Dabar populiaru
Publikuota: 2017 rugpjūčio 21d. 14:00

Puikiai pažįstamos, bet nepabostančios slyvos: 10 receptų

Apkepas su slyvomis
Vida Press nuotr. / Apkepas su slyvomis

Mėlynos, violetinės ir geltonos, didžiulės ir mažytės, saldžios ir pikantiškai rūgščios – slyvų įvairovė stebina ir džiugina. Tai puikiai mums pažįstamas vaisius, kurio rugpjūtį tiesiog negalima ignoruoti – kepkime pyragus, suflė, ruoškime džemus ir čatnius. Skanaus!

Receptai
Receptas: Slyvų užkandėlė
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.2 / 49
Kaip gaminti

1. Slyvas perpjaukite perpus, išimkite kaulą ir gražiai išdėliokite ant plokščios lėkštės.

2. Į kreminį sūrį suberkite trintas česnako skilteles, žiupsnelį raudonėlių, pagal skonį pasūdykite.

3. Sūrio masę išmaišykite ir šaukštu dėkite ant kiekvienos slyvos puselės. Puoškite žalumynais.

4. Skanu patiekti su baltos duonos skrebučiais.

Pastaba. Jei norite išraiškingesnio skonio, kreminį sūrį galite keisti smulkiai tarkuotu parmezano sūriu (apie 150 g. ) sumaišytu su 2-3 šaukštais majonezo (skaniausia, „Helman‘s“, bet gali būti ir kitoks).

Receptą atsiuntė Elena Šimkienė

Ingredientai
Slyvos: 6.00 vnt. (gerai prinokusios mėlynosios)
Sūris: 150.00 g (kreminis, pvz.,„Philadelphia")
Česnakai: 2.00 skiltelės
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų smulkintų (gali būti ir kitokių džiovintų žolelių prieskoniai))
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Blynai su slyvomis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 10
Kaip gaminti

1. Slyvas perpjaukite pusiau, jei labai didelės supjaustykite griežinėliais.

2. Kiaušinius išplakite su pasukomis, įmaišykite ištirpintą ir atvėsintą sviestą.

3. Miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską išmaišykite, suberkite į kiaušinių masę ir išplakite.

4. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus. Tešlos ketvirtį įpilkite ir įspauskite slyvų puselių.

5. Kai apkeps, apverskite ir dar pakepkite 2-3 min.

Patiekite apibarstytus cukraus pudra ir su grietine. Pagal skonį galima naudoti ir mėgstamą sirupą.

Skanaus!

Recepto autorė Jurgita Ostanina

Ingredientai
Slyvos: 800.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š. (ištirpintas)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Pasukos: 200.00 ml
Miltai: 150.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 4.00 arbat. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š. (blynams pabarstyti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kukuliai su slyvų įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.6 / 5
Kaip gaminti

1. Sviestą ir kiaušinius trinkite tol, kol pasidarys puri masė. Įmaišykite varškę, džiūvėsius, miltus, cukrų, žiupsnelį druskos.

2. Dvylika slyvų perpjaukite, išimkite kauliukus. Likusias supjaustykite kubeliais, sumaišykite su medumi, 100 ml vandens ir virkite 5 minutes. Krakmolą sumaišykite su šaukštu šalto vandens, supilkite į slyvų kompotą, išmaišykite ir užvirinkite. Nukelkite nuo viryklės ir palikite atvėsti.

3. Drėgnomis rankomis iš varškės masės suformuokite paplotėlius, ant kiekvieno uždėkite po pusę slyvos.

4. Į slyvų puseles įsprauskite po gabalėlį cukraus, padarykite kukulius. Virkite pasūdytame vandenyje maždaug 15 minučių.

5. Sviestą ištirpinkite keptuvėje, suberkite džiūvėsius ir trumpai pakepinkite. Toliau kaitindami sudėkite išvirtus nuvarvintus kukulius ir maišydami apvoliokite kepintais džiūvėsiais. Grietinėlę su vaniliniu cukrumi plakite tol, kol pasidarys puri masė.

6. Kukulius patiekite su vaniline grietinėle ir slyvų kompotu.  

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Ingredientai
Sviestas: 150.00 g (100 g minkšto ir 50g - apkepimui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Varškė: 500.00 g (22 proc. riebumo)
Džiūvėsiai: 200.00 g (100g - malti ir 6 valg. š. - apkepimui)
Miltai: 200.00 g
Cukrus: 60.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Slyvos: 600.00 g (įdarui)
Medus: 2.00 valg. š. (2 - 3 valg. š. - įdarui)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (įdarui)
Gabalinis cukrus: (įdarui) 12.00 vnt.
Grietinėlė: 100.00 ml (35 proc. riebumo - patiekimui)
Vanilinis cukrus: 15.00 g (1 pakelis - patiekimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Suflė su slyvomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 3
Kaip gaminti

1. Piene (šaukštą palikite) išvirkite pusiau tirštą manų košę.

2. Cukrų ištrinkite su kiaušinio tryniu, šaukštu pieno ir sviestu. Sudėkite nuluptas ir sutrintas slyvas, įmaišykite manų košę.

3. Į trynio ir manų masę sukrėskite iki putų išplaktą kiaušinio baltymą. Atsargiai išmaišykite.

4. Apskritas kepimo formeles patepkite riebalais ir į jas supilkite paruoštą masę. Formeles statykite į puodą su vandeniu ir virkite 180 laipsnių orkaitėje 35–40 minučių. Suflė turi iškilti ir paruduoti.  

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Ingredientai
Pienas: 1.00 st.
Manai: 4.00 valg. š.
Cukrus: 4.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sviestas: 4.00 arbat. š.
Slyvos: 4.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Slyvų pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.1 / 18
Kaip gaminti

1. Iš sviesto, miltų, cukraus ir kiaušinio trynio išminkykite vientisą tešlą, padarykite rutulį, suvyniokite į plėvelę ar foliją ir valandai dėkite į šaldytuvą.

2. Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus (galima dar pasmulkinti). Apšlakstykite citrinos sultimis ir sumaišykite su cukrumi, razinomis, cinamonu.

3. Sviestą ištirpinkite ir jame kepinkite skaldytus migdolus, kol pagels.

4. Iš pusės kiekio tešlos iškočiokite skritulį ir įtieskite į riebalais pateptą apskritą formą. Paskleiskite kepintus migdolus, sukrėskite slyvų masę.

5. Likusią tešlą stambiai sutarkuokite ir trupiniais apdenkite slyvų masę. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių. Iškepusį pyragą pabarstykite milteliniu cukrumi.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Sviestas: 200.00 g (175 - tešlai ir 1 valg. š. - įdarui)
Miltai: 300.00 g (tešlai)
Cukrus: 200.00 g (100 - tešlai ir 100 - įdarui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys - tešlai)
Slyvos: 1.00 kg (vengrinės - įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - įdarui)
Razinos: 50.00 g (įdarui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Migdolai: 100.00 g (skaldytų - įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Slyvų galeta
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.7 / 14
Kaip gaminti

PARUOŠKITE TEŠLĄ

  1. Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir cukrų. Sudėkite šaltą, gabalėliais supjaustytą sviestą ir išmaišykite. Trinkite tarp pirštų tol, kol susidarys trupiniai.
  2. Kitame dubenėlyje išplakite pieną su kiaušinio tryniu. Supilkite į tešlos trupinius ir išmaišykite, kol trupiniai sukibs. Jeigu matote, kad jie per sausi ir nekimba, tuomet įpilkite dar šlakelį šalto pieno.
  3. Perkelkite tešlą ant lygaus ir švaraus miltais pabarstyto paviršiaus. Dar šiek tiek lengvai paminkykite ir suformuokite plokščią tešlos apskritimą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve apie 30–60 minučių.

PARUOŠKITE ĮDARĄ

  1. Slyvas nuplaukite, perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus. Supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite jas citrinų sultimis.
  2. Į tą patį dubenį su slyvomis suberkite 70 g rudojo cukraus ir šaukštelį vanilinio cukraus. Išmaišykite ir palikite pastovėti apie 20 minučių.
  3. Kitame dubenėlyje sumaišykite likusius 30 g rudojo cukraus, kukurūzų krakmolą ir smulkintus lazdynų riešutus.

PARUOŠKITE GALETĄ

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros.
  2. Pasiruoškite lakštą kepimo popieriaus, šiek tiek pabarstykite jį miltais. Išimkite iš šaldytuvo atšalusią tešlą, perkelkite ant kepimo popieriaus ir iškočiokite į daugiau ar mažiau taisyklingą 30–35 cm skersmens apskritimą.
  3. Tešlos apskritimo viduryje berkite cukraus, kukurūzų krakmolo ir smulkintų lazdynų riešutų mišinį. Paskleiskite tolygiai po visą tešlos lakšto centrą, palikdamos maždaug 5 cm pločio švarius tešlos kraštelius. Ant viršaus gražiai išdėliokite slyvų skilteles. Stenkitės nuo skiltelių nuvarvinti didžiąją dalį susidariusio sirupo, antraip dėl jo pertekliaus galetos tešla nebus trapi. Galetos paviršių apibarstykite cukrumi ir smulkintais lazdynų riešutais.
    Astos Černės nuotr. / Gaminant slyvų galetą
    Astos Černės nuotr. / Gaminant slyvų galetą
  4. Tešlos kraštelius užlenkite į vidinę pusę. Dubenėlyje išplakite kiaušinį ir aptepkite juo užlenktus tešlos kraštus. 
  5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol tešlos kraštai taps gražios aukso spalvos, o slyvų įdaras ims „burbuliuoti“. Jeigu matote, kad kepimo metu tešlos kraštai ima per daug ruduoti, uždenkite galetą lakštu folijos.
  6. Patiekite šiltą ar kambario temperatūros, supjaustytą gabalėliais. Galite tiekti su kaušeliu ledų ar mėgstamu kremu.
Ingredientai
Miltai: 210.00 g
Druska: 5.00 g
Cukrus: 60.00 g (50 g tešlai ir 1 arbat. š. viršui)
Sviestas: 115.00 g (šaltas)
Pienas: 60.00 ml (šaltas)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 trynys tešlai ir 1 kiaušinis viršui aptepti)
Slyvos: 7.00 vnt. (didelės, gerai prinokusios, apie 700 g)
Citrinos: 1.00 vnt. (½ citrinų sulčių)
Rudasis cukrus: 100.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kukurūzų krakmolas: 1.00 valg. š.
Lazdynų riešutai: 1.00 sauja (saujelė smulkintų – įdarui ir 2 valg. š. – viršui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Slyvų skanėstas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.1 / 12
Kaip gaminti

1. Iš slyvų išimkite kauliukus ir supjaustykite į keturias dalis ar pusiau. Sudėkite į indą. Įberkite šaukštą rudojo cukraus, cinamono, supilkite brendį. Išmaišykite ir palikite pastovėti apie 15 minučių.

2. Užmaišykite tešlą: kiaušinius išsukite su ruduoju ir vaniliniu cukrumi. Po truputį suberkite miltus. Pilkite sviestą, pieną, nuo slyvų susidariusį skystį ir viską gerai išplakite.

3. Platų indą ar kelis nedidelius ištepkite sviestu, sudėkite slyvas ir viską užpilkite tešla.

4. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes. Slyvų skanėstą vėsinkite apie 15 minučių, tuomet gausiai apibarstykite miltiniu cukrumi.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Slyvos: 600.00 g (500–600 g)
brendis arba viskis 4.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Rudasis cukrus: 1.00 st. (ir 1 šaukštas rudojo cukraus (atskirai))
Miltai: 1.00 st.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Pienas: 125.00 ml
Sviestas: 20.00 g (lydytas)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Miltelinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ledai su slyvomis ir konjaku
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.8 / 4
Kaip gaminti
  1. Mažais gabalėliais supjaustykite slyvas, užpilkite konjaku ir sumaišykite.
  2. Užvirinkite vandenį su 50 ml cukraus ir vanilinio cukraus.
  3. Sudėkite slyvas ir viską atvėsinkite. Iki purumo išplakite kiaušinius su cukrumi. Išplakite grietinėlę.
  4. Sumaišykite kiaušinius, grietinėlę ir slyvas. Sukrėskite masę į sudrėkintą formą ir įdėkite į šaldymo kamerą mažiausiai 12 valandų.  

 

Ingredientai
Slyvos: 150.00 g (be kauliukų)
Konjakas: (2 -3) 2.00 valg. š.
Vanduo: 100.00 ml
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (1/2)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 50.00 g
Grietinėlė: 200.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tortas su slyvomis
4 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
3.4 / 7
Kaip gaminti

1. Kiaušinius, vandenį, cukrų ir druską išplakite elektriniu plaktuvu. Įmaišykite miltus su kepimo milteliais. Tešlą sukrėskite į riebalais pateptą formą, išlyginkite. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 22–25 minutes.

2. Iš slyvų išimkite kauliukus. 500 g uogų 10 minučių kaitinkite su 250 ml vyno ir 75 g cukraus. Ištrinkite pro sietelį. Išbrinkintą želatiną ant silpnos ugnies kaitinkite, kol išsileis, ir supilkite į tyrę. Palikite atvėsti.

3. Grietinėlę atšaldykite ir plakite elektriniu plaktuvu, kol pasidarys standi. Krakmolą išmaišykite su puse stiklinės apelsinų sulčių.

4. Grietinėlę sudėkite į slyvų tyrę ir šaukštu atsargiai išmaišykite. Likusias uogas pakaitinkite su likusiomis apelsinų sultimis, vynu ir cukrumi. Užvirinkite, suberkite krakmolą ir maišydami kaitinkite, kol sutirštės.

5. Iškepusį biskvitą įdėkite į lėkštę. Uždėkite nusegamą kepimo formos dalį, sukrėskite kremą ir išlyginkite. Laikykite 3 valandas šaldytuve, kad sustingtų. Formą atsargiai nusekite.

6. Baltąjį šokoladą supjaustykite drožlėmis. Suminkštėjusias likusias slyvas išdėliokite ant torto viršaus, palaistykite atvėsusiu vyno užpilu, pabarstykite šokolado drožlėmis.  

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (biskvitui)
Vanduo: 2.00 arbat. š. (karštas - biskvitui)
Cukrus: 160.00 g (60 g - biskvitui ir 100 g - kremui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (biskvitui)
Miltai: 100.00 g (biskvitui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (0,5 arbat. š. - biskvitui)
Vynas: 250.00 ml (raudonas - kremui)
Slyvos: 700.00 g (kremui)
Želatina: 20.00 g (kremui)
Grietinėlė: 500.00 ml (35 proc. riebumo - kremui)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (kremui)
Sultys: 150.00 ml (apelsinų - kremui)
Šokoladas: 50.00 g (baltas - kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Slyvų džemas be cukraus
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 9
Kaip gaminti

1. Iš slyvų išimti kauliukus, minkštimą su visomis odelėmis sutrinti elektriniu maišikliu.

2. Košę kaitinti ant mažos ugnies, kol patamsės. Išjungti ugnį, uždengti puodą ir palikti 24 val.

3. Po paros masę dar pusvalandį pavirinti, uždengti ir palikti dar 2–4 paroms. Paskui dar kartą užvirinti, supilstyti į stiklainius, juos sustatyti į didelį puodą su vandeniu ir 80°C temperatūroje pasterizuoti 15 min.  

Ingredientai
Slyvos: 3.00 kg (labai prinokusių vengrinių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Slyvų uogienė su cukinijomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 46
Kaip gaminti

1. Slyvas užpilkite cukrumi ir palaikykite kelias valandas.

2. Suberkite kubeliais pjaustytas cukinijas ir nuolat pamaišydama virkite apie 45 min.

3. Prieš baigdama virti įberkite tarkuoto imbiero.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Ingredientai
Slyvos: 1.00 kg (be kauliukų)
Cukinijos: 500.00 g
Uogienių cukrus 1.00 kg
Imbieras: 10.00 g (žiupsnelis tarkuotos šaknies)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Kaukazinių slyvaičių ir obuolių kompotas
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 6
Kaip gaminti

1. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir pamerkite į parūgštintą vandenį, kad neparuduotų.

2. Slyvaites perrinkite, sudėkite į kiaurasamtį, nuplaukite tekančiu vandeniu ir nuvarvinkite.

3. Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą, į jį sudėkite slyvaites ir kaitinkite neužverdant 5–7 minutes. Išgriebkite.

4. Į sirupą sudėkite obuolių skilteles ir kaitinkite neužverdant 5–7 minutes. Suberkite slyvaites ir išmaišykite.

5. Kompotą skieskite vandeniu pagal skonį.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Ingredientai
Obuoliai: 2.00 kg
Kaukazinės slyvaitės: 1.00 kg
Vanduo: 1.00 l
Cukrus: 300.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Eksperimentuojame virtuvėje! Pikantiškas slyvų padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.8 / 5
Kaip gaminti
  1. Nuplautas slyvas, papriką bei nuskustas morkas sumalkite.
  2. Tyrę supilkite į puodą, įberkite cukraus, druskos ir virkite apie valandą. Likus 15 minučių iki virimo pabaigos, sumeskite sugrūstus česnakus.
  3. Paragaukite, jeigu trūksta, įberkite dar druskos arba cukraus ir pavirkite apie 20 minučių.
  4. Slyvų tyrę atšaldykite ir dar kartą užvirkite. Kai tik užvirs, išjunkite, karštą padažą sukrėskite į švarius stiklainius ir sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Slyvos: 2500.00 g
Morkos: 500.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Česnakai: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Slyvų džemas su šokoladu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 19
Kaip gaminti
  1. Slyvas nuplaukite, perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus. Sukrėskite į prikaistuvį ir užpilkite cukrumi. Kaitinkite ant mažos ugnies, kol cukrus pradės tirpti, o slyvos išskirs skystį. Padidinkite ugnį iki vidutinės ir virkite apie 30 min., kol gausite vientisą masę. Retkarčiais pamaišykite ją ir stebėkite, kad nepridegtų.
  2. Sudėkite medų ir supilkite citrinų sultis. Gerai išmaišykite ir kaitinkite, kol masė taps tiršta, džemo konsistencijos.
  3. Nuimkite prikaistuvį su džemu nuo ugnies. Suberkite vanilinį cukrų ir mažais gabalėliais laužytą juodąjį šokoladą. Maišykite, kol šis ištirps.
  4. Supilstykite paruoštą džemą į stiklainėlius. Atvėsinkite ir uždenkite dangteliais. Laikykite džemą šaldytuve.

Plačiau skaitykite: „Vasaros skoniai: ruošiame gardų džemą“

Ingredientai
Slyvos: 1.00 kg (be kauliukų)
Cukrus: 800.00 g
Medus: 80.00 g
Citrinos: 2.00 vnt. (sultys)
Vanilinis cukrus: 5.00 g
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Slyvų čatnis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 10
Kaip gaminti

Iš uogų išimkite kauliukus. Sudėkite visus ingredientus į puodą. Užvirinkite ir virkite ant mažos ugnies apie 45 minutes. Po to viralą sutrinkite trintuvėje.

Vartokite atvėsintą. Sandariame inde galima laikyti šaldytuve.

Ingredientai
Slyvos: 1.00 kg (arba trešnių)
Imbieras: 1.00 vnt. (šviežio, 2 cm ilgio gabaliuko)
Rudasis cukrus: 4.00 valg. š.
Čili pipiras: 0.50 vnt. (šviežio, supjaustyto)
Actas: 1.00 valg. š. (obuolių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Slyvų, obuolių ir svogūnų čatnis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 14
Kaip gaminti
  1. Iš slyvų išimkite kauliukus, supjaustykite jas į keturias dalis.
  2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais, svogūną – plonais pusžiedžiais.
  3. Susmulkinkite česnakus.
  4. Visus produktus sudėkite į indą, supilkite actą, užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir virkite maišydami, kol sutirštės.
  5. Sudėkite į švarius indelius ir laikykite šaldytuve.
Ingredientai
Slyvos: 450.00 g (mėlynųjų)
Obuoliai: 200.00 g (saldžiarūgščių)
Svogūnai: 1.00 vnt. (mažas)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 valg. š. (tarkuotos šaknies)
Actas: 250.00 ml (raudonojo vyno)
Rudasis cukrus: 250.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (džiovintos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai: 1.00 arbat. š. (0,5 - kiniškų penkių prieskonių mišinio)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Popiežiaus vizitas Aktualu

Popiežius lankysis Agluonoje: kaip ir kodėl ten atsidūrė Trakų bazilikos Dievo Motinos paveikslas?

Interviu Aktualu

Lyčių lygybės ekspertas Rogeris Klinthas apie modernų vyrą: „Tai vyras, kuris prisiima atsakomybę“

Vardai

Šorenos ir A.Bružo skyrybų byloje parakas išsisklaidė: pakvipus taikai, teismas paskelbė verdiktą

Pasaulis kišenėje

Ignalinai reikia recepto, kaip tapti madinga – čia ne blogiau nei Nidoje

Aktualu

Katalikų bažnyčia Latvijoje: trumpa istorija

Kultūra

S.Gedos dukra: „Jis buvo ryto žmogus: pusryčiai, kava, radijas, o tada jau sėdasi prie stalo iki pietų“

Popiežiaus Pranciškaus asmens sargybiniai Lietuvoje

Gyvenimas

5 dalykai, kurie labiausiai gadina jūsų seksualinį gyvenimą

Aktualu

Popiežiaus Pranciškaus vizito pabaiga Vilniuje: „Te Lietuva būna vilties švyturiu“

Gyvenimas

Košmariškas lietuvės gimdymas Jungtinėje Karalystėje: dėl dukters suluošinimo bylinėjasi su ligonine

Gazas

„Euro NCAP“ saugumo testų rezultatai: „Audi A6“, „Volkswagen Touareg“, „Suzuki Jimmy“ ir „Ford Tourneo Connect“

24sek

D.Adomaitis ir L.Kleiza apie M.Farrello išvykimą pateikė skirtingas versijas

Vardai

Eurika Masytė sukėlė audrą feisbuke: kodėl popiežių oro uoste pasitiko būtent ši mergaitė?

Aktualu

Tikrieji žmogaus teisių gynėjai nepamena Petro Gražulio nuopelnų

Popiežiaus vizitas Aktualu

Antroji popiežiaus diena: penkios įsimintiniausios citatos

Vardai

Tarp LKL aistruolių – ir brolius Lavrinovičius palaikiusios žmonos su vaikais

Kultūra

15min rekomenduoja: kokių renginių nepraleisti kitą savaitę?

Popiežiaus vizitas Aktualu

R.Doveika: popiežius kritikuoja tuos, kurie gyvenimą nori paversti sterilia institucija

Aktualu

Mindaugas Bastys: man reikia mandato, kad galėčiau tarnauti su nauja priesaika

Vardai

Liucinos Rimgailės atostogos Balyje: be vyro, švenčiant pasakiškas draugės vestuves

Naujienos

Popiežiaus vizitas Aktualu

Popiežius lankysis Agluonoje: kaip ir kodėl ten atsidūrė Trakų bazilikos Dievo Motinos paveikslas?

24sek

Šaras pasirinko įžaidėją: Leo Westermannas grįžta į „Žalgirį“

Interviu Aktualu

Lyčių lygybės ekspertas Rogeris Klinthas apie modernų vyrą: „Tai vyras, kuris prisiima atsakomybę“

Vardai

Šorenos ir A.Bružo skyrybų byloje parakas išsisklaidė: pakvipus taikai, teismas paskelbė verdiktą

Pasaulis kišenėje

Ignalinai reikia recepto, kaip tapti madinga – čia ne blogiau nei Nidoje

Aktualu

Katalikų bažnyčia Latvijoje: trumpa istorija

Popiežiaus Pranciškaus asmens sargybiniai Lietuvoje

Kultūra

S.Gedos dukra: „Jis buvo ryto žmogus: pusryčiai, kava, radijas, o tada jau sėdasi prie stalo iki pietų“

Gyvenimas

5 dalykai, kurie labiausiai gadina jūsų seksualinį gyvenimą

Aktualu

Popiežiaus Pranciškaus vizito pabaiga Vilniuje: „Te Lietuva būna vilties švyturiu“

Gyvenimas

Košmariškas lietuvės gimdymas Jungtinėje Karalystėje: dėl dukters suluošinimo bylinėjasi su ligonine

Gazas

„Euro NCAP“ saugumo testų rezultatai: „Audi A6“, „Volkswagen Touareg“, „Suzuki Jimmy“ ir „Ford Tourneo Connect“

Vardai

Eurika Masytė sukėlė audrą feisbuke: kodėl popiežių oro uoste pasitiko būtent ši mergaitė?

Aktualu

Tikrieji žmogaus teisių gynėjai nepamena Petro Gražulio nuopelnų

Popiežiaus vizitas Aktualu

Antroji popiežiaus diena: penkios įsimintiniausios citatos

Vardai

Tarp LKL aistruolių – ir brolius Lavrinovičius palaikiusios žmonos su vaikais

Kultūra

15min rekomenduoja: kokių renginių nepraleisti kitą savaitę?

24sek

D.Adomaitis ir L.Kleiza apie M.Farrello išvykimą pateikė skirtingas versijas

Popiežiaus vizitas Aktualu

R.Doveika: popiežius kritikuoja tuos, kurie gyvenimą nori paversti sterilia institucija

Aktualu

Mindaugas Bastys: man reikia mandato, kad galėčiau tarnauti su nauja priesaika

Vardai

Daugiau vandens

Sveikata

Ruduo pilnas komplimentų

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką