Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptas iš knygos „Vieno kąsnio užkandžiai“: bulvių puselės su šonine ir agurkais

Bulvė daugeliui atrodo tokia proziška ir kasdienė daržovė, labiausiai tinkama kugeliui ir cepelinams. Visai nebūtinai, tikina šefas, kulinarinių knygų autorius Paulius Strasevičius, iš bulvių galima paruošti elegantiškų ir gardžių užkandžių. Dalinamės paprastu, tačiau puikiu jo receptu iš ką tik pasirodžiusios knygos „Vieno kąsnio užkandžiai“. Išbandykite!
Paulius Strasevičius ir jo ruoštas užkandis
Paulius Strasevičius ir jo ruoštas užkandis / Ievos Jonelytės Arlauskienės nuotr.

Ingredientai (20 porcijų):

bulvėms:

  • 10 mažų šviežių bulvių;
  • aliejaus.

užtepui:

  • 100 g kambario temperatūros sviesto;
  • 50 g plonai supjaustytos šaltai rūkytos šoninės;
  • 10 mažų marinuotų agurkėlių;
  • krapų šakelių.

Gaminimas:

1. Paruošti bulves: jas gerai nuplauti ir išvirti neluptas. Išvirtas perpjauti išilgai pusiau, įkaitinti keptuvę su aliejumi ir sudėti bulves perpjauta puse žemyn. Kepti, kol gražiai paruduos, ir palikti atvėsti.

2. Suformuoti užkandžius: ant bulvių užtepti sviesto, uždėti šoninės gabalėlių, per pusę perpjautų agurkų. Papuošti krapais.

Ievos Jonelytės Arlauskienės nuotr./Bulvių puselės su šonine ir agurkais
Ievos Jonelytės Arlauskienės nuotr./Bulvių puselės su šonine ir agurkais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius