Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 gruodžio 4d. 13:00

Produktai, kuriais verta apsirūpinti prieš kepant meduolius. Ką verta žinoti?

Kalėdiniai meduoliai Tik prenumeratoriams
Vida Press nuotr. / Kalėdiniai meduoliai
Liko vos 3 savaitės iki Kalėdų, jau šviečia vitrinos, langai, kvepia cinamonu, gvazdikėliais, imbieru. Neatsiejama švenčių dalimi tapo ne tik kūčiukai ar mėsos kepsniai, bet ir meduoliai! Vieni juos kepa trapius, kiti minkštus, treti lipdo meduolinius namelius. Kokį receptą ar formatą besirinktumėte, primename, kuo verta apsirūpinti prieš minkant tešlą ir kaičiant orkaitę! O taip pat dalijamės ir detaliais receptais.

Miltai. Meduoliams puikiausiai tinka paprasčiausi kvietiniai miltai, pasirūpinkite, kad turėtumėte jų atsargų. Jei norite maistingesnio varianto, kvietinius miltus galite keisti speltų, į baltus miltus įmaišyti pilno grūdo, o gal net saujelę ruginių, kurie suintensyvins skonį. Dar viena skonį ir tekstūrą pagerinanti gudrybė – dalį kvietinių miltų keisti migdolų miltais.

Annos Chostegian nuotr. /Stori minkšti meduoliai
Annos Chostegian nuotr. /Stori minkšti meduoliai

Prieskoniai. Parduotuvėse galite rasti jau paruoštų prieskonių mišinių meduoliams, tačiau tokį norimomis proporcijomis galite pasiruošti ir patys. Paprastai šį mišinį sudaro cinamonas, malti gvazdikėliai, maltas kardamonas, imbiero milteliai, po truputį juodųjų bei kvapniųjų pipirų ir tarkuoto/malto muskato riešuto. Jei norite kvapnių meduolių, prieskoniai turėtų būti kuo šviežesni. Kaip pasakoja ekspertė, niekada neprašausite pirkdami nesmulkintus prieskonius ir juos patys sugrūsdami, sumaldami. Žinoma, taip pasirinkus, darbelio bus, tad pamąstykite, ar jam ryšitės.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

SEB verslo augimo programa

47:36
01:21:02

Adventur 2022

Maistas

Tik prenumeratoriams

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką