Dabar populiaru

Naujausios

Publikuota: 2013 rugsėjo 5d. 11:00

Receptų rinkinys. Trintos sriubos iš rudens daržovių

Trinta moliūgų sriuba
Fotolia nuotr. / Trinta moliūgų sriuba

Trinta sriuba skani, soti. Be to, ją paruošti lengva ir nebrangu. Tiks visų kartų atstovams: ir seneliui, ir studentui, ir mokinukui, ir mažyliui. Kitaip tariant, tai puikus maistas visai šeimai.

Trinta sriuba paranki dar ir tuo, kad kiekvienas šeimos narys gali ją pasigardinti, kuo panorėjęs. Štai jums universalus sprendimas: išvirkite puodą jūsų šeimos mėgstamų daržovių sriubos, pertrinkite. Nedideliuose dubenėliuose šalia jos  paruoškite įvairių pagardų. Skrebučių, tarkuoto sūrio, įvairių sėklų mišinio, kepinto kumpio ar pieniškų dešrelių gabaliukų (o gal spirgučių) – kitaip tariant, tai kas patinka jūsų šeimai. Visi bus patenkinti ir skaniai pavalgys.

Įkvėpimui siūlome keletą trintų sriubų receptų, iš daržovių, kurių dabar pilni daržai ar šiltnamiai, lūžte lūžta turgaus prekystaliai...

Receptai
Receptas: Trinta moliūgų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.0 / 32
Kaip gaminti

1. Moliūgą nulupkite, supjaustykite stambiais kubeliais, apšlakstykite aliejumi, įspauskite česnaką, išmaišykite, sudėkite į skardą ir kepkite 210°C temperatūros orkaitėje, kol paviršius truputį apskrus.

2. Sudėkite apkeptus moliūgų gabalėlius į puodą, supilkite sultinį ir grietinėlę, pakaitinkite, bet neleiskite užvirti. Nukaiskite puodą, sutrinkite moliūgus elektriniu grūstuvu. Dar kartą užkaitinkite. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir šviežiai tarkuotais muskatais. 

3. Sausoje keptuvėje trumpai pakepinkite moliūgų sėklas. Išpilstykite sriubą į dubenėlius, pagardinkite skrudintomis moliūgų sėklomis, įberkite po šaukštą duonos kubelių.

Kulinaro patarimas. Jei turite nedidelių vienodo dydžio moliūgų, nupjaukite jų viršų, išskobkite minkštimą su sėklomis, vidų patepkite aliejumi, pabarstykite druska ir pašaukite į karštą orkaitę. Kai moliūgai iškeps, išpilstykite į juos sriubą ir iškart tiekite.

Ingredientai
Moliūgai: 1.00 kg
Daržovių sultinys: 800.00 ml
Česnakai: 1.00 skiltelės
Grietinėlė: 200.00 ml (liesos)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Moliūgo sėklos: 1.00 valg. š. (lukštentų)
Duona: 1.00 st. (skrudintų baltos duonos kubelių)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis tarkuotų)
Grietinė: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lęšių sriuba su voveraitėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.9 / 14
Kaip gaminti

1. Į verdantį daržovių sultinį sudėkite pjaustytas bulves, morkas ir virkite 10 minučių. Suberkite lęšius, paskaninkite pipirais, druska, mairūnais ir virkite dar 15–20 minučių.

2. Išvirtą sriubą kiek atvėsinkite ir elektriniu plaktuvu sutrinkite iki vientisos masės. Įpilkite grietinėlės, statykite ant ugnies ir vėl užvirkite.

3. Sriubą pilkite į lėkštes, įdėkite po saujelę voveraičių, šaukštelį grietinės ir užbarstykite šviežių mairūnų.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Lęšiai: 1.00 st.
Bulvės: 2.00 vnt. (didelės)
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Daržovių sultinys: 1.00 l (1-1,5 l)
Grietinėlė: 20.00 ml
Grybai: 1.00 st. (virtos voveraitės)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Mairūnas: 1.00 arbat. š. (švieži pagal skonį)
Grietinė: 3.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Trinta bulvių sriuba su sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 28
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite. Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, uždenkite ir palikite pastovėti.

2. Svogūnus, morkas, salierą ir baltąją poro dalį nuvalykite ir supjaustykite.

3. Riebalus įkaitinkite puode, sudėkite pjaustytas daržoves ir kepinkite 5 minutes. Sudėkite nusunktas bulves, apipilkite daržovių nuoviru ir virkite 45 minutes.

4. Daržoves sutrinkite trintuvu, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Įmaišykite grietinėlės kremo.

5. Pusę saujos šalavijų lapelių pakepinkite 4 šaukštuose aliejaus. Ant sriubos užbarstykite trupinto avių sūrio, uždėkite šalavijų.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Bulvės: 750.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Porai: 1.00 vnt.
Riebalų mišinys: (tepamas) 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Nuoviras: (daržovių) 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 2.00 valg. š. (kremo)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Šalavijai: 100.00 g (pusė saujos)
Avių sūris: (trupintas) 100.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Trinta špinatų sriuba su skrudinta šonine ir kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.3 / 7
Kaip gaminti

1.Špinatų lapus nuplaukite ir stambiai supjaustykite. Bulvę nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite su šaukštu sviesto puode, kuriame virs sriuba. Sudėkite kubeliais pjaustytą bulvę, supilkite sultinį ir virkite 10–15 minučių, kol šie suvirs.

2.Sudėkite špinatų lapus ir virkite dar 5 minutes. Kiaušinius sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 5 minutes, kad vidus būtų minkštas.

3.Šoninę pakepinkite keptuvėje be riebalų, kol gražiai apskrus. Sriubą išsukite elektriniu plaktuvu iki vientisos tyrės, sudėkite grietinę ir užvirkite. Įberkite druskos, pipirų, muskatų.

4.Sriubą išpilstykite į lėkštes, į kiekvieną dėkite juostelę skrudintos šoninės, pusę perpjauto kiaušinio, įberkite kapotų petražolių. Valgykite su skrudinta duona.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Špinatai: 500.00 g (lapai)
Bulvės: 1.00 vnt. (didelė, miltinga)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 800.00 ml
Petražolės: 1.00 valg. š. (šviežios)
šoninė 4 juostelės plonai pjaustytos 400.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Grietinė: 200.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Saldžiųjų paprikų ir pomidorų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.6 / 7
Kaip gaminti

1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, viską pakepkite ant sviesto įkaitintoje keptuvėje. Įberkite miltų ir maišydami dar pakepkite.

2. Iš saldžiųjų paprikų pašalinkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Kubeliais supjaustykite pomidorus. Į puodą supilkite sultinį. Į jį sudėkite saldžiąsias paprikas, pomidorus ir pakepintus svogūnus su česnakais. Viską sumaišykite ir virkite 25 minutes. Sriubą paskaninkite druska, juodaisiais pipirais, čiobreliais, aitriosiomis paprikomis.

3. Puodą nukelkite nuo ugnies ir trintuvu sutrinkite sriubą iki vientisos masės. Jei norite, galite paskaninti ją šlakeliu grietinėlės arba grietinės.

Šaltinis: 15min.lt

Ingredientai
Paprikos: 500.00 g
Pomidorai: 3.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Vištienos sultinys: 6.00 st.
Sviestas: 3.00 valg. š.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (ryšulėlis)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Miltai: 2.00 valg. š.
Grietinė: 1.00 arbat. š. (arba grietinėle nebūtina)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Trinta burokėlių sriuba su sūriu ir migdolais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 19
Kaip gaminti

1. Burokėlius nulupkite, supjaustykite ir sudėkite į verdantį sultinį. Virkite, kol suminkštės. Supjaustykite slyvas, svogūną ir česnako skilteles.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite smulkintą svogūną bei česnaką. Juos suverskite į verdančius burokėlius, sudėkite pomidorų padažą, pjaustytas slyvas, paskaninkite druska, pipirais, citrinų sultimis ir dar virkite kelias minutes, kol suminkštės slyvos.

3. Išvirtą sriubą kiek atvėsinkite, sutrinkite ir vėl užvirkite. Tiekdami į lėkštes įtrupinkite sūrio ir pabarstykite migdolais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Burokėliai: 1.00 kg
Džiovintos slyvos: 40.00 g
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (aštrus)
Daržovių sultinys: 1.00 l (1-1,5 l)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys pagal skonį)
Mėlynųjų pelėsių sūris: 100.00 g (pagal skonį)
Migdolai: 1.00 valg. š. (migdolų drožlės arba skaldyti migdolai)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Trinta cukinijų ir morkų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 42
Kaip gaminti

1. Morkas ir bulves nuskuskite, stambiai supjaustykite. Cukiniją nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite stambiais kubeliais. Svogūną nulupkite ir perpjaukite pusiau.

2. Sudėkite į puodą morkas bei bulves, užpilkite vandeniu (galite naudoti sultinį) ir virkite kol suminkštės. Tada sudėkite cukinijų gabalėlius bei svogūną ir pavirkite dar kelias minutes. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

3. Kol verda daržovės, supjaustykite duoną kubeliais ir trumpai apkepkite aliejuje.

4. Išvirusias daržoves sutrinkite blenderiu.

5. Sriubą išpilstykite į lėkštes, užberkite skrudintų duonos kubelių, papuoškite turimais žalumynais.

 

Ingredientai
Cukinijos: 300.00 g
Morkos: 2.00 vnt. (nedidelės)
Bulvės: 2.00 vnt. (nedidelės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Duona: 100.00 g (kelios riekės baltos sumuštinių duonos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Plakta svogūnų ir salierų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 19
Kaip gaminti
  1. Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais.
  2. Nuplautą, nuluptą saliero gumbą sutarkuokite šiaudeliais.
  3. Puode įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Sudėkite svogūnus ir kepinkite, kol taps skaidrūs. Sudėkite tarkuotus salierus, suberkite kmyninius kuminus, maišydama kepinkite dar kelias minutes.
  4. Pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, žiupsnį cukraus. Supilkite sultinį, baltąjį vyną, sumažinkite ugnį ir virkite apie 10 minučių.
  5. Nukėlusi nuo ugnies, sutrinkite elektriniu plakikliu, išpilstykite į serviravimo dubenėlius. Į kiekvieną dubenėlį įdėkite smulkinto mėlynųjų pelėsių sūrio.
Ingredientai
Sultinys: 1200.00 ml (paukštienos)
Vynas: 100.00 ml (balto, sauso)
Svogūnai: 300.00 g
Salierai: 300.00 g (gumbo)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Kuminai: 1.00 arbat. š. (kmyninių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų, pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Daržovių sriuba su sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.1 / 15
Kaip gaminti
  1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite gabalėliais, morkas nulupkite ir stambiai sutarkuokite, salierų lapkočius supjaustykite griežinėliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, išlydykite sviestą ir kepinkite smulkiai sukapotą svogūną, kol pasidarys skaidrus. Sudėkite visas kitas daržoves, garstyčias, išmaišykite, uždenkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite10 min.
  3. Supilkite sultinį ir virkite dar 20 min.
  4. Nuo ugnies nukeltą sriubą palikite praaušti, tada sutrinkite maišikliu.
  5. Pusę sūrio stambiai sutarkuokite, likusį supjaustykite kubeliais.
  6. Ištrintą sriubą vėl pakaitinkite, suberkite tarkuotą sūrį ir maišydami kaitinkite, kol pradės lydytis. Įmaišykite sūrio kubelius ir iš karto nukelkite nuo ugnies.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Morkos: 4.00 vnt.
Petražolės: 50.00 g
Bulvės: 300.00 g
Salierai: 2.00 vnt. (lapkočiai)
Daržovių sultinys: 1.00 l (tinka ir tirpus)
Sūris: 140.00 g (kietasis fermentinis)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 25.00 g
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (grūdėtosios)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

! Daugiau gardžių sriubų receptų rasite ČIA.

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

LT 100 Aktualu

Emigracija tarpukariu: nemokamų kelionių į Pietų Ameriką suvilioti lietuviai ne visada rasdavo rojų

Gyvenimas

Kauniečio garaže – įspūdinga 300 mėsmalių kolekcija: „Kažkas ją pavadino vegetarų siaubo kambariu“

Pasaulis kišenėje

Kitoks maršrutas pajūryje: kaip čia atsirado „purtimangas“ ir „alius“

15min iš Belgrado 24sek

Po auksinio triumfo – susimąstyti verčianti žinutė „Žalgirio“ gerbėjams

Vardai

Meghan Markle princesės Dianos atminimą pagerbė pasipuošusi įspūdingu jos žiedu

24sek

Geriausi Europoje – „Lietuvos rytas“ triumfavo Eurolygos jaunimo turnyre

Vienbalsiai: „Atsarginiai“ paskelbė NBA sezono apdovanojimus

Savaitės Lietuvos įvykiai – 15min fotografų kadruose (2018 m. gegužės 14 d.-20 d.)

Aktualu

Neteisėtų skiepų byloje prokuratūra prašo griežtinti bausmę

Vardai

Jaunavedžių Harry ir Meghan poelgis sujaudino iki širdies gelmių: ar tuščia vieta bažnyčioje – Dianai?

Tik Kaune: didžiausias miesto ąžuolynas ir vieni seniausių funikulierių Europoje

Aktualu

Kaunas švenčia gimtadienį: 43 faktai, kurių galbūt nežinote apie laikinąją sostinę

Aktualu

Prognozės nedžiugina: sulauksime ir perkūnijos, ir gūsingo vėjo

Aktualu

Teksase nušautos mokinės mama: jis kvietė dukrą į pasimatymą ir buvo atstumtas

15min iš Belgrado 24sek

Kaunas jau laukia „Žalgirio“: iš dviejų scenarijų liko vienas sutikimo planas

Maistas

„100 tortų Lietuvai“: desertų studijos „Tie kepėjai“ medaus tortas su apelsinais

Sportas

Tiesioginė A lygos transliacija: „Trakai“ – „Jonava“

Vardai

Kodėl princo Harry lūpos sukandimas taip sujaudino internetą?

Sportas

Spyriu į galvą UFC legendos bendraklubį patiesęs P.Žitinevičius už pergalę dėkingas Dievui: „Esu kunigas“

Aktualu

JAV policija aiškinasi šaudynių Teksase motyvą

Naujienos

LT 100 Aktualu

Emigracija tarpukariu: nemokamų kelionių į Pietų Ameriką suvilioti lietuviai ne visada rasdavo rojų

Gyvenimas

Kauniečio garaže – įspūdinga 300 mėsmalių kolekcija: „Kažkas ją pavadino vegetarų siaubo kambariu“

Pasaulis kišenėje

Kelionė po Mažąją Lietuvą: kaip čia atsirado „purtimangas“ ir „alius“

Aktualu

Bendrovė, kurios išnuomotas lėktuvas nukrito Kuboje, ne kartą sulaukė skundų dėl saugumo

15min iš Belgrado 24sek

Po auksinio triumfo – susimąstyti verčianti žinutė „Žalgirio“ gerbėjams

Vardai

Meghan Markle princesės Dianos atminimą pagerbė pasipuošusi įspūdingu jos žiedu

Vienbalsiai: „Atsarginiai“ paskelbė NBA sezono apdovanojimus

Savaitės Lietuvos įvykiai – 15min fotografų kadruose (2018 m. gegužės 14 d.-20 d.)

24sek

Geriausi Europoje – „Lietuvos rytas“ triumfavo Eurolygos jaunimo turnyre

Aktualu

Neteisėtų skiepų byloje prokuratūra prašo griežtinti bausmę

Tik Kaune: didžiausias miesto ąžuolynas ir vieni seniausių funikulierių Europoje

Vardai

Aktorius Giedrius Savickas: „Eiti pas merginas naktį – pasaka“

Aktualu

Kaunas švenčia gimtadienį: 43 faktai, kurių galbūt nežinote apie laikinąją sostinę

Aktualu

Prognozės nedžiugina: sulauksime ir perkūnijos, ir gūsingo vėjo

15min iš Belgrado 24sek

Kaunas jau laukia „Žalgirio“: iš dviejų scenarijų liko vienas sutikimo planas

Maistas

„100 tortų Lietuvai“: desertų studijos „Tie kepėjai“ medaus tortas su apelsinais

Sportas

A lyga: „Trakų“ trenerio debiutas buvo pergalingas – nugalėjo „Jonavą“

Aktualu

Venesueloje prasideda opozicijos boikotuojami prezidento rinkimai

Aktualu

Girtutėlis vyras Kaune peiliu sužalojo išgertuvių draugą

Grąžinti verta

Metas rinktis

Maistas

Laikas griliui

Išlaikyk atostogų ritmą

Sveikata

Automobilių švaros centras AINAVA

Ryškiems įvarčiams

Pasaulis kišenėje

Sulčių nauda

Daugiau skonio

Praktiški patarimai

Unicef vaikų bėgimas „Už kiekvieną vaiką“

Renginių gidas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką