-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieskoniais pagardinta pavasariškai lengva daržovių ir žalumynų sriuba

Atrodytų, karštas sriubas valgome žiemą ar vėlyvą rudenį, o įsibėgėjus pavasariui ateina metas šaltsriubėms. Tik ne Lietuvoje! Gegužės žvarbą puikiai išsklaidys karšta, tačiau vis tiek pavasariška (joje itin gausu žalios spalvos) sriuba, pagardinta netikėtais prieskoniais. Beje, šis receptas – tik orientyras, mat prieskonius ir žalumynus galite derinti pagal savo simpatijas.
Pavasariška daržovių sriuba
Pavasariška daržovių sriuba / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 3 skiltelės česnako, labai plonai supjaustytos;
  • 2 nedideli svogūnai;
  • 2 porai, tik baltoji dalis, supjaustyta pusžiedžiais;
  • 3–4 citrinos žievelės juostos;
  • 1 pankolis be išorinių lapų ir supjaustytas šiaudeliais;
  • 1 skardinė konservuotų baltųjų pupelių, perskalautų šaltame vandenyje;
  • 1 sauja žirnelių ankščių (kuo šviežesnių ir traškesnių);
  • 1 stiklinė šviežių ar šaldytų žaliųjų žirnelių;
  • 2 didelės saujos nedidelių špinatų lapelių, nuplautų, be kietų kotelių;
  • 1 arbat. šaukšt. pankolių sėklų;
  • 1 arbat. šaukšt. kalendrų sėklų;
  • didelis žiupsnis juodųjų pipirų;
  • druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. šviesios sojų (miso) pastos (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Pirmiausia grūstuvėje (ar dubenėlyje kočėlo galu) kiek pagrūskite pankolių ir kalendrų sėklas.

2. Nemažame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir suberkite prieskonius bei česnaką, pakaitinkite maišydami apie minutę, kol česnakas kiek suminkštės, bet dar nepradės skrusti. Suberkite smulkintus svogūnus, įmeskite citrinos žievelės juosteles ir pakepinkite apie 5 min, kol svogūnai suminkštės.

3. Supilkite į puodą 1 litrą vandens ir užvirkite, suberkite porus, pankolius, pupeles ir žirnių ankštis, pasūdykite ir pavirkite 5–6 min., kol daržovės suminkštės. Tuomet dėkite špinatus, žaliuosius žirnelius, jei naudojate, ir sojų pastą, gerai išmaišykite ir pavirkite dar minutę – kol žirneliai sušils, o špinatai sukris. Paragaukite, ar netrūksta druskos.

4. Patiekite su paskrudintomis mėgstamos duonos riekelėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius