Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Renatos Ničajienės „Sezoninių skanumynų istorijos“: rabarbarų pyragas su migdolais

Pasisėdėjimo prie arbatos puodelio su saldžiarūgščiu pyragu savaitgalį norisi visada! Ypač su pirmaisiais, savo pačios užaugintais, rabarbarais. Šis apverstas pyragas visai be rafinuotų kvietinių miltų, vietoj jų į tešlą bėriau maistingus migdolų miltus, todėl jis yra dar ir be glitimo. Pyragas ypač gardus, nes rabarbarai po tešla gardžiai karamelizuojasi ir sudrėkina viršuje kepusį biskvitą.
Renata Ničajienė ir jos keptas pyragas
Renata Ničajienė ir jos keptas pyragas / Renatos Ničajienės ir studijos „Fotopastelė“ nuotr.

Iškepti tokį pyragą visai paprasta, o skonis ir vaizdas tikrai paperkantis. Kepiniai su migdolų miltais daug maistingesni ir sotesni, jų natūraliai suvalgysite mažiau. Verta išbandyti!

Ingredientai:

  • 500 g rabarbarų;
  • 50 g sviesto;
  • 50 g gliaudytų migdolų;
  • 1 stiklinė rudojo cukraus;
  • 4 kiaušiniai;
  • 1,5 stiklinės migdolų miltų;
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių;
  • 1 šaukštelis vanilės esencijos;
  • žiupsnelis jūros druskos.

Gaminimas:

1. Rabarbarus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Migdolus trumpai paskrudinkite 160 laipsnių orkaitėje ir stambiai sukapokite.

2. Kepimo formoje patieskite kepimo popierių, ant jo pabarstykite gabalėliais pjaustytą sviestą. Kepimo formą su sviestu trumpam pašaukite į įkaitusią orkaitę, kad sviestas ištirptų.

Autorės nuotr. /Kepti paruoštas rabarbarų pyragas su migdolais
Autorės nuotr. /Kepti paruoštas rabarbarų pyragas su migdolais

3. Į kepimo forma ant išsilydžiusio sviesto suberkite kapotus migdolus ir pjaustytus rabarbarus, juos apibarstykite 4 šaukštais cukraus.

4. Paruoškite pyragui tešlą. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus iki standumo išplakite su žiupsneliu druskos, o trynius gerai išsukite su likusiu cukrumi ir vanilės ekstraktu. Į išsuktus trynius suberkite migdolų miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užmaišykite tešlą. Galiausiai į paruoštą tešlą įmaišykite standžiai išplaktus baltymus.

5. Paruoštą tešlą užpilkite ant rabarbarų kepimo formoje. Pyragą pašaukite kepti į iki 180C laipsnių temperatūros įkaitusią orkaitę 30 minučių.

6. Iškepusį pyragą trumpam palikite, kad praauštų, atsekite kepimo formą ir apverskite taip, kad rabarbarai būtų viršuje. Palikite pyragą, kad visiškai atauštų, pjaustykite ir skanaukite.

Autorės nuotr. /Rabarbarų pyragas su migdolais
Autorės nuotr. /Rabarbarų pyragas su migdolais

Populiaraus tinklaraščio sezoninėvirtuvė.lt ir jau 7 kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė su portalo skaitytojais dalinasi sezoniniais receptais ir patarimais. Savo tinklaraštyje bei knygose autorė skatina rinktis vietinį sezoninį maistą, valgyti skaniai ir sveikai, pagal metų laikus. Naujausia jos knyga „Sezoninių skanumynų istorijos“ skirta skaniems ir maistingiems desertams.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius