Dabar populiaru
Publikuota: 2019 vasario 19d. 13:00

Puode keptas aromatingas ir sultingas viščiukas su indiškais prieskoniais

Puode keptas viščiukas su prieskoniais
Vida Press nuotr. / Puode keptas viščiukas su prieskoniais

Kai gaminame indiškus patiekalus, atrodo, jog pakvimpa ne tik visi namai, bet ir visa laiptinė, o gal ir visas rajonas! Tai nestebina, nes prieskonių puokštė dažnai būna itin turtinga! Panašiai yra ir šiame recepte – prieskonių reikės nemažai, tačiau visi jie lengvai gaunami Lietuvoje. Tad ryžkitės pakvėpinti namus ir pradžiuginti šeimą ar draugus nuostabiu mėsos patiekalu.

Ingredientai:

  • 1,5 kg svorio viščiukas (geriau kaimiškas);
  • 2 valg. šaukšt. smulkiai tarkuoto šviežio imbiero;
  • 2 citrinų nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys (geriau naudoti ekologiškas);
  • 3 labai smulkiai sukapotos skiltelės česnako;
  • 1 valg. šaukšt. malto kumino;
  • 2 valg. šaukšt. maltos kalendros;
  • žiupsnis šafrano;
  • 2 valg. šaukšt. pieno;
  • 1 citrinos lazdelė;
  • 2 lauro lapai;
  • 3 žvaigždanyžiai;
  • 4 kardamono ankštys;
  • 3 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 2 arbat. šaukšt. druskos;
  • 2 valg. šaukšt. grietinės.
  • patiekimui – virtų basmati ryžių.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.

2. Šafraną berkite į puodelį, užpilkite pienu ir palaikykite apie 10 min.

3. Į vidutinio dydžio dubenį sudėkite imbierą, česnaką, kuminą, kalendrą, berkite citrinos žievelės tarkius, pilkite sultis, pieną su šafranu bei aliejų. Viską gerai išmaišykite, o tada šiuo mišiniu ištrinkite viščiuką (nepamirškite ir jo vidaus).

4. Dėkite viščiuką krūtinėle į viršų, į indą, kuris būtų tinkamas dėti į orkaitę ir turėtų dangtį. Šalia viščiuko į indą dėkite ir cinamono lazdelę, kardamono ankštis, žvaigždanyžius, suberkite druską ir įpilkite tiek vandens, kad apsemtų trečdalį viščiuko. Uždenkite dangčiu ir dėkite į orkaitę.

5. Kepkite viščiuką uždarame inde valandą, o tada atidenkite ir kepkite dar 15–20 min., arba kol odelė apskrus.

6. Išimkite viščiuką iš puodo ir perdėkite į serviravimo indą. Kol viščiukas ilsisi ir mėsa atsipalaiduoja, paruoškite padažą. Tam perkoškite pusę puode susidariusio skysčio į nedidelį prikaistuvį, užkaiskite, dėkite grietinę, išmaišykite ir pavirkite apie 10 min., kol padažas kiek sutirštės.

7. Patiekite viščiuką su virtais basmati ryžiais, ant mėsos užpilkite padažo. Skanaus!

Vida Press nuotr./Puode keptas viščiukas su prieskoniais
Vida Press nuotr./Puode keptas viščiukas su prieskoniais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Gera keliauti kartu

Praktiški patarimai

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką