Dabar populiaru
Publikuota: 2018 sausio 31d. 09:00

Repeticija prieš Užgavėnes – įdomių blynų gidas. Blynelių iešmelių receptas

Mini blynelių iešmeliai
Mini blynelių iešmeliai

Blynai kepami daugelyje šalių, tačiau jei nesate apkeliavę viso pasaulio, nemažos jų dalies nesate nei ragavę, nei akyse regėję. Blynų rūšių yra daugybė – stori ir beveik perregimi, su įdaru ir be jo, vos iš kelių produktų ar net keliolikos sudėtinių dalių. Jokia paslaptis, kad vieni populiariausių – purūs amerikietiški ar plonyčiai prancūziški blyneliai.

Ar esate girdėję, kuo ypatingi Tailande kepami blynai? O gal norėtumėte paragauti žaliųjų blynų? Kaip rašoma pranešime žiniasklaidai, artėjančios Užgavėnės taps puikia galimybe paįvairinti blynų repertuarą, tad metas žvalgytis idėjų.

Tailandietiški thai roti blyneliai

Lankantis Tailande gatvėse galima užuosti kepamų blynelių thai roti kvapą. Savo išvaizda jie šiek tiek primena žinomus lietinius, tačiau gaminimas skiriasi.

Tam, kad blynai taptų reikiamo plonumo, minkomi maži tešlos rutuliukai, kurie yra mėtomi ir drauge tešla ištempiama. Šių blynų įdarui naudojami bananai, o ant viršaus pilamas kondensuotas pienas ir šokoladas.

Spalvingieji avokadų blynai

Tokie blyneliai kepami įvairiose šalyse, ypač ten, kur stipriau jaučiamas savotiškas pamišimas dėl sveikos mitybos. Tai reiškia, jog visur, kur tik galima, naudojami avokadai, lapiniai kopūstai ir kiti itin sveikais laikomi ingredientai. Blynai su avokadais pirmiausia traukia savo žaisminga žalsva spalva. O ją ir garantuoja ne tik avokadas, bet ir į tešlą dažnai dedami kopūstai – savojiniai, lapiniai.

Vida Press nuotr./Blynai
Vida Press nuotr./Blynai

Indija: ir miltų, ir priedų įvairovė

Indijoje blynai populiarūs, tačiau jų ingredientai – ne tik kvietiniai miltai, kiaušiniai ir pienas. Be įprastų miltų, čia dar naudojami ir ryžių, lęšių ar net avinžirnių miltai. Indijos virtuvė turi daugybę skonių ir kvapų, todėl skaičiuojama, jog egzistuoja apie 20 indiškų blynų receptų. Vienas iš populiariųjų – pikantiškas kiaušinių blynas, patiekiamas kaip pjaustytas pyragas. Patiekalas labai panašus į omletą, skirtumas tik tas, kad miltai ir daržovės yra sumaišomi su pienu ir kiaušiniais.

Blyneliai su sūriu ir varške – nuo Italijos iki Rusijos

Blynai, kurių sudėtyje yra varškės ar varškės sūrio, populiarūs ne vienoje šalyje ir tarpusavyje pernelyg nesiskiria. Pavyzdžiui, rikotos blyneliai savo skoniu primena rusiškus sūrio blynus, mėgstamus vaikų ir suaugusiųjų. Paprastai tokių blynų išorė yra auksinės spalvos, jaučiamas sviesto skonis, o viduje blynas purus ir švelnus.

Vida Press nuotr./Blynai
Vida Press nuotr./Blynai

Japoniško stiliaus blynai

Japonai tradicinius paprastus blynus, kurie dažniausiai būna lankstūs ir ploni, perkėlė į kitą lygį – kepa juos nedidelius, storus. Žinoma, blynų iš tų pačių ingredientų galime išsikepti ir mes, tačiau japoniškų blynų paslaptis – kepimas apvalioje aukštoje formelėje. Patiekti lėkštėje, jie atrodo it mažos kempinėlės!

Receptas: mini blynų iešmeliai

Net ir tie, kas blynus valgo nedažnai, jų mielai ragauja per Užgavėnes. Daugelis namų turi savo mėgstamus blynus, tačiau kodėl nepaeksperimentavus? Mini blynų iešmeliai – puiki proga pakelti nuotaikai tiek vaikams, tiek suaugusiems.

Ingredientai:

  • 1 pakuotės mišinio blynams arba lietiniams blyneliams (tokius gamina „Kauno grūdai“ ir kai kurios kitos įmonės);
  • 370–450 ml pieno arba vandens;
  • medinių iešmelių;
  • bananų, kivi, apelsinų ar kitų vaisių;
  • cukraus pudros, šokoladinio/karamelinio kremo ar klevų sirupo, pagardinimui.

Gaminimas:

1. Miltų mišinį sumaišykite su skysčiu ir kepkite mažyčius blynelius.

2. Ant medinių iešmelių pakaitomis verkite vaisių gabalėlius ir mažus blynelius. Patiekite pagardinę cukraus pudra, kremu ar pasirinktu sirupu.

Pastaba: galite kepti blynus ir pagal savo mėgstamą receptą ir pasinaudoti tik jų suvėrimo ant iešmelių idėja.

Mini blynelių iešmeliai
Mini blynelių iešmeliai

Jūsų dėmesiui – dar keli įdomesni blynelių receptai:

Receptai
Receptas: Blynai su fetos sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 27
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius suplakite su cukrumi, vandeniu ir aliejumi iki vientisos masės. Įmaišykite miltus.
  2. Fetos sūrį susmulkinkite ir sukrėskite į tešlą.
  3. Keptuvę gerai įkaitinkite, sumažinkite temperatūrą iki vidutinės ir į vidų pilkite po kelis šaukštus tešlos.
  4. Kepkite blynelius iš abiejų pusių, po kelias minutes. Jokių papildomų riebalų nereikia.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Miltai: 1.00 puodelis (3/4)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanduo: 1.00 puodelis
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Fetos sūris: 200.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Blyneliai su istorija „Crepes Suzette“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 18
Kaip gaminti
  • Miltus, cukrų, druską, kiaušinį, kiaušinio trynį ir apelsino žievelę sudėkite į dubenį, pamažu pildami pieną maišytuvu išplakite tešlą.
  • Keptuvėje ištirpkite sviestą ant vidutinės ugnies. Gaminsime – beurre noisette. Kaitinkite, kol sviestas pasidarys gražios auksinės spalvos ir pradės skleisti malonų riešutų aromatą. Palikite kelioms minutėms atvėsti, supilkite į tešlą ir išmaišykite. Tešlą palikite „pailsėti“ 30 minučių. Iškepkite lietinius.
  • Sviestą, cukrų ir apelsino žievelę gerai išsukite. Supilkite apelsinų sultis ir išmaišykite.
  • Pusę lietinio ištepkite apelsinų sviestu (dėkite apie 1 arbat. šaukšt.), perlenkite per pusę ir dar kartą per pusę. Ir tą patį padarykite su visais likusiais.
  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite sviestu. Sudėkite lietinius, apibarstykite cukrumi. Orkaitėje įjunkite „grilio“ funkciją, lietinius įkiškite į viršutinę orkaitės lentyną ir kepkite 3–5 minutes, priklausomai nuo jūsų orkaitės. Cukrus turi ištirpti, o lietiniai apskrusti.
  • Mažoje keptuvėje užkaiskite brendį ir „Cointreau“. Alkoholį uždekite (tik atsargiai, kad nenusidegintumėte ar nesukeltumėte gaisro namie) ir palaukite, kol ugnis užges. Iš karto užpilkite ant šiltų lietinių. Leiskite pastovėti kelias minutes, kad sirupas susigertų į lietinius, ir dėkite į lėkštes.
Ingredientai
Miltai: 100.00 g (tešlai)
Cukrus: 80.00 g (40 g tešlai ir 40 g apelsinų sviestui ir dar šiek tiek apibarstymui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Apelsinai: 1.00 vnt. (nutarkuotos žievelės; perpus tešlai ir apelsinų sviestui)
Pienas: 250.00 ml (tešlai)
Sviestas: 110.00 g (50 g tešlai ir 60 g kambario temperatūros apelsinų sviestui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Apelsinų sultys: 80.00 ml (apelsinų sviesto)
Brendis: 2.00 valg. š. (galima keisti ir konjaku)
Likeris: 60.00 ml („Grand Marnier“ (bet puikiai tinka ir „Cointreau“))
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Blynai „Pannekoek“ iš Pietų Afrikos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 11
Kaip gaminti
  • Dubenyje sumaišykite aliejų, vandenį, kiaušinius ir actą.
  • Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Miltus palengva suberkite į skystą mišinį ir gerai išmaišykite.
  • Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus. Vienam blynui skirkite 50 ml tešlos. Geriausia būtų kiekvieną kartą pamatuoti tiek pat, tuomet visi blynai bus vienodo dydžio. Vieną blyno pusę kepkite 3 minutes, kol ant paviršiaus susidarys burbuliukai. Tuomet, apvertę, kepkite dar 3 minutes.
  • Galite patiekti su ledais ir cinamonu.
Ingredientai
Aliejus: 125.00 ml
Vanduo: 750.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Actas: 15.00 ml
Miltai: 500.00 g
Kepimo milteliai: 5.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sotūs rusiški blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 20
Kaip gaminti
  • Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir sodą.
  • Atskirame inde sumaišykite cukrų, kiaušinius, pieną, grietinėlę ir tirpintą sviestą.
  • Visus ingredientus itin gerai išmaišykite.
  • Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pilkite po nedidelį kiekį tešlos. Apverskite blynus tada, kai paviršius taps korėtas.
  • Blynus reikėtų patiekti kuo karštesnius, todėl jei kepate didelį kiekį, geriausia jau iškepusius blynus laikyti šiltoje orkaitėje.
Ingredientai
Miltai: 400.00 g
Druska: 0.50 arbat. š.
Soda: 0.25 arbat. š.
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 800.00 ml
Grietinėlė: 100.00 ml
Sviestas: 2.00 valg. š. (tirpinto)
Aliejus: 5.00 valg. š. (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Blyneliai iš Karibų
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 4
Kaip gaminti
  • Sumaišykite tirpintą sviestą, migdolų pieną, actą ir kiaušinių trynius.
  • Atskirai sumaišykite sausus ingredientus – miltus, cukrų, kepimo miltelius, kokoso drožles ir druską.
  • Iki standumo suplakite kiaušinių baltymus. Sutrinkite bananą ir visus ingredientus gerai išmaišykite.
  • Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir kepkite blynus tol, kol jie įgaus auksinį atspalvį.
  • Patiekite su sirupu arba džemu.
Ingredientai
Sviestas: 1.00 arbat. š. (tirpinto)
Migdolų pienas: 225.00 ml
Actas: 1.00 arbat. š. (obuolių)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai ir baltymai atskirai)
Miltai: 130.00 g
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kokosų drožlės: 50.00 g
Bananai: 1.00 vnt. (didelis)
Aliejus: 5.00 valg. š. (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Blyneliai „Kaiserschmarrn“ iš Austrijos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.9 / 16
Kaip gaminti
  • Dideliame dubenyje sumaišykite pieną ir miltus. Tuomet sudėkite kiaušinių trynius, suberkite cukrų, druską, pilkite citrinos sultis ir tirpintą sviestą.
  • Kiaušinio baltymus išsukite iki standumo ir suberkite razinas. Visus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės.
  • Keptuvėje įkaitinkite gabaliuką sviesto, dėkite po šaukštą blynų tešlos ir apkepkite iš abiejų pusių, kol blynai įgaus auksinį atspalvį.
  • Galima patiekti su karamelės padažu bei ledais.
Ingredientai
Pienas: 450.00 ml
Miltai: 190.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tryniai ir baltymai atskirai)
Cukrus: 30.00 g
Citrinos sultys: 0.50 arbat. š.
Sviestas: 4.00 arbat. š. (tirpinto ir dar šiek tiek kepimui)
Razinos: 2.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Suomiškas blynas „Pannukkau“
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 12
Kaip gaminti
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Į kepimo formą dėkite sviestą ir kiškite formą į orkaitę, kad sviestas ištirptų.
  • Dubenyje sumaišykite kiaušinius, cukrų, pieną, miltus ir druską. Gerai išplakite tešlą, supilkite ją į kepimo formą.
  • Kepkite apie 30 minučių arba kol blynas įgaus gelsvą atspalvį.
Ingredientai
Sviestas: 4.00 arbat. š. (tirpinto)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Cukrus: 30.00 g
Pienas: 500.00 ml
Miltai: 130.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Receptas „negerti“ niekada negalioja: kaip alkoholizmą gydo islandai?

Sportas

Po turko akibrokšto teisėjas S.Šeškevičius paskelbė stabdantis teisėjavimą bušido turnyre

Verslas

Raudona šviesa alkoholio „bambaliams“ galėjo įsižiebti tik trumpam

Pasaulis kišenėje

Lietuvio kelionė Tibete: kalnas, ant kurio mirę tibetiečiai sušeriami ereliams

Aktualu

Garliavos verslininkė kaltina ESO neteisėtai įrengus elektros pastotę – kenkia verslui

Aktualu

Buvęs Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius dėl sunkios traumos atsidūrė ligoninėje

Gyvenimas

Profesorius E.Subata įvardijo veiksmingus gydymosi nuo alkoholizmo būdus

Verslas

Dėl stringančių sostinės baseinų projektų statytojai kaltina savivaldybę

15min recenzija Kultūra

„Scanoramos“ dienoraštis: konkursinė programa ir lietuviško kino vėjai

Sportas

Įspūdingu nokautu lenką ant žemės paguldęs I.Osininas pergalę paskyrė uošviui ir sau

Vardai

Seksualiausiu pasaulio vyru paskelbto Idriso Elbos sužadėtinė didžiuojasi: „Jis velniškai karštas“

Gyvenimas

Menininkei A.Kišonaitei prireikė metų susidraugauti su klastinga liga: simptomai nejuntami

Vardai

Peliukas Mikis švenčia 90 metų jubiliejų: kaip vietoj triušio Osvaldo „gimė“ ši animacijos legenda?

Vardai

Sofio Gelašvili pirmagimei surengė 1-ojo gimtadienio šventę: „Net graudinuosi – kaip ji greit auga“

Verslas

Geresnis susisiekimas su Ispanija lietuvius gundo ten pirkti būstą

Sportas

Atsispaudimais kovos metu publiką nustebinęs S.Gaižauskas: „Tiesiog darau šou“

Vardai

Goda Alijeva pirmajame interviu po skyrybų: „Stengiausi išgelbėti šeimą, bet nepavyko“

Gyvenimas

Kelionės po pasaulį Vilhelmui sudėliojo planus: sukūrė unikalų verslą – stebisi net Anglijos NT profesionalai

Aktualu

Linas Šipavičius: Sekmadienio Evangelija. Kokia bus pasaulio pabaiga?

Atsarginiai: gaisras čempionų viduje, C.Anthony išvarymas ir M.Jordano stilius

Naujienos

Aktualu

Receptas „negerti“ niekada negalioja: kaip alkoholizmą gydo islandai?

Sportas

Po turko akibrokšto teisėjas S.Šeškevičius paskelbė stabdantis teisėjavimą bušido turnyre

Verslas

Raudona šviesa alkoholio „bambaliams“ galėjo įsižiebti tik trumpam

Pasaulis kišenėje

Lietuvio kelionė Tibete: kalnas, ant kurio mirę tibetiečiai sušeriami ereliams

Aktualu

Garliavos verslininkė kaltina ESO neteisėtai įrengus elektros pastotę – kenkia verslui

Aktualu

Buvęs Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius dėl sunkios traumos atsidūrė ligoninėje

Gyvenimas

Profesorius E.Subata įvardijo veiksmingus gydymosi nuo alkoholizmo būdus

Verslas

Dėl stringančių sostinės baseinų projektų statytojai kaltina savivaldybę

15min recenzija Kultūra

„Scanoramos“ dienoraštis: konkursinė programa ir lietuviško kino vėjai

Sportas

Įspūdingu nokautu lenką ant žemės paguldęs I.Osininas pergalę paskyrė uošviui ir sau

Vardai

Seksualiausiu pasaulio vyru paskelbto Idriso Elbos sužadėtinė didžiuojasi: „Jis velniškai karštas“

Gyvenimas

Menininkei A.Kišonaitei prireikė metų susidraugauti su klastinga liga: simptomai nejuntami

Vardai

Peliukas Mikis švenčia 90 metų jubiliejų: kaip vietoj triušio Osvaldo „gimė“ ši animacijos legenda?

Vardai

Sofio Gelašvili pirmagimei surengė 1-ojo gimtadienio šventę: „Net graudinuosi – kaip ji greit auga“

Verslas

Geresnis susisiekimas su Ispanija lietuvius gundo ten pirkti būstą

Sportas

Atsispaudimais kovos metu publiką nustebinęs S.Gaižauskas: „Tiesiog darau šou“

Vardai

Goda Alijeva pirmajame interviu po skyrybų: „Stengiausi išgelbėti šeimą, bet nepavyko“

Gyvenimas

Kelionės po pasaulį Vilhelmui sudėliojo planus: sukūrė unikalų verslą – stebisi net Anglijos NT profesionalai

Aktualu

Linas Šipavičius: Sekmadienio Evangelija. Kokia bus pasaulio pabaiga?

Atsarginiai: gaisras čempionų viduje, C.Anthony išvarymas ir M.Jordano stilius

Vardai

Ypatingos

07:40
07:22

Gera keliauti kartu

Ko reikia šiuolaikiniam pirkėjui?

Sveikata

Būk nesustabdoma

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką