Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Renatos Ničajienės „Sezoninių skanumynų istorijos“: kalėdinė dovana – šokoladas su spalvingais priedais

Su kiekvienu svaitgaliu Kalėdos vis arčiau ir arčiau. Jau pradedu svajoti ir planuoti, ką ruošiu kalėdinėms vaišėms bei ką skanaus padovanosiu draugams. Viena iš valgomų kalėdinių dovanų idėjų – namuose lydytas tamsus šokoladas, praturtintas maistingais riešutais, natūraliai saldžiais vaisiais ir kvapniais prieskoniais. Šį kartą šokoladą spalvinau žaliosiomis pistacijomis ir rausvaisiais pipirais.
Renata Ničajienė ir jos gamintas spalvingasis šokoladas
Renata Ničajienė ir jos gamintas spalvingasis šokoladas / Fotopastelė ir autorės nuotr.

Rausvieji pipirai su šokoladu puikiai dera ne tik švelniu skoniu, bet ir šventine spalva, kuri praskaidrina tamsųjį šokoladą. Ar žinojote, kad rausvieji pipirai yra labiau uogos, nei prieskoniai? Jų skonis gėliškas ir kiek saldokas. Rausvaisiais pipirais galima gardinti ne tik pikantiškus patiekalus, bet ir desertus.

Šiame recepte rausvieji pipirai, šokoladas ir pistacijos tinka idealiai!

Ingredientai:

  • 300 g juodojo šokolado;
  • 2 valg. šaukšt. rausvųjų pipirų;
  • 200 g žaliųjų nesūdytų pistacijų;
  • žiupsnelis kokybiškos druskos.

Gaminimas:

1. Šokoladą sulaužykite ir išlydykite karšto vandens vonelėje t.y. į puodą pilkite vandens, į jį statykite kitą indą į kurį suberkite sulaužytą šokoladą ir kaitinkite maišydami, kol jis ištirps.

2. Apvalią kepimo formą nusegamais kraštais išklokite maistine plėvele ir supilkite lydytą šokoladą. Kol šokoladas dar nesustingo apibarstykite jį išgliaudytais pistacijų riešutais ir rausvaisiais pipirais bei druskos kristalėliais.

3. Paruoštą šokoladą dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Kai šokoladas sustings, galite laikyti kambario temperatūroje ir pjaustyti arba laužyti į gabalėlius.

Autorės nuotr. /Juodasis šokoladas su rausvaisiais pipirais ir žaliosiomis pistacijomis
Autorės nuotr. /Juodasis šokoladas su rausvaisiais pipirais ir žaliosiomis pistacijomis

Daugiau sezoninių skanumynų receptų ieškokite knygoje „Sezoninių skanumynų istorijos“

Populiaraus tinklaraščio sezoninėvirtuvė.lt ir jau 7 kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė su portalo skaitytojais dalinasi sezoniniais receptais ir patarimais. Savo tinklaraštyje bei knygose autorė skatina rinktis vietinį sezoninį maistą, valgyti skaniai ir sveikai, pagal metų laikus. Naujausia jos knyga „Sezoninių skanumynų istorijos“ skirta skaniems ir maistingiems desertams.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius