Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2019 sausio 27d. 13:00

Renatos Ničajienės „Sezoninių skanumynų istorijos“: blynų tortas su varškės kremu ir sūria karamele

Renata Ničajienė ir jos gamintas blynų tortas
Renatos Ničajienės ir studijos „Fotopastelė“ nuotr. / Renata Ničajienė ir jos gamintas blynų tortas
Tai nekasdieniškas blynų patiekalas, bet jis puikiai tiktų šventiniam savaitgaliui. Didelius, per visą keptuvę iškeptus, amerikietiško stiliaus blynus sutepkite vaniliniu varškės kremu ir apliekite sūria karamele. Toks blynų tortas tiks ne tik artėjančioms Užgavėnėms, bet ir gimtadienio, vardadienio, ar kokios nors kitos svarbios progos pusryčiams.

Jį gamindami ilgai neužtruksite. Pirmiausiai iškepkite blynus, o kol jie aušta, išsukite varškės kremą ir išvirkite karamelės padažą. Tortą sukonstruosite per 5 minutes, prie jo papildomai dar galima pateikti likusios karamelės.

Ingredientai:

blynams:

  • 1 stiklinė kvietinių miltų;
  • 1/3 stiklinės rupių kvietinių miltų;
  • 2 šaukštai kukurūzų miltų;
  • 1/4 stiklinės cukraus;
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių;
  • pusė šaukštelio druskos;
  • 1 ir 1/4 stiklinės pieno;
  • 2 dideli kiaušiniai;
  • 2 kiaušinių tryniai;
  • 2 šaukštai lydyto sviesto;
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus.

kremui:

  • 3 pakeliai po 180 g pusriebės varškės;
  • 6 šaukštai riebios grietinės;
  • 6 šaukštai cukraus;
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus;
  • 1 citrinos nutarkuota žievelė;
  • 1 šaukštas citrinų sulčių.

karamelei:

  • 200 g cukraus;
  • 100 g sviesto;
  • 100 ml riebios grietinėlės;
  • žiupsnelis druskos.

Gaminimas

1. Blynams viename inde išmaišykite kvietinius paprastus ir rupius miltus su kukurūzų miltais, cukrumi, kepimo milteliais, druska ir vaniliniu cukrumi. Kitame inde išplakite kiaušinius su kiaušinių tryniais, ištirpintu sviestu ir pienu. Į skystąją blynų masę po truputį supilkite miltų mišinį ir užmaišykite blynų tešlą.

2. Į įkaitintą keptuvę pilkite po pilną samtį tešlos, ją paskirstykite ir kepkite, kol ant blyno paviršiaus pradės rastis burbuliukai. Tada blyną mentele apverskite. Iškepusį blyną palikite ant lėkštės ataušti. Tai pat iškepkite likusius blynus. Iš visos tešlos turėtų gautis 6 blynai, kuriuos palikite ataušti.

3. Kol aušta blynai, pagaminkite varškės kremą. Varškę kartu su grietine, cukrumi, citrinos sultimis ir smulkiai nutarkuota žievele, vaniliniu cukrumi gerai išsukite kol kremas taps vientisas.

4. Išvirkite karamelę. Cukrų suberkite į storagudnį puodą ir statykite ant vidutinės kaitros. Kai cukrus pradės lydytis, palaukite, kol visai ištirps, tada sudėkite pjaustytą sviestą, maišykite, kol virs vientisa mase. Sumažinkite kaitrą ir iš lėto supilkite grietinėlę, maišydami leiskite jai užvirti ir nukelkite puodą nuo ugnies. Karamelę palikite praaušti.

5. Sutepkite blynų tortą. Kiekvieną blyną pertepkite 2-3 šaukštais varškės kremo, blynus dėkite vieną ant kito. Torto viršų aptepkite likusiu varškės kremu ir apliekite karamele. Tortą galima valgyti iš karto.

Renatos Ničajienės nuotr. /Blynų tortas su varškės kremu ir sūria karamele
Renatos Ničajienės nuotr. /Blynų tortas su varškės kremu ir sūria karamele

Populiaraus tinklaraščio sezoninėvirtuvė.lt ir jau 7 kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė su portalo skaitytojais dalinasi sezoniniais receptais ir patarimais. Savo tinklaraštyje bei knygose autorė skatina rinktis vietinį sezoninį maistą, valgyti skaniai ir sveikai, pagal metų laikus. Naujausia jos knyga „Sezoninių skanumynų istorijos“ skirta skaniems ir maistingiems desertams.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Studijos „Fotopastelė“ nuotr./Renatos Ničajienės knyga „Sezoninių skanumynų istorijos“
Studijos „Fotopastelė“ nuotr./Renatos Ničajienės knyga „Sezoninių skanumynų istorijos“

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

SEB verslo augimo programa

01:37:23

OfiSPA – vieta dirbti ir nepavargti

Video

07:19
26:48
03:08

15min metų knygų rinkimai

Esports namai

URBAN˙/

Grožio programa 360°

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką