padažas: 1.00 arbat. š.
Saldžiosios paprikos milteliai: 0.50 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pikantiškas chimichurri marinatas
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.3 / 10
Kaip gaminti
  • Sudėkite visus produktus į virtuvės kombainą ir sutrinkite, kol petražolės bus smulkiai sukapotos, o ingredientai susimaišys. Jei neturite virtuvės kombaino, petražoles itin smulkiai sukapokite plačiu peiliu ir sumaišykite su kitais ingredientais.
  • Marinuokite pasirinktą mėsą mažiausiai valandą (o didesnius gabalėlius galima ir pernakt).
Ingredientai
Raudonasis svogūnas: 0.25 vnt. (smulkiai supjaustyto;)
Čili pipiras: 2.00 vnt. (maži smulkiai supjaustyti)
Česnakai: 3.00 skiltelės (sutrintos)
Petražolės: 1.00 sauja (didelė)
Vyno actas: 60.00 ml (raudonojo)
Alyvuogių aliejus: 40.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Saldus rytietiškas čili marinatas
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.3 / 3
Kaip gaminti
  • Sumaišykite visus ingredientus dubenėlyje ir marinuokite šiame marinate produktus mažiausiai valandą (jei tai didesni gabaliukai, galima ir pernakt).
Ingredientai
Česnakai: 2.00 vnt. (sutrintos skiltelės)
Imbieras: 2.00 arbat. š. (šviežio, tarkuoto)
Saldus čili padažas: 120.00 ml
Sojos padažas: 60.00 ml (šviesaus)
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š. (geriausiai tinka kepintų sezamų)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos šlaunelių marinatas
4 asmenims
Pagaminsite per 4 val. 50 min.
2.4 / 13
Kaip gaminti
  1. Vištienos šlauneles švelniai pamuškite, kad į mėsą geriau įsigertų marinatas.
  2. Tuomet dubenyje sumaišykite visus marinatui reikalingus ingredientus, išskyrus kokosų pieną.
  3. Šlauneles sudėkite į krepšelį, užpilkite marinatu ir užriškite. Tai padarę, gerai pamasažuokite, įtrinkite prieskonius į mėsą.
  4. Krepšelį atriškite, supilkite kokosų pieną ir vėl užriškite. Gerai įtrinkite.
  5. Laikyti 4 val. arba per naktį. Kepti tinka tiek orkaitėje, tiek ant grilio. Kepkite apie 40 min. 160 °C karštyje.

Receptą atsiuntė Evelina M., Marijampolė

Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (šlaunelių)
Česnakai: 3.00 skiltelės (sutrinto)
Žuvies padažas: 100.00 ml
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (nubrauktas)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (nubrauktas arbat. š. maltos)
Karis: 1.00 arbat. š. (nubrauktas arbat. š.)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kokosų pienas: 200.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Nerealiai skanus vištienos marinatas
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 40 min.
3.2 / 58
Kaip gaminti
  1. Dideliame dubenyje (ne aliuminio) gerai išmaišykite visus produktus.
  2. Vištienos krūtinėles išmuškite plaktuku iki 1–1,5 cm storumo gabaliukų.
  3. Vištieną išvoliokite marinate, uždenkite ir palikite šaltai marinuotis 2–12 val.
  4. Įkaitinkite grilį.
  5. Vištienos gabaliukus ištraukite iš marinato, šiek tiek nuvarvinkite.
  6. Kepkite ant grotelių iš abiejų pusių po 5 min.
  7. Kepant orkaitėje: įkaitinkite orkaitę iki 230 °C temperatūros. Kepkite vištieną ant grotelių virš skardos iš abiejų pusių po 6 min.
  8. Kepant keptuvėje: gerai įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, kepkite po 5 min. iš abiejų pusių.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Aušra G., Panevėžys

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 4.00 vnt. (didelės)
Actas: 60.00 ml (5% obuolių)
Rudasis cukrus: 80.00 g
Garstyčios: 3.00 valg. š. (padažo)
Česnakai: 3.00 skiltelės (sutrintų)
Žalioji citrina: 2.00 valg. š. (sulčių)
Druska: 2.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 šviežiai maltų)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Patiekalai, ruošti prieš tai pamarinavus:

Receptas: Šašlykai granatų sulčių marinate
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 36
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite mėsą vidutinio dydžio gabaliukais, svogūnus – žiedais, prieskonius sutrinkite trintuvėje.
  2. Mėsą sudėkite į indą, suberkite prieskonius ir svogūnus bei viską gerai permaišykite.
  3. Supilkite į mėsą granatų sultis ir gerai viską permaišykite, tada supilkite aliejų ir dar kartą gerai sumaišykite. Marinuokite mėsą vieną parą, o druską suberkite likus kuriam laikui iki šašlykų kepimo.
Ingredientai
Mėsa: 2.00 kg ((kiauliena, jautiena, vištiena))
Svogūnai: 5.00 vnt.
Granatų sultys: 700.00 ml
Aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis ((pagal skonį))
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis ((chmeli suneli prieskoniai))
Pipirai: 1.00 žiupsnelis ((žirneliais))
Kalendros: 1.00 žiupsnelis ((sėklos))
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Šašlykai imbieriniame marinate
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.7 / 23
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite mėsą gabalėliais ir sudėkite į indą.
  2. Sumaišykite smulkiai supjaustytą imbierą, žaliąją citriną, smulkintą raudonąjį svogūną, aitriosios paprikos ankštį, česnaką, sojų padažą, augalinį aliejų.
  3. Gautą marinatą supilkite ant mėsos ir gerai išmaišykite. Marinuokite kelias valandas. 
Ingredientai
Imbieras: 50.00 g
Žalioji citrina: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. ((raudonasis))
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. ((ankštis))
Česnakai: 6.00 skiltelės
Sojų padažas: 50.00 ml
Aliejus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Marinuoti kiaulienos šonkauliukai su mėtų padažu
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
4.7 / 6
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pagaminkite marinatą. Ant sausos keptuvės pakepinkite garstyčių sėklas, kol jos ims šokinėti. Nukelkite keptuvę nuo ugnies, sėklas atvėsinkite ir lengvai pagrūskite.

2. Sumaišykite likusius marinato ingredientus su garstyčiomis. Sudėkite kiaulienos šonkaulius į nedidelį, negilų indą ir užpilkite marinatu, apvoliokite juo mėsą, kad visa pasidengtų. Tada indą uždenkite ir palikite marinuotis šaldytuve 1–2 val.

3. Kol šonkauliukai marinuojasi, pasiruoškite padažą. Į nedidelį elektrinio smulkintuvo indelį dėkite mėtas, svogūnus, citrinos sultis, čili pipirus, cukrų ir trinkite iki vienalytės masės, o tada įberkite pipirų ir druskos.

4. Marinuotus šonkauliukus išimkite iš indo, kuriame jie buvo, nuvarvinkite marinato perteklių ir dėkite ant augaliniu aliejumi pateptų kepsninės grotelių. Kepkite 15–20 min. dažnai vartydami, kol visiškai iškeps ir apskrus.

5. Patiekite su mėtų padažu ir šviežiomis salotomis, kitais mėgstamais priedais.

Ingredientai
Kiaulienos šonkauliai: 2.00 kg
Garstyčių sėklos: 2.00 arbat. š. (marinatui)
Tamarindų pasta: 6.00 valg. š. (galima keisti 4 valg. šaukšt. citrinų sulčių; marinatui)
Česnakai: 4.00 skiltelės (sukapotos; marinatui)
Sojos padažas: 2.00 valg. š. (marinatui)
Medus: 12.00 valg. š. (marinatui)
Kuminai: 2.00 arbat. š. (malto; marinatui)
Kalendros: 2.00 arbat. š. (maltos; marinatui)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (marinatui)
Mėtos: 1.00 sauja (šviežių, kapotų; padažui)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (labai smulkiai supjaustytas; padažui)
Čili pipiras: 2.00 vnt. (žalieji, pašalintomis sėklomis ir labai smulkiai supjaustyti; padažui)
Citrinos sultys: 4.00 valg. š. (padažui)
Cukrus: 2.00 arbat. š. (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Jautienos didkepsniai medaus ir aitriųjų paprikų marinate
3 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
2.4 / 7
Kaip gaminti
  1. Nuplaukite aitriosios paprikos ankštį, išimkite sėklytes kartu su baltomis plėvelėmis ir supjaustykite mažais kubeliais.
  2. Nulupkite imbierą ir jį smulkiai sutrinkite arba sukapokite.
  3. Nulupkite česnaką ir supjaustykite mažais kubeliais.
  4. Aliejų gerai išmaišykite su druska, pipirais ir medumi, supilkite kitus ingredientus.
  5. Nuplaukite jautienos didkepsnius, nusausinkite ir sudėkite į marinatą.
  6. Marinuokite maždaug 30 min. (pagal pageidavimą galima ilgiau).
  7. Kepsninėje kepkite apie 6–8 min., esant tiesioginiam, dideliam karščiui. 
  8. Gaminimo trukmė: 25 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Patarimas: Prie šio patiekalo puikiai tinka MAGGI kepsnių arba klasikinis kečupas.

 

Ingredientai
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (ankštis)
Imbieras: 1.00 žiupsnelis (gabalėlis apie 1 cm)
Česnakai: 1.00 skiltelės (nedidelė)
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepimui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Medus: 1.00 valg. š.
Jautiena: 450.00 g (3 jautienos didkepsniai (150 g))
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Marinuota vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.7 / 16
Kaip gaminti
  1. Česnako skilteles smulkiai supjaustykite.
  2. Kitus ingredientus gerai išmaišykite dubenyje . 
  3. Vištienos sparnelius, blauzdeles ar krūtinėles (tik tuomet jas supjaustykite smulkiau, galite net pamušti), išvoliokite marinate, uždenkite ir palikite šaltai marinuotis per naktį .

Receptą atsiuntė Neringa L., Kaunas

Ingredientai
Vištiena: 1.00 kg (sparneliai ir blauzdelės)
Actas: 100.00 ml (obuolių)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Garstyčios: 3.00 valg. š. (padažo)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Druska: 2.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Vištienos krūtinėlė su garstyčių ir medaus marinatu
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 40 min.
3.4 / 37
Kaip gaminti
  1. Česnakus sutarkuokite arba išspauskite.
  2. Stikliniame dubenyje išmaišykite produktus.
  3. Keturias vištienos krūtinėles supjaustykite nedideliais gabaliukais, aptepkite bei apvoliokite marinatu bei palikite šaltai marinuotis per naktį.
  4. Kepkite ant grilio arba orkaitėje 10–15 minučių. Skanaus!

Receptą atsiuntė Indrė B., Gargždai

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 800.00 g
Garstyčios: 3.00 valg. š. (marinatui)
Česnakai: 3.00 skiltelės (marinatui)
Druska: 2.00 arbat. š. (marinatui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 šviežiai maltų - marinatui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (marinatui)
Actas: 2.00 valg. š. (baltojo - marinatui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos šašlykas su tailandietišku marinatu „Satay Gai“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 13
Kaip gaminti
  1. Smulkiai sukapokite česnakus, svogūnus ir imbierą, viską dėkite į elektrinį trintuvą, suberkite ciberžoles, kalendrą ir kmynus.
  2. Viską susmulkinkite iki vientisos masės, pridėkite druskos, sviesto ir cukraus ir dar kartą gerai ištrinkite.
  3. Mėsą sumaišykite su marinatu ir leiskite pastovėti šaldytuve ne mažiau nei 1 val. (dar geriau per naktį).
  4. Kepkite ant bambukinių iešmelių grilyje.

Pagaminsite per 30 min., neskaičiuojant marinavimo ir kepimo laiko.

Receptą atsiuntė Kristina

Ingredientai
Vištiena: 450.00 g (filė)
Kalendros: 2.00 arbat. š. (maltų)
Kmynai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Raudonasis svogūnas: 4.00 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelio gabalėlio)
Ciberžolė: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Marinuoti sprandinės kepsneliai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 32
Kaip gaminti

1. Aliejų išsukite su citrinų sultimis, medumi, sutrinta česnakų skiltele ir rozmarinais. Sudėkite mėsą ir palikite marinuotis.

2. Mėsos gabalėlius iš abiejų pusių apkepinkite įkaitintame aliejuje. Supilkite obuolių sultis ir kepkite 5–7 minutes.

3. Kepsnelius patiekite su marinuotomis aitriosiomis paprikomis ir salotomis su ridikėliais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Aliejus: 4.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (4 valg. š sulčių)
Medus: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Kiauliena: 4.00 vnt. (gabalėliai - sprandinės)
Sultys: 100.00 ml (obuolių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lašišų kepsneliai medaus-garstyčių marinate
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 24
Kaip gaminti
  1. Pirmiausia pasigaminkite marinatą: dubenėlyje sumaišykite medų su garstyčiomis, supilkite šviežiai spaustas citrinos sultis ir išsukite iki vientisos masės. Nebijokite šio mišinio ragauti – jis turi būti saldžiarūgštis su ryškiai juntamomis garstyčiomis. Jei tik norite, koreguokite marinato skonį pagal savo norus.
  2. Kiekvieną lašišos pjausnį iš abiejų pusių aptepkite marinatu ir palikite pusvalandžiui šaldytuve pasimarinuoti.
  3. Pasiruoškite kiekvienam kepsneliui po dvigubą folijos lapą, ištepkite vidinę pusę aliejumi. Ant folijos gabalėlio dėkite pjausnį, pabarstykite druska, pipirais ir užlankstykite foliją it voką. Iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepkite „vokelius“ su pjausniais apie 15–20 min.
  4. Iškepusius kepsnelius, kuriems nebereikės jokio papildomo padažo, patiekite su citrinos riekelėmis ir a) lengvomis šviežiomis salotomis; b) keptais pomidorais ir/ar brokoliais.
Ingredientai
Lašiša: 4.00 vnt. (pjausniai su oda)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Garstyčios: 2.00 valg. š. (marinatui; idealiai tinka Dižono garstyčios)
Medus: 1.00 valg. š. (marinatui, skysto)
Citrinos sultys: 3.00 valg. š. (marinatui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Ant grotelių kepta marinuota lašiša su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 12
Kaip gaminti
  1. Dubenyje išmaišykite šaukštą aliejaus su balzaminiu actu ir saldžiu čili padažu bei trupučiu druskos.
  2. Šiuo marinatu aptepkite lašišos filė, palikite ją dubenyje su likusiu marinatu ir padėkite į šaldytuvą marinuotis.
  3. Morkas nuplaukite šepetėliu ir išilgai supjaustykite plonais griežinėliais, pabarstykite druska.
  4. Smidrus perliekite vandeniu ir sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Po 1–2 min. išgriebkite į kiaurasamtį. Pašlakstykite morkas ir smidrus likusiu aliejumi.
  5. Įkaitinkite keptuvę su grotelėmis ir sudėkite ant jų morkas bei smidrus. Kepkite kiekvieną pusę maždaug po 2 min.
  6. Tada patepkite groteles trupučiu aliejaus, sudėkite lašišą ir kepkite kiekvieną pusę po maždaug 4 min.
  7. Ragaukite su apkeptomis daržovėmis. Patiekalą pagardinkite laimo sultimis.
Ingredientai
Smidrai: 20.00 vnt. (stiebų)
Morkos: 4.00 vnt.
Lašiša: 4.00 vnt. (filė)
Aliejus: 2.00 valg. š. (pvz. Vynuogių kauliukų)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Saldus čili padažas: 1.00 valg. š.
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (sultys)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (MAGGI klasikinio arba aitraus - pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Gera keliauti kartu

BALTIJOS MAISTO IR GĖRIMŲ PARODA „BAF“ 2018

Įkvėpk daugiau gyvenimo

Nacionalinis sveikatos egzaminas 2018

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką