Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pristatytas specialus „Maltiečių sriubos“ receptas

Šiandien pagal specialų receptą Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) klube Edita Mildažytė, Edmundas Seilius, Kristina Zmailaitė ir kiti žinomi žmonės virė sriubą. Į ją pateko ne tik tradiciniai ingredientai – daržovės ir prieskoniai, bet ir Maltos ordino pagalbos tarnybos (MOPT) jau aštuntąjį kartą organizuojamos akcijos „Maltiečių sriuba“ puoselėjamos vertybės: meilė, supratingumas, pagalba kitiems, šiluma ir dėmesys artimiesiems. Pirmieji sriubos paragavę LRT darbuotojai visą dieną galės įsigyti jos LRT valgykloje, o surinktos lėšos bus skirtos akcijai. Pagal žinomų žmonių išbandytą receptą sriubos bus verdamos visų „Maltiečių sriubos“ akcijos renginių metu, kurie vyks daugiau nei 20-yje Lietuvos miestų.
„Maltiečių sriubos“ pristatymas
„Maltiečių sriubos“ pristatymas / Organizatorių nuotr.

„Mūsų akcija ir jos metu vykdomi geri darbai labai pakeitė senų, vienišų ar tiesiog užmirštų žmonių gyvenimą. Jie nuoširdžiai globojami maltiečių savanorių, todėl nebesijaučia tokie vieniši ir gauna visą reikiamą pagalbą, – sako MOPT prezidentas Romas Abunevičius. – Kiekvienais metais įtraukiame vis daugiau žmonių, norinčių padėti, – taip skatiname žmonių sąmoningumą, užuojautą ir norą padėti silpnesniesiems. Kaip sakoma, gerų darbų niekada nebūna per daug, o juos įgyvendinti galime tik visi kartu.“

Pasak MOPT generalinio sekretoriaus Eitvydo Bingelio, „Maltiečių sriuba“ – puikus pavyzdys, kaip veikdami išvien galime nuveikti daugiau. Praėjusiais metais gerų žmonių dėka buvo išdalyta daugiau kaip 50 000 porcijų sriubos skurstantiems ir vienišiems senoliams, o maltiečių nuvažiuoti atstumai siekia apie 40 000 km, – tai prilygsta kelionei aplink Žemės rutulį. „Visa tai nebūtų įvykę be žmonių aukų ir pagalbos. Tikiu, kad ateityje visuomenė dar aktyviau prisidės prie akcijos ir savo apsilankymais bei rūpesčiu galėsime nudžiuginti daugiau senelių“, – sako E. Bingelis. Maltiečiai visoje Lietuvoje globoja daugiau nei 1 200 senelių, 300-ams jų kasdien vežamas karštas maistas. Projektą „Maistas ant ratų“, kurio metu vežiojamas karštas maistas, MOPT vykdo jau 20 metų.

Labdaros akcijos „Maltiečių sriuba 2013“ naujiena – „Gerosios žvaigždės“ miesto titulas, kuris šiemet  garbingai atiteko Klaipėdai, gruodį miesto svečius nustebinsiančiai renginių gausa, kuriuose dėmesys bus skiriamas maltiečių akcijai. „Kaip ir kiekvienais metais, ruošdamiesi kalėdiniams renginiams, norėjome padaryti kažką labai gero. Ieškodami idėjų, prisiminėme, kaip žiemą Teatro aikštėje maltiečių bendruomenė visus vaišino sriuba, ir, turbūt, geros mintys susitiko kažkur danguje, todėl  prasidėjo mūsų graži draugystė“, – sako VšĮ „Klaipėdos šventės" kūrybos vadovė Dalia Grikšaitė. Klaipėdoje renginių maratonas prasidės Kalėdų eglės įžiebimu, vėliau visą mėnesį kiekvieną savaitgalį Teatro aikštėje veiks mugė, kurioje ką nors įsigydami miestiečiai ir miesto svečiai simboliškai prisidės prie „Maltos ordino“ akcijos. Kitais metais ši „Gerumo žvaigždės“ estafetė bus perduota ir kitiems Lietuvos miestams.

Kaip ir kasmet, organizuojamas akcijos „Maltiečių sriuba“ koncertas. Šiais metais jis išsiskirs vedėjų gausa – vos per valandą jų išvysime 13, be to, tai bus įvairiausių kartų atstovai: nuo vyriausio televizijos laidų vedėjo Algimanto Čekuolio, Zitos Kelmickaitės iki jaunosios kartos – Jurgitos Jurkutės, Marijaus Žiedo, Beatos Tiškevič, Andriaus Rožicko bei kitų. Telemaratone pasirodys ir visas pulkas Lietuvos žvaigždžių: scenos grandas Stasys Povilaitis, Liudas Mikalauskas, Evelina Sašenko, Inga Valinskienė, grupės „Pop ladies“, „Šarkos“, Nerijaus Juškos baleto mokyklos auklėtiniai ir daugelis kitų. Šių metų koncerto dovana muzikos gurmanams – garsiausiose pasaulio scenose koncertuojantis portugalų tenoras Bruno Ribeiro. Renginiu siekiama parodyti, kad nesvarbu, kokio amžiaus esame, turime suprasti, kokia sunki senatvė, kad senam žmogui reikia ne tik materialių dalykų, bet ir dėmesio, užuojautos, meilės. Koncertas bus tiesiogiai transliuojamas gruodžio 4 d., 19 val., per LRT.

Maltiečių sriuba
Receptas: Kalėdinė „Maltiečių sriuba“
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.6 / 5
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Agurkai: 1.00 vnt. (marinuotas)
Salierai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Bulvės: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Pomidorai: 400.00 g (konservuoti pomidorai savo sultyse)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Kumpis: 200.00 g (arba rūkyta šoninė)
Dešrelės: 2.00 vnt.
Vanduo: 1.00 l
Sviestas: 1.00 valg. š.
Petražolės: 10.00 g
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (3 griežinėliai)
Sultinys: 1.00 vnt. (kubelis daržovių arba vištienos)
Kaip gaminti
  1. Svogūną supjaustykite ir kartu su pomidorų tyre troškinkite svieste.
  2. Kumpį, pieniškas dešreles supjaustykite smulkiais gabalėliais.
  3. Raugintą agurką nulupkite, išilgai perpjaukite į keturias dalis, išimkite sėklas ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  4. Visus produktus sudėkite į sultinį ir 15 minučių pavirkite. Sriubą išpilstykite į lėkštes, įdėkite grietinės, citrinos griežinėlių, pabarstykite supjaustytais petražolių arba krapų lapeliais.

Nepamirškite sriubos pagardinti tokiais ingredientais kaip meilė, supratingumas, pagalba kitiems, nuoširdumas, atvirumas, šiluma bei dėmesys savo artimiesiems.

Skanaus!

Suskleisti

Straipsnio šaltinis – RsV agentūra AD VERUM

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius