Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 balandžio 16d. 09:52

Pusryčių guru Gabrielė siūlo ypatingą ryto derinį: grietinėlėje kepti kiaušiniai

Pusryčių guru Gabrielė siūlo ypatingą ryto derinį: grietinėlėje kepti kiaušiniai
Asmeninio archyvo nuotr. / Pusryčių guru Gabrielė siūlo ypatingą ryto derinį: grietinėlėje kepti kiaušiniai

„Kažkada bandžiau suskaičiuoti, kiek skirtingų būdų kiaušiniams paruošti žinau ir moku. Suskaičiavau bent 9. Nors tikiu, kad jų tikrai yra daugiau. Dabar galiu sakyti, kad bent 10“, – aritmetika užsiima pusryčių tinklaraštininkė Gabrielė Žutautaitė.

Tinklaraščio „Pusryčiams“ autorė 15min skaitytojus supažindina su naujausia savo atrasta svarbiausio dienos valgymo idėja. Šįkart pusryčiams – grietinėlėje kepti kiaušiniai.

Asmeninio archyvo nuotr./Pusryčių guru Gabrielė siūlo ypatingą ryto derinį: grietinėlėje kepti kiaušiniai
Asmeninio archyvo nuotr./Pusryčių guru Gabrielė siūlo ypatingą ryto derinį: grietinėlėje kepti kiaušiniai

„Tai – kažkas tarp standartinio kepto kiaušinio svieste ar aliejuje (tradicinis angliškas „sunny side up“) ir be lukšto virto kiaušinio (tradicinis angliškas „poached egg“). Patiekalo paslaptis – netikėti ingredientai ir jų skonių „ suskambėjimas“.

Riebi grietinėlė keptuvėje atsiskiria ir tampa dviem dalykais: riebalu ir vandens garais. Sviestu keptuvėje virtusi grietinėlė kiaušinį karamelizuoja iš apačios, o išsiskiriantys vandens garai iškepa kiaušinio baltymą iki nerealaus purumo“, – vaizdingai pasakoja G.Žutautaitė.

Pasak tinklaraštininkės, smagiausia dalis – tai, kad tokiems pusryčiams pakanka dviejų ingredientų: „Kiaušinių ir grietinėlės. Svarbiausia, kad grietinėlė būtų riebi, daugiau nei 30 proc., ir kokybiška. Aš tokiais atvejais visada renkuosi „DVARO“ pieno produktus.“

Asmeninio archyvo nuotr./Pusryčių guru Gabrielė siūlo ypatingą ryto derinį: grietinėlėje kepti kiaušiniai
Asmeninio archyvo nuotr./Pusryčių guru Gabrielė siūlo ypatingą ryto derinį: grietinėlėje kepti kiaušiniai

Grietinėlėje kepti kiaušiniai

Ingredientai:

  • 3 kiaušiniai
  • 450 ml „DVARO“ grietinėlės (35 proc. riebumo)
  • žiupsnelis druskos, pipirų ir žalumynų

Gaminimas:

Į keptuvę įpilame tiek grietinėlės, kad ji lengvai padengtų keptuvės dugną. Įmušame kiaušinius, įjungiame kaitrą. Kepame atidengtoje keptuvėje tol, kol baltymai sustingsta, apie 6–8 min. Nuimame nuo kaitros, kai baltymai jau beveik iškepę. Nuėmę nuo kaitros, uždengiame keptuvę dangčiu ir paliekame dar 1–2 min. Pabaigai pabarstome druska, pipirais ir žalumynais. Užkąsti galime su skrudintos duonos riekele.

Skanaus!

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Partnerio turinys
Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Mėgaukis šiandien

Laimė jaustis saugiai

Talentingi vaikai

Video

01:54
01:53
27:22

Esports namai

Sveikos ir gražios kojos

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką