Dabar populiaru
Publikuota: 2020 rugpjūčio 30d. 17:00

Renkamės skanėstą Rugsėjo 1-osios šventei: nuo obuolių torto iki prašmatnių keksiukų

Grietinėlės sūrio pyragas su karamele ir obuoliais
Miskozverys.lt nuotr. / Grietinėlės sūrio pyragas su karamele ir obuoliais

Rugsėjo 1-oji visai čia pat, o tądien būna apgultos ir picerijos, ir kiti šeimai subalansuoti restoranai, ir kavinės. Jei šiais metais žadate vengti tų apgultų vietų, kuo puikiausią mokslo metų ir rudens pradžios šventę galima surengti ir namuose. O kokią gi šventė be deserto? Pririnkome įvairių receptų, pagal vienus jų skanėstą paruošite ir šventės dieną, pagal kitus reikės pasidarbuoti iš vakaro, tai reiškia, dar pirmadienį. Skanaus ir gero naujo starto!

Receptai
Receptas: Kvapnūs kriaušių keksiukai su avižomis ir lazdynų riešutais
12 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.9 / 32
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių.
  2. Miltus, kepinių miltus, cinamoną, sodą ir kepimo miltelius sumaišykite ir išsijokite, įmaišykite avižinius dribsnius.
  3. Riešutus apkepinkite sausoje keptuvėje, nuo jų nulupkite odelę ir juos truputį pasmulkinkite.
  4. Kriaušes sutarkuokite stambia tarka, jei išsiskiria daug sulčių jas nupilkite.
  5. Sviestą ištirpinkite, palikite kelioms minutėms atvėsti.
  6. Šiltą sviestą sumaišykite su cukrumi ir plakite, kol taps vientisa mase.
  7. Tuomet, po vieną įmuškite kiaušinius, nuolat maišydami sudėkite tarkuotas kriaušes, supilkite pasukas.
  8. Į tešlą po truputį suberkite miltų mišinį ir viską gerai išmaišykite.
  9. Tešlą sukrėskite į formeles, keksiukų viršų apibarstykite riešutais ir juos dėkite kepti, bet vos tik įdėjus keksiukus į orkaitę temperatūrą sumažinkite iki 190 laipsnių.
  10. Keksiukus kepkite ~25 minutes.
 
*Jau paruoštų miltų kepiniams galite nusipirkti kai kuriuose prekybos centruose, bet aš juos pasigaminu pati: 
 
Pamatuojama 1 stiklinė miltų, iš jos išimami du šaukštai miltų ir vietoj jų įdedami du šaukštai kukurūzų krakmolo. Miltų ir krakmolo mišinys persijojamas penkis kartus (taip, penkis kartus -  taip viskas gerai išsimaišys, miltų tekstūra taps daug tolygesnė ir vientisesnė).
 
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 1.00 st. (¾)
Miltai: 2.00 st. (1 ¼ - miltai ir ¼ - miltai kepiniams*)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Soda: 1.00 arbat. š. (¼)
Kriaušės: 2.00 vnt.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (½)
Sviestas: 85.00 g
Rudasis cukrus: 1.00 st. (⅔)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pasukos: 1.00 st.
Lazdynų riešutai: 1.00 st.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Margi šokolado-varškės keksiukai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 67
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.

2. Pieną užvirinkite, nukelkite ugnies, suberkite kubeliais laužytą šokoladą, leiskite ištirpti ir atvėsti.

3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cukrumi. Įmaišykite vieną kiaušinį, šokoladinį pieną ir tirpintą sviestą.

4. Varškę išsukite su cukrumi ir antruoju kiaušiniu. Pagardinkite šaukšteliu vanilės ir žiupsneliu druskos.

5. Į keksiukų formeles dėkite truputį šokoladinės tešlos, gerą šaukštą varškės, uždenkite dar trupučiu šokoladinės tešlos.

6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.

Ingredientai
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Pienas: 200.00 ml
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 80.00 g
Varškė: 150.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Burokėlių keksiukai „Red Velvet“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 15
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.

2. Sudėkite visus išvardintus ingredientus į elektrinio kombaino indą ir plakite apie 3 minutes, kol masė gerai susimaišys.

3. Supilstykite masę į 12 popieriniais „sijonėliais“ išklotų keksiukų kepimo skardos ertmių, į kiekvieną įpildami maždaug 1/2 stiklinės tešlos. Kepkite apie 28–30 minučių, arba, kol įbedę medinį pagaliuką, jį ištrauksite sausą. Atvėsinkite keksiukus išdėlioję ant grotelių.

4. Visiškai atvėsintus keksiukus galite papuošti rikotos sūrio kepurėlėmis. Jis gaminamas taip:

5. Rikotą kartu su medumi plakite 1–2 minutes elektriniu maišytuvu, kol masė taps minkšta ir vienalytė. Jei matote, kad masė pernelyg tiršta, įmaišykite kelis šaukštus pieno.

6. Sukrėskite kremą į konditerinį maišą ir išspauskite po truputį ant kiekvieno keksiuko. Papuoškite šaltyje džiovintomis (liofilizuotomis) uogomis.

Ingredientai
Migdolų miltai: 120.00 g (arba kokosų miltų)
Rudasis cukrus: 135.00 g
Speltos kviečių grūdai: 105.00 g (viso grūdo)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Burokėliai: 1.00 vnt. (250 g svorio; sutarkuotas smulkia tarka)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 125.00 ml (bekvapio; arba rapsų ar kokosų aliejaus)
Kefyras: 125.00 ml
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Migdoliniai-jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.7 / 7
Kaip gaminti

Jei visgi mėlynių negalite gauti, keiskite jas šilauogėmis, tik tokiu atveju būtinai naudokite citrinos sultis įdarui pagaminti – jų reikia subalansuotam skoniui.

Dar vienas slaptas (o gal ir nelabai) šių keksiukų ginklas – jogurtas. Jis suteikia lengvumo, purumo, paslepia kepimo miltelių skonį ir apskritai, turbūt, veikia magiškai.

1. Paruoškite įdarą: mėlynes sumaišykite su cukrumi (arba šilauoges su cukrumi ir citrinos sultimis) ir kaitinkite mažame prikaisuvyje kol sutirštės ir maždaug perpus sumažės masės. Atidėkite į šalį pravėsti.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C laipsnių temperatūros (režimas su ventiliatoriumi). Jei ventiliatoriaus jūsų orkaitėje nėra, siūlau temperaūrą šiek tiek pakelti, pavyzdžiui, iki 180°C.

 

3. Sviestą ištirpinkite ir leiskite jam pravėsti (taip pat galite naudoti kambario temperatūros sviestą ir iškart išsukti su cukrumi (sviesto tirpdyti nereikės). Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo, po vieną įmaišykite kiaušinius, supilkite jogurtą, suberkite citrinos žievelę, druską, kepimo miltelius. Įmaišykite migdolų bei kitus miltus.

4. Keksiukų formeles išklokite keksiukų popierėliais. Pripildykite kiekvieną formelę maždaug 3/4 tešlos ir į kiekvieno vidurį dėkite po šaukštelį įdaro. Jei norite traškesnio viršaus, apibarstykite trupučiu cukraus. Įdaro greičiausiai šiek tiek liks, jį galėsite supiltį į sandarų indą ir laikyti šaldytuve kelias dienas (galite patiekti prie blynų, varškėčių, įmaišyti į jogurtą arba pasigaminti skrebučių su riešutų sviestu bei mėlynių/šilauogių uogiene).

5. Kepkite keksiukus 30-35 minutes kol tolygiai paruduos. Leiskite jiems visiškai atvėsti prieš išimant iš formelių.

Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (didesni)
Sviestas: 80.00 g (arba ghee sviesto)
Rudasis cukrus: 100.00 g (nerafinuoto; ir dar 3 šaukštai įdarui)
Jogurtas: 150.00 g (natūralaus; skystesnės konsistencijos nei graikiškas)
Migdolų miltai: 100.00 g
Miltai: 70.00 g (arba mišinio kepiniams be glitimo)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 1.50 arbat. š.
Citrinos žievelė: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė tešlai ir išspaustos sultys įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Įspūdingi žalieji keksiukai „Samanotas miškas“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 5
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170C laipsnių temperatūros. Keksiukų kepimo formos ertmėse išdėliokite popierinius „sijonėlius“.

2. Jei naudojate šaldytus špinatus, juos atitirpinkite, tada sudėkite į kiauraindį ir palikite nuvarvėti. Gerai nuspauskite, kad špinatai liktų kuo sausesni. Šviežius špinatus nuplaukite ir nusausinkite, tada sudėkite į elektrinį smulkintuvą (blenderį), ten pat supilkite aliejų ir susmulkinkite viską iki vientisos skaisčiai žalios tyrelės.

3. Elektriniu plaktuvu plakite kiaušinius su cukrumi, kol masė taps labai puri ir balta (jos apimtis turėtų patrigubėti). Plona srovele supilkite špinatų mišinį, nuolat plakdami.

4. Atskirame inde sumaišykite miltus bei kepimo miltelius ir persijokite tiesiai į indą su kiaušinių ir špinatų mase, suberkite citrinos žievelę ir išmaišykite (neplakite pernelyg ilgai, tik kol susijungs ingredientai).

 

5. Tešlą supilstykite į paruoštas keksiukų formeles iki pat jų viršaus. Kepkite orkaitės viduryje apie 25 minutes, arba kol įkišę medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą. Išimkite keksiukus iš orkaitės ir visiškai juos atvėsinkite išėmę iš kepimo formos ir sudėję ant grotelių.

6. Paruoškite kremą: į elektrinio plaktuvo indą supilkite grietinėlę, sukrėskite maskarponės sūrį, įberkite cukraus pudros ir plakite viską baltymams plakti skirta šluotele, kol kremas taps labai tirštas. Pabaigoje supilkite citrinos sultis ir išmaišykite. Kremą sukrėskite į konditerinę rankovę (arba polietileno maišelį) ir laikykite šaldytuve, kol prireiks.

7. Nupjaukite kiekvieno keksiuko viršūnėlę (lengviausiai tai padarysite dantytu peiliu). Šias nupjautas dalis pirštais švelniai suplėšykite iki smulkių trupinių. Ant kiekvieno keksiuko užspauskite pagaminto kremo kalnelį (bus paprasčiausia, jei naudosite konditerinę rankovę). Ant kremo uždėkite paruoštų trupinių labai švelniai įspausdami juos į kremą, kad geriau priliptų. Papuoškite uogomis ir žalumynais. Keksiukus laikykite šaldytuve.

Ingredientai
Špinatai: 400.00 g (šviežių arba šaldytų; keksiukams)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (dideli; keksiukams)
Aliejus: 0.75 st. (tiks rapsų, saulėgrąžų, alyvuogių; keksiukams)
Miltai: 2.00 st. (keksiukams)
Cukrus: 1.00 st. (galima berti ir mažiau; keksiukams)
Kepimo milteliai: 2.50 arbat. š. (keksiukams)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė; keksiukams)
Maskarponės sūris: 250.00 g (kremui)
Cukraus pudra: 2.00 valg. š. (kremui)
Grietinėlė: 250.00 ml (36 proc. riebumo; kremui)
Citrinos sultys: 1.00 valg. š. (kremui)
Įvairios uogos: 1.00 sauja (tinka įvairios: mėlynės, šilauogės ar kitos, granatų sėklos; papuošimui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (šviežių; papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Baltojo šokolado sūrio pyragas su avietėmis
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.5 / 31
Kaip gaminti

Pagrindas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.

2. Migdolus paskleiskite ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 10 minučių, atvėsinkite. Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.

3. Migdolus suberkite į maisto smulkintuvą ir stambiai sukapokite, suberkite į dubenį. Maisto smulkintuvu smulkiai sukapokite sausainius ir supilkite juos ant migdolų. Supilkite tirpintą sviestą ir rankomis arba mentele gerai išmaišykite. Supilkite į kepimo formą ir paskleiskite trupinius vis paspausdami. Padėkite į šaldytuvą.

Įdaras:

1. 100 g šokolado sukapokite smulkiau, o likusius 500 g sulaužykite. Ištirpinkite 500 g šokolado vandens garų vonelėje retkarčiais pamaišydami. Kai šokoladas ištirps, nukelkite ir leiskite pastovėti 5 minutes, kelis kartus pamaišykite.

2. Atskirai dubenyje šluotele ar mikseriu išplakite grietinėlės sūrį iki purumo. Po vieną įplakite kiaušinius, kaskart išplakdami masę iki vientisumo. Sukrėskite grietinę, sudėkite apelsino žievelę ir pusės vanilės ankšties sėklytes; išmaišykite. Supilkite ištirpintą šokoladą, išmaišykite ir galiausiai suberkite smulkiau kapotą šokoladą (100 g). Darkart išmaišykite.

 

3. Masę supilkite į kepimo formą ant atvėsinto pagrindo ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 1 valandą. Iškepusio pyrago centras turi vis dar šiek tiek judėti.

4. Ištraukite pyragą iš orkaitės, visiškai atvėsinkite, apvyniokite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms, o geriausia pernakt. Pyragas turi visiškai atvėsti ir sustingti. Taip paruoštas ir įvyniotas sūrpyragis gali stovėti šaldytuve iki 4 dienų.

Užpilas:

1. Avietes suberkite į dubenėlį ir sutraiškykite mediniu šaukštu. Pertrinkite per sietelį, sėklytes išmeskite.

2. Į nedidelį puodą suberkite spanguoles, cukrų ir apelsino sultis ir kaitinkite ant lėtos ugnies, kol cukrus ištirps. Padidinkite kaitrą ir virkite apie 10 minučių, kol spanguolės susprogs ir masė sutirštės. Nukaiskite ir įmaišykite aviečių tyrę. Supilkite į dubenėlį, uždenkite maistine plėvele taip, kad plėvelė liestųsi su užpilo paviršiumi – taip nesusiformuos plutelė. Atvėsintą užpilą laikykite šaldytuve. Jis sustings iki drebučių konsistencijos, bet pamaišius suskystės.

3. Prieš patiekdami sūrpyragį išimkite iš kepimo formos ir popieriaus ir apliekite užpilu.

Ingredientai
Migdolai: 70.00 g (pyrago pagrindui)
Sausainiai: 180.00 g (pyrago pagrindui)
Sviestas: 100.00 g (pyrago pagrindui)
Baltasis šokoladas: 600.00 g (kokybiško; pyrago įdarui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (pyrago įdarui)
Kreminis sūris: 500.00 g (pyrago įdarui)
Grietinė: 300.00 g
Apelsinai: 1.00 vnt. (žievelė – pyrago įdarui, sultys – aviečių užpilui)
Vanilės lazdelė: 0.50 vnt. (pyrago įdarui)
Avietės: 200.00 g (aviečių užpilui)
Spanguolės: 200.00 g (aviečių užpilui)
Cukrus: 100.00 g (aviečių užpilui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Begliutenis sūrio pyragas su mėlynėmis
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
2.9 / 8
Kaip gaminti

Paruoškite pagrindą:

1. Virtuviniu kombainu smulkiai sumalkite sausainius ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Į pyrago formą sudėkite šį mišinį ir gerai suspauskite.

Pagaminkite kremą:

1. Šluotele išplakite kreminį sūrį. Tada sudėkite cukrų ir palaipsniui pilkite grietinėlę su kiaušiniais. Maišykite iki vienalytės konsistencijos.

2. Pabaigoje supilkite vandenį, sumaišytą su kukurūzų krakmolu.

Iškepkite pyragą:

1. Ant sausainių pagrindo pilkite kreminio sūrio masę ir konditeriniu maišeliu išspauskite mėlynių uogienę.

2. Kepkite iki 110 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val ir 30–40 min.

3. Iškepęs pyragas viduryje dar atrodys skystas, tačiau jokiu būdu jo nekepkite ilgiau! Vėsdamas jis sustings ir taps idealios tekstūros.

 

Ingredientai
Sausainiai: 155.00 g (begliutenių; pagrindui)
Sviestas: 35.00 g (tirpinto; pagrindui)
Kreminis sūris: 430.00 g (pavyzdžiui, rikotos, maskarponės ar pan.; sūrio kremui)
Cukrus: 115.00 g (sūrio kremui)
Grietinėlė: 80.00 g (35 proc. riebumo; sūrio kremui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (110 g; sūrio kremui)
Kukurūzų krakmolas: 25.00 g (sūrio kremui)
Vanduo: 25.00 g (sūrio kremui)
Uogienė: 45.00 g (mėlynių; sūrio kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Saldus blynų tortas
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 29
Kaip gaminti

1. Sumaišę blynams skirtus produktus iškepkite lietinius.

2. Kremui sumaišykite „Nutellą“ ir maskarponės sūrį su pjaustytu apelsinu.

3. Ant kiekvieno lietinio tepkite pasigaminto kremo ir dėkite blynus vieną ant kito, kol „užaugs“ norimo aukščio blynų tortas. Papuoškite jį uogomis ir karamelizuotais riešutais.

Ingredientai
Pienas: 500.00 ml (blynams)
Miltai: 250.00 g (blynams)
Grietinė: 200.00 g (blynams)
Aliejus: 50.00 g (blynams)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (blynams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (blynams)
Cukrus: 2.00 arbat. š. (blynams)
Kepimo milteliai: 5.00 g (blynams)
Nutella kremas: 1.00 vnt. (indelis; kremui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (kremui)
Maskarponės sūris: 2.00 vnt. (indeliai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Grietinėlės sūrio pyragas su karamele ir obuoliais
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.2 / 22
Kaip gaminti

Pagrindas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. 20 cm atsegamą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.

2. Sausainius sumalkite iki trupinių, suberkite druską.

3. Sviestą ištirpinkite ir supilkite į trupinius. Gerai išmaišykite – masė turi priminti šlapią smėlį.

4. Trupinius tolygiai paskirstykite kepimo formoje, paspauskite ir kepkite 10–15 minučių. Pagrindas turi vos parusti. Atvėsinkite ant grotelių.

Įdaras:

1. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.

2. Nedideliame prikaistuvyje ant silpnos ugnies kaitinkite obuolius, cukrų, citrinos sultis ir prieskonius, kol išsiskirs sultys, o obuoliai suminkštės (man tai truko apie 10–15 minučių).

3. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite miltus ir vandenį. Įmaišykite šį mišinį į obuolius ir pakaitinkite dar 5–10 minučių, kol sultys sutirštės.

 

4. Leiskite įdarui visiškai atvėsti.

Kremas:

1. Želatiną sumaišykite su 60 ml grietinėlės ir leiskite išbrinkti.

2. Kitame dubenyje plakite likusią grietinėlę iki minkštų putų (kiek tvirtesnių nei gaminant musus).

3. Kitame dubenyje išplakite sūdytą karamelę, grietinėlės sūrį, maskarponę ir vanilės ekstraktą iki vientisos masės.

4. Atsargiai įmaišykite grietinėlę

5. Želatiną ištirpinkite. Į ją įdėkite keletą šaukštų grietinėlės masės, kad suvienodintumėte temperatūrą. Įmaišykite į likusį kremą.

Surinkimas:

1. Ant atvėsusio pagrindo supilkite kiek daugiau nei pusę kremo.

2. Kreme padarykite įdubimą, sudėkite obuolių įdarą ir išlyginkite.

3. Supilkite likusį kremą. Išlyginkite. Dekoruokite sūdyta karamele ir trupintais sausainiais.

4. Tortą palikite šaldytuve bent keletui valandų arba pernakt.

Pastaba: Sūdytą karamelę gaminu pagal šį receptą, tik vaisių tyres keičiu riebia grietinėle ir kaitinu iki 104°C. Taip pat galite naudoti pašildytą ir kiek pienu praskiestą karamelizuotą saldintą sutirštintą pieną.

Ingredientai
Sausainiai: 190.00 g (160 g pagrindui ir 30 g papuošimui)
Sviestas: 50.00 g (pagrindui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagrindui)
Obuoliai: 3.00 vnt. (įdarui)
Rudasis cukrus: 0.25 st. (įdarui)
Cinamonas: 0.50 arbat. š. (įdarui)
Citrinos sultys: 1.00 valg. š. (įdarui)
Imbieras: 0.25 arbat. š. (malto; įdarui)
Gvazdikėliai: 0.25 arbat. š. (maltų; įdarui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto; įdarui)
Miltai: 1.00 valg. š. (įdarui)
Vanduo: 1.00 valg. š. (įdarui)
Karamelė: 200.00 ml (sūdytos; 150 g kremui ir dar keli šaukštai papuošimui)
Želatina: 6.00 g (kremui)
Grietinėlė: 360.00 ml (plakamosios; kremui)
Grietinėlės sūris: 250.00 g (kremui)
Maskarponės sūris: 250.00 g (kremui)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: „Oreo“ sūrio pyragas
16 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 23
Kaip gaminti

Keletas techninių pastabų:

  • sausainius smulkinkite su visu įdaru.
  • Galima naudoti bet kokį grietinėlės sūrį, rikotą, maskarponę ar šių produktų derinius įvairiomis proporcijomis.
  • Jei neturite virtuvinio kombaino, sausainius galite susmulkinti taip: sudėkite juos į maišelį ir laužykite kočėlu, bulvių grūstuve ar bet kokiu sunkesniu daiktu.
  • Iš viso reikia 44 „Oreo“ sausainių. Mūsų parduotuvėse šie sausainiai dažniausiai pardavinėjami dėžutėse po 16 sausainių, tad reikia 3 dėžučių, iš kurių lieka 4 sausainiai smaližiams, kuriems sunku laukti, kol pyragas sustings.

1. Ištirpinkite sviestą.

2. Virtuviniame kombaine iki labai smulkių trupinių susmulkinkite 8 sausainius (su visu įdaru). Atidėkite juos – jie bus reikalingi vėliau, pyrago paviršiui apibarsyti.

3. Susmulkinkite 16 sausainių, reikalingų sūrio masei. Skaniausia, kai jie nėra sumalti iki miltų ir lieka stambesnių gabalėlių. Todėl smulkinkite sausainius pulsiniu režimu. Atidėkite.

4. Galiausiai į virtuvinį kombainą sudėkite likusius 20 sausainių, skirtų pagrindui. Susmulkinkite gan smulkiai, pabaigoje supilkite ištirpintą sviestą, gerai išmaišykite.

5. Trupinius su sviestu tolygiai paskleiskite torto žiede ar kepimo formoje nuimamais kraštais. Lengvai paspauskite ir padėkite į šaldytuvą.

6. Grietinėlės sūrį išplakite su cukrumi. Kai cukrus ištirps, supilkite grietinėlę ir plakite, kol masė sutirštės. Įmaišykite smulkintus sausainius (16 stambiau smulkintų sausainių).

7. Sūrio masę paskleiskite ant sausainių pagrindo, išlyginkite ir apibarstykite likusiais sausainių trupiniais. Palikite šaldytuve bent 6 valandoms, o geriausia – per naktį.

Ingredientai
Oreo sausainiai: 44.00 vnt. (20 pagrindui, 16 sūrio masei ir 8 viršui apibarstyti)
Sviestas: 60.00 g (lengvai sūdyto, pagrindui)
Grietinėlės sūris: 800.00 g (kambario temperatūros; sūrio masei)
Grietinėlė: 400.00 g (ne mažiau kaip 35 proc. riebumo; sūrio masei)
Cukrus: 100.00 g (sūrio masei)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bananų ir „brownie“ sūrio pyragas
20 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.1 / 50
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo folija išklokite 20 x 30 cm dydžio kepimo indo dugną ir sieneles. Foliją galite dar apipurkšti šlakeliu aliejaus.
  2. Į nedidelį prikaistuvį sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą (230 g) ir kubeliais pjaustytą šaltą sviestą. Kaitinkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydamos, kol masė taps lygi ir vientisa. Nuimkite nuo ugnies ir suberkite cukrų. Išplakite elektriniu plaktuvu. Tuomet įmuškite kiaušinius ir vėl plakite iki vientisos masės.
  3. Suberkite į plakinį miltus, kakavos miltelius, druską ir vanilės ekstraktą. Išmaišykite. Sudėkite šokolado gabalėlius ir dar kartą išmaišykite, kad jie pasiskirstytų masėje tolygiai.
  4. Paruoštą brownie masę tolygiai paskirstykite paruoštame kepimo inde.
  5. Į kitą dubenį sudėkite kreminį sūrį, kiaušinių trynius, cukrų ir vanilės ekstraktą. Išplakite iki vientisos masės. Bananus atskirame dubenėlyje maisto smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Įmaišykite į kreminį sūrį.
  6. Paruoštą bananinę kreminio sūrio masę šaukštu paskirstykite ant brownie paviršiaus. Tuomet paimkite aštrų peilį ir perbraukite per paviršių, šiek tiek lengvai pamaišydamos, kartais iškeldamos brownie masę į paviršių.
  7. Paruoštą pyragą kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40–50 min., kol skanėsto vidurys sutvirtės. Išjungę orkaitę, palikite atvėsti. Tuomet nuimkite foliją. Supjaustykite pyragą kvadratėliais ir patiekite.

 

Ingredientai
Sviestas: 170.00 g (šalto – „brownie“)
Juodasis šokoladas: 230.00 g („brownie“)
Cukrus: 400.00 g (250 g – „brownie“ ir 150 g – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (4 didelių – „brownie“ ir 2 tryniai – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Miltai: 210.00 g (140 g – „brownie“ ir 70 g – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Kakava: 2.00 valg. š. (tamsių miltelių – „brownie“)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5 arbat. š. – „brownie“)
Vanilė: 2.00 arbat. š. (1,5 arbat. š. ekstrakto – „brownie“ ir 0,5 arbat. š. – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Šokoladas: 150.00 g (gabalėlių – „brownie“)
Maskarponės sūris: 500.00 g (tinka bet kuris kitas kreminis sūris – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Bananai: 2.00 vnt. (dideli arba 3 maži gerai prinokę bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tiramisu tortas
12 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.8 / 28
Kaip gaminti

Išsikepame biskvitą:

1. Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių. Pasiruošiame 23–24 cm kepimo formą su atsegamais kraštais: iškerpame iš pergamentinio popieriaus dugno dydžio apskritimą ir juo išklojame formos apačią.

2. Pradedame plakti baltymus: kai jie ima putoti (po 2–3 minučių plakimo), dedame po šaukštą cukraus, ir visą laiką plakame. Kaskart įbėrę cukraus plakame, kol jis ištirps, ir tik tada dedame kitą šaukštą cukraus. Nebijokite – baltymų su cukrumi perplakti neįmanoma. Kai baltymai tampa standūs ir blizgantys, po vieną supilame trynius, ir visąlaik masę plakam, bet mažais apsisukimais. Suberiame persijotus miltus ir krakmolą (aš sijojau tiesiai į plakimo indą), mažais apsisukimais sumaišom, bet neilgai, tik kad ingredientai susijungtų, neliktų neišsimaišiusių trupinių.

3. Masę išpilame į paruoštą kepimo formą ir pašauname kepti. Kepame 35–40 min. orkaitės viduryje, kol biskvitas paruduoja ir pilnai iškepa. Išimame iš orkaitės, pilnai atvėsiname. Peiliu atsargiai apipjauname kraštus, tada atidarome šonus, ir apvertę biskvitą aukštyn kojomis, nuimame nuo apačios pergamento lakštą. Biskvitą perpjauname į tris lygius lakštus.

Pasigaminame maskarponės kremą:

4. Nedideliame puode užverdame šiek tiek vandens (apie 2 stiklines). Nuimame nuo ugnies puodą, ant jo statome dubenėlį, į tą dubenėlį supilame trynius ir cukrų, ir šluotele arba mikseriu plakame ant garų. Plakam ilgai – apie 8 minutes, kad masė taptų puri, balsva, cukrus visiškai ištirptų ir visa masė sušiltų. Tada nuimame nuo garų ir dar paplakame apie 4 minutes.

5. Maskarponės kremą lengvai paplakame, kad susimaišytų. Paruoštą purų kiaušinių plakinį sumaišom su maskarponės sūriu, maišome labai mažais mikserio apsisukimais, kad tik visi ingredientai susijungtų. Du šaukštus masės atidedame į šalį – bus torto viršaus papuošimui.

6. Sumaišome tarpusavyje stiprią kavą ir „Amaretto“ likerį.

Pertepimai:

7. Pirmą biskvito lakštą padedame ant torto padėklo ar lėkštės, kurioje patieksite tortą. (Kad toliau tortas geriau laikytų tiesią savo formą, uždedu kepimo formos kraštus). Visą biskvito pagrindą sulaistome paruoštu kavos ir likerio mišiniu (maždaug 10 šauktų kiekvienam lakštui). Per sietelį pabarstome visą paviršių 2 šaukštais kakavos. Tada užtepame pusę kremo masės. Ant viršaus dedame antrą lakštą, taip pat sulaistome, pabarstome kakava, ir užtepame likusią kremo masę. Dedame viršutinį lakštą, jį sulaistome ir užtepame atidėtus 2 šaukštus kremo. Tortą dedame į šaldytuvą bent valandai, kad kremas sustingtų.

Papuošimas:

8. Nuimame kepimo formos kraštus. Visą torto paviršių pabarstome kakava (per sietelį) storu sluoksniu. Sausainėlius atmatuojame ir nupjauname galus, kad jų aukštis būtų maždaug sulig torto aukščiu. Kiekvieną sausainėlį patepame trupučiu džemo ir klijuojame prie torto šonų, kol apklijuojame visą perimetrą. Pabaigoje švelniai perrišame juostele.

Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (baltymai atskirti nuo trynių; biskvitui)
Kiaušinių tryniai: 4.00 vnt. (kremui)
Cukrus: 280.00 g (200 g biskvitui ir 80 g (4 šaukštai) kremui)
Miltai: 140.00 g (biskvitui)
Krakmolas: 4.00 valg. š. (biskvitui)
Kava: 160.00 ml (labai stiprios (sulaistymui))
Likeris: 160.00 ml („Amaretto“ (sulaistymui))
Kakava: 6.00 valg. š.
Maskarponės sūris: 500.00 g (kremui)
Sausainiai: 200.00 g („damų piršteliai“; papuošimui)
Džemas: 2.00 valg. š. (papuošimui, sausainių prilipdymui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tortas su riešutais ir „Rududu
12 asmenims
Pagaminsite per 7 val.
3.6 / 10
Kaip gaminti

Iškepkite biskvitą:

1. Viename dubenyje šaltus kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi iki standžių putų. Kitame dubenyje išplakite trynius iki baltos masės. Išplaktus kiaušinių baltymus ir trynius lengvai maišydami paverskite viena mase.

2. Persijokite miltus, į juos suberkite kepimo miltelius.

3. Į kiaušinių masę suberkite paruoštus miltus. Labai lengvai permaišykite, kad neliktų miltų gumuliukų.

4. Masę sudėkite į sviestiniu popieriumi išklotą torto formą (28 cm skersmens).

5. Kepkite 25 minutes iki 180 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje.

6. Iškeptą ir atvėsusį biskvitą horizontaliai perpjauname į du sluoksnius.

Paruoškite sirupą:

1. Vandenį ir cukrų virkite 5 minutes ant kaitrios ugnies, kol užvirs. Sirupą nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.

Pagaminkite kremą:

1. Šaltą grietinėlę išplakite iki standumo.

2. 100 g šalto vandens 20 minučių brinkinkite želatiną ir maišydami pakaitinkite iki ištirpimo. Paruoštą želatiną supilkite į kambario temperatūros „Rududu“ sutirštintą pieną ir gerai išmaišykite. Pusę gautos masės supilkite ant išplaktos grietinėlės, lengvai permaišykite, supilkite antrą pusę gautos masės ir išmaišykite. Po truputį berkite smulkintus lazdyno riešutus ir dar kartą viską permaišykite.

 

3. Į torto formą dėkite pirmą biskvito lakštą. Jį visą teptuku/šaukštu sutepkite sirupu, kad biskvitas sudrėktų. Tuomet supilkite pusę kremo. Kremą tolygiai išlyginkite. Dėkite antrą biskvito sluoksnį ir vėl jį sutepkite sirupu, supilkite likusį kremą, išlyginkite.

4. Gautą tortą dėkite į šaldytuvą 4–6 valandoms.

5. Išimkite iš formos ir puoškite pagal savo fantaziją. Galima pabarstyti smulkintais riešutais, tarkuotu šokoladu arba pasiruošti šokoladinį glajų. Jam pakaitinkite 200 g grietinėlės, į ją suberkite 200 g smulkinto šokolado ir 20 g cukraus, viską išmaišykite iki vientisos masės. Gautą masę atvėsinkite iki kambario temperatūros ir lengvu sluoksniu užpilkite ant torto.

 

 

Ingredientai
Kiaušinio baltymas: 6.00 g (L dydžio; biskvitui)
Kiaušinių tryniai: 6.00 g (L dydžio; biskvitui)
Cukrus: 200.00 g (120 g biskvitui ir 80 g cukraus sirupui)
Miltai: 120.00 g (biskvitui)
Kepimo milteliai: 2.00 g (biskvitui)
Vanduo: 180.00 g (80 g cukraus sirupui ir 100 g kremui)
Grietinėlė: 700.00 g (natūralios 36 proc. riebumo; kremui)
Želatina: 15.00 g (kremui)
Rududu: 1.00 vnt. (indelis = 397 g; kremui)
Lazdynų riešutai: 110.00 g (smulkintų; kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tortas su mėlynių pertepimu „Vanilinė mėlynė“
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
5.0 / 3
Kaip gaminti

iškepkite biskvitą (jums prireiks 18 cm skersmens kepimo formos):

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, kepimo formos šonus patepkite aliejumi.

3. Išplakite kiaušinius, cukrų ir vanilės cukrų iki baltumo (apie 7–10 min.). Plakant po truputį plona srovele supilkite aliejų. Į išplaktą masę persijokite miltus kartu su kepimo milteliais. Atsargiai išmaišykite tešlą, kol susijungs visi ingredientai.

4. Supilkite paruoštą tešlą ir iš karto pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 40 min. Ar biskvitas iškepė, galite patikrinti mediniu pagaliuku – ištrauktas jis turi būti sausas.

5. Iškepusį biskvitą visiškai atvėsinkite (geriausiai per naktį) ir tik tuomet išimkite iš formos.

paruoškite mėlynių pertepimą:

6. Mėlynes ir cukrų suberkite į prikaistuvį. Pakaitinkite iki užvirimo. Suberkite kukurūzų krakmolą ir dar šiek tiek pakaitinkite, iki uogų masė šiek tiek sutirštės. Atvėsinkite.

paruoškite kreminį sūrio kremą:

7. Visus ingredientus sudėkite į dubenį ir išplakite iki vientisos, purios masės.

surinkite tortą:

8. Biskvitą aštriu peiliu supjaustykite į 4 dalis. Ant pirmo biskvito sluoksnio dėkite trečdalį mėlynių pertepimo, išlyginkite. Ant uogų klokite ketvirtadalį kreminio sūrio kremo, išlyginkite ir užklokite kitu biskvito sluoksniu. Likusius sluoksnius susluoksniuokite lygiai taip pat, užbaigiant biskvito sluoksniu. Tortą aptepkite likusiu kremu. Papuoškite taip, kaip tik jūsų širdis geidžia – uogomis, morengais, macarons sausainėliais.

Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (biskvitui)
Vanilinis cukrus: 3.00 g (biskvitui)
Cukrus: 128.00 g (110 g biskvitui ir 18 g mėlynių pertepimui)
Aliejus: 39.00 g (biskvitui)
Miltai: 140.00 g (biskvitui)
Kepimo milteliai: 5.00 g (biskvitui)
Mėlynės: 180.00 g (šviežių arba šaldytų; mėlynių pertepimui)
Kukurūzų krakmolas: 4.00 g (mėlynių pertepimui)
Kreminis sūris: 200.00 g (kreminio sūrio kremas pertepimui ir torto aptepimui)
Grietinėlė: 340.00 g (riebios; kreminio sūrio kremas pertepimui ir torto aptepimui)
Cukraus pudra: 55.00 g (kreminio sūrio kremas pertepimui ir torto aptepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Morkų tortas su kriaušėmis
12 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.9 / 7
Kaip gaminti

Pasigaminkite morkų biskvitą:

1. Apelsino žievelę nutarkuokite ir išspauskite sultis.

2. Morkas smulkiai sutarkuokite.

3. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol gausiai suputos.

4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir kepimo soda.

5. Plakant kiaušinius supilkite aliejų ir dalimis įmaišykite miltus. Galiausiai sudėkite morkas, apelsinų žievelę ir sultis. Gerai išmaišykite ir iš šios tešlos iškepkite tris papločius tortui. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Atvėsinkite.

Pagaminkite kriaušių sluoksnį:

1. Želatiną išbrinkinkite vandenyje.

2. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite kriaušes. Išmaišykite ir suberkite cukrų. Nuolat maišant troškinkite kriaušes, kol cukrus visiškai ištirps. Sudėkite cinamoną ir vanilę. Išmaišykite.

2. Supilkite ištirpintą želatiną, išmaišykite ir palikite atvėsti.

Paruoškite sūrio kremą:

1. Želatiną užpilkite vandeniu ir išbrinkinkite.

2. Išplakite grietinėlę ir padėkite šaltai.

3. Išplakite maskarponės sūrį su cukraus pudra ir į šį plakinį supilkite ištirpintą želatiną. Išmaišykite.

4. Į sūrį su želatina įmaišykite plaktą grietinėlę.

Surinkite tortą:

1. Ant morkų biskvito dėkite kriaušių drebučius, ant viršaus – sūrio kremą, tada biskvitą ir vėl viską pakartokite. Ant viršutinio biskvito dėkite tik sūrio kremą. Tortą palikite sustingti.

2. Puoškite uogomis ir gėlėmis.

Ingredientai
Morkos: 400.00 g (morkų biskvitui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (morkų biskvitui)
Cukrus: 250.00 g (morkų biskvitui)
Aliejus: 200.00 ml (morkų biskvitui)
Miltai: 300.00 g (morkų biskvitui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (morkų biskvitui)
Soda: 0.50 arbat. š. (morkų biskvitui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (morkų biskvitui)
Želatina: 21.00 g (6 g kriaušių sluoksniui ir 15 g sūrio kremui)
Vanduo: 200.00 ml (120 ml kriaušių sluoksniui ir 80 ml sūrio kremui)
Kriaušės: 500.00 g (kriaušių sluoksniui)
Sviestas: 20.00 g (kriaušių sluoksniui)
Rudasis cukrus: 100.00 g (kriaušių sluoksniui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (kriaušių sluoksniui)
Vanilė: 1.00 žiupsnelis (kriaušių sluoksniui)
Grietinėlė: 600.00 ml (plakamosios; sūrio kremui)
Maskarponės sūris: 500.00 g (sūrio kremui)
Cukraus pudra: 150.00 g (sūrio kremui)
Įvairios uogos: 3.00 sauja (papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Nekeptas maskarponės sūrio tortas
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.6 / 18
Kaip gaminti

1. Sausainius susmulkinkite iki smulkių trupinių ir įtarkuokite į juos žaliąją dalį laimo žievelės.

2. Trupinius užpilkite išlydytu sviestu ir gerai išmaišykite. Suberkite juos į kepimo formą, išlyginkite ir nuo vidurio suspauskite, kad susidarytų aukštesnė sienelė ties formos kraštais. Dėkite į šaldytuvą 10 minučių, kad sustingtų.

3. Prikaistuvyje pašildykite maskarponės sūrį, kad suskystėtų. Perpilkite maskarponės sūrį į atskirą dubenį, suberkite cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite.

4. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą ir iš lėto supilkite jį į maskarponės masę nuolat maišant. Išmaišykite iki vientisos masės ir supilkite ant sustingusio sausainių pagrindo. Dėkite į šaldytuvą gerai valandai arba net nakčiai.

5. Grietinėlę išplakite su cukraus pudra iki standžių putų. Naudodami konditerinį maišelį dekoruokite sustingusio torto paviršių.

6. Išdėliokite šviežias avietes arba kitas uogas, apibarstykite cukraus pudra bei juodojo šokolado drožlėmis arba pabarstukais.

Ingredientai
Avižiniai sausainiai: 350.00 g
Sviestas: 100.00 g
Grietinėlė: 400.00 g (plakamosios; dekoravimui)
Žalioji citrina: 1.00 vnt.
Cukraus pudra: 150.00 g (ir dar pora šaukštų dekoravimui)
Maskarponės sūris: 350.00 g
Juodasis šokoladas: 300.00 g (ir dar šiek tiek drožlių dekoravimui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Avietės: 2.00 sauja (dekoravimui; galite naudoti ir kitas uogas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sveikuolių obuolių tortas su granola
10 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.2 / 5
Kaip gaminti

Paruoškite granolą:

1. Kokosų aliejų, medų, cinamoną ir druską šiek tiek pakaitinkite, kol viskas ištirps.

2. Dubenyje sumaišykite avižų dribsnius su smulkintais lazdyno riešutais.

3. Paruoštą medaus, kokoso aliejaus ir prieskonių mišinį sumaišykite su avižų dribsniais ir riešutais.

4. Gautą masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 170 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių. Kepdami keletą kartų pamaišykite, kad granola tolygiai apskrustų.

5. Kai granola šiek tiek atvės, įmaišykite džiovintas spanguoles ir razinas.

Iškepkite torto pagrindą:

1. Obuolius nulupkite, supjaustykite ir smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės.

2. Stevijos miltelius berkite į kokosų aliejų ir šiek tiek pakaitinkite. Gautą mišinį sumaišykite su trintais obuoliais, avižomis, cinamonu bei džiovintomis spanguolėmis.

3. Paruoštą lipnią masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą apvalią torto formą (18x18 cm dydžio), šiek tiek suspauskite ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 min., kol viršus taps auksinės spalvos.

 

Paruoškite obuolių sluoksnį:

1. Kol keps torto pagrindas, paruoškite obuolių sluoksnį. Nulupkite obuolius, supjaustykite ir kaitinkite, kol suminkštės. Smulkintuvu sutrinkite obuolius iki vientisos masės, įpilkite sojų pieno, suberkite stevijos miltelius.

2. Agaro miltelius sumaišykite su šlakeliu vandens bei citrinos sultimis ir nuolat maišydami užvirkite, kad ištirptų. Gautą mišinį supilkite į paruoštą obuolių masę ir gerai išmaišykite.

Formuokite ir puoškite tortą:

1. Dar nepravėsusią obuolių masę pilkite į formą ant iškepto torto pagrindo. Nespėjus sustingti obuolių sluoksniui, pilkite paruoštą granolą.

2. Palaukite, kol tortas sustings. Puoškite šviežiais obuoliais, riešutais, cinamono lazdelėmis. Ant viršaus pabarstykite cinamono ir stevijos miltelių.

Ingredientai
Kokosų aliejus: 4.00 valg. š. (po 2 valg. šaukšt. pagrindui ir granolai)
Stevija: 1.30 valg. š. (0,3 valg. šaukšt. pagrindui ir 1 valg. šaukšt. obuolių sluoksniui)
Avižiniai dribsniai: 230.00 g (150 g pagrindui ir 80 g granolai)
Obuoliai: 6.00 vnt. (2 pagrindui ir 4 obuolių sluoksniui)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (po 2 arbat. šaukšt. pagrindui ir granolai)
Džiovintos spanguolės: 2.00 valg. š. (pagrindui)
Sojų pienas: 100.00 ml (obuolių sluoksniui)
Citrinos sultys: 1.00 valg. š. (obuolių sluoksniui)
Vanduo: 2.00 valg. š. (obuolių sluoksniui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (granolai)
Medus: 2.00 valg. š. (medaus)
Lazdynų riešutai: 2.00 valg. š. (granolai)
Džiovintos uogos: 1.00 sauja (įvairių, spanguolių, razinų etc.; granolai)
Agaras: 1.00 arbat. š. (obuolių sluoksniui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Medaus tortas su grietinėlės kremu
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.5 / 51
Kaip gaminti

1. Pradžioje paruoškite kremą: grietinę išplakite su citrinos sultimis ir cukrumi iki kremo konsistencijos.

2. Medų pašildykite kartu su sviestu ant silpnos ugnies ir nuolat maišykite, kol susijungs į gražią, vientisą masę. Palikite šiek tiek atvėsti.

3. Kiaušinius su cukrumi išplakite iki standžių putų, atvėsusį medų supilkite į kiaušinių masę ir ten pat sudėkite miltus bei kepimo miltelius. Viską labai gerai išmaišykite.

4. Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu.

5. Į kepimo formą dėkite po 4 – 5 šaukštus tešlos ir ją paskirstykite po visą dugną.

6. Kiekvieną paplotį kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.

7. Atvėsusius lakštus aptepkite kremu ir truputį paspausdami sudėkite vieną ant kito. Torto kraštus ir viršų aptepkite kremo likučiais ir pastatykite nakčiai į šaldytuvą.

Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (tešlai)
Miltai: 250.00 g (tešlai)
Cukrus: 300.00 g (200 g tešlai ir apie 5 šaukštai kremui)
Sviestas: 50.00 g (tešlai)
Medus: 3.00 valg. š. (tešlai)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š. (tešlai)
Grietinė: 1000.00 ml (riebios; kremui)
Citrinos sultys: 2.00 valg. š. (kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lengvas varškės tortas su aviečių putėsiais
8 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
3.8 / 37
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Torto formą nusegamais kraštais išklokite pergamentiniu popieriumi (tik dugną).

2. Sausainius sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir pulsuojančiais judesiais sutrupinkite iki trupinių. Supilkite tirpintą sviestą ir dar kelis kartus prasukite, kad viskas susimaišytų.

3. Gauta mase išklokite paruoštos kepimo formos dugną, išlyginkite pagrindą ir viską suspauskite prie dugno tolygiai (geriausia kokios nors stiklinės dugnu). Pašaukite į orkaitę ir apkepkite apie 12 min. Kai pagrindas iškeps, orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 150 laipsnių.

4. Paruoškite varškės sluoksnio masę: svarbu, kad visi produktai būtų kambario temperatūros. Sudėkite visus produktus į elektrinio mikserio indą (arba didelį dubenį, jei maišysite rankomis) ir visus ingredientus labai švelniai išmaišykite. Neplakite nei pernelyg energingai, nei pernelyg ilgai – plakant masė prisipildys oro ir kepant iškils, paskui nukris, o mums to nereikia. Mums reikia, kad varškės masė iškepusi būtų kuo lygesnė.

 

5. Supilkite visą paruoštą varškės masę ant apkepto pagrindo ir pašaukite į orkaitę kepti toliau. Kepkite apie 45–55 minutes, arba kol varškės sluoksnis švelniai sutvirtės (patikrinkite švelniai pajudindami torto formą – jei masė skysta, kepkite dar keletą minučių). Iškepus išimkite iš orkaitės ir visiškai atvėsinkite (iki šios dalies tortą geriausia pagaminti iš vakaro).

6. Paruoškite putėsių masę: avietes (jei jos šaldytos, atšildyti nereikia) sudėkite į nedidelį puodą, suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis ir kaitinkite, kol cukrus ištirps. Nuimkite nuo ugnies ir pertrinkite per sietelį, aviečių kauliukus išmeskite.

7. Želatinos miltelius užpilkite keliais šaukštais šalto vandens (tik tiek, kad padengtų visiškai želatiną) ir palikite 10 minučių, kad ji išbrinktų (želatinos lapelius pamerkite į vandenį ir palaukite, kol jie suminkštės). Tada želatiną pakaitinkite labai švelniai (jokiais būdais neužvirinkite, antraip masė gali nesustingti!) ir, kai ji ištirps, supilkite į aviečių masę.

8. Pabaigoje iki standžių putų suplakite grietinėlę ir ją atsargiai įmaišykite į atvėsusią, bet dar nepradėjusią stingti aviečių masę.

9. Putėsius supilkite ant varškės sluoksnio ir gerai atšaldykite šaldytuve bent 2 valandas (arba kol sustings) arba palikite per naktį.

10. Prieš patiekdami papuoškite gyvomis gėlėmis ir/arba uogomis.

Ingredientai
Avižiniai sausainiai: 160.00 g (pagrindui)
Sviestas: 30.00 g (ištirpinto; pagrindui)
Varškė: 500.00 g (sumaltos 3 kartus (naudojau „President“); varškės sluoksniui)
Grietinėlė: 550.00 ml (36 proc. riebumo; 250 ml varškės sluoksniui ir 300 ml putėsių sluoksniui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (dideli; varškės sluoksniui)
Cukrus: 0.75 st. (varškės sluoksniui ir dar 100 g putėsių sluoksniui)
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š. (varškės sluoksniui)
Miltai: 3.00 valg. š. (varškės sluoksniui)
Avietės: 500.00 g (šviežių arba šaldytų; aviečių putėsių sluoksniui)
Citrinos sultys: 1.00 valg. š. (aviečių putėsių sluoksniui)
Želatina: 14.00 g (milteliais (3,5 šaukštelio) arba 4 želatinos lapeliai (šiek tiek daugiau, jei torto nebus galimybės visą laiką laikyti šaltai); putėsių sluoksniui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Prabangus šokoladinis tortas su granatais
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.5 / 4
Kaip gaminti

Lakštų ruošimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Pasiruoškite dvi 15 cm skersmens kepimo formas. Truputį sviestu patepkite kiekvienos formos dugną, įklokite kepimo popieriaus, patepkite sviestu dugną ir kepimo formos šonus.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite persijotus miltus su kakava, kepimo milteliais, soda, cukrumi ir druska.

3. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius, kiaušinio trynį, ricotta sūrį, grietinę ir aliejų. Į šią masę įmaišykite miltų mišinį. Po to supilkite karštą vandenį ir viską gerai išmaišykite iki vienalytės masės.

4. Lygiomis dalimis paskirstykite tešlą kepimo formose ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.

 

5. Kai iškeps, ištraukite iš orkaitės ir palikite 10 min atvėsti. Po to išimkite iš kepimo formų ir galutinai atvėsinkite.

Kremo gaminimas:

1. Šokoladą sumulkinkite nedideliais gabalėliais ir ištirpinkite virš garų. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros.

2. Sviestą plakite elektriniu plaktuvu kol jis pašviesės ir taps purus. Tuomet suberkite persijotą kakavą, cukraus pudrą, druską ir dar viską plakite kol masė taps puri ir vientisa. Galiausiai supilkite espresso kavą ir dar plakite apie 30 sek.

Formuojame tortą

1. Granatą nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite per pusę ar į keturias dalis. Išlukštenkite pusės granato sėklų.

2. Jei kepant biskvitus iškilo kupros, nupjaukite jas, kad biskvitai būtų lygūs.

3. Dėkite pirmąjį biskvitą ant serviravimo lėkštės, uždėkite 2 – 3 šaukštus kremo, užberkite saujalę granato sėklų, dar užtepkite šiek tiek kremo ir uždenkite antru biskvito sluoksniu. Viską pakartokite. Baikite formuoti tortą uždėdami ant jo paskutinį biskvitą plokščia puse į viršų. Aptepkite visą torto paviršių likusiu kremu ir papuoškite likusiomis granato sėklomis ar likusia granato vaisiaus dalimi.

4. Dėkite tortą į šaldytuvą, kad kremas šiek tiek sustingtų.

 

Ingredientai
Cukrus: 300.00 g (biskvitui)
Miltai: 160.00 g (biskvitui)
Kakava: 175.00 g (miltelių; 100 g biskvitui ir 75 g kremui)
Soda: 2.00 arbat. š. (biskvitui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (biskvitui)
Druska: 0.75 arbat. š. (smulkios; biskvitui ir dar žiupsnis kremui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (biskvitui)
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt. (biskvitui)
Rikotos sūris: 250.00 g (biskvitui)
Grietinė: 60.00 ml (biskvitui)
Aliejus: 120.00 ml (biskvitui)
Vanduo: 240.00 ml (karšto; biskvitui)
Juodasis šokoladas: 100.00 g (kremui)
Sviestas: 150.00 g (kambario temperatūros; kremui)
Cukraus pudra: 180.00 g (kremui)
Kava: 2.00 valg. š. (espresso; kremui)
Granatas: 1.00 vnt. (tortui papuošti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Aplinka produktyvumui

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką