Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Pusryčių išsigelbėjimas: purus orkaitėje keptas blynas visai šeimai

Orkaitėje keptas blynas
Vida Press nuotr. / Orkaitėje keptas blynas
Šaltinis: 15min
0
A A

„Savaitgalį pradžiuginti šeimą blyneliais“ gal ir skamba mielai, tačiau jei šeima didesnė, anoks čia malonumas bent valandą stovėti prie įkaitusios keptuvės. Tikras išsigelbėjimas, kai norisi kažko „blyniško“ – orkaitėje keptas purus blynas, receptų knygose vadinamas „Dutch baby“. Jį galima ruošti su įvairiais priedais, o vasarą patiekti ne su klevų sirupu (žiemos klasika), bet šviežiomis uogomis.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai (4 asm.):

  • 4 dideli kiaušiniai;
  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • 4 valg. šaukšt. miltų;
  • 200 ml pieno;
  • žiupsnis druskos;
  • 100 g sviesto;
  • cukraus pudros.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.

2. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius, pieną, cukrų, miltus ir druską. Tam labai gerai pasitarnaus elektrinis trintuvas.

Vida Press nuotr./Orkaitėje kepto blyno tešla
Vida Press nuotr./Orkaitėje kepto blyno tešla

3. Kai orkaitė bus įkaitusi, į apvalų kepimo indą aukštesniais kraštais ar ketaus keptuvę (nuimama rankena) dėkite 50 g sviesto ir kiškite į orkaitę. Sviestas turi ištirpti, pakvipti ir tapti auksiškos spalvos (tai užtruks 5–7 min., tačiau stebėkite, kad nesudegtų).

4. Trumpam išimkite kepimo formą su sviestu iš orkaitės, greitai supilkite paruoštą plakinį (tik nenusideginkite karštu sviestu) ir greit vėl dėkite atgal į orkaitę.

5. Per 15–20 min. orkaitėje įvyks beveik stebuklas – plakinys virs puriu, geltonu, apskrudusiu blynu. Beje, kartu su vaikais pro orkaitės stiklą visai smagu žiūrėti, kaip jis pučiasi, beveik veržiasi per kraštus.

6. Išimkite blyną iš orkaitės, iškart ant jo sudėkite kubeliais supjaustytą likusį sviestą ir pabarstykite cukraus pudra.

7. Pjaustykite porcijomis ir nedelsdami patiekite su mėgstamais priedais – klevų sirupu, džemu, šviežiomis uogomis, trintomis uogomis ar kuo tik jūs sugalvojate.

Variacija Nr. 1: prieš gaminant plakinį, svieste patroškinkite šiek tiek šviežių uogų ar vaisių – vyšnių ar trešnių be kauliukų, puselėmis pjaustytų slyvų ar persikų. Dėkite šiuos vaisius į kepimo formą prieš pat pilant plakinį.

Variacija Nr. 2: 1 arba 2 šaukštus miltų pakeiskite tokiu pat kiekiu kokybiškos nesaldintos kakavos miltelių – iškepsite daugiau ar mažiau šokoladinį blyną.

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką