Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Prieskoniai, kurie gerina virškinimą

Kepta mėsa
Fotolia nuotr. / Kepta mėsa
Šaltinis: 15min
0
A A

Prieskoniai patiekalams ne tik suteikia pikantišką skonį, bet ir gerina virškinimą. Taigi, jei ketinate ruošti naujametes (ir ne tik) vaišes, negailėkite jų, ypač gamindamos sunkiau virškinamą maistą.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!
  • Į mėsos, ankštinių daržovių, kopūstų patiekalus tinka dėti mairūnų ir kmynų. Šie prieskoniai jau nuo pirmojo kąsnio gerina skrandžio veiklą. Kmynai sumažina maisto fermentaciją žarnyne, todėl nepučia vidurių, o mairūnai mažina spazmus, neleidžia kilti virškinamojo trakto uždegimui.
  • Žvėrieną ir keptą paukštieną verta gardinti rozmarinais. Jie ne tik pagerina patiekalų skonį, bet ir paspartina medžiagų apykaitą.
  • Sunkaus maisto virškinimą puikiai gerina šermukšnių ir kadagių uogos.
  • Paštetams ir tirštiems padažams tinka čiobreliai ir bazilikai. Šios prieskoninės žolės reguliuoja skrandžio veiklą.
  • Prie žuvies patiekalų dera šviežios arba džiovintos mėtos, citrinų sultys ir jų žievelės.
  • Skrandžio veiklą taip pat aktyvina česnakai ir krienai. Tiesa, inkstų ir kepenų ligoniai pastarųjų turėtų atsisakyti.
  • Būtų nuodėmė į šį sąrašą neįtraukti imbiero, kurio virškinimui naudingos savybės buvo žinomos jau prieš tūkstančius metų ir plačiai taikomos Indijoje bei kituose kraštuose. Šis virškinimą gerinantis ir pykinimą mažinantis prieskonis tinka ir saldiesiems, ir mėsos patiekalams. Prieš valgį galite pasimėgauti ir imbierų arbata.
Receptai
Receptas: Klasikinė imbierų arbata
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 85
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vanduo: 1.00 l
Imbieras: 3.00 valg. š. (trinto)
Medus: 6.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (nedidelis žiupsnelis maltų)
Apelsinai: 1.00 vnt. (4 valg. š. apelsinų, mandarinų arba citrinų sulčių)
Mėtos: 10.00 g (lapelių pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Užvirinkite vandenį, dėkite į jį trintą imbierą, medų ir maišykite, kol ištirps.

2. Perkoškite gautą gėrimą ir pridėkite juodųjų pipirų, sulčių ir mėtų lapelių. Skanaukite karštą.  

Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką