Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptų rinkinys. Trintos sriubos iš rudens daržovių

Trinta sriuba skani, soti. Be to, ją paruošti lengva ir nebrangu. Tiks visų kartų atstovams: ir seneliui, ir studentui, ir mokinukui, ir mažyliui. Kitaip tariant, tai puikus maistas visai šeimai.
Trinta moliūgų sriuba
Trinta moliūgų sriuba / Fotolia nuotr.

Trinta sriuba paranki dar ir tuo, kad kiekvienas šeimos narys gali ją pasigardinti, kuo panorėjęs. Štai jums universalus sprendimas: išvirkite puodą jūsų šeimos mėgstamų daržovių sriubos, pertrinkite. Nedideliuose dubenėliuose šalia jos  paruoškite įvairių pagardų. Skrebučių, tarkuoto sūrio, įvairių sėklų mišinio, kepinto kumpio ar pieniškų dešrelių gabaliukų (o gal spirgučių) – kitaip tariant, tai kas patinka jūsų šeimai. Visi bus patenkinti ir skaniai pavalgys.

Įkvėpimui siūlome keletą trintų sriubų receptų, iš daržovių, kurių dabar pilni daržai ar šiltnamiai, lūžte lūžta turgaus prekystaliai...

Trinta moliūgų sriuba
Receptas: Trinta moliūgų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.2 / 87
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 1.00 kg
Daržovių sultinys: 800.00 ml
Česnakai: 1.00 skiltelės
Grietinėlė: 200.00 ml (liesos)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Moliūgo sėklos: 1.00 valg. š. (lukštentų)
Duona: 1.00 st. (skrudintų baltos duonos kubelių)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis tarkuotų)
Grietinė: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Moliūgą nulupkite, supjaustykite stambiais kubeliais, apšlakstykite aliejumi, įspauskite česnaką, išmaišykite, sudėkite į skardą ir kepkite 210°C temperatūros orkaitėje, kol paviršius truputį apskrus.

2. Sudėkite apkeptus moliūgų gabalėlius į puodą, supilkite sultinį ir grietinėlę, pakaitinkite, bet neleiskite užvirti. Nukaiskite puodą, sutrinkite moliūgus elektriniu grūstuvu. Dar kartą užkaitinkite. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir šviežiai tarkuotais muskatais. 

3. Sausoje keptuvėje trumpai pakepinkite moliūgų sėklas. Išpilstykite sriubą į dubenėlius, pagardinkite skrudintomis moliūgų sėklomis, įberkite po šaukštą duonos kubelių.

Kulinaro patarimas. Jei turite nedidelių vienodo dydžio moliūgų, nupjaukite jų viršų, išskobkite minkštimą su sėklomis, vidų patepkite aliejumi, pabarstykite druska ir pašaukite į karštą orkaitę. Kai moliūgai iškeps, išpilstykite į juos sriubą ir iškart tiekite.

Suskleisti
Lęšių sriuba su voveraitėmis
Receptas: Lęšių sriuba su voveraitėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 25
Receptas
Ingredientai
Lęšiai: 1.00 st.
Bulvės: 2.00 vnt. (didelės)
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Daržovių sultinys: 1.00 l (1-1,5 l)
Grietinėlė: 20.00 ml
Grybai: 1.00 st. (virtos voveraitės)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Mairūnas: 1.00 arbat. š. (švieži pagal skonį)
Grietinė: 3.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Į verdantį daržovių sultinį sudėkite pjaustytas bulves, morkas ir virkite 10 minučių. Suberkite lęšius, paskaninkite pipirais, druska, mairūnais ir virkite dar 15–20 minučių.

2. Išvirtą sriubą kiek atvėsinkite ir elektriniu plaktuvu sutrinkite iki vientisos masės. Įpilkite grietinėlės, statykite ant ugnies ir vėl užvirkite.

3. Sriubą pilkite į lėkštes, įdėkite po saujelę voveraičių, šaukštelį grietinės ir užbarstykite šviežių mairūnų.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Trinta bulvių sriuba su sūriu
Receptas: Trinta bulvių sriuba su sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 37
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 750.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Porai: 1.00 vnt.
Riebalų mišinys: (tepamas) 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Nuoviras: (daržovių) 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 2.00 valg. š. (kremo)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Šalavijai: 100.00 g (pusė saujos)
Avių sūris: (trupintas) 100.00 g
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite. Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, uždenkite ir palikite pastovėti.

2. Svogūnus, morkas, salierą ir baltąją poro dalį nuvalykite ir supjaustykite.

3. Riebalus įkaitinkite puode, sudėkite pjaustytas daržoves ir kepinkite 5 minutes. Sudėkite nusunktas bulves, apipilkite daržovių nuoviru ir virkite 45 minutes.

4. Daržoves sutrinkite trintuvu, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Įmaišykite grietinėlės kremo.

5. Pusę saujos šalavijų lapelių pakepinkite 4 šaukštuose aliejaus. Ant sriubos užbarstykite trupinto avių sūrio, uždėkite šalavijų.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Trinta špinatų sriuba su skrudinta šonine ir kiaušiniais
Receptas: Trinta špinatų sriuba su skrudinta šonine ir kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.3 / 12
Receptas
Ingredientai
Špinatai: 500.00 g (lapai)
Bulvės: 1.00 vnt. (didelė, miltinga)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 800.00 ml
Petražolės: 1.00 valg. š. (šviežios)
šoninė 4 juostelės plonai pjaustytos 400.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Grietinė: 200.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Špinatų lapus nuplaukite ir stambiai supjaustykite. Bulvę nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite su šaukštu sviesto puode, kuriame virs sriuba. Sudėkite kubeliais pjaustytą bulvę, supilkite sultinį ir virkite 10–15 minučių, kol šie suvirs.

2.Sudėkite špinatų lapus ir virkite dar 5 minutes. Kiaušinius sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 5 minutes, kad vidus būtų minkštas.

3.Šoninę pakepinkite keptuvėje be riebalų, kol gražiai apskrus. Sriubą išsukite elektriniu plaktuvu iki vientisos tyrės, sudėkite grietinę ir užvirkite. Įberkite druskos, pipirų, muskatų.

4.Sriubą išpilstykite į lėkštes, į kiekvieną dėkite juostelę skrudintos šoninės, pusę perpjauto kiaušinio, įberkite kapotų petražolių. Valgykite su skrudinta duona.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Saldžiųjų paprikų ir pomidorų sriuba
Receptas: Saldžiųjų paprikų ir pomidorų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.5 / 15
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 500.00 g
Pomidorai: 3.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 3.00 valg. š.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (ryšulėlis)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Miltai: 2.00 valg. š.
Grietinė: 1.00 arbat. š. (arba grietinėle nebūtina)
Kaip gaminti

1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, viską pakepkite ant sviesto įkaitintoje keptuvėje. Įberkite miltų ir maišydami dar pakepkite.

2. Iš saldžiųjų paprikų pašalinkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Kubeliais supjaustykite pomidorus. Į puodą supilkite sultinį. Į jį sudėkite saldžiąsias paprikas, pomidorus ir pakepintus svogūnus su česnakais. Viską sumaišykite ir virkite 25 minutes. Sriubą paskaninkite druska, juodaisiais pipirais, čiobreliais, aitriosiomis paprikomis.

3. Puodą nukelkite nuo ugnies ir trintuvu sutrinkite sriubą iki vientisos masės. Jei norite, galite paskaninti ją šlakeliu grietinėlės arba grietinės.

Šaltinis: 15min.lt

Suskleisti
Trinta burokėlių sriuba su sūriu ir migdolais
Receptas: Trinta burokėlių sriuba su sūriu ir migdolais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 30
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 1.00 kg
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (aštrus)
Daržovių sultinys: 1.00 l (1-1,5 l)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys pagal skonį)
Mėlynųjų pelėsių sūris: 100.00 g (pagal skonį)
Migdolai: 1.00 valg. š. (migdolų drožlės arba skaldyti migdolai)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Kaip gaminti

1. Burokėlius nulupkite, supjaustykite ir sudėkite į verdantį sultinį. Virkite, kol suminkštės. Supjaustykite slyvas, svogūną ir česnako skilteles.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite smulkintą svogūną bei česnaką. Juos suverskite į verdančius burokėlius, sudėkite pomidorų padažą, pjaustytas slyvas, paskaninkite druska, pipirais, citrinų sultimis ir dar virkite kelias minutes, kol suminkštės slyvos.

3. Išvirtą sriubą kiek atvėsinkite, sutrinkite ir vėl užvirkite. Tiekdami į lėkštes įtrupinkite sūrio ir pabarstykite migdolais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Trinta cukinijų ir morkų sriuba
Receptas: Trinta cukinijų ir morkų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 74
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 300.00 g
Morkos: 2.00 vnt. (nedidelės)
Bulvės: 2.00 vnt. (nedidelės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Duona: 100.00 g (kelios riekės baltos sumuštinių duonos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Morkas ir bulves nuskuskite, stambiai supjaustykite. Cukiniją nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite stambiais kubeliais. Svogūną nulupkite ir perpjaukite pusiau.

2. Sudėkite į puodą morkas bei bulves, užpilkite vandeniu (galite naudoti sultinį) ir virkite kol suminkštės. Tada sudėkite cukinijų gabalėlius bei svogūną ir pavirkite dar kelias minutes. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

3. Kol verda daržovės, supjaustykite duoną kubeliais ir trumpai apkepkite aliejuje.

4. Išvirusias daržoves sutrinkite blenderiu.

5. Sriubą išpilstykite į lėkštes, užberkite skrudintų duonos kubelių, papuoškite turimais žalumynais.

 

Suskleisti
Plakta svogūnų ir salierų sriuba
Receptas: Plakta svogūnų ir salierų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 43
Receptas
Ingredientai
Sultinys: 1200.00 ml (paukštienos)
Vynas: 100.00 ml (balto, sauso)
Svogūnai: 300.00 g
Salierai: 300.00 g (gumbo)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Kuminai: 1.00 arbat. š. (kmyninių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų, pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais.
  2. Nuplautą, nuluptą saliero gumbą sutarkuokite šiaudeliais.
  3. Puode įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Sudėkite svogūnus ir kepinkite, kol taps skaidrūs. Sudėkite tarkuotus salierus, suberkite kmyninius kuminus, maišydama kepinkite dar kelias minutes.
  4. Pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, žiupsnį cukraus. Supilkite sultinį, baltąjį vyną, sumažinkite ugnį ir virkite apie 10 minučių.
  5. Nukėlusi nuo ugnies, sutrinkite elektriniu plakikliu, išpilstykite į serviravimo dubenėlius. Į kiekvieną dubenėlį įdėkite smulkinto mėlynųjų pelėsių sūrio.
Suskleisti
Daržovių sriuba su sūriu
Receptas: Daržovių sriuba su sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 35
Receptas
Ingredientai
Morkos: 4.00 vnt.
Petražolės: 50.00 g
Bulvės: 300.00 g
Salierai: 2.00 vnt. (lapkočiai)
Daržovių sultinys: 1.00 l (tinka ir tirpus)
Sūris: 140.00 g (kietasis fermentinis)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 25.00 g
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (grūdėtosios)
Kaip gaminti
  1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite gabalėliais, morkas nulupkite ir stambiai sutarkuokite, salierų lapkočius supjaustykite griežinėliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, išlydykite sviestą ir kepinkite smulkiai sukapotą svogūną, kol pasidarys skaidrus. Sudėkite visas kitas daržoves, garstyčias, išmaišykite, uždenkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite10 min.
  3. Supilkite sultinį ir virkite dar 20 min.
  4. Nuo ugnies nukeltą sriubą palikite praaušti, tada sutrinkite maišikliu.
  5. Pusę sūrio stambiai sutarkuokite, likusį supjaustykite kubeliais.
  6. Ištrintą sriubą vėl pakaitinkite, suberkite tarkuotą sūrį ir maišydami kaitinkite, kol pradės lydytis. Įmaišykite sūrio kubelius ir iš karto nukelkite nuo ugnies.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti

! Daugiau gardžių sriubų receptų rasite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius