Dabar populiaru
Publikuota: 2019 rugpjūčio 24d. 10:00

Receptų rinkinys prisirinkusiems ar nusipirkusiems grybų: nuo sriubų iki kepinių

Karališka kiaušinienė su voveraitėmis
Shutterstock nuotr. / Karališka kiaušinienė su voveraitėmis

Grybų šiais metais nėra itin gausu, tačiau atkaklieji ar „grybingų“ vietų žinovai iš miško tuščiomis negrįžta. Negali skųstis ir grybus perkantieji – turgavietėse prekeiviai jų irgi siūlo. Tad skaninkime grybais sriubas, rizotus ar kitus savus bei iš svetur atkeliavusius patiekalus.

Sriubos:

Receptai
Receptas: Baravykų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 43
Kaip gaminti

1. Aitriosios paprikos ankštį perpjaukite per pusę, išvalykite sėklytes ir smulkiai sukapokite.

2. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite gilioje keptuvėje svieste, kol dailiai pagels.

3. Į keptuvę sumeskite smulkintus porus ir pakaitinkite, kad šiek tiek suminkštėtų. Tada suberkite miltus ir nuolat maišydama kaitinkite, kol miltai sugers visą skystį, bet jokiu būdu neparuduos, nes sriuba apkars.

4. Keptuvę nukelkite nuo ugnies, daržovių mišinį supilkite į indą, užpilkite sultiniu ir iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.

5. Skystį pilkite į puodą su karštu pienu, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, peletrūnais arba čiobreliais ir užvirkite.

6. Baravykus nuvalykite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, sumeskite į sriubą ir dar 10 min. pavirkite, tada supilkite grietinėlę.

7. Sriubą tiekite su bri sūrio kubeliais ir baltos duonos skrebučiu.

Ingredientai
Grybai: 5.00 vnt. (nemaži švieži baravykai)
Daržovių sultinys: 1.00 st.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt. (pusė)
Sviestas: 3.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Pienas: 2.00 st.
Grietinėlė: 200.00 ml (neriebios)
Sūris: 100.00 g (bri)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (pusė ankšties)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peletrūnas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sriuba su šviežiais grybais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 8
Kaip gaminti
  1. Bulves nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Krapus ir svogūnus smulkiai supjaustykite. Šviežius grybus (baravykus, kazlėkus, rudmėses) nuvalykite, nuplaukite, apipilkite verdančiu vandeniu, sudėkite į keptuvę ir kartu su svogūnais ir miltais apkepkite svieste.
  3. Po to grybus sudėkite į molinius indelius, įpilkite karšto mėsos sultinio, sudėkite bulves, pašaukite į orkaitę ir troškinkite 20-25 minutes.
  4. Įdėkite grietinės, laiškinių svogūnų, pasūdykite ir išpilstykite į lėkštes.
  5. Užbarstykite krapais.  
Ingredientai
Sultinys: 3.00 l (mėsos)
Grybai: 500.00 g (šviežių)
Bulvės: 7.00 vnt. (7 - 9)
Laiškiniai svogūnai: 30.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt. (ropiniai)
Sviestas: 4.00 valg. š.
Miltai: 1.00 valg. š.
Grietinė: 1.00 st. (1/2)
Krapai: 1.00 sauja (ryšulėlis)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Voveraičių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 45
Kaip gaminti
  1. Voveraites nuplaukite, nuvalykite, didesnes  smulkiai supjaustykite. Svogūnus ir česnakus nulupkite. Svogūnus supjaustykite griežinėliais, česnakus sutrinkite česnakų grūstuvu.
  2. Saulėje džiovintus pomidorus nusausinkite ir susmulkinkite.  Troškintuve ištirpinkite sviestą, jame pakepinkite svogūnus ir česnakus.
  3. Sudėkite voveraites, smulkintus pomidorus, viską pasūdykite, pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, kukurūzų miltais ir nuolat maišydama kepinkite apie 10 minučių.
  4. Supilkite vištienos sultinį, išmaišykite ir virkite apie 12 min. Galiausiai supilkite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite su tryniu išplaktą grietinę. Sriubą tiekite pagardinusi kapotomis petražolėmis.
Ingredientai
Grybai: 350.00 g (voveraičių)
Svogūnai: 4.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Džiovinti pomidorai: 6.00 vnt. (aliejuje saulėje džiovinti)
Sviestas: 40.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kukurūzai: 1.00 valg. š. (miltų)
Vištienos sultinys: 800.00 ml
Grietinėlė: 100.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Grietinė: 100.00 ml
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Trinta miško grybų sriuba su sūriu ir čiobrelių žiedais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.4 / 30
Kaip gaminti
  1. Imkite puodą į jį įpilkite sultinį, sudėkite kubeliais susmulkintas bulves.
  2. Į keptuvę pilkite aliejaus ir jame apkepinkite smulkiai sukapotus svogūnus. Kepkite ant mažos ugnies, kol tampa minkšti ir auksiniai.
  3. Prie svogūnų berkite grybus ir lauro lapus, pipirus, muskato, čiobrelių šakeles.
  4. Dar 5 min. pakepkite ir prieskoninės žolelės ištraukite lauk.
  5. Kai bulvės apverda (maždaug po 10 min. virimo), suberkite apkeptus grybus ir svogūnus.
  6. Pamaišykite, įberkite tarkuoto sūrio.
  7. Kai bulvės visiškai išverda, sriubą sutrinkite, įberkite pagal skonį druskos ir užbalinkite grietinėle.
  8. Valgoma su juoda rugine duona arba skrebučiais.

Receptą atsiuntė Ieva K.

Ingredientai
Daržovių sultinys: 500.00 ml
Grybai: 500.00 g (apvirtų miško grybų)
Bulvės: 3.00 vnt. (vidutinių)
Sūris: 50.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (džiovintos čiobrelių viršūnėlės su žiedais)
Grietinėlė: 200.00 ml (riebios)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (malto)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kreminė grybų sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 4
Kaip gaminti

1. Grybus greitai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Jokiu būdu nepamerkite jų vandeny, jie ir šiaip vandeningi, o sumerkti į vandenį jo dar labiau prisitrauks. Atidėkite į šalį 3–4 gražius grybukus. Likusius supjaustykite griežinėliais.

2. Aliejų įkaitinkite dideliame puode ant gana stiprios ugnies, suberkite ir kepkite jame grybus, kol išgaruos išsiskyręs skystis ir grybai ims rusvėti. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Suberkite svogūnus, kaitinkite apie 4 minutes, vis maišant, kad svogūnai nepridegtų. Apiberkite miltais ir kaitinkite dar bent pusę minutės, kol visai nesimatys miltų baltumo.

3. Supilkite daržovių sultinį, pagardinkite pertrintu česnaku ir leiskite palengva virti 10 min.

4. Supilkite grietinėlę, pagardinkite pipirais, druska, jeigu reikia, leiskite dar 10 min. pavirti ant nedidelės kaitros.

5. Tuo tarpu griežinėliais supjaustykite į šalį atidėtus grybukus. Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą drauge su aliejumi, kepkite grybus, kol šie susitrauks ir paruduos, pagardinkite druska, pipirais ir petražolėmis. Nukelkite nuo ugnies.

 

6. Sriubą sutrinkite elektrine trintuve. Pilkite į lėkštes, apiberkite keptais grybais ir mėgaukitės.

Patiekite šią sriubą su tiesiog skrudinta balta duona arba su duonos srebučiais. Kaip turbūt supratote, česnako man niekada nėra per daug...

Ingredientai
Pievagrybiai: 500.00 g
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (2 šaukštai sriubai ir 1 patiekimui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (supjaustytas kubeliais)
Miltai: 1.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 600.00 ml
Grietinėlė: 200.00 ml
Česnakai: 3.00 skiltelės (2 sriubai ir 1 patiekimui)
Sviestas: 1.00 valg. š. (patiekimui)
Citrinos sultys: 1.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 valg. š. (šviežių, kapotų; patiekimui)
Prancūziška duona: 1.00 vnt. (supjaustyta riekelėmis, paskrudinta; patiekimui)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį; sriubai ir patiekimui)
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį; sriubai ir patiekimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Kepiniai:

Receptai
Receptas: Pyragas iš lietuviškų grybų
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.5 / 2
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.

2. Didelėje keptuvėje iki vidutinės kaitros įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite smulkintus grybus, svogūnus ir šoninę bei kepkite apie 5 minutes, kol daržovės suminkštės.

3. Sumažinkite kaitrą, sudėkite grietinę ir šviežiai smulkintus krapus. Pamaišykite ir troškinkite dar apie 10 minučių.

4. Nukelkite nuo keptuvės ir įmaišykite sūrį.

5. Paimkite sluoksniuotos tešlos lakštus ir išklokite jais aliejumi pateptą kepimo indą. Ant viršaus supilkite grybų įdarą. Viršų užklokite dar vienu sluoksniu tešlos ir šakute įpjaukite viršutinį sluoksnį, kad išeitų karštis.

6. Viršų aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite apie 40 minučių, kol apskrus.

7. Patiekite šiltą arbą valgykite šaltą.

Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Grybai: 280.00 g (mėgstamų lietuviškų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Šoninė: 4.00 vnt. (susmulkintos riekelės)
Grietinė: 0.75 st.
Sūris: 1.00 st. (tarkuoto fermentinio)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (plaktas)
Krapai: 1.00 valg. š. (smulkintų šviežių)
Druska: 0.75 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pyragas „Grybautojo svajonė“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.7 / 15
Kaip gaminti
  1. Įdarui - faršą pakepinkite, sudėkite smulkintą svogūną, česnaką, porus ir grybus.
  2. Pasūdykite, pabarstykite pipirais, prieskoninėmis žolelėmis.
  3. Viską pakepinkite, ataušinkite.
  4. Tešlai - majonezą, grietinę, kiaušinius sumaišykite.
  5. Sudėkite kepimo miltelius, išsijotus miltus.
  6. Viską gerai išmaišykite.
  7. Pyrago formą, sutepkite aliejumi ir pabarstytą džiūvėsėliais, pilkite 2/3 tešlos.
  8. Tada tolygiai paskirstykite įdarą ir užpilkite likusia tešla.
  9. Kepkite įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.   
  10. Pyragas skanus ir šiltas, ir šaltas. Tinka prie arbatos ar sultinio puodelio, labai skanus gamtoje grybaujant ar iškylaujant.

Receptą atsiuntė Vita K., Kaunas.

 

Ingredientai
Grybai: 200.00 g (200 - 300 virtų - įdarui)
Faršas: 200.00 g (mėgstamo - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Porai: 1.00 vnt. (0,5 - įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 - 3 - įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (žiupsnelis - įdarui)
Grietinė: 150.00 g (tešlai)
Majonezas: 150.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (tešlai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1 - 1,5 - tešlai)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Miltai: 1.00 sauja (tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Lietiniai su grybų įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.4 / 38
Kaip gaminti
  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite vandenį, 1 valg. š. aliejaus, įberkite druskos ir kruopščiai išmaišykite. Berkite miltus ir užmaišykite skystą tešlą. Iš jos iškepkite lietinius. Nuo kiekvieno popieriniu rankšluosčiu nuspauskite riebalų perteklių (dėkite lietinį ant popierinio rankšluosčio lapo, uždenkite kitu lapu ir švelniai paspaudykite pirštais).
  2. Džiovintus grybus pamirkykite 1-2 val. šaltame vandenyje, paskui apie 20 min. pavirkite. Grybus sumalkite.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sukrėskite smulkintus svogūnus, šiek tiek pakepinkite. Tada sukrėskite maltus grybus, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir dar pakepinkite nuolat pamaišydama.
  4. Krėskite įdaro ant lietinio, sulankstykite vokeliu ar susukite į volelį. Dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepinkite iš abiejų pusių, kol lietiniai gražiai apskrus.
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Vanduo: 2.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š.
Grybai: 300.00 g (džiovinti baravykai (tiks ir kitokie džiovinti grybai))
Svogūnai: 2.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulvių ir voveraičių apkepas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 25
Kaip gaminti

1.Į įkaitintą keptuvę dėkite nuvalytus grybus, apkepkite, sudėkite pjaustytą kumpį ir žiedais pjaustytus svogūnus. Viską lengvai apkepkite.

2.Išplakite kiaušinius, sumaišykite su pienu. Apkeptą grybų mišinį dėkite į skardą, išteptą sviestu, ant viršaus – virtas bulves, pjaustytas riekelėmis.

3.Viską užpilkite plakiniu, pagardinkite druska ir pipirais. Užbarstykite tarkuotu sūriu ir 180 laipsnių orkaitėje kepkite 15–20 minučių.

4.Apkepą tiekite pabarstytą smulkintomis petražolėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Bulvės: 7.00 vnt. (virtos)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Kumpis: 100.00 g
Pienas: 200.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Grybai: 300.00 g (voveraitės)
Sūris: 100.00 g (tarkuotas fermentinis)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 sauja (šviežios)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Karšti pyragėliai su voveraitėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 26
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite ir iš jos išspauskite apskritimus (lyginį skaičių). Pusę apskritimų aptepkite kiaušinio plakiniu, o kitų viduryje išspauskite mažesnį apskritimą taip, kad uždėjus ant apteptų apskritimų išeitų krepšelis. Viršų taip pat aptepkite kiaušiniu.

2. Sudėkite krepšelius į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10–15 minučių arba kol krepšeliai pakils ir gražiai parus.

3. Pasiruoškite įdarą: keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkintą svogūną ir apkepkite, kol suminkštės. Suberkite voveraites, sudėkite sūrelį, grietinėlę, pipirus, druską ir prieskonius. Troškinkite ant mažos ugnies 8–10 minučių. Baigdami troškinti įlašinkite kelis lašus citrinų sulčių.

4. Karštą įdarą supilstykite į krepšelius ir tiekite į stalą.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (aptepti)
Grybai: 400.00 g (įdarui virtos voveraitės)
Grietinėlė: 250.00 ml (įdarui riebi)
tepamas lydytas sūrelis su grybais įdarui 200.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt. (įdarui)
Sviestas: 1.00 valg. š. (įdarui)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (smulkinti įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (įdarui citrinos sultys (keli lašai))
Karis: 4.00 g (įdarui pagal skonį, nebūtina)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pica su voveraitėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 8
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite tešlą: mieles sumaišykite su žiupsneliu cukraus, užpilkite puse puodelio šilto vandens ir palikite pastovėti.

2. Puodelį miltų dubenyje sumaišykite su druska, tada supilkite mielių mišinį, likusius miltus, vandenį ir aliejų. Užminkykite minkštą tešlą, ją sudėkite į aliejumi pateptą dubenį ir palikite stovėti apie valandą, kad pakiltų.

3. Tada tešlą išminkykite, suformuokite norimo dydžio picos pagrindus ir iškočiokite.

4. Vištieną išvirkite garuose, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir suplėšykite šakute.

5. Voveraites nuvalykite, nuplaukite, susmulkinkite, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir pakepinkite svieste.

6. Kai voveraitės bus beveik paruoštos, sumeskite vištieną, supilkite grietinėlę ir troškinkite, iki plėšyta vištiena sugers visą skystį ir masė taps tiršta.

7. Svogūną ir česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su petražolėmis.

8. Ant paruoštos picos tešlos saikingai tepkite pomidorų pastos, krėskite vištienos ir voveraičių, ant viršaus – svogūnų, česnakų ir petražolių mišinio, galiausiai užberkite tarkuoto sūrio.

9. Kepkite karštoje orkaitėje apie 20–30 min.

Ingredientai
Miltai: 625.00 g (Tešlai)
Mielės: 6.00 g (Tešlai; sausų)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (Tešlai)
Grybai: 500.00 g (Įdarui; šviežių voveraičių)
Vištiena: 300.00 g (Įdarui; filė)
Sviestas: 1.00 valg. š. (Įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (Įdarui)
Sūris: 200.00 g (Įdarui; tarkuoto brandinto)
Grietinėlė: 2.00 valg. š. (Įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (Įdarui)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (Įdarui)
Vanduo: 1.00 st. (Tešlai; šilto)
Druska: 1.00 arbat. š. (Tešlai ir įdarui; pagal skonį)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (Tešlai; žiupsnelis)
Petražolės: 1.00 valg. š. (Įdarui)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (Įdarui pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Bulviniai patiekalai su grybais:

Receptai
Receptas: Šviežių bulvių blynai su žalumynais ir voveraitėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.2 / 30
Kaip gaminti
  1. Bulves nuskuskite, sutarkuokite bulvių trintuve. Kartu įtarkuokite 1 svogūną.   
  2. Prieskonines žoleles (galite naudoti ir kitas Jūsų mėgstamas žoleles) susmulkinkite.
  3. Į tarkį įmuškite kiaušinius, sudėkite žalumynus (nepagailėkite, žalumynų turi būti daug), druską, pipirus, (galima įdėti kelis šaukštus miltų), viską išmaišykite. 
  4. Įkaitintoje keptuvėje, aliejuje, kepkite blynukus.   
  5. Kitoje keptuvėje, su trupučiu aliejaus, pakepinkite voveraites.
  6. Kai voveraitės išsitroškina, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir dar pakepkite.
  7. Pabarstykite druska, pipirais, pilkite grietinėlę.  

Skanaus!

Recepto autorė Vita Klišaitienė

Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Petražolės: 1.00 vnt. (ryšulėlis)
Krapai: 1.00 sauja (ryšulėlis)
Salierai: 1.00 vnt. (ryšulėlis lapų)
Grybai: 500.00 g (0.5 l - voveraičių)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Grietinėlė: 100.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulviniai blynai su šviežių grybų padažu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 87
Kaip gaminti

PARUOŠKITE GRYBŲ PADAŽĄ

  1. Svogūną sukapokite nedideliais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto ir kepinkite svogūnus, kol šie taps skaidrūs. Suberkite švarius miško grybus, suberkite krapus. Pakepinkite kelias minutes.
  2. Sudėkite į keptuvę grietinę, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Maišydamos pakepinkite dar kelias minutes, kol padažas užvirs.
  3. Nuimkite padažą nuo ugnies.

IŠKEPKITE BULVINIUS BLYNUS

  1. Bulves nuskuskite. Žalias nuskustas bulves, svogūną ir česnako skiltelę sutarkuokite smulkia tarka iki vientisos masės. Įmaišykite kiaušinį. Į masę įberkite miltų, druskos ir juodųjų pipirų.
  2. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus. Šaukštu kabinkite paruoštą bulvių tešlą ir keptuvėje formuokite blynus. Kepkite porą minučių, kol gražiai apskrus. Atsargiai apverskite ir kepkite dar porą minučių.
  3. Iškepusius blynus išimkite iš keptuvės ir perkelkite ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės, kad nusausintumėte riebalus.
  4. Tiekite šiltus su grybų padažu. Skanaus!

 

Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (4–5 didelės)
Svogūnai: 2.00 vnt. (po vieną blynų tešlai ir padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 3.00 valg. š.
Druska: 2.00 arbat. š. (po 1 arbat. š. blynų tešlai ir padažui)
Juodieji pipirai: 15.00 g (1 arbat. š. tešlai ir ½ arbat. š. padažui)
Aliejus: 100.00 ml (kepti)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Grybai: 500.00 g (švieži miško)
Krapai: 1.00 sauja (švieži)
Grietinė: 200.00 g
Grietinėlė: 100.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulvių pica su grybais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.5 / 10
Kaip gaminti
  1. Picos pagrindui bulves ir svogūnus sutarkuokite ir sumaišykite su kitais tešlai skirtais produktais.
  2. Kepimo skardą patepkite riebalais, supilkite tešlą ir kepkite apie 40 min. 190 laipsnių orkaitėje.
  3. Picos įdarui žiedais supjaustykite svogūną, pomidorus.
  4. Dešrą supjaustykite kubeliais.
  5. Įdarui skirtus produktus paskleiskite ant iškepusio picos pagrindo, pabarstykite prieskoniais, tarkuotu sūriu ir dar 10 min. pašaukite į orkaitę.

Recepto autorė: Janina Misiūnienė

Ingredientai
Bulvės: 500.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Svogūnai: 2.00 vnt. (1 - vidutinio dydžio - tešlai ir 1 didelis - įdarui)
Mairūnas: 1.00 arbat. š. (smulkinto - tešlai)
Avižiniai dribsniai: 50.00 g (tešlai)
Grietinėlė: 100.00 g (tešlai)
Druska: 2.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Pomidorai: 2.00 g (įdarui)
Grybai: 150.00 g (turimų grybų tinka ir konservuoti - įdarui)
Sūris: 50.00 g (tarkuoto, fermentinio - įdarui)
Dešra: (saliamio - įdarui) 100.00 g
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Maži „kugeliukai“ su baravykais čenakinėse
3 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.7 / 56
Kaip gaminti

Pasiruošiame įdarą :

  1. Įpilkite į keptuvę šlakelį alyvuogių aliejaus ir pakepinkite kubeliais pjaustytą šoninę.
  2. Dėkite į keptuvę svogūną.
  3. Sudėkite pjaustytus šviežius grybus (jei šaldyti, staigiai išimtus atšildome šalto vandens vonelėje ir iškart nuspaudę vandenį dedame į karštą keptuvę ).
  4. Kepkite apie 15 minučių, kol gražiai apkeps grybai.  Įdaras paruoštas.

Gaminame bulvių masę:

  1. Sutarkuokite bulves.
  2. Pieną užvirinkite ir supilkite į tarkius, pagardinkite druska pagal skonį.
  3. Į čenakines pilkite sluoksnį tarkių, tuomet dėkite sluoksnį keptų baravykų, ir vėl sluoksnį tarkių.
  4. Dėkite čenakines į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę. Dėkite be dangtelių („kugeliukai“ kyla, tad kils su dangteliu; be to, kur kas skaniau, kai apskrunda viršus). Kepkite apie pusantros valandos.   

Skanaus!

Receptą atsiuntė Rūta B.

Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Pienas: 500.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Šoninė: 100.00 g (kiaulienos)
Grybai: 500.00 g (baravykai švieži arba šaldyti (tiks ir kiti mėgstami grybai))
Svogūnai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (šlakelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Grybų įdaras cepelinams
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 1
Kaip gaminti

1. Grybus pamirkykite vandenyje ir, vandenį nupylę, sudėkite į puodą. Vėl užpilkite vandeniu bei išvirkite.

2. Paruoštus grybus ir lašinukus sumalkite mėsmale. Sumaišykite su įkaitintoje keptuvėje pakepintais kapotais svogūnais, kiaušiniu ir maltais džiūvėsėliais. Viską pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.

3. Toliau gaminkite cepelinus su šiuo įdaru taip, kaip esate įpratę.

Ingredientai
Grybai: 500.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Lašinukai: 100.00 g (rūkytų)
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (maltų)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Kiti patiekalai:

Receptai
Receptas: „Grizotas“, arba grikių rizotas su grybais
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.8 / 4
Kaip gaminti

1. Storadugnėje keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite aliejų.

2. Smulkiai supjaustykite svogūną bei česnaką ir berkite į įkaitintą keptuvę, kepinkite, kol taps permatomi ir pakvips.

3. Nuvalome grybus, supjaustome nedideliais kubeliais ir beriame į keptuvę, pasūdome, įberiame pipirų ir kepiname apie porą minučių.

4. Sumažiname kaitrą ir beriame į keptuvę grikius. Pakepiname porą minučių ir po samtelį pradedame pilti sultinį – lygiai taip pat, kaip ir ruošiant rizotą. Po kokių 15 min., kai grikiai bus beveik išvirę, supilame vyną ir, padidinę kaitrą, jį išgariname.

5. Supilkite į keptuvę grietinėlę bei smulkiai tarkuotą sūrį, pakaitiname dar 1–2 min., kol sūris ištirps, ir jo ir grietinėlės mišinys apgaubs grikius.

6. Tiekiame karštą, pabarstę likusiomis sūrio drožlėmis.

Ingredientai
Grikiai: 1.00 st.
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Grybai: 150.00 g (geriau švieži ar šaldyti miško, iš bėdos tinka ir pievagrybiai)
Daržovių sultinys: 500.00 ml (arba vištienos)
Vynas: 100.00 ml (baltojo)
Sviestas: 30.00 g
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Grietinėlė: 60.00 ml
Parmezano sūris: 50.00 g (pasilikite kelias stambias drožles, o didžiąją dalį smulkiai sutarkuokite)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Grikių tortas „Dzūkorius“ su grybais
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.6 / 10
Kaip gaminti

1. Supilkite grikių kruopas į puodą ir apvirkite apie 10 min., kol pasidarys pusiau minkšti. Kruopas nukoškite, atšaldykite ir suberkite į grikių miltus. Įmuškite kiaušinius, lengvai šakute išplakite, sudėkite grietinę, grietinėlę, pieną, žiupsnelį druskos ir pipirų bei išmaišykite. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Kepkite tris lakštus iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 22 min.

2. Baravykus nuplaukite ir sudėkite į verdantį vandenį. Pavirkite apie 7 min, nukoškite, pravėsinkite ir susmulkinkite stambokais gabaliukais. Svogūną susmulkinkite smulkiais kubeliais ir kepkite, kol suminkštės. Tada dėkite baravykus, truputi pasūdykite, įberkite pipirų. Kepkite apie 5 minutes. Atvėsinkite, o tada dėkite naminį majonezą ir graikišką jogurtą bei kapotus krapus.

3. Voveraičių pertepimą ruoškite taip pat, kaip baravykų, tik pridėkite kubeliais pjaustytų morkų, kurias kepkite, kol suminkštės.

4. Pirmą grikių biskvito lakštą pertepkite puse baravykų masės, antrą lakštą – voveraičių mase, trečią – likusiais baravykais. Paruoštą tortą aptepkite graikiško jogurto ir naminio majonezo mišiniu ir įdėkite į šaldytuvą porai valandų. Tada tortas bus paruoštas puošybai.

5. Sustingusi tortą dekoruojame brinkintais per naktį grikiais. Viršų puošiame žalumynais, lyg būtų miško samanos, jei norite, galima „pasodinti“ vieną kitą konditerinį grybuką.

Ingredientai
Grikių miltai: 500.00 g (grikių biskvitui)
Grikiai: 300.00 g (150 g grikių biskvitu ir 150 g papuošimui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (grikių biskvitui)
Grietinė: 100.00 g (riebios; grikių biskvitui)
Grietinėlė: 100.00 g (riebios; grikių biskvitui)
Pienas: 400.00 g (riebaus)
Druska: 1.00 arbat. š. (po žiupsnį grikių biskvitui ir pertepimams)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (po žiupsnį grikių biskvitui ir pertepimams)
Baravykai: 750.00 g (baravykų pertepimui)
Svogūnai: 500.00 g (perpus baravykų ir voveraičių pertepimams)
Krapai: 100.00 g (baravykų pertepimui)
Jogurtas: 250.00 g (graikiško; 50 g baravykų pertepimui, 150 g voveraičių pertepimui ir 50 g papuošimui)
Voveraitės: 500.00 g (voveraičių pertepimui)
Morkos: 250.00 g (voveraičių pertepimui)
Majonezas: 200.00 g (naminio; 150 g voveraičių pertepimui ir 50 g papuošimui)
Laurų lapai: 7.00 vnt. (papuošimui)
Čiobreliai: 7.00 vnt. (šakelės)
Rozmarinai: 5.00 vnt. (šakelės)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gnocchi su baravykais ir moliūgų tyre
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 4
Kaip gaminti

1. Bulves su lupena (panašaus dydžio) gerai nuplauname, užpilame vandeniu ir verdame. Svarbu, kad vanduo vos burbuliuotų.

2. Iš anksto pasiruoškite viską, ką dėsite į bulves – miltus, susitarkuokite parmezaną, atskirkite kiaušinio trynius, labai labai smulkiai susismulkinkite rozmarinus.

3. Bulvėms išvirus ir jas nusunkus reikia iš karto lupti kol, jos karštos. Aš įsmeigiu šakutę, vienoj rankoj šakutė su pasmeigta bulve, o kita ranka lupu. Iš karto nulupus, reikia išspausti per bulvių spaustuką. Labai svarbu visa tai daryti greitai, kol bulvės dar karštos.

4. Į šiltas bulves sudėkite visus priedus – rozmariną, parmezaną, miltus, kiaušinio trynius, druskos ir pipirų – keliais judesiais suminkykite tešlą. Tik susikabino į vieną gumulą ir dėkite į šalį.

5. Atsipjovus gabalą, iškočiokite ploną vamzdelį ir jį sukapokite nedideliais gabalėliais. Tada gabalėlius dėkite ant šakutės ir spausdami sukite nuo jos. Suformuotus virtinius šiek tiek apibarstykite miltais ir dėkite 20–30 minutėms į šaldytuvą.

6. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių (režimas – su vėjeliu).

7. Supjaustome moliūgą 3x3 cm gabalėliais, svogūną supjaustome į keturias dalis ir per pusę perjauname česnaką. Supjaustytas daržoves dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, dedame rozmariną, apšlakstome tyru alyvuogių aliejumi ir, užbarstę druskos ir pipirų, rankomis tolygiai paskirstome ir dedame kepti į įkaitusią orkaitę. Kepame apie 30 minučių.

8. Visas iškepusias daržoves, išskyrus rozmariną, supilame į puodą, įdedame sviesto, įpilame šlakelį karšto vandens (pilame po nedaug) ir trintuvu sutriname iki vientisos masės.

9. Iš turimų baravykų išsirenkame gražiausią ir jį supjaustome išilgai – papuošimui. Likusius supjaustome nedideliais gabalėliais. Įkaitiname keptuvę, išlydome sviestą su šlakeliu tyro alyvuogių aliejaus ir apkepame išilgai supjaustytus baravykus. Apkepus sudedame ant popierinio rankšluosčio ir užbarstome druska, šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.

10. Užkaičiame didelį puodą vandens ir šiam užvirus, sudedame gnocchi. Kai iškils į paviršių, išgriebkite.

11. Į jau naudotą keptuvę sudedame likusius baravykus ir apkepiname, bet ne per daug. Užbarstome druskos ir pipirų. Kiaurasamčiu sudedame gnocchiį keptuvę ir dar pakepame porą minučių.

12. Į lėkštės vidurį dedame moliūgų tyrę, ant viršaus baravykus su gnochi, užtarkuojame parmezano ir uždedame keptą baravyką ant viršaus.

Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Parmezano sūris: 60.00 g (tarkuoto gniocchi tešlai ir dar 1 šaukšto pabarstymui)
Bulvės: 400.00 g (gniocchi tešlai)
Miltai: 100.00 g (00 tipo; gniocchi tešlai)
Kiaušinių tryniai: 40.00 g (gniocchi tešlai)
Rozmarinai: 1.00 vnt. (po pusę šakelės gniocchi tešlai ir moliūgų tyrei)
Druska: 1.00 žiupsnelis (gniocchi tešlai)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (gniocchi tešlai)
Moliūgai: 400.00 g (moliūgų tyrei)
Svogūnai: 1.00 vnt. (moliūgų tyrei)
Česnakai: 4.00 skiltelės (moliūgų tyrei)
Sviestas: 80.00 g (30 g moliūgų tyrei ir 50 g baravykams)
Baravykai: 500.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Netikras zuikis su grybais ir saldžiosiomis paprikomis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.7 / 7
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kekso formą ištepkite aliejumi.
  2. Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų, prieskonių ir išminkykite.
  3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus, suberkite gabaliukais supjaustytus grybus ir papriką.
  4. Pagardinkite druska ir pipirais. Maišydama kepinkite daržoves keletą minučių, atvėsinkite ir sudėkite į mėsą. Išmaišykite.
  5. Sukrėskite masę į kepimo formą, išlyginkite. Šaukite į orkaitę ir kepkite valandą.
  6. Atvėsinkite apie 20 minučių.

Kulinaro patarimas. Jei turite, pievagrybius pagardinkite džiovintais grybais, tik prieš dėdama į keptuvę keletą valandų juos pamirkykite šiltame vandenyje, nuspauskite ir supjaustykite gabaliukais.

Ingredientai
Mėsa: 1.00 kg (maltos mėsos paukštienos, kiaulienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Pievagrybiai: 150.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Grybų paštetas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.0 / 11
Kaip gaminti
  1. Džiovintus baravykus mirkykite per naktį.
  2. Pievagrybius nuplaukite, pasmulkinkite, apšlakstykite aliejumi ir pakepinkite orkaitėje.
  3. Svogūnus susmulkinkite ir kepinkite svieste, kol pasidarys skaidrūs.
  4. Suberkite nusunktus baravykus ir troškinkite apie 10 minučių.
  5. Įmaišykite lydytą sūrelį, smulkintas petražoles, pagal skonį įberkite druskos.
  6. Sudėkite pakepintus pievagrybius ir viską sumalkite iki vientisos masės.
  7. Paštetą sukrėskite į stiklainiuką ir palaukite, kol atvės.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Pievagrybiai: 400.00 g
Grybai: 60.00 g (džiovintų baravykų)
Sviestas: 150.00 g
Svogūnai: 3.00 vnt. (raudonųjų)
Lydytas sūrelis su česnaku: 130.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 30.00 ml (šlakelis)
Petražolės: 1.00 sauja (pundelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kiaulienos sprandinės vyniotinis su grybais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 49
Kaip gaminti
  1. Sprandinę perpjaukite, bet ne iki galo. Kad gautųsi vienas didelis, nelabai storas gabalas.
  2. Iš visų pusių gardinkite druska, pipirais. Grybus supjaustykite griežinėliais.
  3. Morkas sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite.
  4. Dėkite į keptuvę grybus, apkepinkite, pridėkite morkas, pakepinkite 5 minutes.
  5. Pridėkite svogūną, uždarykite dangtį ir ant mažos ugnies troškinkite apie 10 min.
  6. Per visą sprandinės gabalą tolygiai išdėliokite įdarą.
  7. Susukite mėsą labai standžiai.
  8. Dėkite į kepimo maišėlį, o maišelį gerai suspauskite 5 spaustukais po visą plotą. (turi gautis, kaip parduotuvėje vynioja vyniotinius).
  9. Dėkite į skardą ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
  10. Leiskite atvėsti maišelyje ir tada supjaustykite gabalėliais.
  11. Skanu tiekti su salotomis: pomidorais, porais, druska, pipirais. Gardinti alyvuogių aliejumi. Bet galima ir dėti ant duonos vietoj dešros. Skaniau ir sveikiau. Šaldytuve gali išbūti ne vieną dieną.
Ingredientai
Kiauliena: 1200.00 g (sprandinės)
Grybai: 400.00 g
Morkos: 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Mėsos ir grybų įdaras virtiniams
5 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 11
Kaip gaminti
  1. Virtą kiaulieną sumalkite.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą riebalų (ar aliejaus). Apkepinkite supjaustytus grybus ir kapotus svogūnus.
  3. Perdėkite iš keptuvės į dubenį. Sudėkite maltą kiaulieną, išplaktą kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius. Viską išmaišykite ir pagardinkite pipirais ir druska pagal skonį.
  4. Patiekite su kepintais lašinukais ir svogūnais.
Ingredientai
Kiauliena: 400.00 g (virta)
Grybai: 1.00 st. (apvirti, švieži)
Svogūnai: 1.00 vnt. (1–2)
Aliejus: 1.00 valg. š. (arba riebalai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 50.00 g (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Karališka kiaušinienė su voveraitėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 46
Kaip gaminti
  1. Svogūną nulupkite, sukapokite, pakepkite svieste, kol dailiai pagels ir suminkštės. 
  2. Voveraites nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite. Jeigu yra didesnių, jas perpjaukite per pusę.
  3. Grybus suberkite į keptuvę su svogūnais ir česnakais. Kiaušinius įmuškite į plakimo dubenį, ten pat supilkite grietinėlę, įspauskite česnako skilteles, suberkite sukapotas petražoles, pagal skonį berkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
  4. Viską labai gerai išplakite šluotele arba elektriniu plakikliu.
  5. Kiaušinių plakinį pilkite į keptuvę ant voveraičių ir vis pamaišydama kepkite, kol kiaušiniai sukietės.
  6. Tuomet ant viršaus užberkite sūrio, palaukite, kol išsilydys, viską dar kartą gerai išmaišykite ir iš karto patiekite.
  7. Gardu valgyti su sviestu aptepta skrudintos itališkos duonos riekele.
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Grietinėlė: 100.00 ml
Grybai: 500.00 g (0.5 l - voveraičių)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sūris: 1.00 st. (0,5 - tarkuoto, brandinto)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį)
Sviestas: 3.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 vnt. (ryšulėlis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Grybai su riešutais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 12
Kaip gaminti
  1. Gerai nuplautus pievagrybius nulupkite, nuvalykite, didesnius supjaustykite ketvirčiais, mažesnius palikite sveikus.
  2. Džiovintus baravykus užpilkite stikline verdančio vandens ir mirkykite, kol grybai suminkštės. Nuspauskite ir nusausinkite.
  3. Svogūną ir česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste. Kai svogūnas ir česnakai dailiai apskrus, sumeskite pievagrybius, baravykus ir troškinkite ant mažos ugnies, kol nuo grybų atsiradęs skystis išgaruos.
  4. Viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, įmaišykite rozmarinus ir maltus riešutus.
  5. Tiekite gausiai apibarsčiusi kapotomis petražolėmis.
Ingredientai
Pievagrybiai: 400.00 g (šviežių)
Grybai: 1.00 st. (saujelė džiovintų baravykų)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Graikiniai riešutai: 3.00 valg. š. (maltų)
Sviestas: 3.00 valg. š.
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (maltų)
Petražolės: 1.00 vnt. (ryšulėlis šviežių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Grybų mišrainė su daržovėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 22
Kaip gaminti
  1. Morkas ir svogūnus nulupkite. Nuplautas daržoves supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
  2. Česnakus ir grybus taip pat susmulkinkite.
  3. Į didelį puodą supilkite aliejų, įkaitinkite, sudėkite daržoves, grybus ir ant mažos ugnies kaitinkite, kol daržovės paminkštės. Suberkite cukrų, pipirus.
  4. Dar šiek tiek pakaitinkite, tada supilkite druską ir galiausiai actą.
  5. Išpilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite.

Šia mišraine galite pagardinti ir verdamą sriubą.

Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Grybai: 2.00 kg (apvirtų)
Morkos: 500.00 g
Pomidorai: 1.00 kg
Svogūnai: 500.00 g
Druska: 2.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Actas: 2.00 valg. š. (30 proc.)
Aliejus: 200.00 ml
Česnakai: 3.00 skiltelės (3 - 4)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sūdyti miško grybai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 48
Kaip gaminti
  1. Grybus nuvalykite, nuplaukite ir gerai nuvarvinkite.
  2. Į emaliuotą puodą suberkite druską, grybus ir užpilkite vandeniu, kad grybai būtų vos apsemti.
  3. Dėkite ant ugnies ir virkite 20–25 minutes (grybai turi nusėsti ant dugno). Nukoškite ir atvėsinkite.
  4. Susmulkinkite nuluptus česnakus. Į stiklainius dėkite pipirų ir laurų lapelių, tuomet sluoksnį grybų, česnakų, vėl grybų, krapų – taip sluoksniuokite iki pat stiklainio susiaurėjimo.
  5. Paspauskite, nupilkite skystį. Ant viršaus užpilkite sluoksnį aliejaus. Užsukite dangtelius.
  6. Laikykite šaldytuve.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Grybai: 1.00 kg (įdarui)
Druska: 20.00 g (įdarui)
Laurų lapai: 2.00 vnt. (2 - 3 - kiekvienam litriniam stiklainiui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (kiekvienam litriniam stiklainiui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (4 - 5 kvapnieji žirneliai ir 6 - 7 juodieji žirneliai - kiekvienam litriniam stiklainiui)
Krapai: 10.00 g (kiekvienam litriniam stiklainiui)
Aliejus: 100.00 ml (kiekvienam litriniam stiklainiui)
Vanduo: 1.00 st. (kiekvienam litriniam stiklainiui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Omletas su voveraitėmis
1 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.6 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Miltai: 2.00 valg. š.
Pienas: 100.00 ml
Voveraitės (pusė nedidelio indelio marinuotų) 1.00 vnt.
Mėgstami kapoti žalumynai (krapai, petražolės, bazilikai) 2.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Grietinėlė: 50.00 ml
Kumpis: 150.00 g (rūkyto)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį šviežiai maltų)
Čiobreliai: 20.00 g (pagal skonį šviežių)
Kaip gaminti

1. Svogūną nulupkite, smulkiai sukapokite, pakepinkite šaukšte sviesto. Kai svogūnai dailiai pagels, sumeskite kumpio juosteles ir dar kelias minutes pakepinkite, suverskite gerai nuvarvintas voveraites, supilkite grietinėlę, viską pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. 

2. Kiaušinius išplakite su pienu, miltais, pipirais ir druska.

3. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, supilkite kiaušinių plakinį, suberkite prieskonines žoleles ir iš abiejų pusių iškepkite. Karštą omletą dėkite į lėkštę, į vidurį pilkite voveraičių padažo ir perlenkite pusiau.

4. Tiekite apibarstytą kapotais čiobreliais. Valgykite su mėgstama skrudinta duona.

Receptai
Receptas: Lašišų kepsnys su baravykais
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 2
Kaip gaminti

1. Paruoškite marinatą: sutarkuokite imbierą, sumaišykite su austrių padažu, garstyčiomis, aliejumi, pagardinkite cukrumi ir citrinų sultimis.

2. Lašišų kepsnelius nuplaukite, nusausinkite, pamerkite į marinatą ir palikite kelioms valandoms, kad pasimarinuotų.

3. Marinuotą lašišą nuvarvinkite, dėkite ant folijos, kepsnelius apšlakstykite viskiu, apibarstykite citrinų žievelėmis, foliją kruopščiai užsukite ir kepkite ant grotelių apie 6 minutes, tada foliją praskleiskite ir dar porą minučių pakepkite, kad žuvies paviršius šiek tiek apkeptų. Įsidėmėkite: lašišos jokiu būdu negalima perkepti. Gaminant garuose ji bus gatava po 10 minučių, o karštoje orkaitėje iškeps per 7 minutes.

4. Tiekite su svieste troškintais ir grietinėle pagardintais porais ir baravykais.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Ingredientai
Lašišų kepsneliai 2.00 vnt.
Viskis 50.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas nutarkuotų žievelių ir pusės citrinos sultys marinatui)
Grybai: 100.00 g (šaldytų baravykų)
Porai: 1.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 50.00 ml (neriebios)
Imbieras: 10.00 g (gabalėlis šaknies marinatui)
Austrių padažas (marinatui) 2.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 valg. š. (marinatui)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (marinatui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (marinatui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Daugiaryžis su baravykais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 3
Kaip gaminti

1. Baravykus nuvalykite, nuplaukite, susmulkinkite, apie 10 min. pakepinkite svieste, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

2. Svogūną ir česnakus susmulkinkite. Pirmiausia aliejuje pakepinkite svogūnus, tada suberkite kapotus česnakus, kai jie dailiai pagels, supilkite maždaug trečdalį sultinio, suberkite ryžius ir vis pamaišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol ryžiai sugers visą skystį. Tada pilkite vyną, kai ryžiai sugers ir jį – dalį likusio sultinio, kai ir šis susigers, supilkite visą ir maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, iki ryžiai išsitroškins.

3. Galiausiai į rizotą įmaišykite baravykus, sūrį, krapus, pagardinkite pipirais ir tiekite.

Ingredientai
Rizoto ryžiai 300.00 g
Grybai: 3.00 vnt. (didesni baravykai (galite rinktis ir pievagrybius, jų reikės apie 150 gr.))
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Natūralus įvairių grybų sultinys 1.00 l
Aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų)
Sūris: 1.00 vnt. (pagal skonį šviežiai tarkuoto parmezano (nepadauginkite!))
Vynas: 100.00 ml (sauso)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Krapai: 1.00 arbat. š. (kelios šakelės šviežių šakelių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Ypatingos

Kviečiame anties

Video

01:06
02:24
01:41

Esports namai

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką