Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2022 06 26, 12:30

Puikus greitasis trejetukas iš šaldytos tešlos: užkandžiui, pusryčiams ir desertui

Šaldytos sluoksniuotos tešlos verta visada turėti šaldymo kameroje – ji išgelbės prireikus paruošti greitą užkandį ar desertą. Vasarą tai itin aktualu – geru oru ilgai trypčioti virtuvėje nori ne visi, svečiai namuose bruzda dažniau, o ką jau kalbėti apie piknikus bei žygius. Kviečiame išbandyti 3 kepinius iš sluoksniuotos tešlos!
Sluoksniuotos tešlos kepinukai Tik prenumeratoriams
Sluoksniuotos tešlos kepinukai / Vida Press nuotr.

1

Ratukai su sūriu ir garstyčiom

Vida Press nuotr./Nesaldūs sluoksniuotos tešlos kepinukai
Vida Press nuotr./Nesaldūs sluoksniuotos tešlos kepinukai

Ingredientai:

  • 1 didelis lakštas šaldytos sluoksniuotos tešlos (prieš pradedant darbą leiskite 15 min. atšilti);
  • 2 valg. šaukšt. švelnių ar vidutinio aštrumo garstyčių;
  • 4-5 valg. šaukšt. smulkiai tarkuoto parmezano ar kito mėgstamo kietojo sūrio;
  • didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Dvi dideles skardas išklokite kepimo popieriumi.

2. Dėkite tešlos lakštą ant miltais pabarstyto paviršiaus, krėskite ant jo garstyčias ir šaukštu tolygiai paskirstykite. Tuomet pabarstykite sūriu, pipirais ir, pradėdami nuo siauresniojo krašto, suvyniokite standų vyniotinį.

3. Labai aštriu peiliu šį vyniotinį supjaustykite maždaug 5-7 mm storio griežinėliais.

4. Dėkite griežinėlius į paruoštas skardas palikdami nemažus tarpus.

5. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 8-10 min., kol kepinukai gražiai parus. Leiskite kiek atvėsti, o tada galima tiekti.

Šie pyragėliai skaniausi tą pačią dieną.

Trukmė

15-20 min.

Lygis

lengva

Proga

bet kokia; tinka kaip užkandis prie alaus ar vyno

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką