Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2022 12 06

Produktai, kuriais verta apsirūpinti prieš kepant meduolius. Ką verta žinoti?

Liko mažiau kaip 3 savaitės iki Kalėdų, jau šviečia vitrinos, langai, kvepia cinamonu, gvazdikėliais, imbieru. Neatsiejama švenčių dalimi tapo ne tik kūčiukai ar mėsos kepsniai, bet ir meduoliai! Vieni juos kepa trapius, kiti minkštus, treti lipdo meduolinius namelius. Kokį receptą ar formatą besirinktumėte, primename, kuo verta apsirūpinti prieš minkant tešlą ir kaičiant orkaitę! O taip pat dalijamės ir detaliais receptais.
Kalėdiniai meduoliai
Kalėdiniai meduoliai / Vida Press nuotr.

Miltai. Meduoliams puikiausiai tinka paprasčiausi kvietiniai miltai, pasirūpinkite, kad turėtumėte jų atsargų. Jei norite maistingesnio varianto, kvietinius miltus galite keisti speltų, į baltus miltus įmaišyti pilno grūdo, o gal net saujelę ruginių, kurie suintensyvins skonį. Dar viena skonį ir tekstūrą pagerinanti gudrybė – dalį kvietinių miltų keisti migdolų miltais.

Annos Chostegian nuotr. /Stori minkšti meduoliai
Annos Chostegian nuotr. /Stori minkšti meduoliai

Prieskoniai. Parduotuvėse galite rasti jau paruoštų prieskonių mišinių meduoliams, tačiau tokį norimomis proporcijomis galite pasiruošti ir patys. Paprastai šį mišinį sudaro cinamonas, malti gvazdikėliai, maltas kardamonas, imbiero milteliai, po truputį juodųjų bei kvapniųjų pipirų ir tarkuoto/malto muskato riešuto. Jei norite kvapnių meduolių, prieskoniai turėtų būti kuo šviežesni. Kaip pasakoja ekspertė, niekada neprašausite pirkdami nesmulkintus prieskonius ir juos patys sugrūsdami, sumaldami. Žinoma, taip pasirinkus, darbelio bus, tad pamąstykite, ar jam ryšitės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius