Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Renatos Ničajienės „Sezoninė virtuvė“: iš Prancūzijos kilęs nematomas obuolių pyragas

Seniai svajojau apie pyragą, kuriam reikėtų beveik kilogramo obuolių ir tik kelių šaukštų miltų, o šis receptas yra būtent toks! Kiek domėjausi, jis kilęs iš Prancūzijos ir vadinamas „gateau invisible“ (liet. nematomas pyragas). Panašaus tipo pyragai yra gaminami ne tik iš obuolių, bet ir iš bulvių, cukinijų.
Renata Ničajienė ir jos keptas pyragas
Renata Ničajienė ir jos keptas pyragas / Autorės ir studijos „Fotopastelė“ nuotr.

Tokio stiliaus pyragams svarbiausia vaisius ar daržoves supjaustyti labai plonai, jie ir sudaro pagrindinį pyrago skonį. Todėl obuolius pyragui parinkite tokius, kad būtų ypač skanūs: kieti, sultingi ir saldžiarūgščiai, nes būtent nuo jų ir priklausys pyrago skonis.

Autorės nuotr. /Nematomas obuolių pyragas
Autorės nuotr. /Nematomas obuolių pyragas

O tešla jam maišoma visai paprasta, kaip blynams, tam neprireiks net mikserio, lengvai išmaišysite paprasčiausia konditerine šluotele. Tokį pyragą iškepti geriausia iš vakaro, nes jam reikia visiškai atšalti ir nors kelias valandas, o geriausiai per naktį, pabręsti šaldytuve.

Pyragas skaniausias – gerai atšalęs, tada ir pjaustosi lengviau. Jis mane sužavėjo savo skoniu, nes obuoliai neperkepa ir išlieka traškūs, prie jų ypač tinka migdolų drožlės, jų pyrago apibarstymui tikrai nepagailėkite.

Autorės nuotr. /Negailėkite migdolų drožlių
Autorės nuotr. /Negailėkite migdolų drožlių

Ingredientai:

  • 800 g saldžiarūgščių kietų obuolių;
  • 3 kiaušiniai;
  • 6 šaukštai cukraus;
  • 1/2 stiklinės pieno;
  • 1 šaukštas lydyto sviesto;
  • 3/4 stiklinės miltų;
  • 1/3 stiklinės migdolų drožlių;
  • cukraus miltelių, apibarstyti.

Gaminimas:

1. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis (apie 2 mm storio) skiltelėmis.

Autorės nuotr. /Obuolius pjaustykite plonais greižinėliais
Autorės nuotr. /Obuolius pjaustykite plonais greižinėliais

2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laipsnių, o pailgą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.

3. Dubenyje konditerine šluotele išplakite kiaušinius su cukrumi, tada supilkite pieną, lydytą sviestą ir gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite miltus ir užmaišykite skystą tešlą.

4. Plonai pjaustytus obuolius suberkite į paruoštą tešlą ir rankomis arba dviem mentelėmis atsargiai išmaišykite, kad kiekviena obuolio riekelė pasidengtų tešlą. Svarbu maišyti atsargiai, kad obuolių riekelės nesulūžtų.

Autorės nuotr. /Kepimui paruoštas pyragas
Autorės nuotr. /Kepimui paruoštas pyragas

5. Obuolius, aplipusius tešla, gražiai sudėkite į kepimo formą, o likusią dubenyje tešlą supilkite ant viršaus. Pyrago viršų apibarstykite migdolų drožlėmis ir pašaukite kepimo skardą į orkaitę. Pyragas turėtų iškepti per 40 minučių.

6. Iškepusį pyragą su visa kepimo forma palikite ataušti, o tada perkelkite į šaldytuvą. Geriausiai jį ten palikti per naktį. Pyragas skaniausias gerai atšaldytas ir pabrendęs per naktį šaldytuve.

Autorės nuotr. /Nematomas obuolių pyragas
Autorės nuotr. /Nematomas obuolių pyragas

Populiaraus tinklaraščio sezoninėvirtuvė.lt ir jau 7 kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė su portalo skaitytojais dalinasi sezoniniais receptais ir patarimais. Savo tinklaraštyje bei knygose autorė skatina rinktis vietinį sezoninį maistą, valgyti skaniai ir sveikai, pagal metų laikus. Naujausia jos knyga „Sezoninių skanumynų istorijos“ skirta skaniems ir maistingiems desertams.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius