Dabar populiaru
Publikuota: 2019 sausio 12d. 09:00

Pusryčiams – varškės patiekalai: blynai, varškėtukai ir kiti naminiai skanėstai

Kepti varškėtukai
g-blogas.lt nuotr. / Kepti varškėtukai

Varškė – dažna gelbėtoja, kai reikia greitai užkąsti. Jos gabaliukas, po šaukštą graikiško jogurto ir uogienės – štai ir pusryčiai! O gal sutriname varškę su šaukštu grietinės, mėgstamais šviežiais žalumynais, druska ir turime paprastą užtepėlę. Greitukai greitukais, tačiau savaitgalio pusryčiams iš varškės galima pasiruošti ir šį tą įdomesnio – gal apskrudusių, išsipūtusių varškėčių, gal net desertinio kremo...

Blynai ir blyneliai:

Receptas: Orkaitėje kepti blynai su varške
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.5 / 27
Kaip gaminti

1. Kiaušinį išplakite su pienu, įberkite pusę šaukšto cukraus, trupučiuką druskos, supilkite miltus ir gerai išmaišykite.

2. Kepkite lietinius blynus. Varškę sumaišykite su likusiu cukrumi ir karštu vandeniu perlietomis razinomis ir dėkite į blynus.

3. Sulankstytus blynus kepkite ne keptuvėje, o orkaitėje, tiek skardą, tiek pačius blynus pašlakstant aliejumi. Gaunasi labiau pyragaičiai, nei blynai. Valgykite su grietine ar uogiene.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Ingredientai
Varškė: 200.00 g (grūdėtos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Razinos: 100.00 g
Miltai: 2.00 st.
Pienas: 3.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 2.00 valg. š.
Aliejus: 50.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškės blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 175
Kaip gaminti
  1. Kiaušinį išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, sudėkite varškę (aš viską plaku blenderiu), druską ir gerai išplakite.
  2. Sudėkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir dar kartą viską gerai išplakite.
  3. Kepkite įkaitintoje keptuvėje (ne per karštoje, kad nedegtų).
  4. Iškepsite puručius minkštučius blynelius, kuriuos skaniausia valgyti su grietine ir obuolių koše :)

Recepto autorė Birutė Rimkevičienė

Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Varškė: 180.00 g (liesa)
Pienas: 100.00 ml
Miltai: 2.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kepimo milteliai: 5.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Blynai su grūdėta varške
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 62
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir miltais. (Jeigu neturite savaime kylančių miltų, tuomet dėkite paprastus, kuriuos prieš tai švariame inde sumaišote su žiupsneliu druskos ir kepimo milteliais.)    
  2. Sudėkite grūdėtą varškę, aliejų ir viską išmaišykite.    
  3. Dėkite į keptuvę (be aliejaus), formuokite mažus blyniukus ir kepkite ant nedidelės ugnies.    
  4. Patiekite su jogurtu ir uogiene.

Receptas iš tinklaraščio IEVOS RECEPTAI

Ingredientai
Varškė: 300.00 g (grūdėta)
Miltai: 70.00 g (savaime iškylantys)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Jogurtas: 2.00 valg. š. (patiekimui galima keisti į uogienę)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Grikių kruopų ir varškės blyneliai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 122
Kaip gaminti
  1. Grikių kruopas išvirkite žiupsneliu druskos pasūdytame vandenyje.
  2. Svogūną sukapokite nedideliais kubeliais, morką sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite, kol daržovės suminkštės.
  3. Išvirtus grikius sumaišykite su pakepintomis daržovėmis. Įmaišykite šiek tiek pertrintą varškę. Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir išmaišykite. Galiausiai suberkite miltus, kario miltelius, maltus juoduosius pipirus ir pagardinkite druską pagal skonį. Išmaišykite.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Šaukštu semkite masę ir dėkite į keptuvę, formuodami nedidelius blynelius. Apkepkite iš abiejų pusių po kelias minutes, kol gražiai apskrus.
  5. Patiekite nedelsiant su šviežiomis daržovėmis, salotomis ar mėgstamu padažu. Skanaus!
Ingredientai
Grikiai: 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Varškė: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (2 dideli arba 3 maži)
Pienas: 3.00 valg. š.
Miltai: 3.00 valg. š.
Karis: 5.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 100.00 ml (kepti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Saldūs pusryčių lietiniai su varške ir uogomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 29
Kaip gaminti

1. Dubenyje išplakite kiaušinius su druska ir vaniliniu cukrumi. Suberkite miltus ir išsukite tirštą tešlą. Tada dalimis pilkite pieną, kaskart praskiesdami tešlą, kad jos konsistencija būtų vienalytė.

2. Galiausiai supilkite į tešlą tirpintą kokosų aliejų (arba sviestą) ir gerai išmaišykite.

3. Palikite tešlą pastovėti 30 min. Prieš kepdami vėl gerai išmaišykite.

4. Iškepkite įkaitintoje nepridegančioje keptuvėje 10 lietinių blynelių: pilkite po mažą samtelį į keptuvę*, tada pakreipkite keptuvę į visus šonus, kad tešla gražiai užpildytų visą keptuvės dugną. Kai apkepa viena pusė, atsargiai apverskite ir labai trumpai apkepkite kitą pusę. Išimkite ant lėkštės ir laikykite šiltai, kol kepate kitus lietinius.

5. Kiekvieną lietinį blynelį patepkite kupinu šaukštu desertinės varškės, pabarstykite mėlynėmis ir susukite į vamzdelį. Patiekite iškart (pašildytose lėkštėse), pabarstę mėlynėmis ir cukraus pudra.

Pastaba: aš visada prieš kepant pirmą lietinį blynelį sausą keptuvę patepu trupučiu sviesto, aliejaus arba kokosų aliejaus. Taip išvengiu pirmojo bynelio prikepimo prie keptuvės dugno. Kepant kitus lietinius keptuvės riebalais tepti nereikia, nes jų pakankamai yra tešloje.

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Miltai: 115.00 g (tešlai)
Pienas: 300.00 ml (tešlai)
Kokosų aliejus: 2.00 valg. š. (tešlai/kepimui; arba tirpinto sviesto)
Varškė: 2.00 vnt. (pakeliai desertinės; įdarui)
Mėlynės: 1.00 st. (tinka ir braškės ar kitos šviežios uogos; patiekimui)
Cukraus pudra: 1.00 arbat. š. (patiekimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietiniai blynai su varške ir aguonomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 23
Kaip gaminti

1. Suplakite kiaušinius su druska ir pilkite aliejų. Tuomet, nuolat maišydami, įmaišykite miltus ir pilkite vandenį tol, kol tešla taps skysta ir vienalytė.

2. Prieš kepant tešlą dar kartą gerai išmaišykite.

3. Visus įdarui skirtus produktus sumaišykite ir pradėkite kepti blynus. Ant įkaitintos keptuvės pilkite po samtelį tešlos, paskirstydami ją plonu sluoksniu.

4. Iškepkite visus blynus ir tuomet ant kiekvieno dėkite po kelis šaukštus įdaro. Susukite blynus ir prieš patiekiant apkepinkite keptuvėje dar kartą. Patiekti galite su neriebia grietine arba jogurtu.

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 250.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (ir dar šiek tiek įdarui)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Vanduo: 2.00 st. (arba kiek prireiks)
Varškė: 300.00 g (įdarui)
Aguonos: 100.00 g (maltų; įdarui)
Rudasis cukrus: 6.00 arbat. š. (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Varškėčiai ir ežiukai:

Receptas: Citrusais kvepiantys naminiai varškėčiai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 70
Kaip gaminti

1. Varškę mediniu šaukštu pertrinkite per smulkų sietelį, kad varškėčiai būtų puresni. Įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir viską gerai išmaišykite.

2. Sudėkite miltus, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę. Dar kartą viską gerai permaišykite. Tešla bus limpanti prie rankų, bet kuo mažiau miltų, tuo varškėčiai minkštesni! Tad geriau sudrėkinkite rankas vandeniu ar aliejumi.

3. Kepkite įkaitintoje keptuvėje ant alyvuogių aliejaus po 3–4 min. iš abiejų pusių.

Ingredientai
Varškė: 500.00 g (9 proc. riebumo)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 8.00 valg. š.
Aliejus: 6.00 valg. š. (kepimui)
Citrinos žievelė: 0.50 vnt. (geltonoji dalis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškėčiai be miltų
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 42
Kaip gaminti

1. Į dubenėlį sudėkite varškę ir sutrinkite. Berkite sėlenas, muškite kiaušinį, įpilkite sirupo ir viską gerai išmaišykite.

2. Suformuokite nedidelius, centimetro storio blynelius. Kai padarysite visus blynelius, sudėkite juos į kepimo indą ir kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Ingredientai
Varškė: 120.00 g
Sėlenos: 10.00 g (avižų)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Agavų sirupas: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kepti varškėtukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 76
Kaip gaminti
  1. Varškę sumaišykite su kiaušiniu, druska, kepimo milteliais ir cukrumi.
  2. Įminkykite miltus.
  3. Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kamuoliukus ir pavoliokite maltuose džiūvesėliuose.
  4. Sudėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir ranka šiek tiek priplokite prie dugno.
  5. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepkite apie 20 minučių, kol varškėtukai ims švelniai ruduoti.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Varškė: 400.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Miltai: 300.00 ml
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 1.00 st. (0,5 st. - maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškės „ežiukai“
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 150
Kaip gaminti
  1. Iš miltų, varškės, žiupsnio druskos ir vandens išminkykite kietoką, pakankamai tvirtą tešlą.
  2. Tešlą tarp delnų suvyniokite į piršto storumo volelius.
  3. Volelius supjaustykite 3–4 cm gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį braukite per tarkos antrą pusę, taip suformuodami raštuotus vamzdelius.
  4. Kol formuojate „ežiukus“, vidutinio dydžio puode užvirkite žiupsneliu druskos pagardintą pasūdytą vandenį.
  5. Vandeniui užvirus, sudėkite į jį „ežiukus“ ir virkite apie 8–10 minučių, kol išvirs ir bus minkšti, tačiau nepraras savo formos.
  6. Išvirusius „ežiukus“ išgriebkite ir nuvarvinkite.
  7. Patiekite su saldžiais priedais (pvz., uogomis ar uogiene) arba nesaldžiais pagardais (pvz., grietinėlės ir spirgučių padažu ar grietine). 

 

Ingredientai
Miltai: 280.00 g
Varškė: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanduo: 1.00 l
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Obuoliniai varškėčiai
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 125
Kaip gaminti
  1. Varškę ištrinkite su kiaušiniu. Įmaišykite tarkuotą obuolį. Suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną ir druską, sudėkite vanilinį jogurtą. Išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų delnų suformuokite nedidelius apvalius paplotėlius.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ar ištirpinkite gabalėlį sviesto. Sudėkite varškėčius. Kepkite apie porą minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet apverskite ir lygiai taip pat apkepkite kitą pusę.
  4. Iškepusius varškėčius išimkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalus. Tuomet perdėkite į lėkšteles.
  5. Patiekite su obuoliene, uogomis, karamelės padažu, grietine, jogurtu ar kitais mėgstamais priedais.
Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt. (tarkuotas)
Miltai: 140.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 5.00 g
Jogurtas: 2.00 valg. š. (vanilinis)
Cinamonas: 5.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Kremai ir užtepai:

Receptai
Receptas: Sumuštiniai su varškės kremu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 25
Kaip gaminti

1. Varškės kremą padalykite į du dubenėlius. Į vieną įberkite kapotų petražolių ir gerai išmaišykite.

2. Į kitą dubenėlį su varškės kremu suberkite susmulkintą papriką, įdėkite pomidorų padažo ir gerai išmaišykite.

3. Duonos riekes 5 minutes skrudinkite orkaitėje, atvėsinkite. Pusę kiekio aptepkite vienos rūšies varškės mase, likusią dalį – kitos.

4. Sausainių formele riekėse su vienos spalvos aptepu išspauskite po žvaigždutę ir įsprauskite į riekes su kitos spalvos aptepu.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė  

Ingredientai
Kreminė varškė: 200.00 arbat. š. (indelis)
Petražolės: 1.00 sauja (pluoštelis)
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji raudona)
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Duona: 1.00 vnt. (baltos sumuštinių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Jogurtinė pusryčių duonelė su varške
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 16
Kaip gaminti

1. Pirmoji diena. Sumaišykite jogurtą ir grūdėtąją varškę, po to įmaišykite ryžių dribsnius. Indą uždenkite maistine plėvele, padėkite į šaldytuvą ir palikite pernakt.

2. Antroji diena. Sumaišykite druską, miltus, sviestą arba aliejų, kukurūzų dribsnius ir lengvai plaktą kiaušinį. Gautą mišinį sukrėskite į iš vakaro pasiruoštą masę ir gerai išsukite. Minklė neturėtų priminti labai tirštos košės, jei pasirodys per tiršta, įpilkite dar truputėlį jogurto arba pieno.

3. Stačiakampę skardą aukštais kraštais išklokite kepimo popieriumi ir ant jo tešlą paskirstykite vienodu sluoksniu.

4. Duonelę kepkite 225 laipsnių orkaitėje 40 minučių – arba tol, kol pluta gražiai paruduos.

5. Leiskite duonutei atvėsti, tada supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Galite patiekti užteptus grūdėtąja varške, papuoštus mėgstamais žalumynais.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.

 

Ingredientai
Jogurtas: 350.00 g (mėgstamo)
Varškė: 100.00 g (grūdėtoji)
Dribsniai: 200.00 g (ryžių)
Druska: 1.00 arbat. š.
Miltai: 1.00 valg. š.
Sviestas: 50.00 g (tirpinto arba alyvuogių aliejaus)
Kukurūzų dribsniai: 150.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kreminės varškės užtepėlė
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 20
Kaip gaminti
  1. Nedideliame dubenėlyje iki vientisos masės sumaišykite kreminę varškę, miltelinį cukrų, tarkuotą citrinos žievelę ir citrinos sultis.
  2. Laikykite šaldytuve. Patiekite kartu su moliūgų duona: tepkite ją ant riekelių ir skanaukite.
Ingredientai
Kreminė varškė: 120.00 g (arba kreminis sūris)
Miltelinis cukrus: 3.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (½ tarkuotos citrinos žievelės ir 1 arbat. š. sulčių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Prieskoninė varškė su daržovėmis
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 21
Kaip gaminti
  1. Agurką ir pomidorą supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūną smulkiai sukapokite.
  2. Svogūnų laiškus susmulkinkite, krapus smulkiai sukapokite.
  3. Visas paruoštas daržoves ir varškę sudėkite į dubenėlį.
  4. Sudėkite natūralų jogurtą (galite naudoti ir grietinę), pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  5. Gerai išmaišykite. Patiekite su pora riekelių skrudintos juodos duonos. Skanaus!
Ingredientai
Agurkai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (0,5 - mėlynojo)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Krapai: 1.00 sauja (1 ryšelis šviežių, kapotų)
Varškė: 200.00 g (rūpios, liesos)
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Juoda duona: 2.00 riekės (skrudintos)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Kiti patiekalai:

Receptai
Receptas: Tobulasis švediškas varškės apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.7 / 65
Kaip gaminti

1. Cukrų ir kiaušinius lengvai išplakite šluotele. Suberkite maltus migdolus, supilkite grietinėlę ir išmaišykite. Sutarkuokite karčiuosius migdolus per smulkią tarką. Arba įlašinkite kelis lašus ekstrakto. Arba jei neturite, tai praleiskite šį žingsnį.

2. Tuomet suberkite varškę ir gerai viską išmaišykite. Tešla yra skysta.

3. Kepimo indą arba kepimo indelius ištepkite sviestu. Ir supilkite tešlą.

4. Kepkite 175 laipsnių temperatūroje 1 valandą. Apskrudęs paviršius tik prideda skonio.

Švedai valgo su plakta grietinėle ir braškių uogiene. Bet puikiai tinka ir lietuviškas variantas – grietinė + mėgstama uogienė.

Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 50.00 g
Migdolų miltai: 60.00 g (galima susimalti migdolų drožlių)
Grietinėlė: 300.00 ml (35 proc. riebumo)
Migdolai: 3.00 vnt. (kartieji; arba šiek tiek karčiųjų migdolų ekstrakto, arba nesukit galvos, jei neturit)
Varškė: 400.00 g (birios, 9 proc. riebumo)
Sviestas: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Grūdėtosios varškės ir avokadų salotos
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.1 / 131
Kaip gaminti
  1. Į dubenėlį sukrėskite grūdėtąją varškę, trintą česnaką, smulkintus džiovintus pomidorus ir gabalėliais pjaustytą avokadą.
  2. Pagardinkite smulkintais šviežiais arba džiovintais bazilikais, jei reikia pagal skonį pasūdykite.
  3. Gerai sumaišykite ir patiekite nedidelėse salotinėse arba išskobto avokado žievės puselėse su ledkalnio ar kitų mėgstamų salotų lapeliais.
  4. Skanu šias salotas ir užtepti ant trapučio, skrebučio ar aptepti tortiliją ir suvynioti jąį ritinėlį. Ypač gardu ir gurmaniška su orkaitėje keptais burokėlių griežinėliais.
Ingredientai
Varškė: 250.00 g (grūdėtoji)
Avokadai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Džiovinti pomidorai: 1.00 sauja (saulėje džiovinti)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (geriausia švieži, bet tinka ir džiovinti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Desertinis omletas su varške
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 38
Kaip gaminti

1. Į varškę įmuškite tris kiaušinių trynius ir gerai išmaišykite, kad būtų visiškai vientisa masė. Tada berkite miltus, druską, cukrų, cinamomą ir dar kartą gerai išmaišykite.

2. Baltymus išplakite iki standžių putų ir sukrėskite į varškės masę.

3. Keptuvėje išlydykite sviestą, sukrėskite varškės masę ir ją išlyginkite per visą  keptuvę (turėtų būti maždaug 1 cm storio blynas).

4. Varškės omletą apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. 

5. Supjaustykite gabalėliais (panašiai kaip picą). Tiekite su mėgstama uogiene, jogurto ar kitokiu desertiniu padažu.

Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š. (kvietinių)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (1/2 šaukštelio)
Cukrus: 1.00 valg. š. (dėkite pagal skonį)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Šiemet Davosas – be D.Trumpo, bet su rusų oligarchais ir įtampa dėl Kinijos

Kaimo mokykla: elektros nėra, vaikų yra, bet per mažai. Pastrėvys

Aktualu

Ekspertai apie S.Skvernelio kandidatūrą: nemano, kad tai planuota iš anksto, įžvelgia riziką

Aktualu

Lietuvis įvykdė neapykantos nusikaltimą prieš šiaurės airį: sužalojo visam gyvenimui

Gazas

Balys Bardauskas ruošiasi į Lietuvą: „Jaučiuosi lyg įveikęs Dakarą“

Aktualu

Sulaikytas nužudyto Gdansko mero apsaugos vadas

24sek

Dar viena istorinė L.Dončičiaus naktis – skrydis į operatorę ir pirmas trigubas dublis

Aktualu

Girtas panevėžietis „Nissan“ į medį nukreipė visiškai tiesioje gatvės atkarpoje

Karštas „Ginčas“ dėl maišto „Ryte“: kas kaltas – D.Suttonas, D.Adomaitis ar vadovai?

Kultūra

Svaiginimąsi kare aprašęs Łukaszas Kamieńskis: „Turime dvigubą kariuomenės ir narkotikų istoriją“

Pasaulis kišenėje

Gran Kanarija traukia ne tik pakrante – pažvelkite į išskirtinius jos namus-urvus

Aktualu

Ant vaikų rėkusios Žiežmarių mokytojos artima kolegė: „Jos būklė – itin bloga“

Išrinktos juokingiausios 2018 metų vestuvių nuotraukos

Kultūra

Paskelbtas galutinis Nacionalinės viktorinos vietų sąrašas – vyks beveik 40-yje miestų

24sek

Lietuvos studentų čempionate – neregėtos rungtynės: VDU metė tik tritaškius

Aktualu

Juodojoje jūroje užsidegus dviem tanklaiviams žuvo mažiausiai 14 jūrininkų

Vardai

Brado Pitto moterys: tarp Charlize Theron ir Angelinos Jolie jau prieš daug metų perbėgo juoda katė

Gyvenimas

Koks amžius tinkamiausias prarasti nekaltybę?

Vardai

Violetai Tarasovienei – žiūrovų liaupsės, bet jos stilistei – kritika: kodėl tokia glaustinukė?

24sek

Įdomių minčių pateikęs R.Javtokas – apie „Žalgirio“ duobę ir naują Šaro sutartį

Gyvenimas

Dėl nežinomos ligos Justas eidamas negali sustoti, jo atmintis – tik 10 minučių

Vardai

Karoliną Meschino puošęs Kęstas Rimdžius nukopijavo Izraelio mados namų suknelę? Palyginkite

Aktualu

Gydytojai ir vaistininkai skundžiasi stringančia e. receptų sistema

Sportas

Italijoje – užtikrinta „Juventus“ pergalė prieš absoliučius autsaiderius

Aktualu

Britanijos lyderė pristatė „Brexit“ atsarginį planą, nedaug tesiskiriantį nuo ankstesnio

Naujienos

Aktualu

R.Karbauskis žada atsisakyti nuostatos, galinčios riboti valdžios kritiką

Aktualu

„Audi“ kelionė Vilniuje baigėsi smūgiu į atitvarus

24sek

Plakate varžovą įamžinęs Domantas Sabonis vedė „Pacers“ į pergalę

Aktualu

Reide – laimės kūdikis, ukrainietis be dokumentų ir iš Anglijos grįžęs neblaivus vairuotojas

Aktualu

Rusijos ginklas – ir svirpliai? Mokslininkai neigia teorijas dėl slapto garsinio ginklo Kuboje

Vardai

Angelinos Jolie „antrininkė-zombė“ atsidūrė ligoninėje: tvirtina „susilaužiusi kaklą“

Aktualu

Orai.lt: vietomis šals, o kai kur sušils iki 3 laipsnių šilumos

Aktualu

Sniegas Europoje sukėlė chaosą: po sniegu palaidoti automobiliai, sužeisti žmonės ir sutrikdytas eismas

Gazas

Eismo sąlygas sunkina plikledis ir rūkas

Gazas

Dakare stebuklus išdarinėjantis Balys Bardauskas „vienišių“ klasėje finišavo šeštas

Gyvenimas

Miego norite labiau nei sekso? Štai kas nutinka kūnui, kai atsisakote intymumo

24sek

Deimantas spindi toliau: Luka Dončičius ištraukė dar vieną „Mavericks“ ekipos pergalę

Vardai

Buvusi Cristiano Ronaldo mergina papasakojo apie tamsiąją futbolininko pusę: „Jis psichopatas“

Aktualu

Garbaus amžiaus vairuotojas neįveikė nusukimo iš greitkelio – atsidūrė griovyje

Verslas

Kaunietis pranešė apie laužus kotedžų statybvietėje: aplinkosaugininkai nustatė pažeidimų

Aktualu

Naujasis kultūros ministras neabejoja, kad Gedimino kalnas per jo kadenciją nenuslinks

Aktualu

Prieš tris dienas teises praradęs panevėžietis vėl prisivažinėjo – girtas atsitrenkė į ženklą

Kultūra

74 muziejai kartą per mėnesį atveria lankytojams duris nemokamai

Aktualu

Po susidūrimo su girtu vairuotoju automobilį praradęs kaunietis atvėrė įstatymų spragą

Gazas

Pamatykite: įamžintas Benedikto Vanago šuolis Dakare

Aktualu

Du panevėžiečiai nusprendė gatvę kirsti bėgte: spėjo tik vienas

Aktualu

Valdančiųjų „pokštas“ Seimo salėje – suvarpytas taikinys su įsivaizduojamu G.Landsbergiu?

Aktualu

Makedonijos parlamentas pritarė istoriniam šalies pavadinimo pakeitimui

Aktualu

„Valstiečiams“ pavyko pradėti LRT valdymo korekcijas

Vardai

Gera keliauti kartu

Praktiški patarimai

Video

01:07
01:46
02:03

Maistas

Kinas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką