Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pusryčiams – nepakartojamas sumuštinis su kreminiu omletu ir žalumynais

Kiaušiniai – virti ar kepti – itin dažnas pasirinkimas pusryčiams, tačiau bet koks maistas, valgomas dažnai, pabosta. Kad neerzintų rutina, siūlome išbandyti naują receptą – purų kreminį omletą paversti gardaus sumuštinio ingredientu. Pagrindu tokiam sumuštiniui taps maistinga ruginė duona, o papildomo skonio ir grožio suteiks žalumynai. Sveika, greita ir labai skanu!
„Rugelio“ sumuštinis su kreminiu omletu ir žalumynais
„Rugelio“ sumuštinis su kreminiu omletu ir žalumynais / 15min nuotr.

Skanų, gražiai atrodantį sumuštinį pagaminome su „Vilniaus duonos“ autentiška „Rugelio“ duona, išsaugojus originalų receptą ji kepama ne pirmą dešimtmetį ir dabar yra dar patogesnės formos. Duona išliko tokia pat pilna rugių, be pridėtinių cukrų, 100 proc. ruginė, visų grūdo dalių – dėl šių savybių ji itin mėgstama ir vertinama. „Rugelio“ duona patiks ir klasikinio skonio mėgėjams, ir reikliems gurmanams, ieškantiems sveikesnio produkto

„Rugelio“ sumuštinis su kreminiu omletu ir žalumynais

Omleto kepimas kartais apipinamas mitais – esą jį iškepti itin sunku. Gal ir taip, jei varžomasi kokiame virtuvės šefų konkurse, tačiau mes kalbame apie gaminimą namie. Omletą iškepsite vos per 2–3 minutes, tad iš anksto pasiruoškite kitus sumuštinio ingredientus. Pirmiausia švelniai paskrudinkite duoną, iš šaldytuvo išimkite kreminį sūrį, pasiruoškite žalumynus. Beje, šį sumuštinį galima skaninti pačiais įvairiausiais žalėsiais, o mes rinkomės porų daigus. Jei tik jų rasite, būtinai išmėginkite – itin subtilus svogūninis jų skonis taps ypatingu sumuštinio akcentu.

Ingredientai (2 sumuštiniams):

  • 2 riekelės duonos „Rugelis“;
  • 2 valg. šaukšt. mėgstamo kreminio sūrio (itin tinka ožkų pieno);
  • 2 kiaušniai;
  • 1 arbat. šaukšt. sviesto;
  • šlakelis alyvuogių aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. pieno;
  • žiupsnelis druskos;
  • porų daigų (ar kitų mėgstamų žalėsių);
  • aitriųjų paprikų dribsnių (jei mėgstate aštriau).

Gaminimas:

1. Pirmiausiai švelniai paskrudinkite duoną – tam tinka ir skrudintuvė, ir sausa keptuvė. Duoną atidėkite į šalį, kol iškepsite omletą.

2. Mažame dubenėlyje kiek paplakite pieną ir kiaušinius, įberkite druskos.

3. Nedidelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą, įpilkite aliejaus, bet neleiskite riebalams pernelyg įkaisti – iškart supilkite kiaušinių plakinį. Virtuvine mentele švelniai maišydami ir darydami sūkurį keptuvės centre iškepkite omletą – tai užtruks vos minutę kitą, kiaušiniai turi išlikti švelniai drėgni ir kreminiai, jokiu būdu ne sausi ir paskrudę.

4. Aptepkite duonos riekeles kreminiu sūriu, dėkite kreminio omleto, pabarstykite aitriųjų paprikų dribsniais, dėkite porų daigų. Skanaukite iškart!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius