Dabar populiaru
Publikuota: 2018 rugsėjo 24d. 13:00

Receptas iš knygos „Natūralus rauginimas“: rauginti obuoliai

Rauginti obuoliai
Šarūnė Zurba nuotr. / Rauginti obuoliai

Rauginti tinka kieti, sultingi, rūgštūs rudeniniai obuoliai, ypač antaniniai. Tokius obuolius senoliai raugdami kopūstus dėdavo į statinės dugną, o vėliau suvalgydavo. Turbūt obuoliai, dedami į kopūstus, paskatindavo rūgimą, nes juose daugiau cukraus nei kopūstuose. Galima užsiraugti ir vien obuolių – jie labai skanūs su paukštiena ar paštetu.

Jums reikės:

  • Kietų rūgščių obuolių;
  • keleto juodųjų serbentų ir vyšnių lapelių;
  • vandens;
  • druskos (30 g 1 l vandens).

Paruošimas:

1. Obuolius nuplaukite, didesnius perpjaukite pusiau, mažesnius dėkite nepjaustytus į rauginimo indą, įmeskite lapelių ir užpilkite sūrymu.

2. Palikite kambario temperatūroje apie savaitę, vėliau neškite į vėsią vietą. Valgykite po 2–3 savaičių.

Šarūnė Zurba nuotr. /Rauginti obuoliai
Šarūnė Zurba nuotr. /Rauginti obuoliai

Šis receptas – iš pernai pasirodžiusios knygos „Natūralus rauginimas“ (leidykla „Dvi tylos“). Jos autorė Ieva Šidlaitė – istorikė, besigilinanti į senuosius lietuviškus rauginimo receptus, aktyviai eksperimentuojanti pati bei to mokanti ir pavienius rauginimo entuziastus, ir restoranų šefus.

Leidyklos nuotr. /Knyga „Natūralus rauginimas“
Leidyklos nuotr. /Knyga „Natūralus rauginimas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Sergu atsakingai

Sergu atsakingai
Sergu atsakingai

Esports namai

URBAN˙/

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką